Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 31/2023 (2023. október 2.)

A kínaiaknak elektromos hűtőkamionjaik lesznek.

A Singauto Technology Pekingben bemutatta első élelmiszer- és gyógyszerszállításra alkalmas hűtőkamionjának első modelljét. Az elektromos meghajtású hűtőkamion megépítése jövedelmező piaci rést jelenthet a Singauto számára a kínai elektromos járművek piacán, amely a legnagyobb a világon.
A hűtőkocsik logisztikai piacát a belsőégésű járművek uralják, főként azért, mert a hűtési folyamat sok energiát fogyaszt, ami jelentősen korlátozhatja az elektromos változat hatótávolságát. Ez a korlátozás lelassította az elektromos teherautók bevezetését a hűtőlánc-logisztikai flottáknál, bár a Geely vagy a Toyota (7203.T) autógyártók már kínálnak hibrid modelleket és hidrogénüzemű teherautókat a belsőégésű járművek alternatívájaként. A vállalat azonban azt feltételezi, hogy ahogy a kínai EV-ipar egyre hatékonyabbá válik, és a nagyvárosokban a teherautókra vonatkozó változó irányelvekből adódó korlátok növekednek, a tisztán elektromos járművek iránti kereslet jelentősen meg fog nőni.
A Singauto Technology új teherautó modellje az S1 hűtőkamion. Az akkumulátorokban tárolt 106 KWh energiát háromféleképpen lehet feltölteni: 0-80%-os gyorstöltéssel 40 perc alatt, akkumulátorcserével 5 perc alatt, valamint egy autonóm mobil E1 töltőről (képünkön), amely egy alkalmazáson keresztül hívható elő.
A Singauto Technology már 20 000 megrendelést kapott az új S1 teherautó modelljére. A teherautó hőmérséklet-szabályozó és kormánytámogató funkciókkal lesz felszerelve. Az 5,99 méter hosszú S1 több mint 18 négyzetméteres raktérrel rendelkezik majd. A 106 kilowattórás akkumulátorral felszerelt jármű hatótávolsága egyetlen feltöltéssel akár 300 kilométer is lehet. Az akkumulátor feltöltése 0-ról 80%-ra a gyorstöltés segítségével várhatóan nem tart tovább 40 percnél. Az akkumulátorcsere folyamata is nagyon izgalmasnak tűnik, mivel várhatóan... 5 perc.
Mivel a vállalat a jármű tervezését, kivitelezését és gyártását alvállalkozókhoz szervezte ki, a Singauto már 30 000 jármű értékesítésével nyereséges lehet. Míg az autógyártóknak két-három évbe telik egy új jármű nulláról való kifejlesztése, addig a kínai elektromos járműiparnak sikerült ezt az időt 15-18 hónapra csökkenteni, beleértve az S1 modellt is.

Hikvision videó kaputelefon rendszer 2-Wire.

szabványban Sokszor van szükség a meglévő (videó) kaputelefon rendszer cseréjére egy újabbra, ami nagyobb lehetőségeket kínál. Az ilyen típusú korszerűsítés során szükség lehet a kábelezés cseréjére, például IP rendszerek esetén sodrott érpárra. A Hikvision videó kaputelefon a 2 vezetékes szabványban, ún 2-vezetékes, amely ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a Hikvision 2. generációs IP video kaputelefon. Egy kis rendszer felépítése magában foglalja a monitorok (pl. G74019 DS-KH6320Y-WTE2) és az ajtóállomás fő moduljának (G73646 DS-KD8003Y-IME2) csatlakoztatását a G74824 DS-KAD706Y elosztóhoz egy 2-vezetékes buszon keresztül. A 2-vezetékes busz lehetővé teszi az eszközök táplálását és kommunikációt. Az elosztó LAN-ra történő csatlakoztatása után minden eszköz (monitor, gateway állomás) külön IP cím alatt látható a hálózatban. A konfigurálás az iVMS-4200(v3) alkalmazással történik. Egy ilyen rendszer amellett, hogy az alapvető funkcionalitás, amelyre létrehozták, azaz a videohívások, a kapunyitás és a bejárati kapu vezérlése, a Hik-Connect alkalmazással okostelefonhoz. Ennek köszönhetően a bérlő távollétében átirányíthatja a hívást a telefonra és távolról nyithatja a kaput vagy a kaput.
Wireless Dual-band Gigabit Router: TP-Link Archer C6 AC1200 (4x10/100/1000 Mbps)Kapcsolóüzemű tápegység: Mean Well HDR-60-24 (24VDC/60W/2.5A)Hikvision DS-KAD706Y 2. generációs (2-wire rendszer) audio-, videó- és áramelosztó a Hikvision DS-KAD706Y videó ajtóbejárati rendszerhez.DS-KH6320Y-WTE2 7OK-P2 zárütközőlap (ES1, S, XS, SHD, XSHD Bira sorozat)Elektromos zár: XS00U HARTTE keskeny, szabványos, kisáramú, folyamatos működésre 12-24 VAC/DC BIRADS-KD-ACW1 Hikvision 1-modulos felületre szerelt házEsővédő: Hikvision DS-KABD8003-RS1 1-modulos 2-vezetékes 2 gen. IP videó kaputelefon házVideós kaputelefon főmodul 2. generáció. Hikvision DS-KD8003Y-IME2 (2-vezetékes rendszer)

TERRA TV rendszer egy többlakásos épületben.

A multiswitcheken alapuló rendszerek professzionálisak és a legnépszerűbbek a földfelszíni TV (FM/DAB és DVB-T2) és műholdas SAT (DVB-S/S2) jelek több előfizetőhöz történő eljuttatására. A végfelhasználó dönti el, hogy a megfelelő műholdvevő megvásárlásával vagy a digitális platformszolgáltatók valamelyikével kötött egyedi szerződéssel, hogy milyen műsorokat nézzen. A SMATV-rendszerek használatára szánt TERRA-termékek elsősorban négy év garanciával rendelkező csúcsberendezések. Az ezeken az alkatrészeken alapuló TV-rendszerek hosszú ideig garantálják a nagyszerű jelvételt.
Az egyik krakkói lakótelepen a TERRA berendezésen alapuló multiswitch rendszert telepítettek.
DVB-T2/HEVC földfelszíni digitális TV jel mérése az MV-912L TERRA R70862 multiswitch kimenetén
Signal ST-50155 R10155 kombinált műszerrel.
A TERRA MV-9xxL sorozatú multiswitchek lehetővé teszik az FM/DAB+ rádiójelek, a DVB-T2/HEVC földfelszíni televíziós jelek és két műholdas pozícióból érkező jelek vételét: Hotbird 13°E és Astra 19,2°E. A TERRA készülékek öntött háza garantálja a magas szintű, A osztályú árnyékolást. A multiswitchekben lévő elkülönülő kapcsolók lehetővé teszik a jelszint nagyon pontos beállítását és a kábel csillapítás korrekcióját. Ez a megoldás a beállított paraméterek hosszú távú stabilitását is biztosítja, függetlenül a telepítés helyén bekövetkező hőmérséklet-változásoktól. A MASTER. krimpelt csatlakozók teszik professzionálisabbá a megoldást.

Hogyan végződtethetjük az optikai kábeleket a lakásokban egy többlakásos épületben?

A távközlési helyiségben a lakásokból érkező optikai kábelezés végződtetésének legelterjedtebb módja a RACK-ra szerelt kapcsolók használata. Ezeket az elosztókereteket rézkábeles kábelezéshez (sodrott érpárú és koaxiális kábelek) tervezett panelekkel együtt szerelik fel.
Ha a beruházó azt szeretné, hogy az üvegszálas infrastruktúrát leválasszák a rézkábelezésről, lehetőség van külön RACK szekrény vagy fém elosztódoboz használatára. Az ilyen dobozok kiviteltől függően 12-144 szálas lezárást tesznek lehetővé, ami 6-72 lakást eredményez. Ezekben a dobozokban van hely egy optikai elosztó befogadására abban az esetben, ha az optikai infrastruktúra egyetlen kezelőhöz csatlakozik. Ellenkező esetben az elosztókat erre a célra szolgáló kezelői dobozokba kell beszerelni.
Elosztódoboz: ABS GXF6-15N5S, beltéri, 36 toldó
ABS beltéri elosztódoboz GXF6-15N5S L54036.
Kisméretű épületeknél, ahol a lakások száma nem haladja meg a 18-at, lehetőség van egy átgondolt, olcsó, masszív felépítésű műanyag doboz GXF6-15N5S alkalmazására, amely L54036 kóddal érhető el. 3 nagyméretű bemeneti/kimeneti port áll rendelkezésre: 2x átm. 25 mm, 1 x 43x13 mm. Ezen kívül van hely akár 4 1/8 mini optikai elosztó felszerelésére is.

Sodrott érpárú kábel olyan helyekre, ahol kis átmérőjű kábelezésre van szükség.

A NETSET Lite U/UTP Category 5e E1409 sodrott érpárú kábel, amelyet egyszerű beltéri rendszerekhez terveztek. Kis, Ø 4,6 mm-es átmérőjével és jó rugalmasságával ideális olyan helyeken történő telepítéshez, mint például a lábazati lapok, kábeltálcák stb. mögötti hely.
A NETSET Lite U/UTP 5e kategóriás E1409 csavart érpáras kábel főbb jellemzői:
 • 5 év garanciával bizonyított minőség,
 • az 5e kategória követelményeit meghaladó specifikációk,
 • az alapanyagok gyártás előtti minőség ellenőrzése és a késztermék gyártás utáni minőség ellenőrzése,
 • méterjelző,
 • egyszálú, 0,45 mm átmérőjű rézvezetők,
 • magszigetelés homogén, szigetelő, színezett PE polietilénből, magátmérő: 0,84 mm, magszigetelés színei: fehér/zöld/zöld, fehér/narancs/narancs, fehér/barna/barna, fehér/kék/kék,
 • szigetelt vezetők párba csavartan, párátmérő 1,75 mm,
 • párok középpontba sodrottak, középpont átmérő kb. 3,8 mm,
 • kábelhüvely fehér színű PVC-ből, külső átmérője 4,6 mm.
NETSET Lite U/UTP 5e sodrott kábel Cu, 0,45 mm [305m]
NETSET Lite U/UTP E1409_305 sodrott érpárú kábel

Új termékek a DIPOL-nál

Elosztókeret optikai csatoló: GFP-16G 2 bemenet, 16 kimenet, vágatlan port
GFP-16G elosztó keret, 2 bemenet, 16 kimenet, vágatlan port Az L56318 két bemenettel rendelkezik a törzskábelekhez és 16 kimenettel az előfizetői kábelekhez. Falra vagy oszlopra történő felszerelésre tervezték. A kialakítás lehetővé teszi az elosztók és adapterek egyszerű telepítését, valamint jó hozzáférést biztosít az illesztések elhelyezéséhez és a szálak kezeléséhez. A zárt burkolat kiváló minőségű műanyagból készült, amely ellenáll a víznek, pornak, nedvességnek és vegyi szennyeződéseknek, UV-sugárzásnak és hőmérsékletnek (-40...+60°C).


HDMI-IP jelkonverter USB 4K extenderrel
HDMI-IP jelkonverter USB 4K extenderrel A H3612 lehetővé teszi, hogy nagy felbontású jelet (4K) csatlakoztasson egy HDMI-csatlakozóval ellátott vevőegységhez (TV, monitor) CAT5e vagy CAT5e csavart páros kábelen keresztül. 6. A csomag tartalmazza az adó- és vevőegységet. Lehetőség van az USB-port bővítésére is, pl. a felvevő egérrel történő vezérléséhez.


HDMI-IP jelkonverter USB 4K extenderrel – vevő
HDMI IP jelkonverter USB 4K extenderrel - vevő A H3612R-t úgy tervezték, hogy a H3612 készlettel működjön, és a jel megfelelő dekódolásához több videokijelző eszközzel szükséges.


Érdemes elolvasni

Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei. efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.). Felhasználása ajánlott háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, rendelőintézetekben.

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Optikai teljesítménymérő Ultimode OPM-2 (VFL, RJ45 teszter, LED-lámpa)
Ultimode OPM-2
praktikus 3 az 1-ben mérőműszer.