Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 1/2024 (2024. január 1.)

Japán mérnökök adatátviteli rekordot döntöttek. Az összes internetes adatforgalmat 1/20 másodperc alatt továbbították!

Japán mérnökök megdöntötték az adatátvitel rekordját egyetlen száloptikai kábel segítségével, meghaladva a 22,9 Pbit/s (Petabit/másodperc) sebességet. Ez több mint kétszerese a korábbi 10,66 Pbit/s-os rekordnak, és több mint hússzorosa a világ teljes internethálózatán egy másodperc alatt elküldött teljes adatmennyiségnek. A figyelembe vett adatforgalom mindenféle online tevékenységet magában foglal, mint például a webböngészés, a videostreaming, a fájlletöltés, az online játék és minden más adatcsere a világ internetre csatlakoztatott eszközei között. Míg a legtöbb felhasználó világszerte legfeljebb néhány száz megabit/másodperc sebességgel internetezik, a japán Nemzeti Információs és Kommunikációs Technológiai Intézet (NICT) által elért áttörő sebesség még a leggyorsabb fogyasztói kapcsolatokat is maga mögött hagyja.
A nagyobb hálózati forgalom kezelésére a NICT kutatói a multiplexelésnek nevezett technikát alkalmazták, amely két vagy több kommunikációs csatorna megvalósítását jelenti egyetlen átviteli közegen. A többszintű multiplexeléshez a szálban lévő magok nagyobb számát is felhasználták. A kutatók megállapították, hogy az optikai kábel minden egyes magja 0,3-0,7 Pbit/s sebességgel képes adatot továbbítani. Összesítve a teljes átviteli sebesség 22,9 Pbit/s volt. A kutatók 38 magot tartalmazó kábelt használtak, amelyek mindegyike három üzemmódban képes adatokat továbbítani, ami összesen 114 térbeli csatornát jelent. Ez az elrendezés növeli a teljes átviteli kapacitást, mivel független adatcsatornákat használnak a különböző hullámhossz-tartományokban. Minden egyes mod saját térbeli csatornába van ágyazva, amely 750 csatornát tartalmaz az S, C és L sávban, 18,8 THz sávszélességgel. A NICT szakértői szerint a hibajavítás további optimalizálásával a rendszer potenciálisan elérheti a 24,7 Pbit/s sebességet, ami több mint 1000-szer gyorsabb a jelenlegi száloptikai kommunikációs rendszereknél.

RACK szekrény egy többlakásos épületben - TV, LAN és optikai rendszerek kábelezésének lezárása.

A következő képeken egy 102 lakásos többlakásos épületben lévő kábelezés lezárásának megvalósítására mutatunk be egy példát. A hatályos előírások szerint a műszaki helyiségben található szekrény az összes lakásból érkező kábelek konvergenciapontja. Minden lakásba el kell vinni: 2 koaxiális kábelt, 2 sodrott páros számítógépes kábelt és 1 2 szálas optikai kábelt.
SIGNAL RACK R912016 szekrény, amelyet a kábelezés lezárására használnak egy többlakásos épületben. A Terra multiswitch rendszer a szekrény hátuljába van beépítve.
Egy ilyen forgatókönyvhöz szükséges RACK-szekrény kiválasztásakor természetesen előre meg kell határozni a kábelek megfelelő lezárását biztosító panelek számát. Ez azonban nem minden. Magának a szekrénynek a magassága mellett érdemes elgondolkodni:
  • megfelelő mennyiségű hely az aktív eszközök felszereléséhez; egy tipikus többlakásos épület esetében ez a képen látható erősítők és multiswitchek összessége lesz, amelyek az RF/SAT jelelosztást végzik. A szekrény megfelelő szélessége és mélysége lehetővé teszi a fenti eszközök oldalsó vagy hátsó felszerelését. Ezáltal értékes helyet takaríthatunk meg az elülső oldalon.
  • függőleges kábelrendezők - mivel a szekrénybe belépő kábelek száma nagy, a végződtető panelekkel ellátott kezelőberendezéseket (LAN-kapcsoló, optikai elosztó stb.) keresztező kábelek száma is nagy lesz. Ezért a függőleges kábelrendezőkkel felszerelt szekrénymodell választása tűnik az egyetlen helyesnek. E nélkül az elem nélkül előbb-utóbb hatalmas rendetlenség lesz a szekrény elején.
  • a külső üzemeltetők kábeleinek kényelmes és biztonságos bevezetésének lehetősége - a függőleges kábelrendezők segítségével a külső üzemeltetők is biztonságosan és a lehető legkényelmesebben bevezethetik saját kábelezéseiket a szekrénybe. Itt a multipatchkordokról, optikai elosztókat tápláló kábelekről stb. beszélünk. Amennyiben ezt a kérdést nem veszik gondosan figyelembe, és az üzemeltetők szabad kezet kapnak e tekintetben, akkor a végén rendetlenséget eredményeznek, ami viszont kihat a meghibásodások lehetőségére.
A fenti példában használt és a fent leírt követelményeknek megfelelő szekrény a SIGNAL RIGNAL R912016 19" 42U 800x1000 mm-es, álló RACK szekrény.

AS07STCA-4K - RTV/SAT jelek professzionális mérése.

A digitális TV jelek egyes paramétereinek mérése mellett, amelyek jelentős hatással vannak az RF/SAT rendszerek helyes megvalósítására és működésére, a mérőeszköz kiválasztásakor az egyik fő szempont a könnyű kezelhetőség és a funkcionalitás lesz. Természetesen sokkal kényelmesebb eszköz lesz egy olyan műszer, amely egy közös bemenettel rendelkezik a DVB-T2 és a DVB-S/S2 jelek számára. Ez a megoldás kiküszöböli a mérőkábel nehézkes átkapcsolását vagy átrendezését, amikor közvetlenül a multiswitchről mér. Egy másik fontos tulajdonsága az RF-jelek mérése nagyon széles tartományban, ami kiküszöböli a rendszer egyes elemeinek és magának a mérőműszernek a jelek túlvezérlésének problémáját.
Az AS07STCA-4K R10206 mérőműszer lehetővé teszi az RF jel teljesítményének dBμV-ban kifejezett mérését a 25...100 dBμV tartományban. A DVB-S/S2 jelmérést szemléltető képernyőkép két műhold pozíciójából egyidejűleg, polarizációnként/sávpáronként. Ez a funkció különösen hasznos a multiswitch rendszerekben.

Hikvision IP videós kaputelefon rendszer felhasználóinak üzenetek küldése az iVMS-4200 alkalmazásból.

Az iVMS-4200 alkalmazás lehetővé teszi üzenetek küldését a kiválasztott lakóknak. Különösen hasznos az összetettebb rendszerekben, mivel lehetővé teszi a fontos információk gyors továbbítását az összes felhasználó számára, például értesítést küldhet az üzemzavarokról, karbantartási tevékenységekről vagy a menedzsmenttel kapcsolatos kérdésekről. Az üzenetek a rendszer konfigurálása, a szervezet létrehozása, a jogosult felhasználók hozzáadása és az egyes beltéri állomásokhoz való hozzárendelés (a lakók adatainak kitöltése) után küldhetők el. Ehhez az iVMS-4200 alkalmazás elindítása után lépjen a fülre:
  • Nyissa meg az Access "Control->Video Intercom->Notice", válassza az "Add " majd "Send to válassza ki az előfizetőket
Miután az elérhető opciók (üzenet tárgya, típusa, fénykép, tartalom) befejeződtek és a Send gombbal megerősítést nyert, az üzenet megjelenik a megjelölt előfizetők monitorain.
Pillanatkép az üzenetküldő ablakról
az iVMS-4200 (v3) alkalmazással az IP-videós kaputelefon-rendszer kiválasztott előfizetőinek küldésére

IP címzés alapjai - 7. rész - DDNS.

Ahhoz, hogy egy szerver, pl. egy www vagy a CCTV kamerák megtekintéséhez, az internet bármely pontjáról elérhető legyen, és ha nem rendelkezik fix IP-címmel, hanem csak dinamikusan kapja egy DHCP szervertől, akkor a DDNS (Dynamic Domain Name System), azaz a dinamikus névszerver szolgáltatást kell használni.
Az internethez csatlakozó ügyfeleknek gyakran nincs állandó nyilvános IP-címük, de ez időnként változhat is. Ebben az esetben a felhasználó nem képes közvetlenül távolról csatlakozni ehhez a helyhez. A DDNS szolgáltatás kerül a megmentésre, amelynek a DNS-hez hasonlóan van egy adatbázisa a domain bejegyzésével és a numerikus címfüggőségekkel kapcsolatban, de a domain tulajdonosa bármikor frissítheti ezt (az ügyfél berendezésére telepített dedikált szolgáltatás / alkalmazás tájékoztatja a DDNS szervert a cím változásáról). Ennek köszönhetően a szerver egy fix név alatt érhető el, függetlenül attól, hogy jelenleg milyen IP-címmel rendelkezik. Ezért a szerverrel csak a DDNS szerver által lefordított tartományi címmel kommunikálhat (hacsak nem ismerjük a kiszolgáló aktuális numerikus címét, de soha nem tudjuk, hogy meddig lesz az érvényes).
A kliens és a szerver közötti egy ciklusú kommunikáció szemléltető diagramja állandó IP-cím nélkül
a DDNS-en keresztül. A cím legközelebbi megváltoztatásakor megismétli.
1. Az Ön IP-címe 83.17.30.134
2. IP változott: dipol.no-ip.org, így most 83.17.30.134
3. Mi a dipol.no-ip.org jelenlegi IP-címe?
4. A dipol.no-ip.org most 83.17.30.134
5. Helló, 83.17.30.134, küldje el nekem a webhelyét
6. Itt van a weboldalam
Vegye figyelembe, hogy miután a DHCP-kiszolgáló megváltoztatta az IP-címet, eltarthat egy ideig, amíg a program vagy a router ezt észleli, majd körülbelül egy percig is eltarthat, amíg a frissítési információ elküldésre kerül a DNS-kiszolgálónak. Figyelembe kell vennie, hogy az IP-cím megváltozásakor a kiszolgáló egy ideig elérhetetlen lehet.

Új termékek a DIPOL-nál

Egymódusú SC/APC simplex adapter perem nélkül
Egymódusú SC/APC szimplex adapter karima nélkül L4224 SC/APC csatlakozóval végződő egymódusú optikai szálak és kábelek csatlakoztatására tervezték. A karima nélküli ház lehetővé teszi az adapterek használatát olyan termékekben, amelyekben korlátozott hely áll rendelkezésre az ilyen típusú alkatrészek felszereléséhez.
LINEO kikötő szorító pánt 2,5-3,5 mm-es előfizetői kábelhez
LINEO kikötő szorító pánt 2,5-3,5 mm-es előfizetői kábelhez Az E857523 a legfeljebb 3,5 mm átmérőjű kábeleken alapuló felsővezetékek kivitelezéséhez készült. Különleges tulajdonságainak köszönhetően a tartó nagyon jól teljesít az oszlop és a felhasználó épülete közötti légvezeték szakaszokon.
NEXT beltéri előfizetői felületre szerelhető FTTH 2HP csatlakozó doboz
NEXT felületre szerelt beltéri FTTH 2LE L5303 előfizetői aljzat, amelyet falfelületre terveztek. FTTH-hálózatokban előfizetői vonalak végződtetésére szolgál. A NEXT aljzatban van hely opcionálisan legfeljebb 2 adapter SC szimplex szabványú (karima nélküli változatban) és dedikált mezők max. 4 illesztési burkolat számára. A konnektor védett a véletlen nyitás ellen. A kivezetés különlegessége a modern kialakítás és a kis, 2 cm-es mélység.

Érdemes elolvasni

Műholdas jel IP-szabványban. Az IPTV a TV-tartalom közvetítésének olyan módszere, amely a hagyományos, koaxiális kábelen alapuló technológiák helyett a számítógépes hálózatokban alkalmazott technológiákat használja. A DIPOL most olyan IP-streamert kínál, amely lehetővé teszi a DVB-S2X/S2/S műholdas TV-kínálat elosztását és kezelését egy sodrott érpárú kábelen alapuló Ethernet-hálózaton (LAN) keresztül...>>>bővebben
Az sdi416 R81590 streamer 1 RF bemenettel rendelkezik a DVB-S2X/S2/S szabványú kódolatlan FTA-programok vételéhez.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Webáruházunk új dizájnnal és bővült tartalommal várja új és régi Partnereinket! Megtalálhatók a kínálatunkban a legújabb fejlesztésű NB-IoT érzékelő adatrögzítők és azok széleskörű felhasználási területei. efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.). Felhasználása ajánlott háziorvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, rendelőintézetekben.

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
ULTIMODE készülékcsalád száloptikai berendezések tesztelésére és mérésére.
Ultimode - az optikai útvonal-mérő berendezések új termékcsaládja