Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 2/2024 (2024. január 8.)

A WRC-23 konferencia kijelölte az 5G és a 6G frekvenciáit.

2023. december 15-én ért véget a közel egy hónapig tartó dubaji rádiótávközlési világkonferencia (WRC), amelyen a mobilkommunikációval kapcsolatos fontos döntések születtek. A konferencián 163 ország 3900 küldöttje vett részt, és a fő téma a rádiófrekvenciás spektrum jövőbeli használata, valamint a geostacionárius és nem geostacionárius műholdak pályái voltak. A küldöttek közös megállapodásra jutottak az új, alsó sávú (1 GHz alatti) mobil spektrumról és a 3,5 GHz-es és 6 GHz-es sávban található középsávú spektrumról. Az egyik legfontosabb döntés az volt, hogy az UHF-sávot a 470-694 MHz-es tartományban kizárólag a földfelszíni televíziós szolgáltatások számára hagyják meg. A döntés az 1. régióra, azaz Európára, a Közel-Keletre, Afrikára és Ázsiára vonatkozik. Ez az állapot várhatóan még legalább nyolc évig fennmarad. A WRC-31 konferenciára (2031) újabb elemzést terveznek arról, hogy szükség van-e esetleg ennek a sávnak a felszabadítására az adatátvitel számára.
A 6 GHz-es sáv (6,425-7,125 GHz) jövőbeni használata nagy izgalmat váltott ki. A konferencia úgy döntött, hogy ezt a sávot mobil adatátviteli technikákhoz - 5G-Advanced Európában, Afrikában és a világ különböző részein számos országban - használják. Egy bizonyos ismeretlen itt az Egyesült Államok, amely már eldöntötte, hogy ezt a sávot engedély nélkül, a következő generációs WiFi technikák számára osztja ki. A WRC-27-en további megbeszélésekre és talán végül minden ország számára kötelező érvényű döntésekre kerül sor. Döntés született arról, hogy a következő konferenciáig (2027) megvizsgálják a 7-8,5 GHz-es sáv 6G technológiára történő felhasználásának lehetőségét. A tervek szerint a 6G első telepítése 2030-ra várható. A mobilhálózatok műholdakkal való integrációjával is foglalkoztak, és a kérdés rendszerezése érdekében szabályozást adtak ki.

Sunell NVR-ek - értesítések letiltása riasztási bemeneten keresztül.

Amennyiben az épületben a felügyeleti rendszeren kívül más rendszerek is működnek, pl. intelligens épületrendszer, beléptető rendszer vagy riasztórendszer, érdemes megfontolni a DVR hatástalanító funkció megvalósítását. E funkció aktiválása a riasztási események, például mozgásérzékelés vagy virtuális vonal átlépése által generált értesítések letiltását eredményezi. Az események általában rögzítésre kerülnek a rendszerben, és a rendszer nyilvántartást vezet, de a riasztási műveletek kikapcsolhatók, például e-mail küldése vagy értesítések küldése az ügyfélalkalmazásba.
A riasztási bemenet aktiválása egy riasztási érintkező rövidre zárásával vagy kinyitásával történik. Például a riasztórendszer kikapcsolásával (azaz a felhasználó otthon van) az értesítések letilthatók, mivel ebben az esetben szükségtelenek.
Hogyan csatlakoztassuk a Satel Integra 32 vezérlőpanel jelét a DVR riasztási bemenetére, egy relé segítségével.
A fenti példában az Integra 32 központ OUT3 gyengeáramú kimenete aktiválja azt a relét, amely az NVR 1. riasztási bemenetét a földeléssel köti össze. Ez az állapot a rögzítő beállításaiban van meghatározva, így letiltható az e-mail és a push értesítések a tulajdonos telefonjára.
Sunell DVR beállítások - riasztás kimeneti konfiguráció.

Száloptikai felsővezeték - LINEO konzol.

Az előfizetői kapcsolatok megvalósításánál leggyakrabban a kb. 3 mm átmérőjű önhordó száloptikát (ADSS - All Dielectric Self-Supporting) használják. Az ilyen optikai szál a legközelebbi oszlopról vezetik be az előfizető házához, és a kapcsolat mindkét oldalán az úgynevezett függesztő konzolt szerelik fel. Az ilyen optikai szálakat alacsony áruk, egyszerű kialakításuk és viszonylag kis szálszámuk miatt például CCTV-rendszerekben is használják, ahol a kábelezés egy részét a magasban vezetik.
LINEO kikötő szorító pánt 2,5-3,5 mm-es előfizetői kábelhez
LINEO E857523 tartó konzol
A LINEO E857523 konzolt legfeljebb 3,5 mm átmérőjű kábeleken alapuló légvezetékek kivitelezésére tervezték. A konzol egyedi jellemzője, amely megkülönbözteti a többi hasonló konstrukciótól, az, hogy a kábelt a földről, nem pedig az oszlopon lévő létráról lehet húzni. Ez azt jelenti, hogy a kábelfeszítés hossza és feszítési szintje beállítható, miután a kábel a tartóban rendszerbe került. Ez egy nagyon kényelmes és gyorsabb rendszer. Ugyanakkor a tartó stabil és időjárásálló.

DVB-T2 jelmérés a csatornaerősítőben.

A csatornaerősítők fontos funkciót töltenek be minden SMATV-rendszerben. A rendszer bemenetére szerelik azokat, hogy erősítsék és kiegyenlítsék az összes DVB-T2 multiplexet. Maga a csatornaerősítő konfigurálása egyszerű és meglehetősen intuitív. A csatornaerősítők konfigurálása jellemzően a készülék előlapján található gombok (billentyűk) segítségével vagy bármely Android rendszerrel felszerelt mobileszköz (esetleg Windows számítógép) segítségével történik. A konfigurációs módszer kiválasztása a termék gyártójától függ. A jó telepítési gyakorlat először a közvetlenül az antennáról mért DVB-T2 földfelszíni TV-jel mérését javasolja, majd ezt a jelet az erősítő kimenetén minden egyes multiplex esetében megmérni. Ideális esetben egy hitelesített ALPSAT AS07STCA-4K R10206 TV-jelmérő műszert célszerű használni.
A fenti képen a földfelszíni digitális DVB-T2/HEVC mérése látható az ALPSAT AS07STCA-4K R10206 mérőműszerrel a PROFINO Revolution 6711 R89062 csatornaerősítő kimenetén a 23-as csatorna példáján az UHF sávban. Ezzel egyenértékű mérést kell végezni a rendszer többi MUX-jára is. Ebben az esetben a legjobb megoldás egy jelspektrumanalizátor vagy a Tilt Limit funkció használata, amely lehetővé teszi a digitális földfelszíni televízió akár 12 MUX-ának sávos mérését. Az erősítő mind az 5 multiplex esetében 90 dBuV RF kimeneti szintre lett beállítva. Ez az RF jelszint teljesen elegendő a rendszerben lévő több tucat vevőkészülék elosztásához és helyes vételéhez.

DS-KD-TDM kijelzőmodul a Hikvision IP videós kaputelefonhoz.

Az DS-KD-TDM G73671 egy 4"-os kijelzőmodul, amely a Hikvision DS-KD8003-IME1(B) G73652 és DS-KD8003Y-IME2 G73646 IP ajtóállomás főmoduljaihoz készült. IPS típusú érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 480 x 480 p. Beépített Mifare szabványú (13,56 MHz) címke olvasóval, érintőképernyős billentyűzettel, amely a bérlők hívására és az elektromos ajtónyitó nyitására használható kóddal, a bérlők listájával és reklámgrafikák megjelenítésének lehetőségével rendelkezik. Magas funkcionalitása lehetővé teszi több modul integrálását és cseréjét egyetlen készülékkel. Az iVMS-4200 alkalmazás segítségével beállítható, hogy ébresztéskor mi jelenjen meg a képernyőn. Négy lehetőség közül lehet választani:
  • telefonhívás ablak (kóddal hívható és nyitható meg),
  • kontakt ablak,
  • hívás ablak (névjegyzék),
  • kártyaolvasó ablak.
A DS-KD-TDM G73671 modul konfigurációs ablakának nézete az iVMS-4200 szoftverben.

ULTIPOWER ipari switchek.

Az ipari switchek olyan ipari létesítményekhez készültek, ahol kedvezőtlen körülmények, például fokozott por, magas vagy alacsony hőmérséklet vagy magas páratartalom fordulhat elő. Az ilyen switchek telepítése ajánlott oszlopokon vagy kábelkamrákban történő légkábelezéshez is, zárt burkolatok alkalmazásával. A switchek Ethernet-portokkal rendelkeznek (modelltől függően Fast Ethernet vagy Gigabit Ethernet) olyan eszközök, mint például IP-kamerák vagy PC-k csatlakoztatására. Az ULTIPOWER ipari switchek IP40 besorolással rendelkeznek (védelem a veszélyes részekhez való hozzáférés ellen, védelem az 1 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd idegen tárgyak ellen). Minden port támogatja a PoE-t (a kapcsolót 48 VDC-vel kell táplálni). A switchek SFP porttal vannak felszerelve az átviteli közeg optikai szálra történő átalakításához.
A készülékek a következő kiegészítő funkciókkal is rendelkeznek:
  • Kiterjesztett funkció, amely lehetővé teszi a sodrott érpárral csatlakoztatott, legfeljebb 250 m hosszúságú eszközök táplálását,
  • PoE Auto Check automatikusan elvégzi a csatlakoztatott eszköz aktuális újraindítását akadás esetén,
  • HiPoE 90 W támogatás az 1-es és 2-es portokhoz (csak az N299704-es modellnél),
  • PD funkció lehetővé teszi a switch áramellátását az Ethernet porton keresztül (csak az N299707-es modell).
Ipari PoE Switch: ULTIPOWER 152SFP 802.3af/at (5xRJ45 incl. 4xPoE FE, 2xSFP 100M, Extended, VLAN, PoE Auto Check)
A fenti példában a switch légmentesen záródó burkolatokban kerültek fel az oszlopokra. Az IP-kamerák a switch-hez csatlakoznak, a switchen pedig PoE-n (48V 802.3af) keresztül biztosítják az áramellátást. Egy optikai szálat (egymódusú, LC csatlakozókkal és SFP betétekkel végződve) vezettek az oszlopok közé, hogy öt kamerából és egy IP kamerarögzítőből (NVR) álló hálózatot hozzanak létre. Az ipari switchek használata növeli az ilyen telepítés megbízhatóságát, mivel jobban ellenállnak a túlfeszültségnek és a nehéz időjárási viszonyoknak. Ezenkívül a két oszlop között elhelyezett optikai szál hatékonyan leválasztja elektromosan a két kamerapont helyét.

Új termékek a DIPOL-nál

HD-TVI 4 csatornás DVR: Hikvision DS-E04HQHI-B (2 MP, 15 fps, H.265, SSD 512 GB, HDMI, VGA) TURBO HD 5.0
Hikvision DS-E04HQHI-B 4 csatornás HD-TVI digitális felvevő (2 MP, 15 fps, H.265, SSD 512 GB, HDMI, VGA) TURBO HD 5.0. Az M75404 egy 4 csatornás, multi-system DVR, amely képes videót rögzíteni a következő kamerákról: HD-TVI, HD-CVI, AHD, CVBS és IP. Az analóg rendszerhez készült DVR 15 fps sebességgel képes 1080p és 720p kamerák videóját rögzíteni. A felvételek archiválása a beépített 512 GB-os eSSD lemezen lehetséges (480 GB is elérhető). A 4 db 2 MP-es kamera alapértelmezett paraméterei mellett ez kb. 10 napos folyamatos felvételt jelent. A DVR lehetővé teszi 4 analóg kamera csatlakoztatását a BNC bemenetekhez, valamint 1 IP kamera (legfeljebb 6 MP felbontással) csatlakoztatását.
Mobil DVR: Protect 207 (4 × 1080p, H.265, 25 fps, 1 HDD/SSD slot, GPS, RJ-45)
Digitális mobil DVR Protect 207 (4 x 1080p, H.265, 25 fps, 1 HDD/ SSD slot, GPS, RJ-45). Az M80207 egy 4 csatornás mobil DVR, amelyet autóbuszok, városi buszok, kisbuszok, utcai autók/ villamosok, metró, vállalati járművek, nyerges vontatók/ teherautók, járőrkocsik, rabszállító kocsik, mentőautók vagy katonai járművek használatára terveztek. Kifejezetten úgy alakították ki, hogy fokozott rezgés- és ütésállóságot biztosítson. A DVR-t úgy tervezték, hogy a jármű vezetőfülkéjében, pl. az ülés alá, a kesztyűtartóba stb. szerelhető legyen. A tápkábeleket az akkumulátorhoz és a gyújtáskapcsolóhoz kell csatlakoztatni (hasonlóan a rádióhoz), így a készülék a gyújtás bekapcsolásával egyidejűleg automatikusan megkezdi a videó- és hangfelvételt.
Multi-system tubuláris kamera: ColorVu Hikvision DS-2CE12HFT-F28 (5 MP, 2.8 mm, 0.0005 lx, (5 MP, 2,8 mm, 0,0005 lx, fehér fény 40 m-ig) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS
Multi-system tubuláris kamera ColorVu Hikvision DS-2CE12HFT-F28 (5 MP, 2,8 mm, 0,0005 lx, fehér fény 40 m-ig) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS. Az M75679 egy ColorVu kamera, amelyet különböző típusú DVR-eken alapuló felügyeleti rendszerekhez terveztek. A felhasználó kiválaszthatja a kívánt videószabványt a HD-TVI, HD-CVI, AHD vagy a hagyományos CVBS (ANALOG) közül. A szabvány kiválasztása a kiegészítő kábelen található mikrokapcsolóval történik. A kamera kiváló minőségű, 5 MP-es képeket készít, nagy tisztasággal, fényerővel és élénk színekkel. A nagy, 0,0005 lx-es érzékenységnek és a beépített, akár 40 m-es hatótávolságú fehérfény-megvilágítónak köszönhetően a kapott kép kiváló minőségű és jó teljesítményű, még gyenge vagy fényszegény körülmények között is.

Érdemes elolvasni

Hikvision IP videós kaputelefon rendszer felhasználóinak üzenetek küldése az iVMS-4200 alkalmazásból. Az iVMS-4200 alkalmazás lehetővé teszi üzenetek küldését a kiválasztott lakóknak. Különösen hasznos az összetettebb rendszerekben, mivel lehetővé teszi a fontos információk gyors továbbítását az összes felhasználó számára, például értesítést küldhet az üzemzavarokról, karbantartási tevékenységekről vagy a menedzsmenttel kapcsolatos kérdésekről. Az üzenetek a rendszer konfigurálása, a szervezet létrehozása, a jogosult felhasználók hozzáadása és az egyes beltéri állomásokhoz való hozzárendelés (a lakók adatainak kitöltése) után küldhetők el...>>>bővebben
Pillanatkép az üzenetek küldésének ablakáról
az iVMS-4200 (v3) alkalmazással az IP-videós kaputelefon-rendszer kiválasztott előfizetőinek küldésére
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Egyre több helyen ismerik fel annak a jelentőségét, hogy mennyire fontos bizonyos termékek tárolási hőmérsékletének percnyi pontossággal történő nyomon követése. Ez különösen fontos gyógyszertárakban, háziorvosi rendelőkben a vakcinák és más gyógyszerek előírt tárolási hőmérsékletének digitális megfigyelésére. Az érzékelő mindezt vezeték nélkül teszi és eltérés esetén riasztást küld mobil készülékére. A mért értékeket naplózza és bármikor dokumentálható, kinyomtatható, így bizonyítható a tárolt termékek megbízhatósága. Az üveges hőmérők időszaka lassan lejár, amelyeknek leolvasása sem minden időben biztosított! efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.).

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetnünk kell ennek költségéről és a szállítás megfelelő kivitelezéséről, hogy az valóban a megrendelő által megjelölt szállítási helyére eljusson! Mindenre van megoldás!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
5G ANTENNÁK – stabil kapcsolat