Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 4/2024 (2024. január 22.)

Koreaiak harca az áttetsző televíziók gyártásának fölényéért.

Az LG és a Samsung versengése az áttetsző kijelzők terén új szakaszt jelent e technológia fejlődésében, az innovatív szórakoztató és belsőépítészeti megoldásokat értékelő fogyasztók javára.
Az LG évek óta vezető szerepet tölt be az átlátszó OLED-kijelzők gyártásában, amelyeket például metrókocsikban, reklámtáblákon és mindenütt használnak, ahol grafikák, fényképek vagy információk megjelenítéséhez átlátszó közegre van szükség. A CES 2024-en a vállalat bemutatta a 77 collos Signature OLED T modellt, amely még idén piacra kerül. A képernyő átlátszóságának köszönhetően a tévé kikapcsolt állapotban gyakorlatilag láthatatlanná válik, ami jótékonyan hat a belsőépítészet rugalmasságára, és optikailag is megnöveli a teret. Az újszerű megoldás lehetővé teszi, hogy a készüléket a szoba közepén vagy az ablak mellett helyezzük el anélkül, hogy akadályozná a kilátást kifelé. Az LG OLED T visszahúzható kontrasztszűrővel rendelkezik, amely elrejtve a képernyőt hagyományos televízióvá alakítja át. A gyártó hangsúlyozza, hogy a készülék tökéletesen beleolvad a környezetébe, és élénk képeket mutat.
A kiegészítő Always-On-Display (AOD) funkcióval a megjelenített tartalom lebegőnek tűnik, ami vonzó és hangulatos vizuális hatást kelt. A T-Bar funkció egy praktikus információs sávot tartalmaz, amely a készülék alján fut végig. Ez a sáv különféle információkat, például híreket, időjárás-előrejelzést vagy a lejátszott zeneszámok címét jelenítheti meg. Ugyanakkor a képernyő többi része szabadon marad, így a szoba környezete akadálytalanul látható. A hagyományos televíziókkal ellentétben, ahol a külső eszközök csatlakoztatására szolgáló összes bemeneti port a termék hátulján vagy az oldalán található, itt a videó- és audió jelek vezeték nélküli átvitelét használják.
Az átlátszó OLED-technológia egyik jelentős problémája - függetlenül attól, hogy televíziókban, telefonokban vagy számítógépekben alkalmazzák-e - a beégés veszélye és az idővel való romlásra való hajlam. A Samsung az LG sikerét figyelve, Micro LED technológiáját az átlátszó kijelzők piacára is bevezeti. Az OLED technológiával ellentétben a Micro LED kiküszöböli a beégés kockázatának és a képromlásnak a problémáit. A Samsung MICRO LED képernyője úgy néz ki, mint egy átlátszó üveglap, amely mikroszkopikus LED-eket tartalmaz, így a gyártási folyamat során kiküszöböli a látható kapcsolatokat és a fénytörést. Az átlátszó OLED-hez és az átlátszó LCD-hez képest a micro LED nagyobb fényerőt és színintenzitást kínál, miközben a képernyő mögötti tárgyak jobban láthatóvá válnak, mint mindkét konkurens technológiánál. A Samsung elmagyarázza, hogy az átlátszó mikro LED ilyen tisztaságának és fényerejének kulcsa az egyes mikro LED-ek fényerejének független szabályozása, valamint az a képesség, hogy több pixel egymás mellé szorosan egymásra helyezhető, miközben az átlátszóság és a fényáteresztés megmarad.
A Samsung Micro LED prototípusa rendkívül tiszta képpel nyűgözte le a közönséget
A mikro LED TV-k szabadon alakíthatják alakjukat, mivel a mikro LED képernyő moduláris. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen méretben és képarányban megépítsék; a modulszerűség lehetővé teszi a keret nélküli kialakítást is, és a látószögek rendkívül szélesek, különösen az átlátszó LCD-khez képest.
A bejelentés ellenére azonban a Samsung Micro LED technológiája még nem került tömeggyártásba. Érdemes megjegyezni, hogy a Samsung az OLED-panelek Glare Free funkciójával is büszkélkedhet, amely megőrzi a színhűséget és csökkenti a tükröződéseket a kép élességének megőrzése mellett. Az alkalmazott alacsony fényvisszaverő képességű bevonatokat az OLED képernyőkre szabták, így nem kell választani a fényesség és a tükröződés között.
Kuriózumként érdemes megemlíteni, hogy a C Seed bemutatta a legnagyobb összecsukható TV-t. Az N1 névre keresztelt tévé lenyűgöző, 137 colos képátlóval rendelkezik, és használaton kívül kompakt, téglalap alakúvá képes összecsukódni. Ennek az innovatív megoldásnak köszönhetően nem zavarja a belső tér esztétikáját, amikor nincs bekapcsolva. Az N1 képernyője fényes és kiváló minőségű képet nyújt, 180 fokos elforgathatósága pedig rugalmasságot biztosít a kijelző irányának beállításában. A kihajtható képernyő különböző részei közötti észrevehetetlen elválasztást a vállalat saját fejlesztésű rendszere, az "Adaptive Gap Calibration" teszi lehetővé. Ez a rendszer automatikusan méri a szélek közötti távolságot, érzékelők segítségével érzékeli az eltolódásokat, és korrigálja a szomszédos LED-ek fényerejét. Ennek az egyedülálló megközelítésnek köszönhetően a képernyőn nem látszanak "varratok", ami hozzájárul az egységes és zökkenőmentes képhez.

Intelligens mozgásérzékelés a Sunellben.

A mozgásérzékelő rendszer legfontosabb feladata, hogy érzékelje egy személy belépését vagy egy jármű behajtását a megfigyelt területre. Minden egyes mozgásérzékelés riasztási eseményt generálhat (pl. a felhasználó, az őr vagy a kezelő értesítése) és képfelvételt indíthat el.
A hagyományos mozgásérzékelés az érzékelő pixelét (vagy nagyobb pixelcsoportjait) elérő fény intenzitásának változásán alapult. Bármilyen fényváltozás érzékelést váltott ki, így a rendszer a biztonság szempontjából nem releváns tárgyak mozgását is észlelte. A hagyományos mozgásérzékelés érzékeny volt például a falevelek mozgására a szélben, az elhaladó rovarokra, madarakra, árnyékokra vagy csapadékra.
A Sunell eszközök intelligens mozgásérzékelő funkciója a hagyományos érzékelés adataival működik, de elemzi az eseményeket, hogy észlelje a emberek vagy járművek jelenlétét. Az intelligens mozgásérzékelés riasztási értesítései a hagyományos érzékeléstől függetlenül vannak konfigurálva, így csak a megfelelő értesítések kerülnek elküldésre. Ez növeli a teljes rendszer teljesítményét, és csökkenti a felhasználót érő téves riasztások számát. Ezenkívül a kompatibilis DVR-en tárolt felvételeken könnyen meg lehet keresni az emberek vagy járművek jelenlétét.

Színes pigtailek egymódusú szálakkal.

A Dipol színes optikai szálakból álló pigtail-készleteket kínál, amelyek lehetővé teszik az optikai szálak esztétikus lezárását és az egyes szálak könnyű azonosítását a switchekben, illesztőtálcában stb.
A pigtailek 12 színváltozata szerepel a kínálatunkban, amelyek 3 csoportra vannak osztva (készletenként 4 szín):
  • piros, zöld, kék, sárga,
  • fehér, szürke, barna, lila,
  • aqua, fekete, narancs, rózsaszín.
A csatlakozóknak 3 változata létezik minden színkészlethez: SC/UPC ( L35511A, L35511B, L35511C ), SC/APC ( L35522A, L35522B, L35522C ), LC/UPC ( L35551A, L35551B, L35551C ).
Egymódusú pigtail ULTIMODE PG-51S (1 x SC, 9/125)
SIGNAL PS-m DIN 2xSC duplex elosztókeret
Szett SC/UPC csatlakozókkal L35511A (színek: piros, zöld, kék, sárga) és használati példa egy L5312 mini elosztókeretben (két szett vásárlása szükséges). A színek használata lehetővé teszi az egyes átvitelekért felelős szálak azonosítását.

Egy komplex megoldás szállodák számára - TERRA DVB-S/S2 fejállomás.

Az egyik szálloda tulajdonosa, amikor egy TV-rendszer beszerzéséről döntött, a megfelelő fejállomás kiválasztása előtt állt. A piacon számos gyártó fejállomás-modelljei kaphatók, amelyek árban és funkcionalitásban különböznek egymástól. A versenyképes ár, valamint a megbízható és magas funkcionalitás miatt a választás végül a TERRA fejállomásra esett, amely tdx-420C r81619 és tdx-480 R81621 transzmodulátorokból áll.
A hagyományos fejállomás lehetővé teszi a TV-jelek koaxiális kábelen alapuló elosztását. A műholdas programokat DVB-S/S2-ről DVB-T/C jelekké alakító fejállomás a legnépszerűbb megoldás, amelyet sok szállodában használnak. A műholdas csatornák kiegészíthetik a földi sugárzású TV-műsorokat, vagy a létesítményben az egyetlen műsorkínálatot jelenthetik. Mivel a TV-készülékeknél nincs szükség további vevőkészülékekre (pl. műholdvevőre), ez a megoldás különösen vonzóvá teszi ezt a megoldást szállodák, panziók, lakások vagy kórházak számára.
Példa TERRA fejállomás alkalmazására célzott TDX-420C transzmodulátorokkal és CAM CI R81619 és tdx-481 R81621 FTA R81621 résszel, CD001 házba szerelve, BD001 R90001 DIN sínnel. Ezenkívül egy SRM-522 R80522 multiszwitchet és egy Ethernet switchet szereltek fel az ID001 R90003 szerelőlemezre. Az egész rendszert egy FD001 R90002 termosztáttal ellátott szellőző berendezéssel egészítették ki. A TDX-420C R81619 és a tdx-481 FTA R81621 egy kábelre lett csatlakoztatva az SRM-522 R80522 multiswitchről, amely lehetővé teszi a jelek vételét a kiválasztott műhold bármelyik transzponderéről..

Relé kimenetek használata az IP-videó-kaputelefon monitorban DS-KH6320-WTE1 Hikvision.

Videó-kaputelefon rendszer telepítésekor néha szükség van további jelzők telepítésére, hogy tájékoztassák a felhasználót arról, hogy valaki megnyomta a hívógombot az ajtóállomáson. Erre példa lehet, ha a rendszert egy zajos üzlethelyiségben telepítik, ha hallássérült személy használja, vagy ha a házon kívül akarnak jelzőket telepíteni, hogy amikor a kertben tartózkodik, észre vegye, hogy valaki megérkezett.
A DS-KH6320-WTE1 videó kaputelefon monitor két beépített relével rendelkezik, amelyek aktiválhatók, amikor a monitor a hívógomb megnyomása után csörögni kezd. Ezek a relék monostabil (1-180 s) vagy bistabil üzemmódban működhetnek. Az egyes relék működési ideje és üzemmódja egyedileg konfigurálható. Például az egyik relé csatlakoztatható egy 5 s működési idejű hangjelzőhöz, egy másik pedig egy 60 s működési idejű vizuális kijelzőhöz. A relék párosítása a hívógombbal az iVMS-4200 alkalmazás segítségével végezhető el, miután a monitor távoli beállításait a fülön megadtuk: Intercom -> Calling Linkage. Válassza ki a Enable opciót, és válassza ki azt a relékimenetet, amely a hívás pillanatában aktiválódik. A relémód és az időbeállítás közvetlenül a monitorból konfigurálható.
A fenti konfigurációban az 1. relé a hívógombhoz van kapcsolva.
Amikor a monitor csörögni kezd, a kiválasztott relé aktiválódik.

Átmenő RJ-45 csatlakozók.

EZ RJ-45 5e J2012_100 és 6 J2013_100 kategóriájú RJ-45 csatlakozók a DIPOL-nál beszerezhetők. Ezek megkülönböztető jellemzője az egyes vezetékeken található átmenő nyílás, amely biztosítja a csatlakozó gyorsabb és hatékonyabb krimpelését. A csatlakozót az erre a célra szolgáló E7911 krimpelő szerszámmal kell préselni és a felesleges sodrott vezetékeket levágni.
Moduláris 8p8c (RJ-45) EZ típusú átmenő csatlakozó (Cat.5e, tömör vezetékekhez) [100 db]
8P8C EZ moduláris dugasz (Rj-45), cat. 5e huzal,
típus: EZ J2012_100
Moduláris 8p8c (RJ-45) EZ típusú átmenő csatlakozó (Cat.6e, tömör vezetékekhez) [100 db]
8P8C EZ moduláris dugasz (Rj-45), cat. 6 huzal,
típus: EZ J2013_100
A dugasz készen áll a krimpelésre
Hanlong HT-580ER RJ-45 krimpelő szerszám (NC csatlakozók - átmenő).
Hanlong HT-580ER RJ-45 krimpelő (EZ csatlakozók - átmenő) E7912
A dugasz egy rugalmas retesszel van felszerelve, amely megakadályozza, hogy kicsússzon az aljzatból. Az egyes érintkezőknek éles, enyhén horgas fogaik vannak, amelyek áthatolnak az egyes erek szigetelésén, biztosítva ezzel a megbízható és tartós kapcsolatot.

Új termékek a DIPOL-nál

A TP-Link TL-SM5310-T 10G BASE-T RJ45 10G/2.5G/1G/100M L1441 SFP+ modul lehetővé teszi egy Ethernet port (10/2.5/1/0.1G) csatlakoztatását egy SFP+ interfészhez.
IPTV Streamer integrált USB porttal TERRA DVB-S2X/S2/S2/S-2xIP sdi416 FTA
Streamer IPTV DVB-S2X/S2/S2/S-2xIP sdi416 FTA Az R81590 egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a műholdas TV-tartalmak elosztását és kezelését Ethernet (LAN) hálózaton keresztül, sodrott érpárú kábelen keresztül. Egy panel lehetővé teszi a 16 műholdas transzponder (kódolatlan csatornák) jeleinek átalakítását 2 IP-folyammá, ami akár 200 TV-csatorna elosztását teszi lehetővé, összesen 1,2 Gbps effektív sávszélességgel (600 Mbps a két portonként). A rendelkezésre álló kimeneti IP-adatfolyamot a LAN-ba táplálják, és - általában switchek segítségével - eljuttatják a végvevőkhöz. Az ilyen típusú rendszerben alkalmazott multicast technológia jelentős megtakarítást tesz lehetővé a hálózati erőforrásokban.
TERRA ORL302F E optikai vevő 4x Legacy + Wideband + DVB-T2 TERRA kimenettel
A 4x Legacy + Wideband + DVB-T2 kimenettel rendelkező ORL302F E optikai vevő TERRA A3141 lehetővé teszi az OTF302 6F31 E A3031 vagy OTF302 6F55 E A3055 adóból érkező optikai jel elektromos jellé történő átalakítását. A jelet az optikai adóból egy passzív optikai szálas hálózaton keresztül veszik, és visszaalakítják az eredeti IF-jelre. A készülék 4 Legacy kimenetet tartalmaz - akárcsak egy klasszikus Fullband konverter és DVB-T2, DAB, FM jelek esetében. Ezenkívül az ORL302F E A3141 vevőegység 2 F-csatlakozóval van felszerelve egy dSCR típusú multiswitch csatlakoztatásához. Az ilyen vevőket gyakran "virtuális konvertereknek" nevezik. A jeleket a megfelelő számú kimenettel rendelkező multiswitch-be kell táplálni, majd koaxiális kábelen keresztül az előfizetői kimenetekhez vezetni. A vevőkészülék mögött bonyolultabb multiswitch rendszerek is kialakíthatók.

Érdemes elolvasni

Egy családi ház felügyelete az EasyIP Lite sorozatú Hikvision kamerák segítségével. Az alábbi ábra egy családi ház felügyeleti rendszerét mutatja be, amely a Hikvision DS-2CD1043G2-I K03027 EasyIP Lite IP kamerákon alapul, mozgásérzékelés 2.0-val. A kamerák 4 MP felbontású képérzékelőkkel és 99°-os széles látószöget biztosító fix fókusztávolsággal rendelkeznek. Ez a modell infravörös LED-eket használ az EXIR 2.0 technológiában, amely lehetővé teszi a terület egyenletes megvilágítását éjszaka...>>>bővebben
Négy 4 Mpix (2560 x 1440 px) kamerával, 24/7 20 fps folyamatos rögzítéssel, H.265 tömörítés beállításával és a közepesen összetett jelenetek profiljának kiválasztásával a felvételek egy 2 TB-os merevlemezen körülbelül 14 napig maradnak meg.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Egyre több helyen ismerik fel annak a jelentőségét, hogy mennyire fontos bizonyos termékek tárolási hőmérsékletének percnyi pontossággal történő nyomon követése. Ez különösen fontos gyógyszertárakban, háziorvosi rendelőkben a vakcinák és más gyógyszerek előírt tárolási hőmérsékletének digitális megfigyelésére. Az érzékelő mindezt vezeték nélkül teszi és eltérés esetén riasztást küld mobil készülékére. A mért értékeket naplózza és bármikor dokumentálható, kinyomtatható, így bizonyítható a tárolt termékek megbízhatósága. Az üveges hőmérők időszaka lassan lejár, amelyeknek leolvasása sem minden időben biztosított! efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.).

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetnünk kell ennek költségéről és a szállítás megfelelő kivitelezéséről, hogy az valóban a megrendelő által megjelölt szállítási helyére eljusson! Mindenre van megoldás!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
ULTIMODE készülékcsalád száloptikai berendezések tesztelésére és mérésére.
Ultimode - Optikai útvonal-mérő eszközök sorozata