Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 6/2024 (2024. február 5.)

Szupravezető anyag forradalmi potenciállal.

Kínai tudósok áttörést értek el a szupravezetők területén. A Hefei Fizikai Tudományos Intézet és a Kínai Tudományos Akadémia kutatói egy új szupravezető anyagot azonosítottak, amelynek egyedi rácsszerkezete (InSe2)xNbSe2. Az átmeneti fémszulfid szupravezető egy olyan szupravezető anyagtípus, amely átalakult fémekből (a periódusos rendszer közepén elhelyezkedő elemek) és kénatomokból áll. Ezek az anyagok egy bizonyos hőmérséklet alatt szupravezető tulajdonságokat mutatnak. Az újonnan felfedezett anyag 11,6 K szupravezető-átmeneti hőmérséklete rekordot döntött, és kivételesen magas kritikus áramsűrűséggel rendelkezik (ez a szupravezető által elvezethető maximális áramsűrűség mérőszáma, mielőtt elveszítené szupravezető tulajdonságait).
A szupravezetést több mint egy évszázaddal ezelőtt fedezték fel. A szupravezetők olyan anyagok, amelyek ellenállás nélkül képesek vezetni az elektromosságot. Ez a tulajdonságuk lehetővé teszi az elektromosság hatékony átvitelét, és számos területen alkalmazható. A szupravezetők igen széles körben alkalmazhatók az energiatárolásban, a katalitikus folyamatokban vagy az integrált áramkörök gyártásában. Eddig az egyetlen korlátot a szupravezető anyagok, különösen az átmeneti fémszulfidok viszonylag alacsony átmeneti hőmérséklete jelentette.
Az (InSe2)xNbSe2 anyag átmeneti hőmérséklete eléri a 11,6 K-t, így ez a legmagasabb átmeneti hőmérséklettel rendelkező átmeneti fémszulfid szupravezető. Ezen túlmenően az anyag 8×105 A/cm2^ kritikus áramsűrűséget mutat, ami a legmagasabb az összes átmeneti fémdikalkogenid szupravezető között. Ez a kritikus áramsűrűség összehasonlítható a magas hőmérsékletű szupravezetőkkel, mint például a réz- és vasvegyületek, ami jelzi a nagy gyakorlati alkalmazási lehetőségeket. Ennek az új szupravezető anyagnak a felfedezése lehetőséget teremt a szupravezetés jelenségének további kutatására és a jobb teljesítményű magas hőmérsékletű szupravezetők kifejlesztésére.

B2ca gyúlékonysági osztályba tartozó koaxiális kábel és sodrott érpárú kábel.

Az Európai Unióban az épületekben használt összes szerelési kábel a szabályozás hatálya alá tartozó építési terméknek minősül. A CPR-irányelv előírja a gyártók számára a DoP (teljesítménynyilatkozat) kidolgozását és rendelkezésre bocsátását, valamint a szabvány hatálya alá tartozó termékek megfelelő CE-jelöléssel történő jelölését. Az EN50575 meghatározza az épületekben használt, meghatározott tűzállósági osztályba sorolt energia-, vezérlő- és távközlési kábelek tűzvédelmi teljesítményére, vizsgálati és értékelési módszereire vonatkozó követelményeket. A páneurópai tűzállósági osztályok bevezetésével a tervezők és építészek egyértelmű előírásokkal rendelkeznek, amelyek meghatározzák a kábelek kiválasztásának szabályait. A fokozott tűzvédelmi szintek elérése érdekében az előírások B2ca kábelek használatát javasolják olyan speciális épületekben, amelyeknek nagyon szigorú biztonsági követelményeknek kell megfelelniük (pl. kórházakban, óvodákban, magas épületekben, irodaházakban és idősek otthonában).
A TRSIET és NETSET márkájú kábelek nagyon szigorú minőségi követelményeknek felelnek meg, így megőrzik névleges paramétereiket, amelyek garantálják a megfelelő jelátvitelt. A TRISET márka minden egyes koaxiális kábelére 5 év gyártói garancia, a NETSET márka sodrott érpárú kábeleire pedig 15 év garancia vonatkozik, figyelembe véve a kábelek természetes öregedési folyamatát.
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET B2CA LSZH Class A++ 1,05/4,6/6,9 120 dB [500m]
A TRISET B2CA 75 ohmos koaxiális kábel gyúlékonysági osztálya B2ca-s1a,d1,a1 így az E1020_500 megfelel a jogszabályban előírt gyúlékonysági osztályokra vonatkozó szabványoknak. Emellett nagyon jó átviteli paraméterekkel rendelkezik, és földi, kábeles és műholdas TV-rendszerekben használják.
Cat. 6 B2ca U/UTP kábel: NETSET U/UTP B2ca-s1a-d1-a1 /500m/
A NETSET U/UTP kábel E1615_500 cat. 6 kategóriájú gyúlékonysági osztályú B2ca-s1a-d1-a1, amely megfelel a jogszabályban előírt nem gyúlékonysági osztályra vonatkozó szabványoknak. Sikeresen használják strukturált kábelezési rendszerekben LAN, IP CCTV stb. esetén

CCTV Sunell: HTML5 a böngészőalapú felügyelethez.

Sunell eszközök lehetővé teszik a kényelmes megtekintést és kezelést webböngészőn keresztül HTML5 segítségével. Ez lehetővé teszi a videók megjelenítését további pluginok vagy bővítmények telepítése nélkül, ami megkülönbözteti őket a hagyományos, Internet Explorert igénylő megoldásoktól. A HTML5 használata biztonságossá és egyszerűvé teszi a felhasználók számára, hogy olyan népszerű böngészőkkel csatlakozzanak az eszközökhöz, mint az Opera, a Firefox, az Edge és a Chrome. Ezek használatával a kamera és a DVR paraméterei is teljes mértékben testre szabhatók a webböngészőn keresztül. A használat kényelmét növeli, hogy a kamerákat a DVR-ből (helyben és távolról is) teljes mértékben konfigurálni lehet.

Multimódusú szálakra vonatkozó szabványok Ethernet-alkalmazásokhoz.

A multimódusú szálakra vonatkozó szabványok fejlesztése elsősorban az adatközpontokban való felhasználásra összpontosít. A rövid távolságokon történő nagysebességű átvitel és a hullámhossz-multiplexelési (SWDM) technikák megvalósításának lehetősége, valamint a VCSEL-lézerek viszonylag alacsony ára határozza meg a multimódusú szálak nagy népszerűségét éppen ebben a piaci szegmensben.
A LAN-okat vagy IP-megfigyelési rendszereket építő befektetők azonban gyakran választják a multimódusú szálakat. Ezek a döntések lehetnek gazdasági indíttatásúak, vagy például a tervező szokásaiból fakadnak. A következő táblázat összefoglalja a multimódusú szálszabványok (OM1-től OM5-ig) tartományait a népszerű Ethernet-alkalmazásokban (1 Gbps, 10 Gbps és 40/100 Gbps) való használatuk összefüggésében.
 1000BASE-SX10GBASE-SR40/100GBASE-SR4SWDM
OM1275 m33 m  
OM2550 m82 m  
OM3 300 m100 m 
OM4 400 m150 m 
OM5 400 m150 mYES
A fenti táblázatot áttekintve megérthetjük, hogy a multimódusú szálak fő alkalmazási területe miért a fent említett adatközpontok. Az ilyen típusú szálak átviteli képessége (távolsága) viszonylag kicsi, de elegendő ahhoz, hogy például egy szerverszobán belüli szekrények összekapcsolásakor használjuk őket. Megjegyzendő, hogy csak az OM3 szabvány haladja meg a réz sodrottpáros kábelek képességeit még a legmagasabb kategóriákban is. Az OM5 és az OM4 nem különbözik az átviteli tartomány tekintetében, de az OM5 lehetővé teszi a felhasznált szálak számának csökkentését a hullámhossz-multiplexelési (SWDM) technikák alkalmazásával.
Az SWDM-technológia négy jel multiplexelését jelenti négy fényhullámhosszon: 850, 880, 910 és 940 nm-en, és ezek továbbítását egyetlen átviteli közegben. Az SWDM-technológia optikai hálózatba történő bevezetése csak akkor lehetséges, ha a hálózati infrastruktúra OM5 szélessávú szálon alapul. Ekkor megnégyszerezhető a hálózat sávszélessége, illetve jelentősen egyszerűsíthető a hálózat felépítése és csökkenthető a kábelezési sűrűség.
Multimódosú patch kábel: ULTIMODE PC-355D (2xLC-2xLC, duplex, OM3, 1.5m)
Patchcords és pigtails multimódusú szálak OM3 és OM4 szálaknak jellegzetes türkizkék színe van (más néven "aqua"). A tipikus LAN-rendszerekben kevésbé elterjedt OM5-ös szabványt lime-zöld szín jellemzi.

Rendszámtábla-azonosító kamera felszerelése.

A rendszámtábla-felismerés maximális hatékonysága érdekében az ezt a funkciót támogató kamerát, pl.: - iDS-2CD7A46G0/P-IZHSY(C) (2,8 - 12 mm) K05911 vagy - iDS-2CD7A46G0/P-IZHSY(C) (8 - 32 mm) K05913 úgy kell felszerelni, hogy a mozgó autó rendszámtáblájának képe megfelelően rögzüljön. A felszerelés helyének kiválasztása előtt figyelembe kell venni a következő irányelveket: a jármű elejének megfelelő látószöge, a rendszámtáblánként egy képkockán belüli képpontok száma, valamint a kamera felszerelésének távolsága az érzékelés helyéhez képest. Az alábbiakban a Hikvision rendszámtábla-azonosító kamera felszerelésekor betartandó alapvető telepítési követelményeket ismertetjük:
 • a rendszám szélessége a képen legyen 130...300 pixel (optimális esetben 150...250 pixel),
 • a kamera függőleges dőlése nem haladhatja meg a 30°-ot,
 • a kamera vízszintes eltérése a jármű mozgási irányától nem haladhatja meg a 30°-ot.
 • a képen lévő tábla dőlése nem haladhatja meg a +/- 5°-ot,

A legerősebb LTE-antenna a kínálatban.

Sok esetben, amikor a bázisállomás messze van a mobilkészüléktől, problémák merülnek fel a megfelelő jelerősséggel. Ennek javítása érdekében általában egy megfelelő külső antennát kell csatlakoztatni a modemhez. Néha azonban nem az LTE-jel javításához van szükség külső antenna használatára, hanem például egy adott bázisállomás és modem közötti adatátvitel kikényszerítéséhez. Vegye figyelembe, hogy az LTE-antennának szélessávúnak kell lennie - ez az LTE-hálózatok több frekvencián való működésével és azok aggregálásával függ össze.
A TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 antenna egy logaritmikus irányított MIMO antenna kültéri telepítéshez, amelyet LTE/GSM/3G modemek jeleinek fogadására és továbbítására terveztek. Az antenna 10 dBi nyereséggel rendelkezik. Úgy tervezték, hogy LTE modemekkel működjön (két antennacsatlakozóval felszerelve).
A TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 antenna legfontosabb jellemzői:
 • Kültéri irányított logaritmikus antenna,
 • MIMO 2x2,
 • Többsávos: 806-960 MHz, 1710-2700 MHz,
 • Több szabvány: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE,
 • Nyereség:
  • 9,5 dBi (806-960 MHz),
  • 10 dBi (1710-2700 MHz),
 • Rövidzárlat a DC számára,
 • 10 m-es vezeték SMA dugasszal,
 • Tartós ABS műanyagból készült, UV sugárzásnak és időjárási viszonyoknak ellenálló ház,
 • Bilincs segítségével történő felszerelés az árbócra,
 • Függőleges és vízszintes csőre szerelés lehetséges.
4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (10 m kábel + SMA)
TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO antenna + 10 m kábel a végén SMA csatlakozóval A741024

Új termékek a DIPOL-nál

SFP+ modul TP-Link TL-SM5310-T 10G BASE-T RJ45 10G/2.5G/1G/100M
TP-Link 100M L1441 SFP+ modul lehetővé teszi egy Ethernet port (10/2.5/1/0.1G) csatlakoztatását egy SFP+ interfészhez.
NEXT beltéri előfizetői felületre szerelhető FTTH 2HP csatlakozó doboz
NEXT felületre szerelhető beltéri FTTH 2HP Az L5303 előfizetői aljzatot falra szerelésre tervezték. FTTH-hálózatokban előfizetői vonalak végződtetésére szolgál. A NEXT aljzatban van hely opcionálisan legfeljebb 2 adapter felszerelésére SC szimplex szabványban (a karima nélküli SC/APC L4224 változatban), és dedikált mezők max. 4 splice burkolat számára. A konnektor védett a véletlen nyitás ellen.
Multi-system dóm kamera ColorVu Hikvision DS-2CE72HFT-F28 (5 Mpix, 2,8 mm, 0,0005 lx, fehér fény 20 m-ig) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS
Multi-system dóm kamera ColorVu Hikvision DS-2CE72HFT-F28 (5 MP, 2,8 mm, 0,0005 lx, fehér fény 20 m-ig) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS Az M75270-et HD-TVI DVR-eken alapuló felügyeleti rendszerekhez tervezték. A felhasználó kiválaszthatja a kívánt videószabványt a HD-TVI, HD-CVI, AHD vagy a hagyományos CVBS (ANALOG) közül. A szabvány kiválasztása a kábelen található mikrokapcsolóval történik. A kamera kiváló minőségű, 5 MP-es képeket készít, nagy tisztasággal, fényerővel és élénk színekkel. A nagy, 0,0005 lx-es érzékenységnek és a beépített, akár 20 m-es hatótávolságú fehérfény-megvilágítónak köszönhetően a kapott kép kiváló minőségű és jó teljesítményű, még gyenge vagy fényszegény körülmények között is.

Érdemes elolvasni

Terra: földfelszíni TV, rádió és 2 műholdról érkező jel 1 optikai szálban. A Terra optikai TV-jelátviteli rendszere lehetőséget nyújt két különböző adó használatára egy berendezésen belül. Ezek az adók azonos funkcionalitással rendelkeznek (a TV-jelek átalakítása koaxiális kábelről optikai szálra), az egyik adó 1310 nm-es hullámhosszon (A3031), a másik 1550 nm-es hullámhosszon (A3055) generál jelet.
A két különböző jeladó használata lehetővé teszi, hogy az általuk generált jelek egyetlen szálban kerüljenek közösítésre. A jelek egyesítésére (és a szál másik oldalán történő szétválasztására) egy úgynevezett L383521 WDM csatolót használnak. Ez az elem hasonlóan működik, mint egy hagyományos TV közösítő...>>>bővebben
Műholdas TV (2 műholdas pozíció), földfelszíni TV, rádió - elosztás 1 optikai szálon. A jel 2 optikai útvonalra oszlik.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Egyre több helyen ismerik fel annak a jelentőségét, hogy mennyire fontos bizonyos termékek tárolási hőmérsékletének percnyi pontossággal történő nyomon követése. Ez különösen fontos gyógyszertárakban, háziorvosi rendelőkben a vakcinák és más gyógyszerek előírt tárolási hőmérsékletének digitális megfigyelésére. Az érzékelő mindezt vezeték nélkül teszi és eltérés esetén riasztást küld mobil készülékére. A mért értékeket naplózza és bármikor dokumentálható, kinyomtatható, így bizonyítható a tárolt termékek megbízhatósága. Az üveges hőmérők időszaka lassan lejár, amelyeknek leolvasása sem minden időben biztosított! efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, stb.).

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetnünk kell ennek költségéről és a szállítás megfelelő kivitelezéséről, hogy az valóban a megrendelő által megjelölt szállítási helyére eljusson! Mindenre van megoldás!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!