Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 7/2024 (2024. február 12.)

Kínai műholdak az önvezető közlekedés szolgálatában.

A kínai Geely Holding Group autógyártó bejelentette, hogy 11 műholdat állított alacsony Föld körüli pályára, amelyek pontosabb navigációt biztosítanak az önvezető járművek számára. A műholdakat a délnyugati Szecsuan tartományban található Hszicsang (Xichang) műholdindító központból indították.
A Geely előrejelzései szerint 2025 végére 72, majd végül 240 műhold lesz Föld körüli pályán. A műholdas hálózat amellett, hogy nagy pontosságú navigációt biztosít az önvezető autók számára, az internetet is kereskedelmi forgalomban elérhetővé teszi a szórakoztatóelektronikai eszközök számára.
A kínai autógyártó Geely Holding Group of Zhejiang bejelentette, hogy február 3-án második rakétaindításra került sor a kínai Hszicsangban található műholdindító központból.
A Geely műholdas rendszere várhatóan sokkal nagyobb pontossággal büszkélkedhet, és akár egy méteres méretű tárgyakat is felismerhet. Természetesen az új rendszer csak egy lesz a sok adatforrás közül, amelyet az önvezető járművek használni fognak.
A jelenlegi 2021-2025-ös tervében Peking integrált műholdas hálózatot szorgalmaz a kommunikáció, a távérzékelés és a navigáció számára. Az állami média szerint már több mint 400 kínai műhold van pályán (természetesen a kereskedelmi műholdakkal együtt).

AS07STCA-4K RTV/SAT jelmérő műszer.

Lakóépületekben az engedélyező általi elfogadás előtt ellenőrizni kell, hogy az RF/SAT rendszer megfelelően lett-e telepítve. Ellenőrizni kell, hogy az eszközök megfelelő módon lettek-e csatlakoztatva, és hogy nem követtek-e el hibákat a hálózat tervezése során, például a hőt kibocsátó eszközöktől vagy a nedves helyiségektől való távolságok tekintetében. Az ellenőrzés első szakaszában azt is ellenőrzik, hogy vannak-e látható mechanikai sérülések, és ellenőrzik a kábelezés és a csatlakozások állapotát. Mindezeket az információkat a rendszer üzembe helyezése előtt elkészített jelentésnek tartalmaznia kell. Egy másik fontos elem a földi és műholdas TV-jelek mérése. Ehhez a legjobb, ha olyan készüléket használunk, amely rendelkezik a megfelelő kalibrációs tanúsítvánnyal.
Alpsat AS07STCA-4K mérőműszer - a funkciók áttekintése
A fenti videó bemutatja az ALPSAT AS07STCA-4K R10206 professzionális mérőműszer legfontosabb funkcióit, amely alkalmas DVB-S/DVB-S2 (4K) műholdas jelek, DVB-T/T2 (4K) földfelszíni TV jelek HEVC 10 Bit tömörítéssel és C/J.83B/ISDB-T kábeljelek mérésére.

Optikai rendszer tesztelése.

Az Ultimode OR-20-S3S5-iSMV L5830 egy egyszerűen használható, de funkcionális eszköz az optikai rendszerek tesztelésére. A készülék lehetővé teszi a hagyományos módon (reflektogram és eseménytábla segítségével) vagy automatizált formában (iOLA funkció) végzett reflektometriai méréseket, amelyek során a készülék automatikusan kiválasztja a mérési paramétereket, és az eredményeket felhasználóbarát grafikus formában mutatja be.
OTDR/száloptikai hálózati tesztelő: ULTIMODE OR-20-S3S5-iSMV
Az OTDR L5830 egyik előnye, hogy professzionális jelentést készíthet a végzett mérésekről. Az optikai szálak fokozatos fejlődése a gyengeáramú rendszerek iparában magával hozza a beruházók nagyobb tudatosságát, akik egyre inkább megkövetelik a megfelelő mérési dokumentáció elkészítését, még viszonylag kis projektek esetében is. A OTDR Assistant for PC ingyenes alkalmazás lehetővé teszi az OTDR által generált *.sor (Telcordia SR-4731 szabvány) mérési fájlok pontos elemzés céljából történő beolvasását.
Lehetőség van szabadon navigálni a reflektogramban, ráközelíteni annak egyes részeire, vagy meghatározni egy adott szakasz vagy esemény csillapítását markerek segítségével (2 pontos módszer, 4 pontos módszer, LSA módszer). Az alkalmazás rendelkezik egy iOLA bővítménnyel is az iOLA modul eredményeinek mentésekor keletkező *tor fájlok olvasásához.
A mentett fájlok és a fent említett szoftver lehetővé teszi a mérési jegyzőkönyvek létrehozását *.pdf vagy *.xls formátumban. A Mérési jelentés varázsló lehetővé teszi a jelentés formátumának és tartalmának kiválasztását. Választhat az alapinformációkat tartalmazó egyoldalas dokumentum, vagy olyan részletes jelentések között, amelyek olyan adatokat tartalmaznak, mint a reflektogram, eseménytáblázatok vagy a mért hivatkozás grafikus ábrázolása.

Második relé vezérlése jelszóval a Hikvision IP videó ajtóállomásokon.

Amikor egy billentyűzetet csatlakoztatnak a moduláris IP-videós ajtóbejárati rendszer (DS-KD8003-IME1(B) G73652) vagy 2-Wire (DS-KD8003Y-IME2 G73646) ajtóállomásaihoz, akkor lehetőség van az ajtóállomásba épített első vagy második relé jelszóval történő vezérlésére. A második relé vezérléséhez az ajtóállomást a 2.2.62 vagy magasabb firmware verzióra kell frissíteni. Miután belépett az ajtóállomás beállításaiba az iVMS-4200 alkalmazásból, menjen a Domestic → Settings menüpontra, és válassza ki a jelszó hozzáadásának lehetőségét. A hozzáadási folyamat során lehetőség nyílik jelszó hozzárendelésére és a használatakor működésbe lépő relé kiválasztására. Legfeljebb 16 nyilvános jelszó adható hozzá közvetlenül az ajtóállomáson.
Az ablak nézete a nyilvános jelszó hozzáadása után, valamint a jelszó megadásakor indítandó relé megadása.

WiFi hálózatok irodaházakban.

A vezeték nélküli hálózat tervezésekor választ kell adni arra a kérdésre, hogy nyilvános hálózatról van-e szó, például egy könyvtárban vagy irodában, vagy egy olyan hálózatról, amely az iroda, intézmény vagy raktár alkalmazottai számára zárt. Ez közvetlenül kapcsolódik a hálózat várható ügyfélszámának meghatározásához.
Amennyiben a hálózatot egy nagyszámú fallal, több emelettel rendelkező irodaházban kell működtetni, akkor a fő problémát a falak és a mennyezet csillapításának a rádiójel szintjére gyakorolt hatása jelenti. Emiatt az egész épület lefedéséhez több tucat (néha még nagyobb mennyiségű) hozzáférési pontot kell telepíteni az épületben.
Egy hozzáférési pont általában körülbelül 50-60 felhasználót tud kiszolgálni. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetben egy tucatnyi vagy több hozzáférési pontra tervezett irodai hálózat az elméleti kapacitás tekintetében hatalmas redundanciát kínál. Megjegyzendő azonban, hogy ha a hálózat bizonyos területei nyilvánosak lesznek, akkor egy ilyen helyen a hozzáférési pontok számát nem csak a terület lefedettségének képessége, hanem elsősorban a kapacitás fogja meghatározni. Az egy helyen összegyűlő nagyszámú felhasználó kikényszerítheti, hogy több hozzáférési pontot kell rendszerezni, még kisebb helyiségekben is.
Vezeték nélküli hozzáférési pont EAP610  TP-Link 802.11ax AX1800, PoEVezeték nélküli hozzáférési pont EAP610  TP-Link 802.11ax AX1800, PoEVezeték nélküli hozzáférési pont EAP610  TP-Link 802.11ax AX1800, PoEVezeték nélküli hozzáférési pont EAP610  TP-Link 802.11ax AX1800, PoEEAP rendszervezérlő: TP-Link Omada Cloud Controller OC200PoE Switch: TP-Link TL-SG2008P Smart 8xGE(4xPoE) 802.3af/at 62W
Egy példa a hozzáférési pontok használatára egy irodaház előterében, ahol nagyszámú felhasználó gyűlhet össze.
Az ilyen épületek hálózatépítéséhez jó eszköz a TP-LINK EAP610 N25690. Az EAP610 egy rugalmas, könnyen telepíthető és kezelhető, valamint biztonságos megoldás vezeték nélküli hálózatokhoz. Könnyen felszerelhető falra vagy mennyezetre. A WLAN konfigurálása és kezelése egyszerűsödik a központi szoftver és a webalapú kezelés révén (nincs szükség vezérlőre). Az automatikus sávszélesség-kezelés és a captive portál-hitelesítés révén az EAP610 ideális az olyan igényes környezetekben, mint a kampuszok, szállodák, bevásárlóközpontok vagy irodák. Az eszköz a 802.11ax (WiFi 6) szabvány 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávjain működik.

Mit jelent az SMD+, SMD 3.0, SMD 4.0?

Az SMD az intelligens mozgásérzékelés vagy intelligens mozgásérzékelés (IMD) rövidítése. Ez egy olyan funkció, amely képes elemezni a mozgásérzékelési eseményeket az ember vagy jármű felismerése céljából. Ennek köszönhetően a riasztási értesítések kiszűrésre kerülnek, és a felesleges riasztások blokkolva lesznek. Egy kompatibilis NVR-rel rendelkező rendszerben a felvételek szűrhetők az ember- vagy járműérzékelés szempontjából.
Az SMD/SMD+ az intelligens mozgásérzékelés alapváltozata. Működése kevésbé nagy teljesítményű AI chipeket igényel, ezért van jelen az alapszériás kamerákban. Amennyiben ennél pontosabb elemzésre van szükség, az SMD 3.0 vagy 4.0-t kell használni.
Az SMD funkciók különböző generációinak összehasonlítása az alábbi táblázatban látható:
 SMD/SMD+SMD 3.0SMD 4.0
Emberi észlelési tartomány (2,8 mm)7 m12 m12 m
Jármű érzékelési tartomány (2,8 mm)10 m18 m18 m
PontosságÁltalános95%99.0%99.0%
Kistestű állatok-99.0%99.5%
Nagytestű állatok95.0%98.0%
Az SMD 4.0 rendelkezik egy Quick Pick funkcióval is, amely lehetővé teszi, hogy a ruházat (test) színe alapján keressen meg egy adott személyt (autót). A funkció a DVR-rel együtt működik, a felvétel lejátszásakor csak ki kell választania egy érdekes tárgyat, például egy személyt vagy járművet. A mesterséges intelligencia alapú algoritmus megkeresi és megjelöli a hasonló színű tárgyakkal rendelkező felvételeket.

Az SMD funkcióval rendelkező Dahua termékek listája itt található.

Új termékek a DIPOL-nál

 NETSET BOX U/UTP cat. 6-os kategóriájú kültéri PE zselével töltött kábel, Fca gyúlékonysági osztály [1m]
NETSET BOX U/UTP 6. kategóriájú kültéri PE zselével töltött kábel, Fca gyúlékonysági osztály /1m/ Az E1611_1 a professzionális kültéri rendszerekhez tervezett csúcsminőségű sodrott érpárú kábel. A külső köpeny polietilénből (PE) készült, amely ellenáll az UV-sugárzásnak és a nedvességnek. A közepe zselével van kitöltve, amely megakadályozza a víz hosszirányú behatolását a kábelbe. A kábelt kábelcsatornákba történő földbe fektetett telepítésre tervezték.
MG280S HARTTE elektromágneses zár ( felületre szerelhető, zárásellenőrzés, LED kijelzés, 280 kg tartóerő) Bira
MG280S HARTTE elektromágneses zár (felületre szerelhető, zárásfelügyelet, LED kijelzés, 280 kg tartóerő) A Bira G76863 egy beltéri Hartte Bire sorozatú elektromágneses zár, amely a beléptető-, idő- és jelenléti rendszerekben való használatra készült. Kis méretek és a maradandó mágnesesség hiánya jellemzi, így az áramellátás kikapcsolásakor feloldja a tartólapot, és lehetővé teszi az ajtó késedelem nélküli nyitását. A zár 280 kg-os tartóerővel rendelkezik, és kifejezetten felületre szerelhető. LED-es kijelzőkkel is fel van szerelve.
MG280ZL ZL-típusú tartókonzol MG280S és MG280SR Bira elektromágneses zárhoz
MG280ZL típusú ZL Bira A G76914 egy ZL típusú szerelvény, amely az MG280S és MG280SR elektromágneses zárak felszerelésére szolgál.

Érdemes elolvasni

CCTV Sunell: HTML5 a böngészőalapú felügyelethez. Sunell eszközök lehetővé teszik a kényelmes megtekintést és kezelést webböngészőn keresztül HTML5 segítségével. Ez lehetővé teszi a videók megjelenítését további pluginok vagy bővítmények telepítése nélkül, ami megkülönbözteti azokat a hagyományos, Internet Explorert igénylő megoldásoktól...>>>bővebben
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Egyre több helyen ismerik fel annak a jelentőségét, hogy mennyire fontos bizonyos termékek tárolási hőmérsékletének percnyi pontossággal történő nyomon követése. Ez különösen fontos gyógyszertárakban, háziorvosi rendelőkben a vakcinák és más gyógyszerek előírt tárolási hőmérsékletének digitális megfigyelésére. Az érzékelő mindezt vezeték nélkül teszi és eltérés esetén riasztást küld mobil készülékére. A mért értékeket naplózza és bármikor dokumentálható, kinyomtatható, így bizonyítható a tárolt termékek megbízhatósága. Az üveges hőmérők időszaka lassan lejár, amelyeknek leolvasása sem minden időben biztosított! efento.hu Most kedvező áron beszerezhető az Efento hőmérséklet felügyelő rendszer készlet (SIM kártyával) NB-IoT Ez a szett kínálja a legújabb és egyik legmodernebb megoldást a vezeték nélküli hőmérséklet rögzítésére és ellenőrzésére hűtőszekrényekben vagy olyan helyiségekben, ahol a hirtelen hőmérséklet-változásra érzékeny termékeket tárolják, de az élet más területén is felhasználhatók (pl. oltóanyagok, gyógyszerek, élelmiszerek, ingatlanok, múzeumok, hőközpontok, stb.).

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetnünk kell ennek költségéről és a szállítás megfelelő kivitelezéséről, hogy az valóban a megrendelő által megjelölt szállítási helyére eljusson! Mindenre van megoldás!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Sunell - a megbízható CCTV partnered