Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 24/2024 (2024. június 10.)

Egy képernyő, amit meg lehet tapintani.

Az Egyesült Királyságban található Bath Egyetem kutatói egy újszerű érintőképernyőt hoztak létre DeformIO néven, amely a felhasználó nyomására képes változtatni merevségét. Ez az innovatív, szilikonból készült kijelző lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az ujjuk nyomásával fizikailag deformálják a képernyő felületét, így új módokat kínálva az eszközzel való interakcióra. A felhasználók megnyomhatják a képernyőt, majd az ujjukat végigcsúsztathatják a felületen, természetes, folyamatos mozgást végezve. Ráadásul az eszköz lehetővé teszi, hogy a képernyő több területére egyszerre több erőhatást is kifejtsenek. A kijelző képes különbséget tenni a nyomásszintek között, és az érzékelt erőnek megfelelő lágyságfokozatokat hoz létre. A DeformIO az első olyan képernyő, amely pneumatikus és rezisztív érzékelő technológiát használ a fizikai erők elektromos jelekké történő átalakítására.
Az eszköz egyelőre prototípus (a kutatók szerint még néhány évre van szükség a tökéletesítéséhez), és további fejlesztésre lesz szükség, mielőtt átadnák technológiai cégeknek, hogy kereskedelmi termékké alakítsák át. A feltalálók azonban technológiai áttörést látnak benne, amely radikális változást tesz lehetővé abban, ahogyan az emberek a világgal kapcsolatba lépnek majd számos területen, például a kereskedelemben, a kommunikációban, az orvostudományban és a játékokban. Egy online vásárlás előtt például a leendő vásárlót felkérhetik, hogy „megérintse” egy új kanapé anyagát, vagy „megtapintsa” egy párna puhaságát, egyszerűen a telefonja kijelzőjének megnyomásával. A videójátékokban a képernyő képes lesz deformálódni, amikor a játékos megnyomja a képernyőn lévő akciógombot, és fizikai ellenállást hoz létre, amikor az ellenfél ütést indít a játékos által irányított karakter felé. Az autók új képernyői képesek lesznek helyettesíteni a kemény érintőképernyőket, és a deformálható képernyő merevségjelzései segítenek majd a sofőröknek megtalálni a gombokat vagy a csúszkákat, és „fizikai” visszajelzést kapni anélkül, hogy levennék a szemüket az útról. Videohívás közben két ember képes lesz „fizikai kapcsolatot” létesíteni a képernyőjükön keresztül - az egyik hívó ujjával nyomást gyakorol a kijelzőjére, a másik pedig látja és érzi a képernyőn megjelenő benyomódást. A digitális térkép felhasználója egyszerűen az ujjával alkalmazott nyomás változtatásával válthat az utcai, műholdas, topográfiai és egyéb nézetek között.

Csengőgomb csatlakoztatása Hikvision IP videós ajtóbejárati monitorhoz.

A csengőgomb olyan Hikvision IP videós ajtóbejárati monitorokhoz csatlakoztatható, amelyek riasztási bemenettel és kimenettel rendelkeznek, mint például a DS-KH6320-WTE1 G74001. Így a monitor megfelelő riasztási bemenetének működésbe lépésekor a monitor hangjelzéssel értesíti a felhasználót arról, hogy valaki megérkezett. Ez a megoldás olyan helyzetekben használható, amikor egy olyan ingatlanba való belépés után, ahol egy szabványos ajtóállomás van felszerelve, a belépő személy egy másik ajtóval találkozik, amelyen át kell mennie. Egy gomb megnyomásával a lakó odasétálhat az ajtóhoz, és manuálisan kinyithatja azt. Ez költségmegtakarítást jelent, mivel csak egy ajtóállomás telepítése szükséges.
Ablak a hangjelzés hozzárendeléséhez, amikor az első riasztási bemenet működésbe lép.
A riasztási bemenet riasztásakor a monitoron megszólaló csengőhang beállításához, miután hozzáadta a monitort az iVMS-4200 alkalmazáshoz, lépjen be a monitor beállításaiba, és válassza a Intercom → Zone alarm lapot. A Area No. lapon adja meg azt a riasztási bemenetet, amelynek megsértése hangjelzést fog kiváltani. A Zone Type alatt válassza a /Door Alarm Switch lehetőséget.

Sendun SD-9+ hegesztőgép - különböző szabványú szálak hegesztése.

A Sendun SD-9+ L5877 száloptikai hegesztőgép kiváló optikai rendszerrel rendelkezik x380-as nagyítással, amelynek köszönhetően a szálak képe a képernyőn tiszta, és lehetővé teszi a különböző szabványú, eltérő törésmutatójú szálak megkülönböztetését. A kedvező árú köpenypozicionáló hegesztők és néhány kedvező árú magpozicionáló hegesztő nem rendelkezik ezzel a képességgel.
Egy tájékozott szerelő kezében a Sendun SD-9+ olyan eszköz lesz, amely lehetővé teszi a szálak előzetes azonosítását már a hegesztési szakaszban, ami viszont elkerülheti a meglepetéseket az ilyen csatlakozások reflektometriai mérései során (sokkal nagyobb csillapítás az egyik irányban és látszólagos erősítés a másikban).
Példa a G.652.D (bal oldal a hegesztő képernyőjén) és a G.657.A2 (jobb oldal a hegesztő képernyőjén) egymódusú szálak hegesztésére. A két szál képében jól látható különbség a két szál eltérő törésmutató-profiljának köszönhető. E szálak kombinációja, bár a képernyőn „gyanúsnak” tűnik, 100%-ban helyes, és megfelel a csillapítási és átviteli paramétereknek.

Digitális HDMI-DVB-T modulátor családi házakhoz.

Az A/V jelek nagyfrekvenciás RF jellé történő átalakítása, azaz bármilyen forrásból, például számítógépekből, lejátszókból és megfigyelő kamerákból származó jel földfelszíni TV-berendezésbe történő bevezetése olyan művelet, amelyhez egy úgynevezett modulátor használata szükséges. Ez a HDMI-csatlakozóval és RF-kimenettel (általában „antenna” kimenetnek nevezik) felszerelt eszköz lehetővé teszi a videó megtekintését és a hang hallgatását egy kiválasztott csatornán a berendezéshez csatlakoztatott összes TV-készüléken. A vevőkészülék szempontjából a berendezésbe betáplált program egy másik földfelszíni TV-csatornaként jelenik meg.
Az alábbi ábra egy HD-jel elosztását mutatja bármely HDMI-forrásból és DVB-T2 földfelszíni televízióból koaxiális kábelen, a Signal R86301 modulátor egy alkalmazási példájával.
HD minőségű jel elosztása bármilyen HDMI-forrásból és földi DVB-T2 TV-ről koaxiális kábelen a Signal R86301 modulátor példával történő alkalmazásával.

Egy ház kábelezése az internethez - 1. rész - a kábelezés kiválasztása.

A technológia fokozatos fejlődése, a szolgáltatók kínálatának változása és a piacon megjelenő technikai újítások miatt az épületek kábelezésének ajánlott módja ma jelentősen eltér a néhány évvel ezelőttitől. Amikor az internet kábelezésének megtervezése előtt áll, a telepítést tervező személynek számos olyan tényezőt kell figyelembe vennie, amelyek befolyásolhatják a kábelek végső elrendezését. A túl kevés kábel lefektetése vagy a rossz típusú kábel kiválasztása a jövőben jelentős használatbeli korlátozásokhoz vezethet. Másrészt fontos figyelembe venni a gazdasági tényezőt, és nem szabad túl sok olyan kábelt tervezni, amelyet soha nem használnak majd. Hogyan kábelezzem be tehát helyesen az otthonom?
A LAN-ok elsődleges átviteli közege a réz sodrott érpáras kábel kell, hogy legyen. Az otthoni átvitelhez az üvegszálas optika használata a következő években biztosan nem lesz indokolt. Otthoni környezetben ajánlott az 5e kategóriájú sodrott érpárú kábel használata. Ez a kábeltípus akár 1 Gbps sebességű adatátvitelt is lehetővé tesz, ami a következő tucatnyi vagy akár több évtizedben minden bizonnyal elegendőnek bizonyul majd. A nagyobb költségvetéssel rendelkezők megfontolhatják a 6-os kategóriájú sodrott érpárú kábel fektetését, amely akár 10 Gbps sebességű adatátvitelt is lehetővé tesz (korlátozott sodrott érpár-hosszúság). Tekintettel az 5 Gbps sebességgel működő eszközök piaci jelenlétére, az ilyen sodrott érpárú kábel biztonságosabb megoldásnak bizonyulhat.
Az alábbiakban egy újonnan épített ház telepítési diagramja látható, figyelembe véve az internet-hozzáférés különböző lehetőségeit - LTE-hálózat (2x 50 Ω koaxiális kábel), rádióútvonal (kültéri sodrott érpár), kábelútvonal (megfontolhatja egy mikrocső lefektetését a leendő szolgáltató kábele alapján).
Kábelezési megoldás az otthoni LAN kialakításánál
Zöld vonal ⇒ E1171 50 Ω Tri-Lan 240 koaxiális kábel LTE/5G antenna számára
Lila vonal ⇒ E1611 NETSET U/UTP 6 gél töltésű, fekete - kültéri csavart érpáras kábel WLAN antennához.
Kék vonal ⇒ E1608 NETSET U/UTP 6 kábel - beltéri csavart érpáras kábel konnektorokhoz
Világoskék vonal ⇒ Internet szolgáltató kábele mikrocsőben E60812

Új termékek a DIPOL-nál

Hikvision DS-2CE72DF0T-LFS 4 az 1-ben dóm kamera (2 Mpix, 2,8 mm, 0,001 lux, ColorVu, mikrofon, IR 40 m-ig, fehér fény 40 m-ig) Az M74121 HD-TVI, HD-CVI, AHD és analóg CVBS rendszerekben is használható. Az operációs rendszer kiválasztása a kábelen található mikrokapcsolóval történik. A kamera 1080p felbontású képet készít. Különlegessége az intelligens kapcsolással ellátott hibrid megvilágító, amely egy IR-világítóból és fehér fényből áll. Három gyenge megvilágítási mód - IR, fehér fény vagy intelligens mód - közül lehet választani. Dómházba épített kamera nagy teljesítményű IR-világítóval 40 m távolságig.
Hikvision DS-2CE10DF0T-LFS 4 az 1-ben dóm kamera (2 MP, 2,8 mm, 0,001 lx, ColorVu, mikrofon, IR 20 m-ig, fehér fény 20 m) Az M74341 HD-TVI, HD-CVI, AHD és analóg CVBS rendszerekben használható. A szabvány kiválasztása a kiegészítő kábelen található mikrokapcsolóval történik. A kamera 1080p felbontású képeket készít. Megkülönböztető jellemzője az intelligens kapcsolással ellátott hibrid megvilágító, amely egy IR-világítóból és fehér fényből áll. Lehetőség van három gyenge fényviszonyok közötti üzemmód kiválasztására: IR, fehér fény vagy intelligens üzemmód. Tubuláris házba épített kamera IR-világítóval 20 m-es távolságig.
Hikvision DS-2CE12DF0T-LFS 4 az 1-ben tubuláris kamera (2 MP, 2,8 mm, 0,001 lx,ColorVu, mikrofon, IR 40 m-ig, fehér fény 40 m) Az M74352 HD-TVI, HD-CVI, AHD és analóg CVBS rendszerekben működik. A szabvány kiválasztása a kiegészítő kábelen található mikrokapcsolóval történik. A kamera 1080p felbontású képeket készít. Megkülönböztető jellemzője az intelligens kapcsolással ellátott hibrid megvilágító, amely egy IR-világítóból és fehér fényből áll. Lehetőség van három gyenge fényviszonyok közötti üzemmód kiválasztására: IR, fehér fény vagy intelligens üzemmód. Tubuláris házba épített kamera nagy teljesítményű IR-világítóval akár 40 m távolságig.

Érdemes elolvasni

IP felügyeleti rendszer bispektrális kamerával. A bispektrális kamera olyan megoldás, amely egyesíti a hagyományos videómegfigyelés előnyeit. Lehetővé teszi a személyek azonosítását nappal vagy éjszaka, kiegészítő világítás és hőkamerás képalkotás használatával. A hőkamerának nincs szüksége kiegészítő megvilágításra a megfelelő működéshez. Minden olyan tárgy, amelynek hőmérséklete meghaladja az abszolút nulla fokot (0 K = -273,15°C), infravörös sugarakat bocsát ki. A hőkamerával láthatóvá válik a hőmérséklet eloszlása e test felületén, és így kiegészítő megvilágítás nélkül, éjszaka és nehéz időjárási körülmények között is felismerhetők az emberek és állatok. A bispektrális kamera DVR-hez való csatlakoztatása után a látható fényérzékelő és a hőkamera képe két külön csatornára adható össze. Ezenkívül lehetőség van a képek fúziójára (átfedésére), és ennek következtében jobb minőségű hőkamerás képet kapunk. A kamera támogatja a VCA képelemzést is, amely a kerületvédelem megvalósításához használható...>>>bővebben
Otthoni videómegfigyelő rendszer bispektrális kamera használatával
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Az elmúlt időszakban a TOP listás NB-IoT érzékelők listájába kerültek az un. impulzus számláló érzékelők, amelyek többek között arra hivatottak, hogy folyamatosan mérjék a víz- és áramfogyasztást bizonyos szakterületeken. Nem kell a mérők leolvasásához a helyszínre menni, ami nagyobb távolság esetén fáradtságos és időveszteséget is jelenthet. Ezek az érzékelők bárhol elhelyezhetők és a mért értékeket vezeték nélkül továbbítják akár mobilra, vagy PC-re, de fontos, hogy a víz-áram fogyasztásmérők az adott helyen impulzuskimenettel rendelkezzenek és ezáltal nyomon követhetők lesznek a fogyasztási értékek percnyi pontossággal (adatrögzítéssel együtt) és eltérés esetén értesítést küld a bekövetkezett eseményekről: áramkimaradás, rendellenes áram-vízkivételezés, csőrepedés stb. Impulzus-számláló adatrögzítő – víz IP67 védelem NB-IoT és a beltérben használható Impulzus-számláló adatrögzítő áram NB-IoT, de ennek kültéri változata is elérhető.

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl. antennák, (sat), rack szekrények, tartó konzolok, mennyiségi kábelek, optikai kábelek nagyobb dobon, stb. ) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot elérhetőségeinken a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS fuvarozó cégek mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Előzetesen ilyen esetekben mindenképpen egyeztetnünk kell ennek költségéről és a szállítás megfelelő kivitelezéséről, hogy az valóban a megrendelő által megjelölt szállítási helyére eljusson! Mindenre van megoldás!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
DVB-T/T2(HEVC 10 bit)/C/J.83B/ISDB-T és DVB-S/S2 jelmérő műszer AS07STCA-4K spektrumanalizátorral és kalibrációs tanúsítvánnyal
Alpsat - DVB-T2/C/S2 jelek professzionális mérése