Heti Hírmondó - TV-SAT, CCTV, WLAN

Nyári szünet. A Heti Hírmondó következő száma 2024. szeptember 9-én jelenik meg.

No. 26/2024 (2024. június 24.)

A lítium-niobát bevonatú szemüveg lehetővé teszi majd a sötétben való látást?

Az Ausztrál Kutatási Tanácshoz (ARC) kapcsolódó tudósok kifejlesztettek egy olyan infravörös szűrőt, amely vékonyabb, mint az élelmiszerfólia, és amely lehetővé teszi viselője számára, hogy egyszerre lássa az infravörös és a látható fény spektrumát. A tudósok évek óta keresik azokat a könnyű és hatékony anyagokat, amelyek lehetővé teszik az ember számára láthatatlan infravörös sugárzás látható fénnyé alakítását. A közelmúltig a fő jelölt a gallium-arzenid volt. Mint azonban kiderült, a lítium-niobát és szilícium-dioxid rácsokból készült film minden eddig ismert vegyületnél jobban alakítja át az infravörös fényt látható fénnyé, ami potenciálisan lehetővé teszi a sötétben való látást. Egy kísérletsorozat után a csapat kimutatta, hogy a lítium-niobát réteg jobban teljesít, 10-szer hatékonyabb átalakítást ér el, és képes nagy felbontású képeket átalakítani az infravörös fényből (1550 nanométeres hullámhosszúságú) látható fénybe (550 nanométeres hullámhosszú).
Az infravörös fényt látható fénnyé alakító eszköz.
A hagyományos éjjellátó technológia megköveteli, hogy az infravörös fotonok áthaladjanak egy lencsén, majd egy fotokatódba ütközzenek, amely elektronokká alakítja azokat. Ezek az elektronok egy mikrocsatornás lemezen haladnak át, ami megnöveli a számukat. Ezután áthaladnak egy foszforképernyőn, ahol ismét fotonokká alakulnak át, és az emberi szem számára látható, feljavított képet hoznak létre. Ez a rendszer kriogén hűtést igényel a hőzaj felerősödésének megakadályozása érdekében. Egy ilyen típusú, kiváló minőségű éjjellátó rendszer nehéz és terjedelmes. Ezenkívül gyakran az a hátránya, hogy blokkolja a látható fényt.
A metafelület egy vékony anyagréteg, amelynek szerkezete nanoméretben úgy van kialakítva, hogy az elektromágneses hullámokat olyan módon szabályozza, ami hagyományos anyagok felhasználásával nem lehetséges. A metafelületek nanoszerkezetek sorozatából, úgynevezett metaatomokból állnak, amelyek módosíthatják a fény tulajdonságait, például fázisát, amplitúdóját, polarizációját és terjedési irányát. Egyedülálló szerkezetüknek köszönhetően a metafelületek segítségével olyan fejlett optikai eszközöket lehet létrehozni, mint a varifokális lencsék, láthatatlan köpenyek vagy fényfrekvenciás átalakító eszközök. Kulcsfontosságúak a modern optikai és fotonikus technológiákban, beleértve a fotonok infravörösből látható fénnyé való átalakításának leírt technológiáját.
A metafelület alapú konverziós technológia lényegesen kevesebb komponenst igényel. A fotonok egyetlen rezonáns felületen haladnak át, ahol összekeverednek egy pumpasugárral – egy fény- vagy sugárzásárammal, amely energiát biztosít, és segít az infravörös fotonokat látható fény fotonokká alakítani. A rezonanciafelület növeli a fotonok energiáját, és látható fénnyé alakítja azokat anélkül, hogy elektronná kellene azokat alakítani. Ez a technológia szobahőmérsékleten működik, így nincs szükség nagy és nehéz hűtőrendszerekre.
Az éjjellátó technológia miniatürizálása széles körű használatához vezethet. Az egy grammnál is kisebb súlyú éjjellátó szűrők létrehozása, amelyek vékony film formájában a hagyományos szemüvegekre is felhelyezhetők, új lehetőségeket nyit meg. Az olyan fogyasztói éjjellátó szemüvegek, amelyek lehetővé teszik a látható és az infravörös spektrum egyidejű érzékelését, javíthatják a biztonságot az éjszakai vezetésnél, a sötétedés utáni sétáknál, vagy megkönnyíthetik a munkát gyenge fényviszonyok között. Joggal hihető, hogy a hadsereg hamarosan kihasználja majd ezt a technológiát, és olyan szemüvegekkel szereli fel a katonákat, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy éjszaka és sötét helyiségekben is lássanak.

Sendun SD-9+ készülékkel végzett hegesztések csillapításának mérése.

A Sendun SD-9+ L5877 száloptikai hegesztő egy olyan modell, amelynek gyártása 2023 második felében kezdődött. Viszonylag rövid piaci jelenléte ellenére máris sikerült megnyernie az FTTH-hálózatok és az optikai kábelezést használó gyengeáramú berendezések különböző területein tevékenykedő elégedett telepítők széles körét.
Tekintse meg ezt a videót, amelyet a Dipol mérnöki csapata készített, és amely bemutatja a Sendun SD-9+ splicer képességeit a G.652.D, G.657.A1 és G.657.A2 szabványok szerinti egymódusú optikai szálak hegesztésére. Az illesztések csillapítását egy csúcskategóriás EXFO reflektométerrel végzett kétirányú reflexiómérő méréssel ellenőrizték.
Optikai szálak hegesztése és mérése - Sendun SD-9+ hegesztőgép
A mérések azt mutatták, hogy a hegesztőgép jó teljesítményű hegesztéseket végez, akkor is, ha különböző szabványú szálakat kombinálnak. A G.652.D szálak hegesztésekor az átlagos hegesztési csillapítás 1310 nm-en 0,06 dB, a G.652.D - G.657.A1 kötésnél 0,03 dB, a G.652.D - G.657.A2 kötésnél pedig 0,08 dB volt. A 12 mérés során a legrosszabb rögzített eredmény 0,12 dB volt, amikor rendkívül eltérő mod mezőátmérőjű szálakat kombináltak. Ezek az eredmények azt mutatták, hogy a hegesztő sikeresen használható különböző telepítési helyzetekben.
Sőt, az optikai rendszer 380-szoros nagyítással és a CMOS érzékelővel reprodukált szálak képe lehetővé teszi a csatlakoztatáskor fellépő anomáliák alapos elemzését. Ez lehetővé teszi a hegesztés kezdeti értékelését közvetlenül a befejezés után.
A filmet azoknak szánjuk, akik optikai hegesztőgépet szeretnének vásárolni, és azoknak is, akik már rendelkeznek ilyennel. A film magas oktatási dimenziójáról gondoskodtunk, hogy az érdeklődők bármelyik témakör iránt érdeklődhessenek:
 • száloptikai hegesztőgép működése
 • szál előkészítése a hegesztéshez
 • hegesztési védelem készítése
 • hegesztések elemzése a hegesztési képernyőn megjelenő kép alapján
 • szálak elhelyezése a hegesztési ponton
 • irányított hegesztési csillapítás mérése
biztosan sikerül valami érdekeset találni benne.

Ezúton szeretnénk meghívni Önt, hogy vegyen részt a DIPOL által szervezett, 23. alkalommal megrendezendő fotópályázaton.

Mint minden évben, most is várjuk az antennákat új megvilágításban bemutató fotóit. Ezek az acélból, alumíniumból és műanyagból készült, gyakran feltűnésmentes szerkezetek kivételes vizuális alkotások ihletői lehetnek. Kérjük, tekintse meg a korábbi versenyekről az oldalon található alkotásokat. Biztosan nagyszerű inspirációt nyújtanak az új, felfedező projektekhez.
A munkákat Pawel Zechenter, egy jól ismert krakkói fotós és filmes fogja elbírálni. Várjuk munkáitokat 2024. szeptember 30-ig.
A nyerteseket és a kitüntetetteket vonzó nyeremények várják.:
1. helyezett - DJI Osmo Mobile 6 Gimbal.
2. és 3. helyezettek: Vezeték nélküli hozzáférési pontTP-Link EAP650-outdoor.
A díjazottak egy bögrét kapnak a DIPOL kollekciójából.

Épületfelügyelet a Hikvision Easy IP 4.0 sorozatú ColorVu hibrid kameráival.

Az alábbi ábra egy lakóház felügyeleti rendszerét mutatja be, amely a Hikvision IP DVR és az Easy IP 4.0 sorozatú ColorVu hibrid kamerákon alapul. A ColorVu Smart Hybrid Light kamerák egyesítik a hagyományos kamerák és a ColorVu kamerák előnyeit. A hagyományos kamerák IR-világítóval rendelkeznek, amely megvilágítja a jelenetet, lehetővé téve az éjszakai képfelvételt, a színes részletek elvesztése árán. A ColorVu kamerák éjjel-nappal képesek színes képeket rögzíteni, de nem mindig várható el a fehér fény megvilágítás használata. A ColorVu technológiával ellátott intelligens hybrid kamerák három jelenetmegvilágítási móddal - klasszikus infravörös, fehér LED-fény és intelligens üzemmód - vannak felszerelve. Intelligens üzemmódban a kamera fehér fényt indít, amikor emberi sziluettet vagy járművet észlel, így színes képet ad. Amint a tárgy elhagyja az érzékelési zónát, a kamera visszakapcsol IR üzemmódba. A színes képet adó megvilágítás mellett a LED-fény további funkciója, hogy elriasztja a betolakodót. A felhasználó dönti el, hogy a kamera melyik üzemmódban működjön. A leírt létesítményt kívülről 8 kamerával biztosítottuk kompakt házban DS-2CD2047G2H-LIU K03212 4 MPix felbontású, 2,8 mm-es fix gyújtótávolságú objektívvel és 89,2°-os látószöggel felszerelt 8 kamerával. A létesítmény belsejében 4 db DS-2CD2347G2H-LIU K01304 típusú, 4 MPix felbontású, 2,8 mm-es fix gyújtótávolságú objektívvel és 111°-os látószöggel felszerelt torony dóm kamera található. A kamerák fehér fény és IR-világítóval rendelkeznek, legfeljebb 40 m-es hatótávolsággal.
A kamerák javasolt telepítése lehetővé teszi az emberek pontos azonosítását. A kamerák az N29986 16 portos PoE switchen keresztül kapnak áramot, és csatlakoznak az NVR-hez. A kamerák támogatják a H265+, H.265, H.264+ és H.264 kodekeket. Két 4 TB-os merevlemezzel, pl. M89305, H.265 videótömörítéssel és folyamatos rögzítési móddal 25 fps sebességgel minden kamera esetében az adatmegőrzési idő 14 nap.
A felvételek archiválási idejének szimulációja a Storage and Network Calculator programmal
A legkorszerűbb DS-7616NXI-K2 K22146 DVR-t használták videofelvevő eszközként, amely támogatja a VCA analitikát (virtuális vonal, behatolási terület stb.), a mozgásérzékelés 2.0 és az arcelemzés funkciót. A külső hálózatról történő felügyeleti hozzáférést a Mercusys AC12G N2933 router biztosítja.

Mire érdemes használni a CCTV teszter hálózati eszközöket?

Az Alpsat AS33-IPCX M3214 mérőműszer nem csak egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kameraképek egyszerű megtekintését. Érdemes megemlíteni az integrált hálózati alkalmazásokat is, amelyek segíthetik és egyszerűsíthetik a rendszer folyamatát. Ezek közé tartoznak a következők:
 • IP hálózati szkenner
 • port szkenner, ICMP csomagok küldése (ping)
 • IP eszközök - az IP-címek foglaltságának megjelenítése egy alhálózatban
 • DHCP-kiszolgáló
 • NET-port villogás - csatlakoztatott port észlelése egy switchben
 • hálózati elemzés (kapcsolati sebesség, csomagvesztés, hurokfelismerés)
 • folytonos kommunikációs teszt IP-címekkel, Traceroute - csomag útvonal tesztelése
 • hálózati sávszélesség teszt
 • hálózati kalkulátor
 • hálózati keresés egy adott gyártó eszközeire
Például, amikor egy új IP-kamerát vagy más eszközt adunk hozzá a hálózathoz, fontos, hogy ne rendeljünk hozzá már foglalt IP-címet, mert akkor címkonfliktus lépne fel, és a berendezés nem működne megfelelően. Az IP-címkereső funkcióval ellenőrizheti, hogy a hozzárendelni kívánt IP-cím nincs-e már használatban. Egy kiválasztott hálózati szegmenst tesztelhet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az eszközökhöz hozzárendelni kívánt IP-cím szabad. Az IP-cím állapota zöld színnel jelenik meg, ha szabad, illetve piros színnel, ha az IP-cím foglalt.
Pillanatkép az ingyenes IP-cím-ellenőrző funkció működéséről
Másrészt, ha nagy rendszerrel rendelkezik, és nem tudja, hogy a kábelek a switch melyik portjához vannak csatlakoztatva, használhatja a switch portfoglaltság-érzékelő funkcióját. A készülék képes olyan jelet küldeni, amely egy adott port LED-je meghatározott gyakorisággal villogni kezd (normál sebességgel - 2 másodpercenként, lassú sebességgel - 4 másodpercenként). Ezzel a funkcióval könnyű megtalálni a kábel másik végét. A tesztelendő kábelt a tesztelő LAN-portjához kell csatlakoztatni, és a hálózati eszközöket be kell kapcsolni, és azokban a kapcsoló portérzékelő funkcióját.
Pillanatkép a switchben található Port Detection funkció működéséről.

COMBO-típusú mérőműszerek TV-jelek méréséhez.

A dBμV-ban kifejezett RF-szint nem az egyetlen paraméter, amelyet figyelembe kell venni a digitális földfelszíni DVB-T2 és a DVB-S/S2 műholdas TV mérésekor. Ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb, a modulációs hibaarány (MER) és az összeköttetési margó. A MER nem a jelminőség mutatójaként kezelhető, hanem a fogadott jel és a digitális szikla távolságának mérőszámaként. E paraméter ismerete nélkül az antenna telepítője nem tudja garantálni a stabil vételt kedvezőtlen időjárási körülmények között vagy más olyan helyzetekben, amikor a jel ingadozhat (pl. egy elhaladó teherautó zavarja). Ha a MER mérésével biztonsági tartalékot biztosítunk (kellően nagy távolságot a sziklától), elkerülhetjük az ilyen típusú helyzeteket. A MER paraméter tipikus és minimális értékei a megfelelő vételhez a modulációs technikától függnek. A 256-QAM moduláció esetén 28,5 dB a minimális érték, míg a tipikus értékek 31,5 dB és afelettiek.
A Link Margin egy olyan mérőszám, amely a MER mérésével jelzi a biztonsági tartalékot (egy kellően nagy sziklahézagot). Ha a Link Margin nulla vagy nulla közelében van, a dekóder nem képes az elveszett adatokat helyreállítani, ami jelveszteséget eredményez. A magas Link Margin azért fontos, mert biztosítja a jel toleranciáját az olyan romló tényezőkkel szemben, mint az interferencia vagy a rendszer öregedése. A földfelszíni vagy műholdas TV mérésekor ne csak a MER-re, hanem a Link Marginre is figyeljen. Az ideális jel és annak teljes hiánya közötti határvonal nagyon keskeny. Ezért még enyhe jelromlás esetén is láthat képi leleteket és lefagyásokat a TV-képernyőn. Minél nagyobb az értéke, annál nagyobb a jel toleranciája a jelromló elemekkel szemben. A megfelelően beállított erősítő, a kiváló minőségű kábelezés, a minimális számú köztes csatlakozások és más jó gyakorlatok biztosítják a Link Margin-t, ami megvédi a rendszert a jövőbeli jelveszteségtől.
A COMBO-típusú mérőműszerek fő jellemzőinek összehasonlítása a DVB-T2 digitális földfelszíni és a DVB-S/S2 műholdas mérésekhez:
 

 Miernik sygnału DVB-T/T2(HEVC 10 bit)/C oraz DVB-S2X/S2/S ST-5155 z wbudowanym tunerem

 Miernik sygnału DVB-T/T2(HEVC 10 bit)/C oraz DVB-S2X/S2/S ST-6986 z wbudowanym tunerem, analizatorem widma, testerem optycznym
Kód R10155 R10206 R10210
Kalibrációs tanúsítvány NINCS IGEN
NINCS
Spektrum analizátor NINCS IGEN
IGEN
Valós idejű jel spektrumanalizátor a mobil jelekből származó interferencia észlelésére NINCS
5G, LTE 4G, GSM, DCS, UMTS 3G NINCS
Paraméteres mérés RF Level, MER, aBER RF Level, MER,Link Margin, bBER, aBER RF Level, MER, aBER
Mérések exportálása .csv fájlba NEM IGEN
NEM
Firmware frissítés Fájl
Automatikusan az RJ-45 porton keresztül Fájl
RF - jelszint 
44...85 dBμV 25...100 dBμV 30...90 dBμV
Akkumulátor -kapacitás 2600 mAh 7000 mAh 5000 mAh

Ideális hely a kábelezés lezárásához - RACK szekrények.

Az esztétikus és funkcionális RACK szekrények 19"-os (482,6 mm) szabványú burkolatokkal ellátott eszközök felszerelésére szolgálnak. Az 1,75 collos (44,45 mm) "U" egység szabványosítja az eszközök magasságát a RACK szekrényekben. A szekrények kapacitása a magasságukhoz kapcsolódik, és az "U" egységek határozzák meg. Egy másik fontos paraméter a mélység (külső méret), amelyet milliméterben adnak meg, például 450, 600, 800 mm. Ez a paraméter pl. számítógépek vagy adatgyűjtők esetében fontos, mivel ezek mélysége változó. Ellenőrizni kell, hogy egy adott eszköz befér-e az adott házba, és hogy van-e elég hely a kábelek számára.
A RACK szekrények ideálisak a patch panelek, kapcsolók, számítógépek és optikai eszközök rendszeréhez. A szekrényben a polcok segítségével nem RACK-19"-es eszközöket is elhelyezhet, például multiswitcheket, RF/SAT erősítőket, modulátorokat, rögzítőket stb.
A RACK-szekrény kiválasztásakor természetesen a megfelelő kábelzáráshoz a panelek számát is biztosítani kell. Ez azonban nem minden. Magának a szekrénynek a magassága mellett érdemes elgondolkodni:
 • megfelelő mennyiségű hely az aktív eszközök felszereléséhez; egy tipikus többlakásos épület esetében ez a képen látható erősítők és multiswitchek összessége lesz, amelyek az RF/SAT jelelosztást végzik. A szekrény megfelelő szélessége és mélysége lehetővé teszi a fenti eszközök oldalsó vagy hátsó felszerelését. Ezáltal értékes helyet takaríthatunk meg az elülső oldalon.
 • függőleges kábelrendezők - mivel a szekrénybe belépő kábelek száma nagy, a végződtető panelekkel ellátott üzemeltető eszközök (LAN-kapcsoló optikai elosztó stb.) által keresztezett kábelek száma is nagy lesz. Ezért a függőleges kábelrendezőkkel felszerelt szekrénymodell választása tűnik az egyetlen helyesnek. Ezen elem nélkül előbb-utóbb hatalmas rendetlenség lesz a szekrény elején.
 • a külső üzemeltetők kábeleinek kényelmes és biztonságos bevezetésének lehetősége - a függőleges kábelrendezők segítségével a külső üzemeltetők is biztonságosan és a lehető legkényelmesebben bevezethetik saját kábelezéseiket a szekrénybe. Itt a multipatchcordokról, optikai elosztókat tápláló kábelekről stb. beszélünk. Amikor ezt a kérdést nem veszik gondosan figyelembe, és az üzemeltetőknek szabad kezet hagynak e tekintetben, akkor a végén rendetlenséget fognak okozni, ami viszont kihat a meghibásodások lehetőségére.
Az alábbi képek egy 102 lakásos többlakásos épületben a vezetékezés befejezésének megvalósítására mutatnak példát. A hatályos előírások szerint a műszaki helyiségben található szekrénynek kell lennie az összes lakásból érkező kábelek összefutási pontjának. Minden lakást 2 koaxiális kábellel, 2 sodrott érpárú számítógépes kábellel és 1 kettős optikai kábellel kell ellátni.
SIGNAL RACK R912016 szekrény, amely megfelel a fenti követelményeknek és egy többlakásos épületben a kábelezés lezárására szolgál.
A szekrény hátuljára szerelt Terra multiswitch rendszer.

Új termékek a DIPOL-nál

NETSET U/UTP cat.6A kábel B2ca B2ca s1a,d1,a1 /500m/
NETSET U/UTP kábel kat. 6A B2ca s1a,d1,a1 /500m/ Az E1618_500 egy kiváló minőségű kábel, amelyet professzionális rendszerekhez terveztek beltéri tűzvédelmi menekülési útvonalakhoz. Az alumíniumfóliából készült árnyékoló réteg minimalizálja az áthallásokat és a külső környezet interferenciáját. Fokozott éghetőségi osztály - CPR besorolás: B2ca s1a,d1,a1.
Egymódusú patchcord PC-1272D-5 2xSC/UPC - 2xSC/APC, duplex, G.657.A2, 1m
Egymódusú patchcord PC-1272D-5 2xSC/UPC - 2xSC/APC, duplex, G.657.A2, 5m Az L3221272_5 egy 5 m hosszú, SC/UPC és SC/APC csatlakozókkal végződő egymódusú optikai kábel. A patchcord a G.657.A2 szabvány szerinti egymódusú szál alapján készül. Ezt a szabványt a csökkentett hajlítási sugár jellemzi. Ennek eredményeképpen a patchcord sokkal kevésbé sérülékeny a túlzott hajlítás okozta sérülésekre és megnövekedett csillapításra. Ez különösen fontos, ha kis dobozokban, dobozokban vagy szekrényekben optikai szálas kábeleket csatlakoztatunk (pl. az ajtókkal ellátott optikai szálas előlapokhoz csatlakoztatott patchcordok gyakori esete).
PSC12015 tápegység (12V, 1,5A, süllyesztett beépítés, IP67)
A PSC12015 tápegység (12 V, 1,5 A, süllyesztett beépítés, IP67) Az M5716B-t úgy tervezték, hogy 230 VAC feszültséggel lássa el a 12 V egyenáramot igénylő CCTV-rendszer kameráit. A tápegység rövidzárlat-, túlterhelés- és túlfeszültségvédelemmel van felszerelve. Kompakt, zárt háza (IP67) lehetővé teszi az elektromos dobozokba, házakba és kameratartókba történő beszerelést.

Érdemes elolvasni

Digitális HDMI-DVB-T modulátor családi házakhoz. Az A/V jelek nagyfrekvenciás RF jellé történő átalakítása, azaz bármilyen forrásból, például számítógépekből, lejátszókból és megfigyelő kamerákból származó jel földfelszíni TV-berendezésbe történő bevezetése olyan művelet, amelyhez egy úgynevezett modulátor használata szükséges. Ez a HDMI-csatlakozóval és RF-kimenettel (általában „antenna” kimenetnek nevezik) felszerelt eszköz lehetővé teszi a videó megtekintését és a hang hallgatását egy kiválasztott csatornán a berendezéshez csatlakoztatott összes TV-készüléken. A vevőkészülék szempontjából a berendezésbe betáplált program egy másik földfelszíni TV-csatornaként jelenik meg...>>>bővebben
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 C H 2 1 now streaming now streaming DIPOL SMART HORIZON DVB-T2 TV antennaA2230 Signal HDMI modulátor - 1xCOFDM (DVB-T)R86301 Osztó TV kettes R-2 Signal R60102 Osztó TV hármas R-3 SignalR60103 1 utas leágazó: FAC-1-10 dB (5-1000MHz)R602110 1-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)R602106 1-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)R602106 1 utas leágazó: FAC-1-10 dB (5-1000MHz)R602110 1-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)R602106 1-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)R602106 1 utas leágazó: FAC-1-10 dB (5-1000MHz)R602110 1-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)R602106 1-utas leágazó: FAC-1-6 dB (5-1000MHz)R602106
HD minőségű jel elosztása bármilyen HDMI-forrásból és földi DVB-T2 TV-ről koaxiális kábelen a Signal R86301 modulátor példával történő alkalmazásával.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK

Az elmúlt időszakban a TOP listás NB-IoT érzékelők listájába kerültek az un. impulzus számláló érzékelők, amelyek többek között arra hivatottak, hogy folyamatosan mérjék a víz- és áramfogyasztást bizonyos szakterületeken. Nem kell a mérők leolvasásához a helyszínre menni, ami nagyobb távolság esetén fáradtságos és időveszteséget is jelenthet. Ezek az érzékelők bárhol elhelyezhetők és a mért értékeket vezeték nélkül továbbítják akár mobilra, vagy PC-re, de fontos, hogy a víz-áram fogyasztásmérők az adott helyen impulzuskimenettel rendelkezzenek és ezáltal nyomon követhetők lesznek a fogyasztási értékek percnyi pontossággal (adatrögzítéssel együtt) és eltérés esetén értesítést küld a bekövetkezett eseményekről: áramkimaradás, rendellenes áram-vízkivételezés, csőrepedés stb. Impulzus-számláló adatrögzítő – víz IP67 védelem NB-IoT és a beltérben használható Impulzus-számláló adatrögzítő áram NB-IoT, de ennek kültéri változata is elérhető.

Debreceni Antenna Kisáruház Efento üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl. antennák, (sat), rack szekrények, tartó konzolok, mennyiségi kábelek, optikai kábelek nagyobb dobon, stb. ) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére eljuttatni a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte feltétlen kérjenek árajánlatot elérhetőségeinken a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Raben, Dachser vagy UPS fuvarozó cégek mindenkori szállítási költsége alapján tudjuk csak szállítani. Előzetesen ilyen esetekben mindenképpen egyeztetnünk kell ennek költségéről és a szállítás megfelelő kivitelezéséről, hogy az valóban a megrendelő által megjelölt szállítási helyére eljusson! Mindenre van megoldás!

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Sunell kamerák – fejlett funkciók megfizethető áron