Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

Nr. 9/2008 (2008.03.3.)
HD DVD - vége a versenynek. 2008. február 19-én a Toshiba hivatalosan is bejelentette a HD DVD formátum megszakítását. Ezek az eszközök a második technológiai háború végét jelentik a videórögzítési standardért. A kék-lézer-formátumért való legújabb mozgalom előtt (HD DVD v. Blu-sugár), videokazettaformátumok között volt az összeütközés (VHS v. Betamax).
Valószínűleg a végső ütést mérte Warner Bros - ez annak a döntésével kapcsolatos információ volt, hogy kizárólagosan kibocsájtotta DVD filmjeit Blu-rayban - sugárlemez-formátumban - kezdete 2007 júniusban volt. Ezután a Wal-Mart Storesek úgy döntöttek, hogy HD DVD-lejátszókat vonnak vissza. Ebben nem segített az Xbox 360 konzolok sem, amelyek el voltak látva HD DVD-lejátszókkal és tavaly év végén cca 100.000 darabot adtak el belőle. A Toshiba tájékoztatása szerint körülbelül egy millió HD DVD-lejátszót adtak el 2008 januárjáig. Kibocsájtottak eddig 386 HD DVD filmet az U.S.-ban, és 214-et Japánban.

Paradox módon a Toshiba veresége, a Nec-nek és a Microsoft-nek, egy erős lökés ad a gyors fejlesztéséért. A potenciális vevők nem lesznek tétovák, hogy mit válasszanak, vagy mikor vásároljanak (várakozás egy kialakult felbontásáért). Ez a kapcsolódó üzletágaknak az esélyét is jelentheti - film, TV, és elektronikai iparágak (magasabb igények nagy felbontóképességű televíziók irányában és HDTV fejlesztések).
A következő időszakban többsége az embereknek a világban arra fog gondolni, hogy meg fogják változtatni a TV/video berendezésüket. Már ebben az évben a producereknek és elosztóknak el kellene kezdeniük ezt a tevékenységüket.

BDA állvány (Blu-ray Disc Association) IFA-nál Berlinben. A lemezek producereinek a száma és potenciálja elegendő a tömeges piaci termeléshez.
Telekommunikáció Izraelben. A telekommunikáció a 7.7 millió lakossal rendelkező kicsi országban a legfontosabb iparágak egyike a lakosságnak. A technológiai szintjét jól le lehet mérni annak a százalékában, hogy az otthonok a szélessávú hozzáférést az internethez mennyien használnak, - kb. 70 százalék, ez a negyedik helyet biztosítja a világban - Dél-Korea, Hong Kong és Izland után.
A mobil telefonálás területén is a ranglista felsőfokán vannak - már 2006-ban a lakók számánál több mobiltelefon volt (7 százalékkal).
A lakosok 97 százaléka potenciálisan kábeltévét tud használni (kb. a háztartások 52%-a).
Izrael azon országokból álló kicsi csoporthoz tartozik, amelyeknek saját műholdjaik vannak. Az első műholdat sikeresen elindították 1996-ban és pályára is állították, a másodikkal együtt - AMOS-2, főleg közvetlen TV adások továbbítására használják. Körülbelül 22 százaléka a háztartásoknak a digitális adások vételét használja az AMOS műholdakról.
Másik műhold a Gurwin-II TechSAT és EROS, kommunikációra használják, térképészet, és más kutatási célokra.
Izraelben levő csúcstechnológiás iparágak nagy nemzetközi vállalatokat vonzottak - az ilyen óriások a tengerentúlról R&D az IBM-, a Motorola, Cisco, vagy a Deutsche Telekom, épp ebben az országban nyitottak.
A vállalatok között, amiket fel lettek sorolva a NASDAQ értéktőzsdén, az izraeli cégek a második legszámottevőbb csoportjai (amerikaiak után). Annyira jól ismert cégeket tartalmaznak, mint Alvarion, Gilat Satellite Networks, Radware, RAD Data, Tadiran, Teledata, Telrad, VocalTec, Verint.

Telekommunikáció Izraelben - fotóriport.
Jeruzsálemi kép - a parabolaantennák befedik a tetőket
Műholdas és földi TV adások vétele egy kábelen. Olyan helyeken, ahol két műholdról történik a vétel és hozzá még földi tv adások vétele is szükséges, ott merül fel az, hogy lehetőség legyen az összes jelet egy kábelen lejuttatni a TV készülékhez. A rendszer kialakításánál diplexert használunk, a műholdas LNB kapcsolásához a választás a Golden Interstar kapcsolóra esett R852506. A végső levezetésnél az R694100 el van látva olyan szűrőkkel, amelyek elválasztják a műholdas és földi jeleket.
VHF TV Antenna: DIPOL 7/6-12 (7-element)Anodized FM Antenna: Dipol 1RUZ A (omnidirectional)UHF TV antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITALAntenna Triplexer - ZA 4MFull Band LNB: Golden Interstar GI-201 (0.3 dB) DiSEqC 2.0 / Tone Burst Switch: Golden Interstar GI 211 (2/1)TV/Sat Combiner (Diplexer) DC-009 TerraTV/SAT Wall Plate: Signal R-TV-SAT (terminal)
A rendszer diagramja egy kábellel történő levezetést mutat be műholdas és földi adások kábelezésére
DVB-T vétel. Megfelelően tervezett és kivitelezett analóg antennarendszer is bizonyos feltételekkel alkalmas a DVB-T vételére és elosztására (vagy DTT - digitális földi televízió). Minden ajánlott antennaerősítő a digitális jeleket is szállítja. Amikor a DVB-T csatornákat egy másik helyről, vagy irányból vesszük, ott szükség lesz további antennára és esetleg az erősítőt is meg kell változtatni az UHF bemenetek megfelelő számával (pl. AM-417 R903717).
A DVB-T jeleket venni, amire a felhasználónak szüksége van, ahhoz megfelelő DVB-T vevőkészüléket kell alkalmazni (pl. Lengyelországban - MPEG-4, Cseh köztársaságban és Magyarországon - MPEG-2 - hamarosan kiderül). Néhány LCD televízió már el van látva beépített vevőegységgel.
Megfontolandó az öregebb TV készülékek lecserélése az új programok ajánlata alapján a digitális multiplexek telepítési ütemének megfelelően, hiszen a vett jeleket a régebbi készülékeknél analóggá kell először alakítani. Erre a célra DVB-T vevőkészüléknél szükség van RF modulátorra és adott esetben csatornaerősítőre.

Poland DVB-T programok több helyszínen érhetők el, pl. Krakkó központi részében (ch.37 5 watt, 16 QAM moduláció - 8 program).
VHF TV Antenna: DIPOL 7/6-12 (7-element)Universal FM Antenna: DIPOL 1RZ B/PM (H/V))UHF TV antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITALBroadband RF Amplifier: Alcad CA-2154-way TV / FM Splitter - Signal R-4
A digitális TV egyéni vételéhez minden televíziónak el kell lennie látva DVB-T vevőkészülékkel
H.264 - CCTV 3. generációs felvevők A videótömörítés fajtája a fő tényezők közül az egyik, ami befolyásolja a felvett videójel minőségét. M-JPEG-et és M-JPEG 2000 rendszereket, ahol mindegyik videókeret JPEG képként külön tömörítve van, alacsonyabb keretarányokra használják általában, miközben ajánlják a magas minőségi kereteit, (pl. megapixel. A dinamikus színhelyek felvétele olyan hatékony eltérési algoritmusokat igényel, amiket az MPEG különböző tömörítési verzióiban, rendszerekben valósítanak meg.

A diagramok néhány paraméter jelenlegi durva összehasonlításával (hasonló képminőségnél), amikor az MPEG tömörítést használó különböző verzióik jelennek meg (megvalósított különböző DVR-ben). A tiszta H.264 algoritmusok, amelyeket a 3. generációban használnak a DVR-knél, a legjobb eredményeket biztosítja - a legalacsonyabb sávszélesség, lemezterület-követelmények, a legrövidebb letöltési idő vonatkozásában. A paraméterek inkább 30 százalékról szólnak mint a normális MPEG-4 tömörítésről.
H.264 az egyetlen tömörítés, amely megengedi azt, hogy 16 csatornás DVR-t építsen, a jelenleg lehetséges felvétel D1 videó (PAL 704x 576) keretnél osztályoz 25 fps-t és hálózaton keresztül archivál.
Sávszélesség követelmények

Lemezterület követelmények
Letöltési idő
Az MPEG tömörítések különböző verzióinak az összehasonlítása
CCTV IP - új koncepció a Központi Felügyeleti rendszerekben. A városi ellenőrzési-rendszer egy erőteljes információforrás tud lenni, nem csak a rendőrségnek de más városi szolgáltatások esetében is, mint például a tűzoltóság, utcai szolgáltatások, stb. Ezért a célért a legjobb megoldásnak egy központi szerverre alapuló rendszer kialakítása mutatkozik. Ez több feladatot engedélyez létrehozni a túlterhelés kockázata nélkül különböző helyszíneken, felügyeli a helyszíneket, a kamerákat.
A hibátlan működés a szerver miatt lehetséges - ügyfél. A további pozíciókat használóknál erőforrásokat vág le, miközben nem befolyásolja a kamerákat.
Ezt a fogalmat Myslenice-ben a felügyelő rendszerben valósították meg. A rendszer azon alapult, hogy Netstation K3232 szoftvert és ACTi K1215 kamerákat alkalmaztak.

CCTV Myslenicában - rendszer leírás.
A videófelügyeleti rendszer Myslenice-ben a központi szerverre van alapozva
Vezeték nélküli hálózat gerince. Mivel ezt a megoldást gyakran használják engedély nélkül az 5 GHz sávban, a készlet vezeték nélkül engedélyezett IEEE802.11 standardban.
Példa a vezeték nélküli berendezésekre az Aphelion eszközök családja a következő modellekkel: 500 AG N 2411 (1 adó-vevő), 600 AG N 2412 (2 adó-vevő), és 3300 AG N 2413 (3 adó-vevő).
Az eszközök engedély nélkül működhetnek 2.4 és 5GHz sávban összeköttetéseket hozhatnak létre. Ezeket arra használhatják, hogy független hozzáférési hálózatokat hozhassanak létre bármilyen ügyféleszközhöz.


Az Aphelion család főbb jellemzői, amelyek nagy versengővé teszik a vezeték nélküli piacon:
  • Haladó QoS szerkezetekkel tervezett vezeték nélküli gerinchálózat.
  • Hatékony optimalizált internet hozzáférés, IP CCTV ellenőrzés, VoIP telefonálás.
  • certifikált (IP 67) külső házat adó teljes védelem káros környezeti feltételek közepette is, köztük az ipari környezetben történő felhasználás.
  • Lehetőség az alkalmazásra a MESH Hot-Spottal és Hot-Zone funkciókkal épített hálózatokban, hatékony törzsek két antenna közötti terheléskiegyenlítéssel, és visszahozáskapcsolatokkal (60Mbps, max.162 Mbps átvitel). A TRUNK kapcsolatok sok közvetlen kapcsolat aggregációja miatt jobb hatékonyságot enged meg egy logikai kapcsolatban a további berendezések szükségessége nélkül a terhelés kiegyenlítők segítségével.
  • Menedzsmentfunkciókat hajtanak végre szöveges üzemmódban SSH konzolon keresztül (adattitkosítással).
Városokban való integrált vezeték nélküli infrastruktúra egy javaslata, amelyek Aphelion eszközökön alapszanak.
Aphelion


Access Point: Aphelion 500AG N2411
Access Point: Aphelion 600AG (két transceivers) N2412
Access Point: Aphelion 3300AG (3 transceivers) N2413
Aphelion család

Name

Wireless access point Aphelion 500AG

Wireless access point Aphelion 600AG

Wireless access point Aphelion 33000AG

Code

N2411

N2412

N2413

Standards

IEEE 802.11a/b/g.

IEEE 802.3/u/af

Modes of work

Access Point.

AP Client.

Bridge.

Router

Memory

64 MB (RAM).
8 MB (flash)

64 MB (RAM).
16 MB (flash)

64 MB (RAM).
32 MB (flash)

Frequency range

2400 MHz ÷ 2483 MHz.

5150 MHz ÷ 5350 MHz.

5470 MHz ÷ 5725 MHz

Max. RF power

18 dBm

Antenna connector

 N(F)

2x N(F)

3x N(F)

QoS

802.11e WiFi QoS

WLAN security features

SSID Disable.

64/128/152 bit WEP.

WPA.

WPA2.

802.1x.

Mac Address Filtering

Bandwidth management

yes

Housing

outdoor (IP67)

 

Power

AC/DC PoE adapter (in: 100 ...240 VAC)
out: 48 V DC / 0.8 A

 

Korábbi cikkeink elérhetők:

Antenna system measurements. Knowledge of signal parameters, among others: differences in levels of useful signals, signal levels in subscriber outlets, BER, level of noise and interferences allows to prepare optimal design and verify actual results...
- archive DWR of Nov. 19, 2007

Home and business Wi-Fi networks - applications of TP-Link family TP-Link in one of the leading producers of network devices for home and business applications. The devices are reliable, easy to configure and offer modern design...
- DIPOL's Library

Monitoring of dispersed locations - how to lower cabling costs. Video transmitters/transformers allow to use UTP/FTP cables for video transmission, which lowers the cost of cabling by 50%...
- archive DWR of Sept. 10, 2007

Írások, cikkek különböző témákról..
IP CCTV - the Systems of Today and Tomorrow - DIPOL at Intertelecom trade fair in Lodz, Poland: April 8 - 10, 2008
DIPOL az Intertelecom Vásáron 2008 - meghívjuk virtuális stand