Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 13/2008 (2008.04.07.)
Olé OLED - az új kijelzők kora gyorsan közeledik. Március 11-én, GE Global Research - az ismert General Electric cég - a gyártás új technológiáját mutatta be az OLED kijelzőknél alkalmazott "Roll-to-Roll módszerével".
A "Roll-to-Roll"technológiája, hasonló a nyomtatott újságokéhoz, amely lehetőséget biztosít csökkenteni az előállítási költségeket és alkalmazható a gyártásnál bármilyen szerves aktív alapozóanyag réteg - a rugalmas alapot is beleértve. Ennek korlátlan lehetősége van a gyakorlati alkalmazásokban.
Az elmúlt év óta látjuk az OLED alkalmazások növekvő kínálatát. A 2007-es év végén a Sony gyártotta le az első 11 hüvelykes TV készüléket, 2008 januárjában a Samsung 31 hüvelykes OLED televíziót mutatott be. OLED kijelzőket használnak sok termékben - a Motorola, Samsung, Sony Ericsson (Z610i), Creative Zen (V/V Plus), Nokia (8800 Arte).
Az LCD ernyőkkel összehasonlítva ezek a kijelzők szélesebb színtartományt, magasabb ragyogást és kontrasztot biztosítanak. A felhasználónak lehetőségük van arra, hogy a normálisnál nagyobb szögben nézzék az ernyők felszínét , majdnem 90 fok, a ragyogás és szín megváltozása nélkül. A kijelzőknek százszor rövidebb reakció idejük van (modern LCD: 8-12 milisec, ez az OLED - nél csak 0.01 milisec.
Az előnyök közé tartozik az energiahatékonyság és a környezetvédelem (nincs szükség higanyra a gyártásnál).
A fő probléma eldöntése az, hogy melyiket kell megoldania ennek a technológiának a szélesebb körben történő felhasználása előtt, mivel korlátozott a szerves anyagok élettartama.
CeBIT 2008 - was the new concept a success?
Eddig a legnagyobb (31 hüvelykes) OLED televízió - CeBIT 2008 (fotoriport)
Elektronikus termékek tesztelése. Az elektronikus berendezések hibáinak nagyobbik része általában a működés első napjai alatt következik be a gyártás eredményeként, hibás, vagy sérült alkatrészekből kifolyólag. Az ilyen kudarcok ronthatják a gyártó által készített termékek iránti bizalmat és kárt okoz a forgalmazó üzletnek is.
Egy érdekes módszert fejlesztett ki az elektronikus szerkezetek teszteléséhez a Terra cég. Minden legyártott termék el van látva egy különleges matricával a termék leírásával és adataival, de ez nem látható. Az eszközöket ekkor három napon keresztül tesztelik - magasabb hőmérsékleten folyamatos munkának vetik alá és a letelt időszak után (normális működés esetén) a leírás a matricán láthatóvá válik.
Az eljárás garantálja, hogy minden tételt alaposan teszteltek mielőtt kiszállították volna azokat. Ez a módszer nagyon hatásosnak bizonyult - a panaszok 0.5 százalék alatt vannak.
Egy mérési helyzet a Terránál kábeltévé központ tesztelése közben - a fejállomások, antennaerősítők, multiswitchek gyártója.
A leágazók osztályozott csillapításai különböző távolságokban kárpótolhatnak a falicsatlakozóknál. Bármilyen TV csatorna jelszintjének mindegyik előfizetői ponton 62 - 80 dBuV között kell lennie. A gyengébb jelek láthatóan hangyás, szemcsés képet adnak, az erősebb jel előállításához pedig a berendezést csúcson kell járatni, ahhoz, hogy a kívánt jelszint meg legyen. Közösségi üzembehelyezéseknél a távolságok a leágazók és falicsatlakozók között a lakásokban általában különbözőek. A leágazók egyik fajtája olyan megoldásokat tartalmaz, amely ezt a problémát megoldja. A leágazók, amelyek különböző kicsatolási értékekkel rendelkeznek - R6024, R6026, R6028 - megengedi az elosztó hálózatot úgy kiépíteni még a leágazók és a kivezetések közötti egyenlőtlen távolságok esetén is, hogy a falialjzatokban ezek a jelszint különbségek a falicsatlakozókban már kiegyenlítődjenek.
A legtávolabbra menő kábelezés a legalacsonyabb gyengüléssel csatlakozik a kimenethez és így tovább. A leágazók magas szigetelési ellenállással rendelkeznek az egyes leágazási pontok között (egyéni kimenetek között) . Ez a jellemző javítja a hálózat egymásra ható zavarainak a bejutását a rendszerbe.
Az antennarendszer passzív elemei a leágazók F csatlakozókkal vannak ellátva és öntött alumínium házakba építik.
Ez a Signal leágazó család 4 utas R6024, 6 utas R6026 és 8 utas R6028 változatokat tartalmaz .

A Signal leágazók és osztók professzionális felhasználhatósággal bírnak jó minőséget és stabilitást biztosítanak. A folytonos minőségellenőrzés szavatolja a paraméterek stabilitását. A termékek CE és RoHS igazoltak. A felhasznált osztók és leágazók a Signal termékei, amelyekkel lehetséges egy teljes antennarendszert felépíteni, pl. a SignalNet módszer alapján.
8-way Tap: Signal O-8 (5-1000 MHz)
8 utas Signal leágazó különböző leágazási csillapításokkal.
Multiswitchek kaszkádban. A kaszkád multiswitcheket elsősorban nagyobb épületekben használják, ahol a felhasználásuk szintenként is történik és ezáltal a kábelezést is optimalizálni lehet. Ennek a megoldásnak egy másik nagy előnye a könnyebb karbantartás. Egy hiba esetében a meghibásodott multiswitchet ideiglenesen a többi kivezetésekre gyakorolt befolyás nélkül is szétkapcsolhatják.
A kaszkád multiswitchek segítségével a hálózat könnyen kibővíthető (a teljesítményfelvételre ügyelni kell). Multiswichek professzionális telepítése.
Professional multiswitch systems
Kaszkád multiswitches összeállítás a Terra cégtől
Az ULTIMAX - a digitális adatrögzítők igényes vevőinek - hálózati működtetését vitte előre. Az ULTIMAX a digitális videók nem csak egy tipikus DVR-e, amely a képen kívül hangot is felvesz, hanem kibővíti a digitális videószerverek funkcionalitását is (DVS). Ezeket kisebb felügyelő rendszerben lévő független központi egységekként, vagy nagyobb rendszerekben levő lánckapcsolatokként használhatják. Tervirányelvek miatt - hatékony működés a LAN-okban érhető el - a rendszer és adatok biztonsága szempontjából az egyik legfontosabb a DVR családban. Az élő képek LAN továbbítása és a felvett adatok a legújabb H.264 tömörítéssel történnek. A beépített nagyon hatékony videószerver és saját szoftver lehetővé teszi az adminisztrátornak, operátornak, hogy könnyen irányítsa az egész rendszert annak ellenére, hogy ez még további 15 DVR-t is tartalmazhat. Az ott lévő monitoron elérhetők a képek a DVR-ekből, vagy más IP-eszközökből. Bármilyen helyi lemezt online felvételre használhatnak, visszajátszásra , stb. megvan a rendszer másik üzemeltetőjével való adó-vevőkapcsolat lehetősége is (különböző helyszíneken). A hálózati funkciók megengedik a PTZ teljes tartományának irányítását (előre programozott és végrehajtó PTZ beállítások és eljárások formájában).
Az Ultimax távirányító a ügyfél fő interfésze
Egy screenshot a kliensprogramból - új felhasználók hozzáadása és a hozzáférési jogok kijelölése
NUUO - professzionális CCTV IP-felügyeleti szoftver, vállalatok, üzletek, cégek és lakóházak részére.
NUUO a szoftvercsomag képessé teszi a felhasználót arra, hogy teljes CCTV IP felügyeleti rendszert vezessen. A NUUO program a változattól függően egyidejű élő ellenőrzést, felvételt és archívum nézést enged meg akár 64 IP-eszközről is. Ezt a feladatot a hálózati videó felvevő hajtja végre (NVR)
A szoftver ideális IP kamerákhozPiXORD. További kamerákat is támogat ACTi, Axis, Vivotek, Sony, Panasonic megapixel kamerákat IQinVision és Arecont.
A PTZ kamerák irányítását kivéve a program gyakorolhatja úgynevezett digitális PTZ zoomot pl. a kép bármilyen részének a nagyítását. Ez különösen hasznos funkció a felhasznált megapixel kameráknál, amikor a kép élességének az elvesztése nélkül gyakorlatiasan a digitális nagyítást teszi lehetővé.
Képelemző modul képessé teszi a rendszert arra, hogy mint mozgás reagáljon eseményekre, vagy változásokra miközben távozik vagy eltűnik a tárgy, élességét veszti a kamera által megfigyelt tárgy. Az események menedzsmentrendszere megenged egy vizuális vagy hallható jellel értesíteni az üzemeltetőt , vagy e-mailben, amire a PTZ kamerák pre-pozíciói be lettek programozva.
Egy érdekes funkció a bejelentkezés és jelszó segítségével egy másik számítógépből való rendszerhez való távoli hozzáférés védelem is a blokkolt, vagy engedélyezett kiválasztott IP-címekhez.
Software Package: NUUO SCB-IP+08
NVR szoftver - NUUO
Vezeték nélküli IP-felügyeleti rendszer egy hajógyárban. MB'92 tanácsa, a jól ismert vállalatok közül az egyik, amelyik a legtöbb fényűző szolgáltatást nyújtja a jachtok számára, és azok is, akik utazásokat készítenek elő a mediterrán térségből a Karib-szigetekre, úgy döntöttek, hogy beszerelik a videóellenőrző rendszert, ami védi a hajógyári létesítményeiket.
A speciális környezet miatt kábelezést nem tudnak használni. Az egyetlen megoldás maradt a csomagtovábbítás alapján a vezeték nélküli megoldás alkalmazása volt. Az ACTi eszközöket alkalmazták - PTZ kamerák K1215 és rögzített kamerák K1118. Mindkét modell Day&Night eszköz, amivel lehetséges az egész napos ellenőrzés. A felhasznált MPEG-4 tömörítés egy napra 2.8 GB-ra korlátozza a lemezterület felhasználását a szervernél.
MB'92 rakpart Barcelonában, Spanyolország
MPEG-4 IP Camera: ACTi ACM-1431IP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)IP Speed Dome Day/Night Camera: ACTi CAM-6621 (MPEG-4)MPEG-4 IP Camera: ACTi ACM-1431
Vezeték nélküli felügyeleti rendszer felépítési vázlata.
A városi MESH hálózat alapjai Aphelioneszközökkel. Aphelion hozzáférési pontoknak vezeték nélküli MESH képességeik vannak. Ez a gerinchálózat dinamikus átszervezése miatt számításba veszi a folyamatos működést. Egy hiba esetén, vagy az összeköttetés túlterhelésben van a csomópontokban (MESH Points - MP) automatikusan másik útvonalakat fog keresni különböző AP-ken keresztül. Az ilyen MESH hálózatok önálló hibaelhárítást és probléma mentes kommunikációt nyújthatnak a pontok között. Azok az alapvető paraméterek, amiknek MESH hálózatban anonosnak lenniük, azok az ESSID és a MESH funkció belső beállításai. A megvalósított DC-MESH beállításnak köszönhetően az Aphelion eszközök könnyen alakíthatók dinamikus gerinchálózattá. Ezzel szemben áll a WDS mód a MESH módnak, amely a csomóponthoz automatikusan vezeti a legjobb útvonalat tudás képességénék megfelelően. (MP). A MESH építés főbb jellemzői : a skálázhatóság, automata beállítás, biztonság (megbízhatóság) és integritás. Az önszervezés képesség csökkenti a megvalósítás költségeit és a hálózat kiterjesztését (gyakran tény a legolcsóbb fajta egy modern infrastruktúrájú beépített területen).

Az IEEE 802.11 standard vezeték nélküli továbbítási standardokat szervez a MESH hálózatok építésébe. A MESH standard - 802.11 - még mindig intenzív fejlesztésen megy keresztül. A hivatalos standard hiánya különböző gyártóktól okozhat problémákat az AP-k kompatibilitásával. A beszélgetés vázlatról 2008 januárjában bezárult és akkor 1.0 volt. Ebben az évben az esélyek a zárótervezetre 2.0.
Tipikus vezeték nélküli hálózat
Egy kapcsolat hibája (piros nyilak) megszakítják a láncot - sok csomópont van a hálózatban
Vezeték nélküli hálózat Aphelion eszközökkel (DC-MESH configuráció)
A diagram mutatja a DC-MESH hálózatok öngyógyító képességét. Egy kapcsolat kudarca esetén (piros nyilak) legyőzi másik AP-vel való automatikus kapcsolat révén(a zöld nyilak). Az egész drótnélküli hálózat még mindig működik.
Triset Onninenben. Találkozni a vevők igényeivel, a kábelek és elektromos termékek vezető európai elosztója - az Oninnen Group az ajánlatukat kiterjesztette a a Triset koaxiális kábelekre is.
A Triset kábel családnak a Satkrak 2007 szakkiállításnál ítélték oda az Év Terméke díjat. A Triset kábelt az alacsony csillapítás, a magas árnyékolási hatékonyság és a tökéletes illesztés miatt különösen alkalmasak arra, hogy multiswitch rendszerekben, kiterjedt antennarendszerekben, vagy TV hálózatokban alkalmazzák.

Onninen vállalatot 1913-ban alapították Turkuban Finnországban, Mr. Alfred Onninen által. Az alapító családja még mindig részt vállal abban, hogy vezesse a csoportot. 1920 óta az üzlet fokozatosan terjeszkedett Finnország különböző részein 1930-ban és 1940-ben, amivel elérte, hogy a műszaki nagykereskedelmi vállalatként számolni kell a céggel egész Finnországban. Az 1950-es években a vevők száma figyelemre méltóan növekedett. A következő évtizedek hozták az eladások folytonos növekedését elektromos termékek vonatkozásában. Ez egy sikertörténet volt, azzal, hogy fokozatosan nőtt az eladási helyek száma. 1980-ban a vállalat erős befektetésekbe és ipari értékesítésekbe kezdett , logisztikát alakított ki és informatikai, gyártási előkészületeket kezdett a 21. századi fejlett technológiákra.
Jelenleg az Onninen Group az Európában lévő egyik legnagyobb vállalat azok közül, akik ajánlják a műszaki termékek óriási választékát és terítési szolgáltatásokat végeznek az ipar számára.

Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [100m]
Hogyan találjuk meg könnyen, amit az OSTELSAT honlapon meg akarunk tudni Hozzá kell adnia a böngésző aktív keresőmoduljainak a listájára az OSTELSAT KERESŐMOTOR eszközt, amibe egy lehetőséget viszünk be, hogy megtaláljunk bármilyen elérhető terméket, az e-Boltban a leggyorsabban. A dobozban be kell lépni a névvel vagy a termék kódjával, ami iránt érdeklődünk és ki kell választani az "OSTELSAT termék keresés" és azt megerősíteni. A www.ostelsat.hu honlap nyújtani fogja a keresőeredményeket.
Az új funkcionalitás lehetséges egy plug-in beillesztésével telepítésével, aminek feltétele:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 vagy magasabb,
  • Mozilla Firefox.

A keresés eredménye az "ULTIMAX" szó beírása után .

Hogyan telepíthető az OSTELSAT keresőmotor?
Korábbi számainkban írtuk:

Signal measurements in antenna installations. Knowledge of parameters of the signals in the area where antenna installation is to be built is the precondition of proper design and operation of the installation. Most problems are usually caused by...
- archive DWR 2007 szept.10.


DVB-SH - Satellite services to Handhelds. DVB-SH. standard is one of the methods used for transmission of digital video to mobile devices. The DVB Steering Board...
- archive DWR 2007 szept.24.

Engedély felügyeleti rendszerek technikusainak Sok országban pl. Magyarországon is az építési videófelügyeleti rendszerek kivitelezési munkáihoz állami, vagy helyi engedélyek szükségesek...
- Könyvtár

Írások, cikkek különböző témákról..
IP CCTV - the Systems of Today and Tomorrow - DIPOL at Intertelecom trade fair in Lodz, Poland: April 8 - 10, 2008