Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 36/2008 (2008.november 03.)
CCTV Izraelben. Izrael azon országok csoportjához tartozik, amelyik a legsebezhetőbbek a terrorista támadásokkal szemben. A kérdések között, amik a biztonságra vonatkoznak, az állam prioritásai között is megtalálhatók. A módszerek közül sok, amelyet arra használnak, hogy a támadásokat védelmükben megakadályozzák, aggodalmat válthat ki a világban: egy védőfal építése, amely az arab városokat választja el az arab falvaktól a bekötő utak mentén, stb .
A videófelügyelet nem képezi a vita tárgyát, mivel nagyon hatásos. A CCTV rendszerek népszerűsége tekintetében Izrael a világvezető. A felügyeleti kamerák gyakoribbak, mint sok európai országban, talán Nagy-Britanniát kivéve. Izrael a világon használt legkorszerűbb technológiákat vezette be az ellenőrzésben, különösen a szoftvert illetően, amely a videó és drótnélküli adatátvitel elemzésével van kapcsolatba hozva.
A vezető pozíciónak az elérését néhány izraeli vállalat teljesítménye is elősegítette.

- IMS Research szerint, az elektronikus piacra koncentrált az Ioimage izraeli vállalat , amely a globális szoftver piacnak 37 százalékát részét birtokolja és a haladó képelemzéssel hozható kapcsolatba (Video Content Analysis - VCA).
- a Nice vállalat, ajánlásuk alapján integrálták be a videó felügyeleti telepítéseknél a rendszereket irányításra, ami mutatja, hogy a megoldásaikat 85 szervezet használja a világ 100 legnagyobb vállalatának a listájáról (a Fortune magazin listája). A legújabbat hasonlóképpen - a kínai Railways.
- Egy másik izraeli cég a Vigilant, sikeresen versenyez az angliai piacon, miközben London több kerületében már felügyelő rendszereket üzemeltet.
- A Verint Systems továbbítja az IP ellenőrzés megoldásait az Undergroundnak, a világ leghosszabb földalattijának. Korábban a Verint Systems felügyeleti rendszereket adott el 57 repülőtérnek.
- Azok a videó adatoknak a vezeték nélküli továbbítására szolgáló rendszerek, amelyeket izraeli vállalatok ajánlottak, közöttük van a Radwin és Alvarion, amelyek jól ismertek a minőségükért és innovatív megoldásaikért.

Fotóriport: Videófelügyelet Izraelben

Video surveillance in Israel
Video surveillance in Israel
Jeruzsálem óvárosának a keskeny utcái szigorú felügyelet alatt vannak. Jobbra - festmények a kapubejáraton, a tulajdonosa egy muzulmán, aki elzarándokolt már Mekkába. A tető alatt van egy CCTV kamera

Az MMH-3000 fejállomás irányítása interneten keresztül. A távirányítású interfész PCS-200 R81716 távirányítója lehetővé teszi a (LAN, Internet) programozást és a fejállomás diagnosztikáját egy internet böngésző segítségével.
Sokféle helyzet adódhat, amikor egy szálloda meg akarja változtatni a programok összeállítást a csoportosan érkező szállóvendégek érdeklődése és esetleg nemzetisége miatt. A PCS-200 modul segítségével ez könnyedén végrehajtható.
Továbbá a PCS interfész el van látva olyan csatlakozóval is, amely megengedi, hogy egy videó szervert csatlakoztathassanak, ami egy CCTV kamerával működik együtt. Ez lehetővé teszi, hogy a telepítő/operátor távolról utasítson a szállodai személyzetből valakit, hogy egy egyszerű karbantartási műveletet, feladatot hajtson végre.

Moduláris fejállomás TERRA MMH-3000
Tervezési útmutató az MMH-3000 TERRA fejállomáshoz
MMH-3000 fejállomás távirányítása - egy screenshot a menedzsmentprogramból
A Terra MMH-3000 fejállomás távoli videóellenőrzése - a videószerver bemenet alkalmazása PCS-200 R81716 hálózatban történő videó továbbításánál
A kompakt kamerák - egyre professzionálisabbak. A kamerák optimális beállítása a helyszínen és a kamerák felszerelése (kamera, lencse, ház és tartó) általában sok időt vesznek igénybe. A szett végső beállítása hasonlóan egy fárasztó feladat. Sok alkalmazásnál a problémákat elkerülhetjük azzal, hogy kompakt kamerákat használunk. Ezek készek a gyors és könnyű telepítésre. Egy ilyen kamera a kicsomagolás után, felszerelve a helyére azonnal működőképes, csak a tápfeszültség kábelt és a videókábelt kell csatlakoztatni.
Kültéri színes CCTV kamera a VF-515 IR/B M11278, varifokális lencsével (4 - 9 mm) és beépített IR megvilágítóval, a képeket megnövelt felbontással (550 TVL) szolgáltatja. A kézi működtetésű varifokális lencséje képessé teszi a telepítőt arra, hogy beállítsa a kívánt látószöget és az erőteljes IR megvilágító megenged teljes sötétségben is felügyelni a helyszínt. A kamera nagyon jó 1/3 collos SONY Super HAD érzékelővel rendelkezik.
Outdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)
Színes kamera VF-515 IR/B 4-9 mm gumiobjektívvel
és IR reflektorral M11278
ULTISYSTEM - egy új korszak a videófelügyeletben. A DIPOL belekezdett a piacon egy egyedülálló a világ videó felügyeleti rendszerében egyesülő helyi CCTV telepítésekbe a városi rendszerrel, amely a közös vezető, irányító szoftveren alapszik. Az ULTISYSTEM szoftver a magja a kivételes sokoldalúságnak, megengedi, hogy rendszereket építsünk, amelyek IP-ből és analóg berendezésekből állnak. Ez támogat minden tömörítési szabványt, pl. MJPEG, MPEG-4, H.264.
A szoftver együttműködik a szabvánnyal, a nagy felbontóképességű kamerákkal és megapixel eszközökkel. Kompatibilisek tudnak lenni a híres CCTV termékek többségének a gyártóival (ACTi, Axis, IQinVision, a Sony, Arecont, Sanyo). A rendszerhez könnyen alkalmazkodhatnak a vevő követelményei is, az eszközök rugalmas megoldásokat tesznek lehetővé, jelentősen csökkentik a költségeket, javítják az operációs hatékonyságot (pl. a létező analóg CCTV rendszerek könnyű integrációjával is). Az ajánlat teljessége miatt (ez tartalmazza a berendezést is, ami H.264 kódolót és megapixel kamerákat használ), a rendszernek nincs más analógiája jelnleg a világban.
Az ULTISYSTEM fő jellemzői közül az egyik az ULTIMAX DVR-kel működik együtt. Az ULTIMAX egy tekintélyes díjat nyert - Gold Medal Intertelecom 2008 a legjobb termékért.
Az ULTIMAX a 3. nemzedéke a digitális videók sorozatának, amelyek a legújabb Texas Instruments processzorokon alapszanak és az úttörő DaVinci platformon fejlődtek. A DVR-k a nemzeti szabályozásokat teljesítik a világ legtöbb országában. A legtöbb hatékony H.264 tömörítést számításba veszi a hatásos hálózati működésben, amely nem lehetséges más népszerű DVR-k esetében.
Elérhetők az elkötelezett eszközök, amelyek a technológiai haladás élén vannak, mint például az IP-kamerák, képviselik az ULTICAM D535 K1140 és ULTICAM 2.0 Mpix K1440, vagy a videószerver, amit az ULTINET-701 K2140 ULTICAM D535 teljesen egészében tud nyújtani, PAL-felbontásban, 25 fps kép keretarányoknál, az ULTICAM 2.0 Mpix kamera - UXGA képek 12 fps-nál. Az ULTINET szerver minden analóg PAL kamerával együttműködhet 25 fps-nál.

Az ULTISYSTEM egyedülálló a városok világ videófelügyeleti rendszereiben, a helyi maggal rendelkező CCTV alrendszerek megszilárdításának megvalósításában, ami a közös vezető szoftver használatával az infrastruktúrát felügyeli.
Megoldások különféle megvilágítási körülményekben. Mindkét esetben, a gyenge és az erős fény is a CCTV kamerák tervezőit nagy feladat elé állítja. A kamerákat igyekeznek minden olyan rendszerrel ellátni, amelyek csökkenthetik az extrém feltételek hatását a képminőségen.
A diagram lent mutatja a speciális műszaki megoldásoknak és alkalmazásának a tartományait, amelyek a képminőséget javítják.
Teljes sötétségben egy működőképes megoldás az IR megvilágítás.
A kamerák IR megvilágítókkal (vagy külső IR lámpákkal való együttműködés képessége) egy nagy csoportot képez.
A Sense Up funkció lehetségessé teszi azt hogy már 0.002lx-tól nagyon alacsony megvilágításnál is képeket produkáljon.
Az ellentétes pólus helyzetében a képen belüli fény erős forrásaival, okozója lehet a túlexponálási hatásoknak. Egy nagyon hatásos útja a probléma megoldásának, hogy a fény kioltását eszközlik, olyan kamerákkal, amelyek WDR (Wide Dynamic Range) érzékelőkkel vannak ellátva. Az érzékelők elemei egyénileg nagyon különböző fényerősséghez alkalmazkodhatnak. Egy példa erre az M11208 kamera.
A CCTV kamerák egyszerűbb modelljeit javítani tudják ilyen helyzetekben a képeknél, hogy BLC (Back Light Compensation) funkciót használnak. Ezt a funkciót általában akkor aktiválják, amikor a központi részen a pixelek 50 százaléka elválik és a képet túlexponálják.

Különféle megvilágítási feltételekre vonatkozó megoldások áttekintése
A CCTV kamerák megfelelő földelése. A CCTV berendezés helytelen földelése azt eredményezheti, hogy különféle hálózati brummok jelentkezhetnek, amelyet a földhurkok okoznak 50Hz- vagy 60 Hz-es hálózati frekvenciánál. A földelési jelzéseknek (mindegyik berendezés alvázán) együttesen kell jónak lennie a rendszer központjában, pl. a kapcsolóknál, DVR-nél és nem a kameráknál. Az is nagyon fontos nem használhatjuk a védelemre a videókábelek közös tápfeszültségének földelési pontjait.
A földhurok és interferencia problémák, amelyek inkább a nagyobb rendszerekben jellemző, kiküszöbölhetik azzal, hogy használják a videóleválasztót az SV-1000 M1711-et. Bár a fő használata a villámlás elleni védelem lenne a CCTV berendezéseknél, ezt alkalmazzák olyan CCTV telepítéseknél, ahol földhurok és interferencia problémákat tapasztalnak. Az eszköz olyan jelzavarokat küszöböl ki, amelyek a hosszú közvetítő vonalakban keletkeznek, (már néhány száz méter hosszúságban is).
Egy másik kérdés a fémházak földelése, teljesen nélkülözhetetlen a kamerákhoz, amiket 230 VAC hálózatról táplálnak. Nem megengedett csatlakoztatni a jelforrás földet a ház földeléséhez - bármilyen külső ház szerkezetének galvanikus elválasztást kell biztosítani a kamera (a jel továbbításának földelése - a videókábel árnyékolása) és maga a ház között.

Egy példa az SV-1000 M1711 alkalmazására
ADSL router - TP-LINK TD-8841 N2908. A TP-LINK TD-8841 ADSL routert az ADSL Annex A technológiában az internetkapcsolatok elosztására tervezték. El van látva beépített ADSL modemmel és kompatibilis az ADSL/ADSL2/ADSL2+, 4 portos switchel és USB porttal. A WAN porton egyszerű RJ11 csatlakozó van és azt közvetlenül a telefonvonallal kapcsolják össze. Az eszköz DHCP-kiszolgálóként működhet.
A diagram bemutatja a TP-Link TD-8841 N2908 ADSL router csatlakoztatását. Az eszköz képessé teszi a felhasználót arra, hogy internetkapcsolatot osszon meg, amit ADSL szolgáltatásként nyújtottak (Annex A) és helyi hálózatot alkosson.
RJ-45 huzalozási terv 8P8C dugóval az ilyen csatlakozóval rendelkező kábel helytelen bekötése gyakran kellemetlen hibákat okoz. A terv lent mutatja a drótok sorát (színkódok). ethernet kábelek .
Két szabványos kábelt használnak a T568A, vagy a T568B sodrott kábeleket:
  • T568B (szabványos )
  • T568A
T568B szabvány
T568A szabvány
A 8P8C/RJ-45 csatlakozó crimpelését az NS-210 E7905 eszközzel lehet elvégezni. A kábeleket, amiknek végén moduláris dugók vannak, tesztelhetjük egy erre a célra készített eszközzel - Kábelteszter (RJ-45, RJ-11) N7055.
Crimping Tool NS-210 <br />(for 8P8C modular plugs)
Cable Tester (RJ-45, RJ-11)
Crimpelő szerszám NS-210
E7905
Kábel vizsgáló (RJ-45, RJ-11)
N7055
A DIPOL Szlovákiában. 2008. október 28 - a DIPOL elindította a honlapot Szlovákiában. A társunk Szlovákiában DVA2YA s.r.o. Twardoszynben. A honlapot a nyelvi verziók fölött találhatják meg.www.dipol.com.pl a választás után "Slovensky" (klikkeljen a nyílra a felső sarokban) vagy közvetlenül elérheti www.dipol.sk.
Korábbi számainkban írtuk:

CAMSET, NETSET - modern átviteli kábel - 6 év minőségi garancia. A legújabb magas tudású analóg CCTV kamerák megfelelő minőséget követelnek továbbítási csatornáktól. Elfogadhatatlan a gyenge minőségű, gyorsan amortizálódó kábelekkel használni azokat. CAMSET kábelek...
- archív DWR 2008. szeptember 8.

Egy monitorképernyőn lévő tárgy mérete. . Az EN50132-7 norma szerint, egy tárgy ábrázolásának a mérete, pl. egy emberi alaknak szigorúan kapcsolatban kellene állnia az üzemeltető céljával - azonosítás, felismerés, észlelés, vagy általános megfigyelés...
- archív DWR 2007. november 26.

Mobil felügyeleti rendszer. A tömegesemények szervezőit kötelezi törvény arra, hogy biztosítsák az emberek biztonságát. A megfelelő biztonsági szintet alkalmazó, vagy nagy biztonsági személyzet által, vagy a CCTV technológia segítségével tudja ezt megszerezni.
A szervező a Myślenicei Napok keretében (2008. június 27-29 között) az Arndexet céget bízta meg a CCTV mobil felügyelet megszervezésével...
- archív DWR 2008. szeptember 18.

Írások, cikkek különböző témákról.