Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

Nr 5/2009(2009.02.2.)

Megapixel forradalom Prágában - Pragoalarm /Pragosec 2009.

A biztonsági berendezések 17. nemzetközi vására, rendszerek és szolgáltatások, tűzvédelem és biztonsági berendezések - PRAGOALARM/PRAGOSEC 2009 - 2009. február 24-26 között rendezik meg.
Az ígéretek szerint a legnagyobb esemény lesz ebben az iparágban Közép és- Kelet-Európában, mert ebben az évben a Securex Poznanban nem lesz megrendezve, mivel azt két évenként tartják meg. A cseh piac az egyik legtöbbet felvevő, és leghaladóbb az igényes Európában, úgyhogy a vásáron részt fognak venni a világ minden vezető vállalatától, (a kiállítók listája).

A vásár résztvevője lesz a DIPOL cseh leányvállalata és a DIPOL szlovák leányvállalata , bemutatják a megapixel forradalom körüli termékeket.
A vásár díjára pályázó jelöltek egyike az ULTISYSTEM szoftver, amely egyedülálló a világ felügyeleti programjaiban és ez valójában egyesíti a helyi CCTV rendszereket a városi felügyelettel.
A NUUO hálózati videó felvevők a felvétel számára szolgáltatnak videóstreameket a megapixel kamerákból. A DIPOL megapixel kamerákat fog kiállítani a videó felügyeleti iparág négy világvezetőjétől (ACTi, IQinVision, Pixord, ULTICAM), a piac új fejlesztéseit is beleértve - az eszközök mind H.264 tömörítést használnak.
A szervezők sok szabadjegyet készítettek elő minden szakmabeli látogatónak, aki 2009. február 8-ig regisztrálja magát itt.

Felkérünk mindenkit, aki nem tud elmenni Prágába és bennünket meglátogatni tekintse meg virtuális standunkat

Hol van a torony? - A szokatlan borok egyik városa.

A televíziótoronnyal rendelkező város neve szintén a bor egyik jól ismert márkája.
Ezt a bort, amiből a név származik, egy olyan módon csinálják, amelyik egyedülálló fajta alkoholtartalmú ital. Erjedés után, amikor az alkoholszint körülbelül 7 százalékot ér el borpárlatot kell hozzáadni, hogy az alkoholtartalom 20 százalékra növekedjen. Magasabb alkoholtartalom könnyűvé teszi azt, hogy szállítsák a bort és tárolják azt, ami különösen fontos volt az elmúlt időkben, amikor leginkább borozgattak a jelentősebb fogyasztási piacokon és (Anglia, az északi országok) hajókban szállították. A fotó előterében sok piros tetővel rendelkező épület látható - az, hogy a bort melyikben raktározzák el.
Melyik városban van a TV torony? - A kérdésre a cikkünk végén találja meg a választ.

A bor egy jól ismert márkája a TV toronnyal a város nevéből származik

HOTEL CENTURIA - WELLNESS &SPA ALCAD fejállomással.

A szálloda a Krakkó-Czestochowa körzetben helyezkedik el, a Jura tájvédelmi területen, a Centuria folyónál, amelynek vize elsőosztályú.
A szép, erdősített dombok és szurdokok igazán mágnesként vonzanak mindenkit. A sok barlang és a sok kilométeres futás után fantasztikus sziklaképződéseket találhatunk, a középkori várak romjai által kisérve. A legnagyobb az Ogrodzieniec-Podzamcze-ben levő szálloda közelében van. A helyi természeti sajátságok szépsége el tud bűvölni bárkit, aki meglátogatja ezt a helyet. A szálloda közvetlen szomszédságában szabadidőközpontok vannak, vonzóan fekvő kerékpár utak, túrázásra alkalmas helyek és az érdeklődés az év bármelyik időszakában nagy.

A befektető, a tervezéskor azt kérte, hogy a szállodát lássák el egy SMATV rendszerrel, ahol a legmagasabb minőségű berendezést használják fel. Az igények megfogalmazásakor minimum10 földi és műholdas csatorna elérése volt a cél minőségi képpel és hanggal.
A telepítő vállalat, RTVPROJEKT, aki a TP-559 rendelkező ALCAD fejállomást és TP-569 DVB-S vevőkészülékeket használt. A TP-5XX vevőkészülékeknek kicsi az önzajuk és a VSB-AM lehetővé teszi a szomszédos csatornák használatát.
A jelek elosztását a fejállomásból szétosztják az aljzatokhoz topminőségű kábellel, amely a TRISET-113 kábelre lett alapozva. A TRISET család kábeleit a tökéletes árnyékolási hatékonyság jellemzi(100 dB fölött), amely különösen fontos nagyobb rendszerekben, ahol sok párhuzamos kábellel kell számolnunk. Az alkalmatlan árnyékolású kábelek sok zavart eredményeznének.

A befektető minden igényét a vállalkozás teljesítette és elégedett volt vele.
HOTEL CENTURIA - WELLNESS &SPA
a szolgáltatások legmagasabb minőségét ajánlják

Tibetben lévő vasúti létesítmények felügyelete ULTIMAX 516 DVR-kre alapozva.

Az irányítás rendszerei és a vasúti útvonalakon lévő biztonsági berendezések egy jelentős összeget igényelnek a munkákhoz, hogy az öregebb berendezéseket a legújabb eszközökkel váltsák fel. Mindehhez óriási pénzügyi eszközökre van szükség.
Különleges figyelmet kellett fordítani a legmagasabb vasútvonalra való felszerelések kiválasztásánál (az átlag 4.500 méteres tengerszint felett), a területen keresztül haladáskor, amit befedett a tundranövényzet. A beszerelt eszközöket az extrém éghajlati feltételekhez kellett igazítani, mint például a fagyott talajba, behavazott területekre, viharos, homokos vidékekre stb.
A vasutat Qinghai tartományában és Tibet Autonóm Régióban Kínában 200 ULTIMAX-516 DVR (M75160) segítségével felügyelik. Az információt egy rendszer alapján adják a DVR-kből, amelyek különböző szekciókban működnek, a Központnak, tehát egy lehetséges vészhelyzet esetén gyorsan képesek intézkedni.
A DVR-k gyártója a Hikvision - aki világvezető a digitális videókban levő H.264 tömörítés megvalósításában. A DVR-eket a DIPOL által osztják el Európában az ULTIMAX védjegy alatt.

ULTIMAX a digitális videók 3. nemzedékének egy sorozata, amelynél megvalósították, az eddig leghatékonyabb H.264 tömörítést. Az ULTIMAX sorozat hálózati digitális videói kiváló digitális felügyeleti termékek. Felszerelve modern MCU-val és az ajánlott valós idejű operációs rendszer (RTOS) segítségével, egyesítették a legtöbb fejlett elektronikai és computer-technológiát. Hatalmas tárolókapacításuk van - a telepítés után nyolc HDD 2000GB (2 TB) kapacitással rendelkezik mindegyik és az összes lemezterület 16 TB-t tesz ki.
Az ULTIMAX DVR-k egyedülálló jellemzője, hogy mindkettővel hatásosan együttműködik, analóggal és CCTV IP eszközökkel. Ez az ULTISYSTEM szoftver használatával lehetséges, amely lehetőséget biztosít a helyi ellenőrző rendszerek beépítésére a városi felügyeletbe.

Az ULTIMAX DVR-k Gold Medal Intertelecom 2008 kitüntetést kaptak.
A Tibetben futó vasútvonal egy részlete
Az ULTISYSTEM - egy egyedülálló és elismert felügyeleti szoftver - Archívum - 2. rész Az ULTISYSTEM egy egyedülálló a világ felügyeleti szoftver csomagjai között, amelyet az ULTIMAX DVR-kben is használnak, valójában egyesíti a helyi analóg CCTV rendszereket a modern IP alapú városi felügyelettel. A szoftver tartalmazza a kiterjedt Archívumot - működés közben és egyszerű hozzáférést biztosít a felvett anyagnak.
Az Archivum ablak felső részében vannak az időbárok. A zöld szekciók a létező felvételeket képviselik a kamerákból. A piros részek veszteséget jelentenek a jelből. A függőleges sárga jelzések mutatják azokat a pillanatokat, amikor kapcsolnak a rendszernek. Elhelyezés a kurzor (az egérrel) a sávon, ami egy kamerához hasonlít kapjuk a nevét, dátum és felvétel periódusait. Tovább menve elhagyva azt, meg tudjuk nézni a képet (a további ablakban). Ennél a pontnál lehetséges navigálni a kurzort a kamerából az időszelet mentén és böngészni a felvételt. A jogosultság alapján rákattintva a címkékre törölni tudunk, vagy be tudjuk illeszteni azokat. A címkéket arra használják, hogy fontos eseményeket jelölnek meg, pl. riasztók.

Az időtilalmak
Egy screenshot ULTISYSTEM szoftverről - a felső részen van az, amit a további ablakokban a képeknél kiválasztott a kamera időbárján

A gyártás videó ellenőrzésbe vonulása.

A minőségi menedzsment nagyon fontos a termelési eljárás mindegyik fokozatánál. A minőség ellenőrzés egy fontos eleme a vizuális ellenőrzés, amit modern műszaki berendezés is segít.
Sok eljárásban nem lehetséges közvetlenül megfigyelni a termelés minden fokozatát, úgyhogy gyakran az egyetlen megoldásként a CCTV technológiát kell alkalmaznia és megengedni a központosítást, hogy onnan végezzék az ellenőrzést, a gyártási fázisokat és egyidejűleg irányítani azokat. Bármilyen probléma esetén, amit a felügyelő észlel, azonnal ki tudja javítani a hibát, vagy leállítja a gyártást, ezáltal minimalizálható a hibás, sérült termékek száma.
Az ilyen rendszerek magas minőséget követelnek az élő és a felvett videótól. A K1513 kamera 8fps-nál 1.3Mpix-el (1280 x 1024 pixel) felbontást szolgáltat, amelyik már alkalmas minőségellenőrzési rendszerekben történő tipikus alkalmazásokra.
Fontos megfelelő lencsét is használni. A megapixel kamerák használatánál megfelelő megapixel lencséket célszerű használni. Egy nagyon jó választás a Tokina M2235, vagy a Computar M2233.
A gyártási eljárás videó ellenőrzése képessé tesz egyetlen üzemeltetőt arra, hogy ellenőrizzen még nagyjából egy tucat termelési folyamatot is. Ilyen rendszereket használnak egyre inkább a különféle iparágakban, elektronikában, élelmiszergyártásban.

A CCTV kamerák képesek az elektronikai termékek gyártásának minden fázisát felügyelni

ULTIAIR alkalmazás egy városi ISP-nél.

A befektető internet-szolgáltató Krakkóban, akinek szüksége volt a nagy teljesítményre és a rádiókapcsolatok megbízhatóságára az egész gerinchálózatban, magas átmenő teljesítménnyel. A fő cél a széles sáv volt (30 Mbps) drótnélküli kapcsolódással a központi csomópontba és a gyökércsomópont között, valamint az ágazati csomópontokat szétszórtan Nowa Huta kerületben.

Az építési vállalkozó a Zax.pl ULTIAIR eszközöket választotta. A professzionális külső hozzáférési pontok családját jellemzik a rövid késedelmek és a magas átmenő teljesítmény. Az eszközöket arra tervezték, hogy alkalmazásukkal hozzák létre a hatékony drótnélküli CCTV IP-t és ISP hálózatot.
Engedély nélküli 5 GHz sávban működnek. Az adó-vevő integrációja (RouterBoard Mikrotik rendszerrel) és az antenna egy időjárás-ellenálló házzal képessé teszi a telepítőt arra, hogy gyorsan végrehajtsa a munkát, további kiegészítő szerelések nélkül. Az IP 66 osztályú külső ház teljes védelmet biztosít az időjárás viszontagságai ellen, nedves, maró környezetben is.

A drótnélküli hálózat megengedi az integrálást a rendszer csomópontjaiba és a jövőben biztosítja az infrastruktúra könnyű fejlesztését. A hálózat mindennapos működése megerősíti az irányelveket - a magas átmenő teljesítmény és a stabil működés.
ULTIAIR drótnélküli eszközök a városi ISP hálózatában
ULTIAIRWireless Access Point: ULTIAIR 423KNWireless Access Point: ULTIAIR 423KNWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KC
A rendszer felépítése, ami ULTIAIR eszközökön alapul
A DHCP szerverek TP-LINK eszközöket kapcsolnak össze. DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) egy kommunikációs protokoll, ami megengedi a számítógépeknek, hogy beállításadatokat szerezzenek a szerverről, (a host címzettjei, kapubejáró, DNS-kiszolgáló, alhálózati maszk).
A TP-LINK eszközökben a DHCP kiszolgálók beállításához a felhasználónak DHCP/DHCP Settings fülnél kell belépnie.
A TP-LINK eszközben levő DHCP Settings ablak nézete

 • DHCP-kiszolgáló - ON(lehetővé tesz) vagy OFF (megtagad). Ha a DHCP kiszolgálót lekapcsolják, a hálózatnak biztosítania kellene egy másik DHCP kiszolgálót, másképpen mindent, ami a számítógépen van kézzel kell beállítani.
 • Start IP Address - az első cím az IP tárból,
 • End IP Address - az utolsó cím az IP tárból,
 • Address Lease Time - ugyanazzal a dinamikus IP címmel rendelkező időszak,
 • Default Gateway - a LAN router IP címe,
 • Default Domain - helyi domain név (szabadon választható),
 • Primary DNS - az ISP-ből való DNS IP-je (vagy a LAN router IP címe),
 • Secondary DNS - szabadon választható (második) IP a DNS az ISP-ből.
Megjegyzés! A DHCP kiszolgáló használata beállítást igényel minden számítógépen a LAN-ban az Automatic Private IP Addressing mód. Ha azt éppen felkapcsolják, ez a restarting után lesz hatásos a router.
Az aktív DHCP-ügyfelek listája elérhető az DHCP/DHCP Clients List fülnél.
Az TP-LINK eszközökben levő DHCP Clients List nézete

 • ID - a DHCP-ügyfelek listája,
 • Client Name - a DHCP-ügyfél neve,
 • MAC Address - a DHCP-ügyfél MAC címe,
 • Assigned IP - IP cím DHCP-ügyfélért,
 • Lease Time - az időnek az időszaka, ami után a
 • "haszonbérletet" automatikusan fel kell frissíteni.
A TP-LINK eszközök lehetővé teszik egy adott számítógép részletezett IP cím foglalását, amelyik megengedi egy kijelölt gazdának a portokat utána küldeni (pl. egy számítógép). Ez elvégezhető a DHCP/Address Reservation ablakban.
A TP-LINK eszközben levő Address Reservation ablak nézete

 • annak a számítógépnek, a MAC címe, amelyiknek a foglalást készítik
 • Assigned IP Address - a foglalt IP cím,
 • Status - - lehetővé tett, vagy zárolt.

 • klikk Add New fülre,
 • a MAC címet írja be (formátum: XX-XX-XX-XX-XX-XX) és IP-cím,
 • klikk Save gombra.


Porto.

A második legnagyobb város Portugáliában. A városról szóló első történelmi információ az V századból való. A XVII században az angol kereskedők felfedezték, hogy bor terem a régióban. Annyira megkedvelték, hogy egy kereskedelmi megállapodást írtak alá a két állam között és a bor angol borként lépett be piacra. Köszönhető volt ez az angol kereskedőknek, hogy a Porto régióban a termesztés gyorsan elkezdett fejlődni és hamarosan híressé vált a boráért, amelyet mindenhol a világon a nevét viseli.
Coimbra - a város a legöregebb portugál egyetemmel.
Még az anarchia szószólói sem vágják el magukat a tanítási eszköztől (televízió).
Az antennák és "éghajlati festmények" a Coimbrában levő kommuna házon.
Többet látni Portugáliából Telekommunikáció Portugáliában.
Korábbi számainkban írtuk:

Melyik RF erősítő a legjobb a családi házban - külső (árbocos) vagy beltéri? A jelminőség iránti tiszteletből jobb az árbocost használni erősítőként, pl. AM-417 R903717, AM-316 R903052 vagy AWS-1021 B11551 - az alacsonyabb zaj miatt...
- archív 2008. január 7

A leggyakoribb hibák a városi felügyeletben A tervezett, városi videó felügyeleti rendszer sokszor nem felel meg a szervezők elvárásainak, de fölösleges költségeket is adnak hozzá. Lent több közös hibát sorolunk fel:...
- archív 2007. november 12.

A digitális videók minősége - sebesség és felvétel. felbontása ... egy nagy különbség van egy 400 fps/CIF DVR és a 400 fps/ D1...
- archív 2007. október 1.

Írások, cikkek különböző témákról.


DVB-T információk
Modular Headend TERRA MMH-3000