Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 31/2010 (2010. szeptember 27.)

A nem tapasztalt válság ellenére is tovább fejlődik - európai tanácskozás Essenben.

A hajtó ereje a biztonsági iparnak egyfajta veszély, a veszélyeztetettség is meghúzódik. Az elmúlt évben a válságot tovább uralták a különböző típusú társadalmi elégedetlenségek és a terrorista fenyegetések, amely tovább ösztönözte a biztonságtechnikai piacot és a jelszó a "Biztonság" volt.

Október 5-8 között kerül sor Essenben, Németországban a biztonsági és tűzvédelmi ipari szakkiállítására - Security Essen 2010. Jelentőség tekintetében ugyan nem veszi fel a versenyt az IFSEC Birminghamben rendezett hasonló rendezvényével, azonban a legfontosabb biztonságtechnikai szakkiállítás a kontinentális Európában.

Sok elemző úgy véli, hogy a Security Essen vizsgálja a termékeket és megoldások születnek már ekkorra a minden májusban az IFSEC Birminghamben bemutatott újdonságaiból - több hónap alatt az új technológiai megoldásokat már értékelni tudja a piac.

Az általános tendencia egyértelmű és változatlan - gyors fejlődés a biztonsági rendszerek területén, amely a képelemzésen alapszik, páratlan lehetőségeket kínál a hatékony felügyeletre.

Jelentős fejlesztését is láthatjuk a CCTV berendezéseknek:

 • továbbra is növekszik a felbontása a biztonsági kameráknak (a rendelkezésre álló kamerák felbontása 16 Mpx),
 • egyre kifinomultabb módszerek jelennek meg a jel tömörítésénél,
 • a felvett képek minőségének javulása és az új módszerek azok elemzésében megjelennek az NVR-ben (Network Video Recorder) és a DVR-ben (Digital Video Recorder).
De az igazi áttörést a szervezeti és a szoftver megoldások egész sora jelentik.

Az ipari fejlesztésében elkezdődött egyes tárgyaknak és helyeknek a védelme, de most a nagy hálózati megoldások és az integrált rendszerek irányába haladnak (videó megfigyelés kombinálva épület kezelése, hozzáférés-ellenőrzés, tűzvédelem).

Az egyedi megoldásokat, amelyek úgy tűntek, hogy előnyös lesz évekkel ezelőtt, most komoly problémákat vet fel - a piac igényei a közös szabványokat szorgalmazza. Az egyedi megoldásokat, amelyek korábban úgy tűntek, hogy előnyösebbek lesznek évekkel ezelőtt, most komoly problémákat vetnek fel - a piac igényei inkább a közös szabványokat szorgalmazzák.
2008 óta ezek a szabványok két szervezet fejlesztésének az eredményei - ONVIF és PSIA. Jelenleg a CCTV hardver és szoftver vezető gyártói az adatok több mint 70%-t gyűjtötték össze. A vezető gyártó ebben a tekintetben túlnyomó többségében az ONVIF. Annak ellenére, hogy merész, forradalmi nyilatkozatok születnek, egyelőre nincsenek teljes körűen szabványosított termékek, amelyekből építeni lehetne teljes videó megfigyelő rendszereket. Sok IP kamera megfelel az ONVIF szabványnak, de kevés a szoftver és a DVR, amelyek együttműködnek velük. Ebben a helyzetben, érdekes tény, hogy a nagy változások a CCTV-ben valószínűleg az iparágon kívül található vállalatoknál találhatók - a gyártók a NAS (Network Attached Storage), amely nagy gyártási tapasztalattal rendelkezik a merevlemezek és szerverek szoftvereinek területén is új funkciókat tudnak hozzáadni - videó adatok rögzítése és a képelemzés. A bemutatott megoldások a QNAP vagy Synology az ONVIF iránymutatásaival összhangban készültek és megerősítik ezt a tendenciát.

A videó felügyelet egyre összetettebb hálózati rendszereket igényel
Látjuk, hogy egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a nagyobb rendszerek (a határok biztonsága, kommunikációs útvonalak, városi felügyeletek), amelyek képelemzést adnak és további integrációja van egy létesítményben több különböző érzékelő formájában.
Essenben, a szakemberek a biztonsági iparból nagy érdeklődéssel kisérik, hogy mit kínálnak a társaságok, többek között a Siemens, Nizza, DVT, March Networks, IndigoVision, Verint, ObjectVideo.

Kereslet van a fejlett felügyeleti rendszerek iránt - nehéz a tervezés, az építés és szolgáltatás - mivel a változások gyorsan követik egymást és ebben az évben is gyors fejlődés tapasztalható.
Video Surveillance as a Service (VSaaS), vagy Managed/hosted video - ezeket a fogalmakat határozza meg a tágabb értelemben vett szolgáltatások, telepítések és karbantartásának felügyeletét, amely során a befektető elvárja, hogy annak végrehajtásánál a vállalat a külső telepítéseknél, amelynek hatása van a megfelelő védelem kialakítására a használt eszközöknél a legújabb videó technikákat alkalmazza.

Az esseni vásár októberi ülésén meg kell mutatni a fejlődést az átállási folyamatoknál az ipar felé a hálózatépítés integrációs technikáinak, a képelemzést és az új megfigyelési lehetőségeket.

Fotópályázat "Megnyerően az antennákról".

Ezek az utolsó napok, amikor még el tudja küldeni a képeket. A jövő héten lesz a verseny zsűrizése és a legjobb képek beküldői díjakat fognak kapni.
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Vétel naplementében
Lukasz Leszczynski
A Hold Szibéria fölött
Anna Krzystowska
Verseny
Grazyna Leonowicz

A TERRA MSV-932 - egy igazi gyöngyszem a multiswitchek között.

Az MSV-932 R70832 Multiswitch a Terrától egy professzionális eszköz, amelyet családi házakban, épületekben, vagy nagyobb SMATV rendszerekben több száz vételi helyet kialakítva alkalmazhatnak.


9/32 Multiswitch: TERRA MSV-932 (active terr. path, w/o p.s.)
MSV-932 TERRA R70882 - egy eszközzel lehetőség van 32 vételi hely kialakítására
Főbb jellemzői a MSV-932 multiswitchnek:
 • nagyon nagy számú kimenet kompakt méretek;
 • aktív földi TV útvonal 17 dB erősítés szabályzási tartomány;
 • független beállítása az erősítésnek mindegyik műholdas sáv és polarizáció számára;
 • magas maximális kimeneti jelszint: 93 dBuV (SAT), 91 dBuV (terr. TV);
 • magas Modulation Error Ratio (MER), a digitális műholdas és földi TV jelek hibamentes vétele;
 • megtáplálás egy külső áramforrásról közvetlenül AUX konnektoron keresztül vagy H útvonalon, hasonlóan az SA-901 R70901 erősítőből;
 • ideális egy közepes méretű telepítés önálló egység magjaként (32 aljzatig) vagy összetevőként nagyobb SMATV rendszerek számára sok multiswitchet alkalmazva.

Tesztkimenet a CCTV kamerákban.

A telepítés helyén a kamerán feltétlen szükséges beállítani a képet a fényviszonyoknak megfelelően, a megfelelő gyújtótávolság beállítása az objektíven és ennek megfelelően a fókusz beállítása.
A legtöbb analóg kamera videó kimenete a hátsó panelen gyakran nem megfelelő a gyakorlati alkalmazásokhoz. Sok esetben, még akkor sem lehetséges ez, ha a kamera ilyen tesztkimenettel rendelkezik, nem lehet használni, mivel a beállításokhoz le kell szerelni a konzolról, amely után már sok fontos paraméter értéke megváltozhat.

Egy nagyon hasznos megoldást valósítottak meg az n-cam 640 + IR M11273 és u-cam 680 M11274 kameráknál, amelyeknél további videó kimenet helyezkedik el a kamera alján és egymással párhuzamosan működik a főkimenettel. Ez a megoldás lehetővé teszi a gyors és kényelmes kapcsolatát a teszt monitornak, a normál működését a kamerának.
Color CCTV Camera: n-cam 680 + IR (2.8-12 mm, 600 TVL)3.5
A tesztkimenet alkalmazása az M11274 és M11273 kameráknak
Megfelelő adapterrel van ellátva minden egyes ilyen kamera.

Videókamerás megfigyelő rendszer a Lodz-Widzew pályaudvaron.

Annak érdekében, hogy az utazás biztonságát fokozzák a vasúton, a PKP SA (Lengyel Államvasutak) a vasút megbízottja Lodzban megbízást kapott CCTV felügyeleti rendszer kiépítésére a Lodz-Widzew állomáson.
A cél az volt, hogy a befektető növelje a biztonsági szintet az állomáson, valamint annak közvetlen közelében. A berendezések kiválasztását és a kivitelezési munkálatokat a Technitel vállalat végezte el.

A Lodz-Widzew pályaudvar épülete
A létesítmény jellege és a magas sérülési veszély miatt a felszerelés során a beltéri kamerák alkalmazásánál a színes V-CAM 540 + IR (4-9 mm) vandálbiztos házzal rendelkezőket részesítették előnyben. A kamerák jól felkészültek működésük során nehéz fényviszonyok közepette is működni. Köszönhetően a magas érzékenységnek, a színes képeken a "havazás" még viszonylag alacsony megvilágításnál sem látható. A kültéri kamera típusánál a választás a VF-515 IR / B M11278 kamerára esett, amely 4-9 mm-es varifokális objektívvel és IR megvilágítóval rendelkezik. Nagyon jó 1/3" SONY Super HAD érzékelővel rendelkezik, a képek megnövelt felbontásúak (520TVL). A képek nagyobb felbontása lehetővé teszi, hogy távolabbi tárgyakat jobban lásson és használja a digitális zoomot.

Outdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator) Color Vandal-proof Camera: V-CAM 540 + IR (4-9 mm) Color Vandal-proof Camera: V-CAM 540 + IR (4-9 mm)Outdoor Color CCTV Camera: VF-515 IR/B<br /> (with 4-9 mm varifocal lens and IR illuminator)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-7316HI-S H.264 (16-ch.)HDD SEAGATE 1 TB 7200 rpm 32MB CACHE SATA2HDD SEAGATE 1 TB 7200 rpm 32MB CACHE SATA2CCTV cable: CAMSET 100 75-0.59/3.7+2x1.0 [1m]<br />(92% braid coverage, 2 power wires up to 230V AC)
Telepítési diagram
A megfigyelő központ 16 csatornás Hikvision-Ultimax DVR DS-7316HI-S M74160 adatrögzítővel van felszerelve. Ez a modell képes felvételt készíteni 4CIF (704 x 576) felbontású 2 fps, vagy 2CIF (704 x 288) felbontásban 12 fps. Böngészés az archívumban helyben lehetővé teszi, hogy visszajátssza a felvételeket egyszerre az összes csatornán. Stabil működését a hálózaton lehetővé teszi a DVR távoli felügyeletének lehetősége. A felügyeleti rögzítés két 1TB SATA HDD (M89260) lehetséges, amely a H.264 tömörítést használva tárolni tudja az óriási archívumot egy hónapos időszakra is. Az alkalmazott tápfeszültség és adatátvitel továbbítására alkalmazott kábel - CAMSET M6100 - biztosítja az alacsony feszültségesést és az alacsony csillapítását a videojeleknek, valamint a kiváló tartósságot.
A befektető nagyon elégedett a rendszerrel.

Felügyeleti rendszer korszerűsítése, amely analóg kamerákat használt - Pixord kamerák.

Az egyik vállalkozás tervezése során a létesítmény acélszerkezeteinek a változása során vált szükségessé a modern megapixel kamerák felhasználásának kérdése.
A jelenlegi ellenőrzési rendszer nem hajtott végre néhány alapvető dolgot, amelyek miatt a rendszer nem volt kellően hatékony. Az épületben felszerelt analóg kamerák, alacsony érzékenységűek, nem rendelkeztek mechanikus IR szűrővel, amely jelentősen rontotta a képminőséget éjszaka. Emiatt a rendőrségnek küldött felvétel csak egy betörő zseblámpáját mutatta, anélkül, hogy bármilyen információt mutatott volna az elkövető alakjáról vagy arcáról.
Outdoor Megapixel IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Outdoor Megapixel IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)IR illuminator: Redbeam IRD60 (180 degrees)Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)IR illuminator: Redbeam IRD60 (180 degrees)Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)IR illuminator: Redbeam IRD60 (180 degrees)Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)IR illuminator: Redbeam IRD60 (180 degrees)Video Server: Pixord P1401Video Server: Pixord P1401Video Server: Pixord P1401Video Server: Pixord P1401Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)
Telepítési diagram

Az elkerülhetőség érdekében, hogy ilyen események ne következzenek be a jövőben, úgy döntöttek, hogy telepíteni fognak beltéri 2 megapixeles Pixord P600 K1532 kamerát, amely mechanikusan kapcsoló IR szűrővel rendelkezik - automatikusan be-és kikapcsolódik függően a fényerősségtől. A képeket rögzíthetik éjjel a hivatali helyiségekben, a jó minőség köszönhető az IR megvilágítók használatának - Redbeam M1642. Az áramellátás PoE tápfeladón történik, amely nagymértékben csökkentette a szükséges kábelek felhasználási mennyiségét a rendszer megfelelő működéséhez. Azokat a kamerákat, amelyeket korábban használtak, áthelyezték a termelési csarnokba, ahol állandó megvilágítás van. Ezek beépültek a rendszerbe a Pixord P1401 K2131 videószerverek felhasználásával. A videó streameket a megapixeles kamerákból és a videó szerverekből felveszik egy PC-re egy szabad szoftver segítségével, amelyet a Pixord kamerákhoz mellékelnek.
A jövőbeni tervek között szerepel kültéri Pixord kamerák PL-621E K1533 telepítése is az udvaron tárolt acél elemek épületen kívüli megfigyelésére.


Otthoni/SOHO hálózat 3G routerre alapozva.

Egyre több az internetes kapcsolat a mobilszolgáltatók hálózatában. Az ajánlott modemek lehetővé teszik a mobil kapcsolatot egy számítógépen (szükséges a jel). Használják ki a lehetőséget és építsenek hálózatot a TP-LINK 3G/3.75G router segítségével.


A TP-Link TL-MR3420 N2957 lehetővé teszi egy vezeték nélküli és vezetékes hálózat létrehozását, ami hozzáférést biztosít az internethez a 3G szolgáltatás, vagy a hagyományos DSL vonalon. A készülék lehetővé teszi a vezeték nélküli adatátviteli sebességet a helyi hálózaton akár 300 Mbps (802.11n) és a LAN hálózaton (Ethernet) akár 100 Mbps. Kommunikáció az interneten keresztül a 3G hálózaton keresztül történik USB interfészen, amely csatlakoztatható a megfelelő 3G modemhez.
A router főbb jellemzői:
 • UMTS/HSPA-hálózaton keresztüli adatátvitel lehetősége (egy külső USB modemen keresztül),
 • Ez a funkció lehetővé teszi az automatikus kapcsolatot a 3G/WAN interfészen keresztül az internethez való kapcsolódás során,
 • Wireless AP (802.11n, 300 Mb/s)
 • QSS
 • WDS
 • Sávszélesség ellenőrző mechanizmus (IP-réteg QoS)
A Failover funkció ideális a hivatalok és vállalatok számára, ahol a veszteség az internet kapcsolatban problémákat okozna a normál üzleti tevékenység során. A DSL hiba javítása után a készülék automatikusan átáll az eredeti állapotra (hozzáférés az internethez DSL vonalon).
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)
Egy példa az eszköz felhasználására

SatKrak 2010 - digitális TV-kiállítás Krakkóban.

A vásár egy érdekes időpontban kerül megrendezésre, akkor amikor éppen technológiai változás következik be a televíziózásban. A digitális módszerek a jelek továbbításában elérték a piaci érettséget. Látjuk a növekvő versenyt - kábel TV, IPTV, a digitális földfelszíni platform alternatívájaként megjelennek a műholdas adások. Az összecsapások közepette az átviteli platformok is minőségi változásokon mennek keresztül a video felbontás terén - HDTV - tovább növekszik.

A gyártók és a szolgáltatók is bemutatják termékeiket SatKrak 2010 Krakkóban, 2010. október 14-16.
Ready for DVB-T
Kérjük látogassa meg a DIPOL Virtuális Standját
Korábbi számainkban írtuk:

HD jelek szétosztása kocsmákban és klubokban - egy teljes megoldás a Signal-HD HDMI berendezés alkalmazásával. ... Bemutatunk egy olyan megoldást, amelyet egy kocsmában már megvalósítottak. A tulajdonos úgy döntött, hogy fejleszteni kívánja a tévérendszerét. A telepítés során el kellett osztani a HD és SD jeleket 5 LCD TV és egy HD projektor számára. A jelforrások műholdas vevőkészülékek (fizetős digitális TV platform) és egy multimédiás eszköz (Ferguson Ariva HDplayer 110 - A99391)...

Gyorscsatlakozó adapter DC 2.1/5.5 tápfeszültség és professzionális kompressziós BNC csatlakozókhoz. Az S-55 gyorscsatlakozó adapter (E3511) és BNC csatlakozók E8282 nélkülözhetetlen tartozéka a CCTV rendszerek professzionális telepítésénél. A gyorscsatlakozó adapter biztosítja az elektromos kábel könnyű és stabil kapcsolatát bármilyen CCTV kamerához...
BNC connector Platinum and S-55 quick adapter on CAMSET CCTV cable - Installing
Otthoni antennarendszer kialakítása, amely magában foglalja a TV-SAT, LAN/WLAN és CCTV-t. ...Néhány speciális példát bemutatunk a cikkben:
 • használja a rádió és TV programokat
 • használják a TV-t a CCTV kamerák képeinek nézésére
 • használja a számítógépeket:
 • hozzáférést biztosít a CCTV képekhez interneten keresztül (jogosult felhasználók számára).
Írások, cikkek különböző témákrólDVB-T információk
MinDigTV Extra kártyák értékesítése üzletünkben 3 hónap, 6 hónap, 12 hónap - már dobozos változatban is

Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!