Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 2/2011 (2011. január 11.)

Egy teljes felügyeleti rendszer.

Éjjel is képes észlelni egy ember-méretű objektumot 21 km-es távolságról, 11 km-ről különbséget tud tenni hogy a tárgy egy ember, vagy valami más lehet és lehetővé teszi, hogy az emberi arcokat már 6 km távolságból is be tudja azonosítani. A FLIR hőkamerák néhány képességét ezek közül főleg a fegyveres erők és szolgálatok, a határvédelem, valamint a speciális biztonsági szolgálatoknál alkalmazzák a repülőterek védelmére, stb.
A HRC hatékonysága nagyobb távolság esetében a hőképes felügyeleti rendszernél is még magasabb. A hordozható HRC rendszer általában egy első osztályú hőkamerából, színes optikai kamerából, lézeres távolságmérőből, GPS-modul és a digitális mágneses iránytűből áll. A hőkamera képes felismerni a 0.02 Celsius fokos hőmérséklet különbséget is. A második kamera a látható fény számára 120x zoommal lehetővé teszi az emberi arcok beazonosítását sokkal könnyebben, mint a hőkép esetében.
A lézeres távolságmérő meghatározza a pontos távolságát az észlelt objektumnak, a GPS-modul megkeresi annak pontos földrajzi helyzetét. A HRC szettet egy automatikus ellenőrző rendszerhez kapcsolhatják, ahol letapogatja a területet és képes követni az észlelt tárgyakat. A hőkamera 640 x 480 InSb gyújtósíkba rendezhető. A nagy felbontás, az érzékenység és a nagy formátumú érzékelő biztosítja a kiváló képminőséget. A rendszer széles hőmérsékleti határok -32otól +55oC-ig képes működni.

A hőkamerákat eddig, egészen a közelmúltig elsősorban a villamosenergia-és építőiparban, a CCTV piacon alkalmazták. Ezek elengedhetetlenek a határvédelemnél, főleg a tengeren. A kamerák nagyon hatékony védelmet jelentenek a stratégiai infrastruktúrákban, például erőművek, gátak, hidak. A hőkamerák érzéketlenek az időjárási körülményekre és a füstre.
A FLIR a kamerát bemutatja az idei vásáron.
1 - hőkamera
2 - lézeres távolságmérő és GPS modul
3 - forgatható, vezérelhető, végtelenített körforgású
4 - nappali/éjszakai kamera, nagy érzékenységű
5 - TCP/IP interfész, berendezésekhez
A termálképkezelés számít arra, hogy az elektromágneses spektrum infravörös tartományában sugárzást talál. Az elektromágneses hullámok által kibocsájtott bármilyen fizikai test hőmérséklete abszolút nulla fölött van. A hősugárzás intenzitása a tárgy hőmérsékletével együtt emelkedik. Ezt a sugárzást infravörös sugárzásnak vagy hősugárzásnak nevezik. Infravörös spektrum az elektromágneses sugárzás 700 nm és 1 mm közötti hullámhosszúságú.

Az infravörös fény felosztható:

  • infravöröshöz közeli (NIR): 0.7-5 um)
  • közepes infravörös (MIR): 5-30 um)
  • infravöröstől távoli (FIR): 30-1000 um)
Az infravörös sugárzás nagy részét az alsó tartományokban a Föld légköre jelentősen elnyomja, a termikus képalkotó rendszerek gyártói a minimális gyengülés céljából a 3-5 um és a 8-14 um sávot választották.
Egy másik probléma a hőkép a megfelelő megjelenítése. Ezt a feladatot a fejlett képfeldolgozó algoritmusok oldják meg. Ahhoz, hogy egy kép az infravörös kamerából olvasható és éles legyen a megjelenítése előtt fel kell dolgozni. Az eljárást általában a Digital Detail Enhancementnek nevezik (DDE).

Szerencsére vezeték nélküli kommunikációs is van ebben az országban.

Nincsenek negatív hőmérsékletek a szubtrópusokon, amely lehetővé teszik a furcsa létesítményeket a megjelent fotókon. A kábelek többségét a villamosság továbbítására használják. A vezetékes telefonszolgáltatások és kábeltelevíziós szolgáltatások nem kifejezetten népszerűek az országban - különben a kábelek számát szorozni kellene!
A vezetékes telefonvonalaknak körülbelül 36 millió előfizetője van, addig az ország lakói 706 millió mobiltelefonnal rendelkeznek. Ez az arány a harmadik világ országainak egyik jellemző jellemzője, amelyben nehéz fejleszteni a hagyományos telefoninfrastruktúrát. Ebben az országban a mobiltelefon fejlődése igazán hihetetlen, körülbelül 100 millió a 2010-es év új előfizetőinek a száma!
Melyik országról beszélgetünk itt? - Hírlevelünk végén megtalálhatja a választ!

Nincsenek negatív hőmérsékletek a szubtrópusokon, amely lehetővé teszik a furcsa létesítményeket a megjelent fotókon.
Melyik országról beszélgetünk itt? - Hírlevelünk végén megtalálhatja a választ!

A Tatának nagy szerepe van a drótnélküli kommunikáció fejlesztésében - Tata DOCOMO, Tata Sky, Tata Indycom.
A mobiltelefonokat gyakran elosztják a hagyományos kicsi boltok.

Multiswitch rendszerek Katowicében, Lengyelországban.

Egy lakásszövetkezet Katowicében úgy döntött, hogy több lakóházban az antennarendszerét, bővíteni és fejleszteni kívánja. A befektető kifejezett kívánsága volt a műholdas és földi tévéjelek kiváló minőségben való eljuttatása volt mindegyik lakásba.
A feladatot a Tech-Sat cég vállalta el. A projekt során 6 épületben, mindegyikben 12-16 aljzatot építettek be.
A rendszer külső összetevői.
A képen jobbra látható a vízhatlan kompressziós F antennacsatlakozó - TRS-9 NT PCT E80340
TRISET-113 PE E1017 kábelre szerelve, amelyet külső felhasználásra ajánlanak.

A földi TV és FM rádiójeleket a Dipol 19/21-69 A1911 UHF, Dipol 7/6-12 A0710 VHF és az 1RUZ PM B A0221 FM RUZ PM antenna veszi (mindkét polarizációban).
A műholdak jeleit a Hotbird 13oE-ből és az Astra 19.2oE-ből veszi 100 centiméteres tükörrel A9664 és kettő darab Inverto quatro LNB-vel A98257.
A telepítő vállalat - Tech-Sat - a SMATV rendszert professzionálisan telepítette le, miközben PE-gél töltésű koaxiális kábelt használt (TRISET-113 PE E1017) az LNB-k és az épületek közötti szerelvény dobozok között.

Mindegyik épületben WWK-861 R89860 erősítő és TERRA MSR-916 R70816 multiswitch lett beépítve
amelyeket a TPR-8 R90553 szerelvénydobozba szereltek be

A csillagpontos elosztásra esett a választás a rendszerben a viszonylag kicsi számú fali aljzat miatt az épületek mindegyikében. Minden épület TERRA MSR-916 R70816 multiswitchet alkalmaz, amelyben a műholdas és földi jelek elosztása és lehetséges mindegyik lakásban.
A földi tévéjeleket felerősíti és kiegyenlíti a WWK-861 R89860 erősítő. A SMATV rendszerek esetében nagyon fontos a jelszintek kiegyenlítése.


Mindegyik SMATV rendszer Signal R48602 villámbiztosítót és PCT TRS-9 NT kompressziós F csatlakozókat használ ( E80340).

A Hikvisiont választották a generál kivitelezésben érdekelt építési vállalkozók közel 500,000 kamerapont alkalmazásánál.

A Hikvision vállalat fogja a rendszert és a videokamerás megfigyelőrendszer tervezni, amelynek során a termékeket és megoldásokat egy biztonságos város kialakításáért fognak bevetni Chongqingban, egy Kínában lévő önkormányzatnál, amely több mint 82,000 négyzetkilométeres területű és lakossága körülbelül 32 millió.
A teljes projekt értékét 800 millió dollárra becsülik. Az egész projekt két vagy három év alatt készül el és 2011-ben kezdik el a kivitelezését.

Chongqing városának panorámája.
A Hikvision Digital Technology Co., Ltd. egyike a világ vezető videokamerás megfigyelőrendszerek termékeinek és megoldásoknak a szállítója. A székhelye és gyártó üzeme Kínában van és több mint 3600 alkalmazottja van.
DIPOL kínálata a Hikvision DVR-ből nagyon sokféle, amelyet az videó analóg kamerákból történő felvételre terveztek: a 7300 sorozat - M74040, M74080, M74160 alacsony árfekvésű projektek, közepes és magasabb kategóriájú sorozat az M76080 M76160 M76081 8100HDI M76161 modellek és a legjobb minőségű modellek a 8100HFI M78080 M78160. Minden modell a legnagyobb 4CIF felbontással rendelkezik.
Megapixeles kamerákat is értékesítünk K1440, K1441 és D1 felbontásút K1140, amely videószerverek támogatják a H.264 tömörítést K2140, és még néhány CCTV berendezést, ami rendszerirányító egységet tartalmaz M77920, a PTZ kamerák pedig támogatnak minden népszerű protokollt.

A berendezések nagy választékán felül a Hikvision széleskörű szoftvercsomagot is szállít.
iVMS4000 alkalmazást telepíthetnek a PC-en és a távoli menedzsment használhatja a CCTV eszközöket, amelyek az IP hálózatra csatlakoztak.
iVMS4500 lehetővé teszi a mobil hozzáférést a monitoring rendszerhez a világ bármely pontjáról egy okostelefon segítségével (támogatja az összes népszerű mobil operációs rendszert).
A helyi lejátszó szoftver lehetővé teszi reprodukálni a videó rögzített adatait a merevlemezekről, amelyet a DVR, NVR szerver videó streamjeivel hoztak létre.
A beruházás a Hikvision berendezéseknél garantálja a legmagasabb minőségű CCTV rendszert, amely rendkívüli biztonsági szintet jelent.


A DIPOL disztribútora a HIKVISION termékeknek.

N-cam 690 - jó minőségű kamera, megfizethető áron.

Az M11275 kamera kiváló 1/3" CCD Super HAD II képérzékelővel van ellátva, amely nagyon jó minőségű képeket biztosít még kis megvilágítású környezetben is, dús részletekkel. Nagy érzékenysége (0,05 lux) lehetővé teszi a színek megjelenítését nagyon gyenge fényviszonyok mellett is. Megnövelt felbontása 550 TV sor biztosítja az élénk videót.
Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
N-cam 690 M11275 - magas minőségű kamera megfizethető áron.
A kamera egy beépített IR megvilágítóval rendelkezik (42 LED) 30-35 méteres megvilágítási tartománnyal. Az IR megvilágítás szintje beállítható, amelyik számításba veszi a kicsi szobákban történő alkalmazásokat.
A kamera helyzete függőlegesen (180o) és vízszintesen (360o) állítható, amelyik nagyon könnyen kezelhető a telepítés során. Az IP66 háznak köszönhetően, a kamera külső térben is működhet bármilyen időjárási viszonyokban. Dupla üvegfala kiküszöböli a párásodást. A rendelkezésre álló gombok a fedél lecsavarása után a kamera alján az OSD menü beállítható. Ugyanazon a helyen található a videó tesztkimenet, amely lehetővé teszi a telepítőnek, hogy csatlakoztasson egy szervizmonitort anélkül, hogy leválasztaná a kamerát a bekapcsolt áramkörről.

Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
Online videó az n-cam 690 M11275 kamera az ACTi TCD-2100 K2150 videószerveren keresztül elérhető

Kép ActiveX vezérlő nélkül - Aviosys kamerák.

A Microsoft a legnépszerűbb böngésző monopóliuma (IE), már régen véget ért és a képek már megtekinthetők a Mozilla Firefox vagy az Opera támogatásával is.
Sajnos a képek megtekintéséhez a legtöbb IP kameránál szükséges használni az IE ActiveX vezérlőket. Ez olyan potenciális felhasználókat zár ki, akik nem kívánják az Internet Explorert használni.

Kép beállítás menü
A megoldás a problémára egy Aviosys kamera alkalmazása K1160, K1161, K1162 vagy, amely működteti mindkét tömörítést az MPEG-4 és MJPEG. A tényleges videó stream kiválasztása a böngészőtől függ. Abban az esetben, ha a felhasználó az IE-nél tájékoztatást kap arról, hogy szükséges az ActiveX-vezérlőket telepíteni, akkor tegye meg. Miután beleegyezik, az élő videót MPEG-4 streamról kapja meg.
Amennyiben a kamera egy más böngészőt használ (Firefox, Opera, Chrome), a kép nem jelenik meg azonnal, mivel az élő videó MJPEG streamben kódolt. A megoldás nagyon kényelmes ebben az esetben, mivel a kamera automatikusan beállítja a adat streamet, az adott típusú böngészőhöz.


"Élő" kép Aviosys 9070 IR K1161 kamera Debrecenben, Magyarország.
"Élő" kép Aviosys 9070 IR K1161 kamera Krakkóban, Lengyelország.
IP Camera AVIOSYS 9070 Basic
IP Camera AVIOSYS 9070 CS
IP Camera AVIOSYS 9070 CS
IP kamera AVIOSYS 9070 basic
K1160
IP kamera AVIOSYS 9070 IR
K1161
IP kamera AVIOSYS 9070 IR
K1162

Mi az a DDNS és hogyan kell használni?

Ha szeretnénk futtatni a szerveren egy honlapot, vagy hozzáférést szeretne a CCTV kamerához, hogy elérhető legyen bármely internetes helyen és nincs statikus IP-címe, hanem csak egy dinamikus, akkor használnunk kell a DDNS (Dynamic Domain Name System) szolgáltatást.
Hogyan állítsuk be a DDNS-t? - El kell végezni a következő műveleteket:

1. DDNS fiókbeállítás
A DDNS szolgáltatás elérhető például a dyndns.org vagy no-ip.com, ahol nyilvántartásba kell venni és beállítani a fiókot.

2. Az ADSL modem konfigurációja/router
TP-Link TD-W8910G N2901 mintakonfigurációja

3. Egy számítógép csatlakoztatása ADSL vonalon USB modemen keresztül.
Ha a számítógép közvetlenül csatlakozik az ADSL-vonalon keresztül modem USB interfésszel, szükséges a megfelelő szoftver telepítése. Ez lehetővé teszi az automatikus ellenőrzést az aktuális IP-cím számára, ami hozzá van rendelve a DHCP szerverhez, amely a DDNS szolgáltatást biztosítja. A program észleli az IP-cím változását, elolvassa, majd csatlakozik a DDNS szerverhez, amely a naprakész információkat szolgáltatja. A segédprogram elérhető itt .


Bővebb információ a cikkben Mi a DDNS....
DDNS szolgáltatást használnak gyakran, amikor CCTV DVR csatlakozik az internethez ADSL vonalon keresztül. Ez lehetővé teszi a távellenőrzést és lejátszást a külső IP-cím változásai ellenére.
ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960NCCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
CCTV rendszer mintakonfigurációja, amely DDNS szolgáltatást használ.

India.

A második legnépesebb ország a világon, amelynek lélekszáma mintegy 1,2 milliárd. A kormány becslése szerint 2013-ban a mobiltelefonok száma nagyjából ugyanannyi lesz.
Az internetes infrastruktúra viszonylag gyenge. Bár a feltételei a felhasználók számát illetően elég magasnak tűnik (100 millió), India harmadik helyen áll ezzel a világban, azonban aránya alacsonyabb, mint a globális átlag. A helyzet még rosszabb, amikor a kapcsolat minőségét vizsgáljuk - mindössze 10 millió előfizető részesülhet a széles sávú szolgáltatásokból, közel 40 millió mobiltelefon segítségével fér hozzá az internethez.
India a világ egyik vezetője a WiMax technológia alkalmazásának.

Jama Masjid (Mecset) - Új Delhi
Vörös Erőd - Új Delhi
Az elnöki palota Új-Delhiben
Új termékek a DIPOL kínálatában
Digital Satellite Meter Satlook Micro HD (DVB-S/S2)
19
Satellite Dish Mount: BLV-200 (to vert. balcony rail, galvanized)
HDMI Wall Outlet (European, double, flush-mounted)
Satlook Micro HD
DVB-S/S2 műszer
R10740
19" 27U
rack szekrény
R912013
parabola tartó
vertikális. balkonra
E8840
Kettős HDMI konnektor
H3704
Korábbi számainkban írtuk:

Gazdaságos és professzionális - TREND DVR. A CCTV telepítőknek igen gyakran fell kell nőniük a nagy vásárlók elvárásainak, amelyek nem rendelkeznek olyan költségvetéssel, amelyek lehetővé tennék a kiváló minőségű berendezések telepítését. A megoldás a TREND DVR 250 sorozat lehet. A TREND 250X16 egy 16 csatornás DVR, M72516...
Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 515 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD , 0.01 lx, 4mm, IR)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL,  Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
Platinum BNC csatlakozó és az S-55 gyorscsatlakozó szerelése CAMSET CCTV kábelre - szerelési bemutató
BNC connector Platinum and S-55 quick adapter on CAMSET CCTV cable - Installing
Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!