Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 3/2011 (2011. január 17.)

Best of CES AWARDS - a győztesek biztosan nyereséget könyvelhetnek el.

A világ legnagyobb fogyasztói elektronikai vására - Consumer Electronics Show (CES) - Las Vegasban került megrendezésre 2011. január 6-11 között. Hírnevét a legnagyobb kiállítási eseményként ezen a területen már számtalan esetben megerősítette - ez a hely volt, ahol igazán bevezetésre került több elektronikai termék, a videomagnó (VCR) 1970-ben, videokamera és a CD-lejátszó 1981-ben, 1996-ban DVD, HDTV 1998-ban, az Xbox 2001, Blu-ray lejátszó 2004-ben. A tavalyi kiállítást a tabletek és a 3D-s technológia uralta.
Lesz-e meglepetés ebben az évben?
Egy különös érdeklődés nyilvánult meg a Microsoft bemutatója iránt. Ezért a társaság számára a CES a legfontosabb gazdasági esemény.
A Microsoft elnöke Steve Ballmer majdnem egy órás beszédében három témára összpontosított: az Xbox 360 fejlesztése, a Windows 7 Telefon, és a Windows rendszerek számára eltérő x86 szolgáló processzorok architektúrája.

Nagy siker volt Kinect érzékelő irányítása az Xbox 360 konzol segítségével a testmozgásokkal és kézmozdulatokkal. Steve Ballmer rámutatott, hogy Kinect értékesítése elérte a megdöbbentő 8000000 egységet mindössze 60 nappal a bevezetés után. A technológia iránt nagy az érdeklődés és jelentős mértékben jelentkezik ez a játékok piacán. Egy hasonló megoldást a Sony PlayStation Move már bemutatott.

A Windows 7 Telefon a legújabb mobil platform a Microsofttól. Ez egy válasz az egyre növekvő piaci részesedését maga mögött tudó Androidra. Az exponenciális növekedése az okostelefonoknak a piacon arra késztette a vállalatot, hogy erősítse saját pozícióit ebben a tekintetben. A Windows rendszerek implementációja processzorok architektúrája eltérő x86 kísérlet arra, hogy belépjenek a tablet piacra, amelyet az ARM processzorok uralnak. A mobilkészülék piacának alul becslése a Microsoft helyzetében nem volna helyénvaló, ezért a játékszabályokat betartva köteles alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

A redmondi vállalat elnöke nem hagyott kétséget afelől, hogy a cég fő stratégiájának a kidolgozása az otthoni szórakoztató központok termékeivel kapcsolatosak.
Kinect - forradalom az otthoni szórakoztatásban?
Fontos jelek mutatnak arra, hogy az egymással versenyeznek a cégek 2011 Innovations Honorees.
A díjak elosztása is megmutatta, hogy az óriásoknak nem sikerült teljes ellenőrzést szerezni a fogyasztói elektronikai piacon. Viszonylag a kis cégek is képesek voltak innovatív termékeket a piacra dobni, ami komoly fenyegetést jelent a vezető gyártókra.
A nyertesek között, csak a Samsungnak sikerült két díjat elnyernie, a 3D-s Blu-ray lejátszó és 3D-s tévéhez szemüveg. A Blu-ray lejátszó a Samsungtól, amely valós időben alakítja át az állóképeket és videókat 3D-s formában.
Nagyobb betekintést a vállalatok felsorolásánál a jelölések során a díjak odaítélésénél - a Samsung 37, az LG - 12-t kapott. Ezek a számok azt mutatják, nagyon erős pozícióban ezen koreai cégek vannak. A jelölt termékek közül a Samsungból TV-k, 3D Blu-ray lejátszók, digitális fényképezőgépek, az objektívek, mobiltelefonok, SSD, 3D-s monitorok és projektorok, hordozható számítógépek tartoznak.

Nyertesei a BEST OF CES AWARDS díjaknak biztos nyereséget hoz - promóció a kiállításon Las Vegasban a legjobb marketinget jelenti. A szakmai zsűri körültekintő kijelölése és kiválasztása sokat jelent a fogyasztók számára, amivel gyakorlati tanácsot is adnak, hogy mely termékek érik a pénzüket.


Térfigyelő kamerák által legjobban őrzött tér a világon.

A kamerákat stílusos lámpaoszlopokra szerelték fel, amelyek felügyelik a világ egyik legnagyobb nyilvános terét. Hol van ez? - A válasz hírlevelünk végén található.


Hol vannak ezek a lámpaoszlopok? - A válasz hírlevelünk végén található.

Az AOS funkció az új verzióban a SatNet szoftvernek egyszerűbb tervezési folyamatát segíti elő.

A TERRA cég közzé tette új verzióját a SatNet szoftvernek, amely a SMATV rendszerben a multiswitchekre vannak alapozva.
A 2,3 verzió bevezeti a rendszer passzív elemeinek gondos kiválasztását, ami egy újdonságot jelent és megkönnyíti a tervezést
Az AOS az Adjustment with Optimizing Structure rövidítése, amely lehetővé teszi a passzív elemek optimális kiválasztását a multiswitchek rendszere számára, mint például az osztók (SS-504 R70515, SSQ-508 R70520), leágazók (SS-510 R70516, SS-515 R7051, SS-520 R70518), valamint az ezekhez használt létesítmények két műhold vételéhez.


Az Adjustment with Optimizing Structure (AOS) funkció használatára. Az SS-520 leágazók minden emeleten eredményezhetik, hogy a jelszint az előfizetői aljzatokban nagyon alacsony, vagy (kék), rendkívül magas lehet (piros). A jobbra lévő ábrán a program automatikusan beállítja a telepítésnél felhasznált leágazókat. Ennek eredményeként, a jelszint minden emeleten már kiegyensúlyozott és optimalizált (zöld).
Ezzel az újítással a tervező/telepítőnek nem kell aggódnia az alkatrészek kiválasztásával kapcsolatosan.
Az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy megfelelően kiválassza az elosztó berendezéseket a rendszer topológiája szerint. A passzív elemek tekintetében a megfelelő kiválasztással a csillapítás és a megfelelő beállítások elvégzése a potenciométerek beállításával lehetséges a multiswitcheken és erősítőkben, kiszámítását pedig automatikusan elvégzi majd a szoftver.

A TERRA SatNet szoftvere


Hogyan lehet csatlakoztatni a Quatro LNB-t a TERRA multiswitch-hez?

A műholdas LNB kimenetek és a multiswitchek kimenetei a gyártóktól függenek. A félreértések elkerülése érdekében, a film bemutatja a különbségeket és tisztázza ezt a kérdést.


How to connect a Quatro LNB to Terra multiswitch

Az AVerMedia hibrid DVR egy luxus irodaépületben.

A huszadik században épült Rahimtulla torony egyik legmagasabb épülete az Upper Hill üzleti negyedében, a kenyai Nairobiban. Ez ad otthont számos multinacionális vállalatnak 22 emeleten és két parkoló szinttel, amelyet minden nap több ezer munkatárs és ügyfél látogat meg.
Rahimtulla Torony, Nairobi, Kenya
A kihívás annak a vállalatnak a számára, aki telepíti a CCTV rendszert az volt, hogy megfelelő szintű biztonságot és megfelelő védelmet nyújtson különféle veszélyforrásokra vonatkozóan. A fő kiválasztási kritérium a rendszer összetevőire, a rendszer hosszú távú stabilitására és a jó minőségű felvételre is kiterjedtek, hogy az alkalmas legyen adott esetben bizonyítékul.
Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)Hybrid DVR/NVR: AverMedia EH5216H+ (16-ch. H.264)
A rendszer alapja az AverMedia hybrid DVR M75216
A rendszer alapja a hibrid DVR AVerMedia EH5216H + M75216. Több mint 45 kamerát telepítettek a folyosókon, szobákban, a lépcsőházban és a be-és kijáratoknál, beleértve az átjárót az épületek között.
A CM3000 fejlett IP hálózati videó megfigyelő szoftver, összekapcsolja a DVR-eket, amelyek a különböző emeleteken találhatók, egy egységes központosított rendszerben.
Támogatja a riasztásokat, kivételek az e-mail értesítés és e-térkép funkció, a menedzsment több CCTV rendszer fölött képes nagyon egyszerűen felügyeletet gyakorolni, így a munka a gazdasági szereplők számára hatékonyabb és a biztonságosabb.


A Hibrid AVerMedia DVR/NVR egy professzionális többfunkciós szerver, amely lehetővé teszi többek között több ilyen szerver egy rendszerbe történő integrálását. A készülék képes a a digitális videó felbontását akár 5 Mpx-el felvenni, támogatja a fejlett funkciókat a helyi és távoli menedzsment számára, amely lehetővé teszi, hogy kimenetére érzékelőket és a reléket csatlakoztassanak.


Az AVerMedia került ki győztesen a sok versenytárs közül, közöttük sok neves céget megelőzve, amelyek a biztonsági berendezésekben az elsők között vannak.

AverMedia DVR/NVR kínálatunk

Felügyelet egy távoli helyen 2 km-re innen.

Egy építőanyag-tároló tulajdonosa úgy döntött, hogy telepíttetni szándékozik egy videó megfigyelő rendszert 2 km-re az otthoni irodájától. Legyen számára hozzáférés a képekhez a kamerákból a helyszínen és otthon.
Az udvaron telepítsenek analóg kamerákat n-cam 690 M11275 és u-cam 595 BOX M11190. A videót a kamerákból koaxiális kábeleken keresztül továbbítják a 8-csatornás DVR TREND M72508 rögzítőhöz. A DVR UTP kábelen keresztül csatlakozik (az RJ-45 interfész használatával) a vezeték nélküli hozzáférési ponthoz ULTIAIR N2301 423KC. Az AP együttműködik az otthoni azonos berendezéssel, amely 2 km-re van beállítva, ezáltal létrehoz egy pont-pont vezeték nélküli kapcsolatot.

Az AP saját lakásában csatlakozik az otthoni PC-hez UTP kábelen keresztül.
Ez az elrendezés lehetőséget biztosít, hogy teljes mértékben beállítsák a DVR-t és a weboldalon nézhesse az élő és felvett videókat a helyszínről és távolról a tulajdonos otthonából.

Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCDay/Night Box Camera: u-cam 595 (550TVL, Sony EXView CCD, 0.01 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
CCTV rendszer távoli felügyelettel.
A megoldás nagyon jól működik, a befektető elégedett volt a képminőséggel, amit a kamerák szolgáltattak a megbízható drótnélküli kapcsolatnak köszönhetően.

Hogyan építenek egy 5 csillagos szállodát?

A török befektető, Caprice Thermal Palace Hotel tulajdonosa Didimben, egy másik szálloda építését indította el - Caprice Gold Hotel építése.
Caprice Thermal Palace Hotel
Az új szálloda felépítését az interneten megnézhetik az ACTi kameráknak köszönhetően, amelyek felügyelték az építkezési területet és most is a felügyeleti rendszer részét képezik.
Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)
Telepítési diagram

Lehetséges-e megosztani a 3G internetkapcsolatot LAN/WLAN-on keresztül?

Igen, a 3G vezeték nélküli router használatával.
A TP-Link TL-MR3420 3G/3.75G N2957 képes gyorsan létrehozni a vezeték nélküli/ vezetékes hálózati hozzáférést az interneten keresztül egy 3G kapcsolathoz. A készülék lehetővé teszi a vezeték nélküli adatátviteli sebességet akár 300 Mbps (802.11n) és a LAN kapcsolat (Ethernet) akár 100 Mbps. Kommunikáció az interneten a 3G-hálózaton keresztül történik az USB interfészen keresztül, amely csatlakoztatható a megfelelő 3G modemhez (a kompatibilis eszközök listája elérhető itt).
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
3G vezeték nélküli router TP-Link TL-MR3420 N2957 internetet szolgáltat a 3G hálózatról.
Ezen túlmenően a készülék segítségével létrejöhet egy backup link. Ha az elsődleges internet kapcsolat DSL vonalon keresztül történik és a kapcsolat véletlen kiesése, meghibásodása esetén a failoverfunkció segítségével a TP-Link vezeték nélküli router automatikusan kapcsolja a 3G hálózaton keresztül csatlakoztatott külső USB-modemet. Ez a megoldás ideális a hivatalok és vállalatok részére, ahol az internetkapcsolat hiánya problémákat jelent a normális üzleti tevékenységben. Miután a DSL hiba kijavítása megtörtént, a készülék automatikusan átvált az eredeti állapotba ( az internet hozzáférés az DSL-en keresztül).
Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-88163G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
Egy felhasználási példa TP-Link TL-MR3420 N2957 eszközre

Tiananmen tér - Peking.

Tiananmen tér (a tér szó szerinti fordítása Mennyei Béke tere), méretei 800 x 300 méter előtte van a Tiltott Város, amelyet délen elválaszt a Mennyei Béke Kapuja. Ma olyan, mintha vadonatúj épület lenne. A Mennyei Béke díszkapuja Peking szimbóluma,
Az egyetlen építmény a téren a 38-méter magas Népi Hősök emlékműve és a Mao Ce-tung Mauzóleum.
A Mennyei Béke kapuja 1417-ben épült Yongle császár uralkodásának ideje alatt. Uralkodásakor a Ming és Qing dinasztiák idején a Tiennan nem főtér volt, hanem vallási szertartások, katonai parádék és a császári bejelentések, vizsgálati kihirdetések helye volt.


Új termékek a DIPOL kínálatában
Antenna adapter (FME plug) for Huawei E800
Powerline Ethernet Adapters: TP-Link TL-PA201KIT (200Mbps, 2pcs)
Powerline Ethernet Adapters: TP-LINK TL-PA101KIT (85Mbps, 2pcs)
Access Point 802.11n: TP-Link TL-WR841ND(300Mbps, built-in router and 4-port switch)
FME adapter
Huawei E800
E83210
Powerline Ethernet
Adapterek 200 Mbps
N3356
Powerline Ethernet
Adapterek 85 Mbps
N3351
Access Point 802.11n
TL-WR841ND 300 Mbps
N3250
Korábbi számainkban írtuk:

GSM repeaters - adjustment of the input signal. A serious problem during the installation of a GSM repeater is to ensure adequate signal level at the input of the amplifier. In the case of too weak or too strong signal, the system will not function properly...
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
GSM repeater
SIGNAL GSM-305
A6765
GSM repeater
SIGNAL GSM-505
A6775
GSM repeater
SIGNAL GSM-1205
A6785
Videójel átvitele nagyobb távolságra sodrott érpárú kábelen keresztül. A videójel átvitele sodrott érpáron keresztül nem csak gazdaságilag indokolt (UTP sokkal olcsóbb, mint a koaxiális kábel), hanem képes a képeket a kamerákból továbbítani, torzítás nélkül nagyobb távolságra is akár ez 2400 m is lehet. Ezeknek a berendezéseknek a használatához megfelelnek azok a koaxiális kábelek, amelyek impedanciája 75 ohm, szimmetrikus kábelnél pedig 100 ohm...
4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VP
4-csatornás videó transzformátor
M16662
Egy építkezés távfelügyelete - TREND DVR és mobiltelefonok. Az egyik ügyfele a szlovák vállalatnak, akik CCTV rendszerek telepítésével foglalkoznak kérte, hogy telepítsenek egy video megfigyelő rendszert az egyik építési telken. A követelményekben megfogalmazták a távoli hozzáférés biztosítását képek segítségével a mobiltelefonokon...
Online megtekintése a képeknek CCTV kameráról mobiltelefonon
Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)