Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 10/2011 (2011. március 7.)

Egy nehéz év a nagy mobil szolgáltatóknak - nagyobb verseny a GSM piacon.

Február óta a Ryanair cég, ugyanaz, amelyik a légi közlekedésben forradalmat csinált és a Maxroam mobilszolgáltató a piacra egy új formulát vezet be a GSM-szolgáltatásokban.
A fő újdonság a roaming díjak eltörlése - a felhasználók a bejövő hívások és a szöveges üzenetekért a legtöbb európai országban nem fizetnek. A beszélgetések költsége Európa-szerte 0,29 euró percenként és az adatok továbbítása - 0,99 EUR / 1 MB. A felhasználók ezen prepaid szolgáltatásnál megtarthatják telefonszámaikat. A számlák egy éven keresztül aktívak (365 nap) az utolsó feltöltéstől számítva.
A weboldal ajánlja ezt a szolgáltatást és megmutatja, hogy a felhasználó miként menthet meg 1,8 EUR-t egy 10-perces hívásnál, mindkét szolgáltatás során, tehát a küldött és fogadottak esetében (összehasonlítva az Orange/O2 szolgáltatásokat).
A jegyek értékesítése a Ryanair esetében elsősorban az interneten keresztül történik és így minden utas potenciális vásárlónak számít a repülőgépeken is. A Ryanair évente 78.000.000 utast szállít.
A kártyák online házhoz szállítása esetében egy 5 Euró díj nélküli többletkiadásra 10 Eurós hitelt kaphatunk a hívásra Európában. Az új szolgáltatás különösen az üzletemberek számára lehet nagyon vonzó, de a választás azok számára is megtakarítást jelent, akiknek külföldi barátjuk, vagy rokonságuk van.


A piaci szereplők számára az USA-ban és Japánban már megkezdődött a 4G versenyen.
Európa még mindig a startot blokkolja.
Az Európai Unió rendeletei ellenére a barangolási díjak vonatkozásában biztos bevételi forrást jelentenek a jelenlegi mobilszolgáltatóknak. A kezdeményezés a Ryanair és az Maxroam számára brutálisan megfosztja a piaci szereplőket ettől a jövedelemtől. A jövőt illetően úgy tűnik, hogy nagyon jó a fogyasztóknak és várható, hogy a nagy nemzetközi szereplők számára ez kihívást jelent és hamarosan alacsonyabb árakkal fognak jelentkezni.
Nemcsak ez az egyetlen rossz hír a nagyobb üzemeltetők számára. Távközlési piaci elemzők becslése alapján 2011-ben a fogyasztók egyre többen vásárolnak majd okostelefonokat, mint PC-ket. Ami azt is jelenti, hogy a hanghívás egyre kisebb és a kisebb százalékos arányban lesz jelen, inkább azok lesznek érdekesek, amelyeket az adatok továbbítására az okostelefonok igényelnek (filmek, e-mailek, weboldalak), és valószínűleg ezek ingyenesen lesznek elérhetők, hogy megtartsák a vásárlókat.
Ez a tendencia és ennek eléréséhez feltétlen fontos, hogy hatalmas összegeket fektessenek be a 4G hálózatok kiépítésébe (LTE), valamint támogassák az ezekhez szükséges okostelefonokat, aminek következtében az elkövetkező évek egy nagy tesztet jelentenek a távközlési óriások számára.

Távközlési létesítmények javítása Saigonban.


Saigon elismert a telekommunikációs eszközök tekintetében, ami turisztikai attrakciónak is számít.
és szellemesen elősegíti azt, többek között a T-shirt is.

Műholdas csatornák elosztása DVB-T multiplexként - TERRA fejállomás egy szállodában.

A TRX-360 R81709 multiplexer egyike a tervezett moduloknak az MMH-3000 fejállomásban, amely beépítésre kerül a bázisállomásban UC-380 R81700.
A modul legfeljebb 6 multiplex streamet képes továbbítani (MPEG-2 TS) és átalakítani modulált COFDM DVB-T RF csatornára (multiplex).
DVB-T Modulator (COFDM) for TERRA MMH-3000
A modulátor és a DVB-T remultiplekser nézete TRX-360 R81709
A modulátornak hat bemenete van az MPEG-2 TS streamek megtáplálására. A digitális adatfolyamot a KDK-313 R81710, DM-313 R81712, vagy R81713 MD-330 (kódoló) modulok szolgáltatják. A KDK-313 és a DM-313 modulokkal teljes műholdas transzpondereket kapott a fejállomás. A felhasználó a remultiplex streameket kiválaszthatja és helyezheti azokat a kimeneti multiplexben a DVB-T szabványnak megfelelően.
A maximális bitráta a modulátor kimeneténél 31,66 Mb/s. A gyakorlatban ez 6-7 csatornánál az (SD) szabványú, vagy 2 csatornán nagy felbontású (HD). Remultiplex streamek esetében, a felhasználónak egy 10%-os biztonsági tartalékot kell képeznie (a maximális átviteli sebesség meghatározásánál az egész multiplexnél nem haladhatja meg 29 Mb/s).


A TRX-360 R81709 felhasználása egy már meglévő fejállomáson. 6 csatorna kapott megtáplálást az RDC-313 R81710 vevőktől (MPEG-2 TS), amelyek a modulátor bemeneteihez kapcsolódnak. Ezt a 6 csatornát aztán DVB-T multiplexként osztják szét. Továbbá mindegyik RDC-313 vevő analóg jelet szolgáltat (PAL).

CCTV rendszer módosítása - a vezeték nélküli képátvitel.

A tulajdonos egy termelőüzemben a meglévő ellenőrzési rendszert szerette volna kiterjeszteni. Az első lépésben már elkészült, a termelő üzemben és az adminisztrációs irodákban CCTV hálózat.
A módosítás abból állt, hogy áthelyezték a felügyeleti pozíciókat, amely során megváltozott a kamerák és az abból érkező videó helye.

Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
A CCTV rendszer módosítása a TREND 250 DVR-re van alapozva:
Az adatátvitel LAN és vezeték nélküli CAMSAT eszközök segítségével történik.

A meglévő rendszer már a TREND 250x8 DVR-en alapszik M72508. Nagyon nehéz lett volna új kábelezést készíteni a kamerákhoz és az áthelyezett központhoz is, így a legjobb megoldás az volt, hogy a DVR-ben hagyják a "régi" tárolási helyeket és a LAN interfész és hálózati infrastruktúrát használják az épületben. Az újonnan kialakított megfigyelő központban a CMS szoftvert használják, amely lehetővé teszi a hálózati kapcsolatot a DVR-el. Így a felügyelő személyzet számára lehetőség kínálkozik a DVR hozzáféréshez.
Továbbá a rendkívül hatékony TP-Link TL-WR1043ND N3253 vezeték nélküli router, amelyet az épület egyik helyén telepítettek, megoldhatóvá teszi, hogy az őrök figyelemmel kísérjék a kamerák munkáját PDA-n Wi-Fi továbbítással.

Az őrbódé bejáratnál egy analóg monitor található. A videó jelet vezeték nélküli A/V átviteli rendszer biztosítja a kültéri alkalmazásokhoz - TCO5807h M1559. A szett biztosítja a nagy teljesítményű a videó átvitelt még a nagyon zajos ipari környezetben is.
A videót a kapuőr számára a DVR SPOT kimenetéből van véve (teljes képernyős videó a kamerán a kamera alapon). Nappal a kimenet folyamatosan üzemmódban működik (a csatorna be van kapcsolva rendszeresen). Éjjel, aktív mozgásérzékelés módban működik, amennyiben riasztási eseményt észleltek a videó csatornában egészen végig, vagy az érvénytelenítésig.


Ezeknek az eszközöknek a segítségével, a tulajdonos jelentősen növelte a CCTV rendszer funkcióit, alacsony költségű befektetéssel. Mind a tulajdonos és a biztonsági személyzet nagyra értékelte a változásokat.


Hasznos funkciók a modern PTZ kameráknál.


DIS (Digital Image Stabilization) - lehetővé teszi, hogy megszüntesse a kamera rázkódásainak hatását az általa létrehozott képen. Ez különösen hasznos azoknál a kameráknál, amelyek nagy optikai zoommal rendelkeznek mint az M1196 (36x), ahol nagy zoom átfogás esetén még a legkisebb rezgések is a kép elmosódását okozzák.


Kép elmosódást okoz a rezgés (DIS OFF)
Ugyanazon körülmények és DIS ON
Auto-Zoom (Intelligens kinagyítás) - dinamikus nagyítás a képnek arról a részéről, ahol valami mozgást észlelt. A zóna növekszik egy bizonyos méretig növeli, de egy meghatározott idő után a kamera visszatér az előző optikai zoom szinthez.

ACTi w F1!

A Yas Marina Circuit egy motorsport versenypálya Abu Dhabiban, Egyesült Arab Emírségekben. A pálya hossza 5,554 m és a 2009-es szezonban már otthont adott a Forma-1 futamnak. A versenypálya építése elérte az 1 milliárd dollárt. 2010 Február 17-én egy felhívást tettek közé, hogy a korábbi arab tulajdonos Aldar Properties eladta a létesítményt az Abu Dhabi kormányzatnak.
Annak érdekében, hogy a biztonsági szint javuljon a Yas Marina Circuiton a versenyek idején, egy új CCTV IP rendszer került telepítésre ACTi kamerákra alapozva. A telepített 380 kamera ACM-3511 K1315 és a meglévő analóg kamerák is csatlakoznak az új rendszerhez az ACD-2100 K2113 videó szerverek segítségével. Ez lehetővé tette, hogy a régebbi kamerákat is integrálja a hálózatba.
A beépített IR megvilágítók és a K1315 kamerák biztosítják a jó láthatóságot a kevésbé megvilágított területein a létesítménynek.


1.3 Mpix Dome Camera: ACTi ACM-3511 (IR)MPEG-4 Video Server: ACTi ACD-2100
A rendszer blokksémája
A fő oka, hogy az ACTi kamerákat választották, a magas képminőség, amit az ACM-3511 modell szolgáltat, a viszonylag kis méret és a nagy megbízhatóság, amely különösen fontos ilyen nagy sportesemények alkalmával, továbbá nagyon lényeges a nézők védelme érdekében is.


Hogyan gyorsítható fel a mobil internet?

A rossz kapcsolatnak az oka lehet, hogy a vezeték nélküli GPRS / UMTS / EDGE / HSDPA / HDPA modem nagyon alacsony szintű jelet kapott. A jel javítható megfelelő külső antenna és jó minőségű csatlakozóval, ami különösen jellemző az adott modellre. Hogyan mérhető a sebesség, hogyan növelheti azt meg? - Üdvözöljük a filmen.


How to speed up mobile Internet

Access Point üzemmódokra példa: TP-LINK TL-WA500G N2941.A tipikus Access Point támogatja a következő üzemmódokat:
  • Access Point - ebben a módban az eszköz drót nélkül csatlakozik számítógépekre, amelyek el vannak látva drótnélküli adapter/kártyával, pl. N2920, N2921, N2922, N2924. A felhasználóknak (ügyfeleknek) drótnélküli hozzáférése van a helyi hálózathoz és az internethez.
  • Access Point Client - az eszköz ebben a módban drót nélkül csatlakozik egy külső WLAN hálózatra, (drótnélküli ügyféllé válik). A felhasználók számítógépei LAN porton keresztül csatlakoznak az eszközhöz. Ezt a módot javarészt több számítógép csatlakoztatásánál használják egy külső WLAN-hoz.
  • Repeater - az eszköz felerősíti egy másik drótnélküli Access Point jelét és továbbítja azt. Ez a mód hasznos például házakban és irodákban, ahol a jel födémek miatt megfelelő kommunikációra a jel túl gyenge lehet. Annak érdekében, hogy növelni tudjuk a jel erősségét, használjuk csak ezt az üzemmódot.
  • Bridge Point to Point - megengedi kettő Access Point csatlakoztatását. Más kapcsolatokat (pl. kliens állomásokat blokkol. Ezt a jellemzőt gyakran használják két LAN csatlakoztatásához.
  • Bridge Point to Multi Point - megengedi kombiner több AP-t együtt bármilyen eszközzel a listán lévő MAC-al csatlakoztatni bármilyen másik eszközhöz, ami beletartozik a listába
Egy ötlet a Repeater üzemmódra
Új termékek a DIPOL kínálatában:
TERRA TDX-311 (8PSK/COFDM FTA receiver for MMH-3000)
RCA-male to BNC-female Adapter
Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
IR illuminator: Readbeam IR100
TERRA TDX-311
8PSK/COFDM vevő
R81711
RCA-dugasz BNC-aljzat
adapter
E5110
n-cam 690
kompakt kamera
M11275
Readbeam IR100
IR reflektor
M1647
Korábbi számainkban írtuk:

Videó továbbítása sodrott kábelen keresztül - mikor és miért használjuk? A videó jelek kamerákból történő továbbítása koaxiális kábelen, vagy sodrott érpárú kábeleken passzív eszközök segítségével is el lehet végezni 400 méteres távolságra is. Ez a korlátozás a továbbított jelek amplitúdó és fázis torzítása miatt van, amelyik a kábel hosszával növekszik.
A sodrott érpárú kábelek természetes módon kiküszöbölik a külső zavarok okozta hatásokat (gyakorlatilag azonosak a vezetékpárokban és kioltják egymást a vevő bemenetén). Ez a funkció és a négy pár alacsonyabb költségeket jelent az UTP és koaxiális kábellel összehasonlítva és ez az oka, hogy gyakran alkalmazzák nagyobb távolságú továbbításra is...
Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC/RJ45, DC-2.1/5.5)
4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VP
8-channel Passive Video Balun: Etrix 8VP
Video Transm./Rec. Set
Etrix 1VAP
M16659
4-ch Passive Video Balun
Etrix 4VP
M16662
8-ch Passive Video Balun
Etrix 8VP
M16664
Multiswitch rendszer 700 előfizetővel egy 35 emeletes épületben. A terv és annak kivitelezése a tervezőnek és a telepítőnek jelentős kihívást jelent.
A munka csak akkor lesz megfelelően kivitelezhető, ha a tervező és az építési vállalkozó első osztályú berendezéseket fog alkalmazni...
Multiswitch rendszer terve egyetlen épületben 700 előfizető számára
Vizes és erdős területek ellenőrzése ULTIAIR berendezések és GSM hálózat felhasználásával. Az ilyen területeken nehéz kábelrendszereket kiépíteni. Sokkal könnyebb drótnélküli eszközöket használni, ilyenek az ULTIAIR családban találhatók. A legegyszerűbb CCTV IP rendszert ki tudjuk alakítani egy 1.3 Mpx kamerából pl. az ACTi - ACM-1231 K1511...

Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!