Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 07/2012 (2012. február 13.)

Üvegszálas technika a szélessávú internet motorja.

Január elején a Broadband Forum beszámolót tett közzé a 2011. év harmadik negyedének eredményeiről a világ szélessávú internet bővülésének állapotáról. Kiderült, hogy 2009 óta a legnagyobb negyedévi növekedést sikerült elérni. Az összes technikát figyelembe véve a szélessávú DSL továbbra is uralkodik, azonban a leggyorsabb növekedés az FTTx száloptika technológiájának a felhasználása területén van.

2011 harmadik negyedében 19 millió új FTTx vonal bekötése történt meg, kétszer több mint a 2010-es év ugyanilyen időszakában. Ahogy a jelentés kihangsúlyozza, a száloptika területén a lendület tovább folytatódik 2011. negyedik negyed évében is. Az optikai kábeles technológia részesedése most majdnem 16 százalékos, gyorsan felzárkózik a (koaxiális) kábel technológiához, 19.5 százalék, (a megmaradó piaci részesedés a DSL-hez köthető).
MXK Zhone platform - ezt a megoldást választotta 150 üzemeltető 40 országban.
Forrás: zhone.com
Világvezető a FTTx megoldásokban a Zhone Technologies cég bejelentette január végén, hogy több mint 3000 MXK platform telepítését kezdi meg a világ körül. Ez a szám lenyűgöző, amely majdnem 30 millió felhasználónak nyújt lehetőséget a szolgáltatás igénybe vételére. Mindegyik rendszer az üzemeltető szükségleteitől függően 64-9216 felhasználót szolgálhat ki. Nem lényegtelen az a tény, hogy ennek tartománya akár 60 kilométerig is terjedhet. Az elmúlt három évben a végfelhasználók száma, akik az MXK platform szolgáltatásaihoz hozzáférnek 450 százalékkal növekedett.

A huszadik században az utak és az autópályák szerkezete volt a módszere annak, hogy a válság alatt serkentse a gazdaságot, most a modern telekommunikációs rendszerekre kell tekinteni és egy hasonló mechanizmust kiépíteni. A kábelrendszerek területén az optikai hálózatok legfontosabb szerepet tölthetik be a modern gazdaságban.
Az xPON hálózatok felépítési sémája. [telnet-ri.es]
A megoldások, amiket az MXK platformok alkalmaznak GPON technológiára vannak alapozva (GigabitPassive Optical Network).
A GPON technológia csak passzív elosztó hálózatokat (optikai kábelek és meghajtás nélküli optikai osztók) használ, amelyek összekötik a szolgáltató központi irodáját a végfelhasználókkal, beleértve az "utolsó mérföldet is". Az aktív (megtáplálás), rendszer összetevői kizárólag a központi irodában (Optical Line Termination - OLT) és a végfelhasználók oldalán találhatók meg (Optical Network Terminations - ONT). Ez a GPON technológia fő előnye a létező megoldások fölött, amelyek aktív Ethernet kapcsolókra alapozottak.

A fejlesztők szükségleteiktől függően GPON megoldásokat valósíthatnak meg FTTC-ként (Fiber To The Curb), FTTB (... épületekben), FTTF (... emeleteken), pillanatnyilag a legdrágább de a legerőteljesebb és legelőretekintőbb FFTH alkalmazásokat is biztosít (... otthonok) a felhasználók számára gyakorlatilag korlátlan sávszélességgel.

A látszat megtévesztő lehet.

A CCTV transzformátorok (balunok) illesztésénél a koaxiális kábel kimeneti impedanciájának (asszemetrikus, 75 ohm) illeszkednie kell a szimmetrikus vonal impedanciájához (100 ohm, általában UTP kábel, amely több pár kábel), és fordítva, a szimmetrikus vonalak impedanciájának a jelvevőkészülékek koaxiális bemeneti impedanciájával (DVR, stb). A legolcsóbb darabok látszatra nagyon hasonlóak lehetnek a professzionálisabb, de drágább eszközökhöz, de ezeket általában a legegyszerűbb módon készítik és olyan alacsony paraméterekkel, amelyek a képminőséget lerontják (zajos, miközben sorok futnak, csíkozódnak).

Az Etrix sorozatú passzív videó balunokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a legkényesebb szabványok előírásainak is - nem okoznak torzításokat és a környezeti feltételeknek ellenállnak.
Nézze meg az eszközt, amely kivülről látszólag megegyezik, azonban belsejében teljesen más felépítést talál.
Az ábrán láthatják a piacon kapható olcsó balunok (A és B ábra) és egy Etrix balun (C. ábra) összehasonlítását. A versenytársaktól eltérően az Etrix balun tekercsei egy nyomtatott-áramkörre vannak szerelve. A nyák közvetlenül csatlakozik a konnektorhoz és az egész egységet megvédi a mechanikus károkkal szemben a tartós polimer tok. Továbbá az UTP (+/-) oldalon védelem van a túlfeszültség ellen.

Etrix 1VP-B
M16654
Etrix 1VP-A
M16655
Etrix 1VP-C
M16658
Etrix 1VAP
M16659

Közös fejállomás két szállodai épület számára.

A Varsóhoz közeli szállodák közül az egyik tulajdonosa felszereltetett egy MMH-3000 Terra fejállomást. Ekkor derült ki a probléma, hogy a fejállomásból egy másik épület számára is el kellene osztani a jeleket. Köszönhetően annak a ténynek. hogy már az építési fázisban az épületek több optikai kábellel kapcsolódtak a kisfeszültség-rendszerek többségéhez (televízió, internet, videóellenőrzés, stb.) ezáltal mindkét épületet könnyen integrálható.

Base Unit UC-380 (for Modular Headend MMH-3000)QPSK CI Receiver RDC-313 (QPSK/PAL, for MMH-3000 headend) MPEG-2 TS Decoder/VSB Modulator: DM-313<br />(for Terra MMH-3000 headend)2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalOptical transmitter TERRA MOS-211ABuilding Amplifier:Terra HA-126Optical Node  TERRA OD-120
A műholdas TV-jelét a második szálloda épületéhez optikai kábelen keresztül juttatják el
A jelet a fejállomásból passzív osztóval R60102 osztják el két útvonalra: a jel a fejállomással rendelkező épületből (42 szoba, 46 fali aljzat összeségében) és a vett jelet a második épületbe juttatják (28 fali aljzat). Az első épület egy szélessávú erősítővel van ellátva Terra HA-126 R82303, ahol a beállítják a megfelelő jelszintet elosztásra a hálózatban hosszú kábelrészeket is figyelembe véve.
Az optikai adó MOS-211A R81720 a szerverszobába tették az első épületben. A szekrény látható a képen PCS-200 R8171, amely helyet biztosít a távirányító interfészének.

Az optikai adó a Terra MOS-211A R81720 a fejállomásról küldi a jelet a második épületnek. Ebben az esetben a távolság az optikai adótól az optikai vevőkészülékig OD-120 R81724 280 m, amely az optikai továbbítás tekintetében egy nagyon rövid hossznak tűnik. Az OD-120 vevőkészülék kimeneti jelszintje (113 dBuV), ami elegendő szintet biztosít minden fali aljzat számára a kiépített passzív elosztó hálózaton keresztül.

Az optikai videóátalakítók megoldják a CCTV rendszer telepítésének problémáját egy világítótoronyban.

A befektető az egyik tengerparti városban úgy döntött, hogy a látogatók számára kinyitja a helyi világítótornyot. Annak érdekében, hogy megvédje a tornyot pusztítástól a turistáknak pedig biztonságot adjon és felügyelje a világítótorony fő berendezéseinek a működését, úgy döntött, hogy videóellenőrző rendszert szereltet be. A tervezés során jelentkezett egy probléma a megfelelő továbbítási vonal kialakításával kapcsolatban, mivel azokat párhuzamosan együtt kellet volna az elektromos kábelekkel futtatni. Ennek egyetlen médium felelt meg, amelyet ebben a környezetben használni lehetett, ez pedig az optikai kábel volt.

Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-028D (multimode-WDM, 8 x video, 1 x data)High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Compact Outdoor Camera: n-cam 710 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 30m, OSD) Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-028D (multimode-WDM, 8 x video, 1 x data)CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1923 (19
Videó felügyeleti rendszer egy világító toronyban.
Kezdetben a felügyeleti rendszer 3 analóg kamerával rendelkezett, a végső megoldás 8 kamerából fog állni. A továbbítás egy pár videóátalakítóra lesz alapozva ULTIMODE L2802, amelyik akár 8 videocsatornát és 1 egyirányú RS-485 adatcsatornát képes továbbítani egy PTZ kamera vezérléséhez. A videót egy Signal M78308 DVR veszi fel (8 csatornát tud támogatni) és a felügyeletet egy professzionális CCTV monitoron lehetséges nézni, SAMSUNG SMT-1923 M3019, (19").

Kinek van szüksége egy kameránál 24 VAC tápegységre?

A kamerák fő előnye a 24 VAC feszültséggel történő meghajtásnál a drótoknál igényelt kisebb keresztmetszet szüksége, ami az alacsonyabb ár miatt lehet érdekes. Ugyanaz a kábel egy 12 VDC kamera/opció azt jelenti, hogy a 24 VAC verziót több mint kétszer nagyobb távolságban lehetséges használni. Továbbá a 24 VAC mód egy nagyobb toleranciát mutat a feszültségingadozásokkal szemben - a kamerák általában stabilabb működést biztosítanak, amely már 15 VAC-nél kezdődik.

Day/Night Box Camera: Sunell SN-BXC0583C (540TVL, Sony Super Had II, 0.08 lx)
A Sunell SN-BXC0583C M11195 kamerát lehetséges meghajtani 12 VDC vagy 24 VAC forrásból.
A beépített feszültségátalakító galvanikusan leválasztja a tápfeszültség és jel útvonalakat.

Ráadásul a Sunell kamerák 12 VDC / 24 VAC áramköri kapcsolása a tápfeszültség és jelútvonalak galvanikus elszigetelését biztosítja. Ez kiküszöböli a romló képminőséget, amit a földhurok okozott. Az olcsó kamerákban a tápellátás útvonala és a jelkimenet földjei közvetlenül kapcsolódnak. Ez az oka gyakran a videó gyenge minőségének. Ilyen esetben a külső leválasztóak használata általában nem oldja meg a problémát.

Hogyan csatlakoztassuk megfelelően az NT-4040(R) NVR-t a LAN-hoz?

A NUUO Titan K4204 NVR bemutatja az új File Ringnek rögzítési motorját, amely támogatja a megapixeles felbontást. Ez tehetséges a letöltésnél és archiválásnál, amely a teljes adatstreameket 250 Mbps sávszélességgel veszi. Ez a sávszélesség elegendő ahhoz, hogy vegye és felvegye a videóadatokat 64, 5-megapixeles H.264 kamerából.

Az NVR megköveteli a kamerákból érkező egyidejű online videó streamek és az NVR-ből a streamek lejátszását az ügyfélmunkaállomásokon. Egyetlen Gigabit Ethernet port használata lehet, hogy nem elegendő.
Az adatstreamek elkülönítése a kameráktól és azoktól, amelyeket továbbítottak az ügyfélmunkaállomásokba, az NVR két Gigabit Ethernet porttal van ellátva. Ez megakadályozza a hálózat túlterhelését és növeli a rendszer megbízhatóságát (abban az esetben, ha az egyik a két hálózati csatlakozó elem közül meghibásodik, a második átveszi az alapvető funkciókat).
16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016DNetwork Video Recorder: NUUO NVR Titan NT-4040(R)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2452WEB 48+4G 2xSFP RACKWeb Smart Switch: TP-LINK TL-SL2218WEB 16+2G 1xSFP RACK2MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD853F-E Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)
Az IP CCTV rendszerek ajánlott hálózati architektúrája
NUUO Titan NT-4040(R) K4204 NVR két Gigabit portra alapozva.

Az ajánlott hálózati architektúra elkülöníti a videóstreameket az IP-kamerákból és azoktól a streamektől, amiket az ügyfélállomásoknak küldtek. A K4204 NVR, az N29940, N29952, N29950 switchek és ügyfélállomások használata1000 Mbps kapcsolatra képesek, míg az egyes kamerák a 100 Mbps porthoz csatlakoznak.
A felépítés teljes mértékben kihasználja a NVR szerver képességeit - kapcsolat akár 128 kamerával (pl. minden negyedik ügyfél online képekhez tud hozzáférni 32 kamerából) és az archívumból a lejátszáshoz 64 csatornáról lehetséges (pl. minden nyolcadik ügyfél egyidejűleg lejátszhat 8 felvételt).

Az első 3G mobil router a TP-LINK-től.

A TP-LINK TL-MR3020 N2959 eszköze 74x67x22 mm kis méretével egy 3 G utazási router, amelyik hozzáférést biztosít az internethez Wi-Fi eszközök számára bármely helyszínen, ahol a 3G hálózat fedettsége biztosított.


Az eszköznél a következő működés módok érhetők el:

  • 3G Router
  • WISP
  • AP
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3020 (802.11n, 150Mbps, UMTS/HSPA)
A TP-LINK TL-MR3020 N2959 eszköz mintaalkalmazása -
négy eszköz egyidejűleg csatlakozhat az internethez egy 3G hálózaton keresztül.

A beépített AP-nak köszönhetően az eszköz lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egy drótnélküli helyi hálózatot hozhasson létre. Egy új számítógép hozzáadása a nyomógomb hozzáadásával lehetséges (WPS). A hozzáférést a 3 G hálózathoz egy külső 3 G modem csatlakoztatásával érhetjük el.
Új termékek a DIPOL kínálatában
Network Video Recorder: NUUO NVR Titan NT-4040(R)
Day/Night Box Camera: Sunell SN-BXC0583C (540TVL, Sony Super Had II, 0.08 lx)
Megapixel Lens: ClearHD 2.8-12mm (DC, F1.4, 1.6MP, IR)
Flat Panel Wall Mount: DP118B (32-60 inches, tilt)
NUUO NVR
Titan NT-4040(R)
K4204
Sunell kamera
SN-BXC0583C
M11195
ClearHD objektív 2.8-12mm,
DC, F1.4, 1.6 M, IR-corr.
M2270
LCD/LED TV tartó
DP118B 32-60"
E9612
Érdemes elolvasni:

MATV rendszerek nehéz vételi körülményekkel rendelkező területeken.
Előfordul, hogy a DVB-T jel paraméterei, ami az antennával vehető nem elegendő a további elosztásra a MATV rendszerben. A probléma általában az olyan területeken fordul elő, ahol gyenge a földi jelszint. A vett jelet az antennából nem lehet közvetlenül felerősíteni, vagy egy másik frekvenciára átkonvertálni a magas BER és az alacsony MER szint miatt...
Egy ötlet a transz-modulátor felhasználására ttx311 R81714

Hogyan osztjuk el az optikai jelet - FTTH. Az FTTH hálózatok (Fiber To The Home) a PON architektúrán alapszik (Passive Optical Network ). Az eszközök a szolgáltató központi irodája (a Called OLT csomópont - Optikai Line Terminal) és az előfizetők között vannak (az ONT - Optical Network Terminal) nincs aktív eszköz és a jelet passzívan osztják el az előfizetők között (a GPON esetében legfeljebb 128 felhasználónak), az optikai osztók segítségével...
Passzív optikai hálózat optikai osztókkal 16B ULTIMODE SP-L3616
Intelligens IR megvilágítók a Sunell kamerákban. A kompakt kamerákban gyakran nagy teljesítményű IR megvilágítókat építenek be a tartomány növelési érdekében. Ennek a megoldásnak azonban van egy nagy hátránya: ha a megfigyelt tárgy felé közeledik a kamera, akkor túlexponált lesz, és felismerhetetlenné válik.
A Sunell SN-IRC4920AJ M11245 és SN-IRC5920AHLDN M11280 kameráknak van egy funkciója az intelligens IR világítás számára (Smart IR). A jelfeldolgozó folyamatosan elemzi a képet és ha túlzott a fényerő bizonyos területen, csökkenti a kimenő teljesítményét az IR megvilágítónak. Így a képen az emberek vagy járművek a kamera közelében is felismerhetők. Ilyen funkció különösen hasznos abban az esetben, ha a megfigyelés a bejáratokra és minden olyan helyre kiterjed, ahol a megfigyelt objektumok a kamera felé közelednek...
Kép egy tipikus infravörös reflektorral rendelkező kamerából, amely a túlexponált területeken lévő közeli tárgyakat tartalmaz.
A kép a Sunell SN-IRC4920AJ M11245 kamerából, ahol a SMART IR kiigazítja az IR megvilágító teljesítményét.

Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk

Felhívjuk Tisztelt Vásárlóink figyelmét, hogy 2012 január 1-től Magyarországon az ÁFA 27%, amely áruházunkban életbe lépett!