Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 11/2012 (2012. március 12.)

Ki fog szárnyalni a "felhőben"? - boom a "cloud" szerverekben.

Egy legutóbbi IHS iSuppli jelentés szerint a "cloud" szerverek a kapcsolódó termékek és azok megvalósítása magukban rejtik annak a lehetőségét, hogy a következő három év folyamán az ICT piac a leggyorsabban növekvő és legjövedelmezőbb szektorává válik.

Mintegy 647 000 ilyen egységet adtak el 2011-ben, a szakemberek úgy becsülik 2015-ben, hogy a cloud computing szerverek világtermelése körülbelül 1.8 millióra fog emelkedni. Ez azt is jelent, hogy ezalatt az időszak alatt az átlagos évi növekedési arány felülmúlja a 30 százalékot és ez a példának okáért a szokásos szerverek piacának a növekedési arányánál ötször magasabb lesz.

Ki fogja learatni a felhőbővítésből eredő hasznot?

Az első nyilvánvaló jelölt az Intel. Jelenleg több mint 95 százalékát gyártja a szerverprocesszoroknak a Szilícium-Völgy óriása. Ahogy a vállalat befekteti forgalmának 15 százalékát (éves körülbelül 8 milliárd dollár körül) az R &D-ben, legvalószínűbb ő marad a piac vezetője az elkövetkező években. Hozzáad egy nagyon magas árrést (25 százalék), tudjuk, hogy melyiket veszik a legjobban...

Másik csoportja a cégeknek rendkívüli nyereséget hozhatnak létre a fizikai memória gyártók számára. A hagyományos merevlemezes meghajtók két jelentős gyártója, a Western Digital és Segate az egész piac 63.5 százalékát irányítja. Tavaly a vállalatok több mint 400 millió merevlemezt adtak el. Valószínűleg meg fogják osztani a cloud computing pite nagy részét. Mindazonáltal olyan más játékosokat is tolnak előre, akik szerverösszetevőkből akarnak pénzt csinálni, - Samsung és Micron. A SSD gyártása ezeknél a vállalatoknál gyorsabbak, mint a hagyományos HDD, ami rendkívül fontos az adatok nagy mennyiségének a továbbításához.

A harmadik csoportja a vállalatoknak, akik a boomból részesülnek, azok a cégek, akik teljes szervereket adnak el. A fő szereplők ebben a mezőben az IBM és Hewlett-Packard. Pillanatnyilag ezek közül a vállalatok közül mindegyiknek körülbelül 30 százaléka van a piaci részesedésből. Mindkét vállalat aktívan a cloud computing fejlesztésével van elfoglalva.
A probléma a HP-val van, mivel túl erős pozicióval rendelkezik a laptop piacon - a részvényesek nem akarják elvetni a tervet és összpontosítanak egy sokkal biztatóbb cloud computing irányába.

A szerver boom átszervezi a szerverösszetevők piacát? Valószínűleg nem. Csábította őket a magas profit hasonlóan a többi szereplővel együtt, akik a félvezető tárolókat, chipeket és ARM processzorokat gyártják, de a vállalatok, akiket fentebb leírtunk, ebben a pillanatban az oroszlán részét képezik a piacnak. Mi több, úgy tűnik tudatában vannak a Cloud Computing kilátásainak és valószínűleg meg fognak tenni bármit annak érdekében, hogy kihasználják a trend adta lehetőségeket és szárnyaljanak a felhőkbe.
Facebook Prineville adatközpont Oregon, USA
Szerverek és az alapegységek önállóan működhetnek az adatközpontokban. Az adatközpontokban felszerelt számítógépes rendszerek, amelyek a nagy mennyiségű információs adat tárolását és feldolgozását végzik, jó minőségű redundáns kommunikáción keresztül állnak kapcsolatban az ügyfelekkel.
Ezek a létesítmények nagyon jól vannak védve, szünetmentes tápegység-rendszerek támogatják, biztonságos a tűz és természeti katasztrófákkal szemben, mint például a földrengésektől és árvizektől. ANSI/TIA-942 Telecommunications Infrastructure Standard az adatközpontok számára meghatároz négy szintet (sorrendet) az adatok infrastruktúráját helyezve a középpontba. Az legmagasabb elvárásnak megfelelően a Tier Level 4-nek, 99.995 százalékos elérhetőséget kell szavatolnia.

A jelenleg épített adatközpontok, mint például az Amazon a tárolók számára, mindegyiknél ca. 1000 szervernek ad otthont. Egy meghibásodás esetén gyorsan felválthatják egy következővel és közben megjavíthatják azt a rendszeren kívül. Egy modern adatközpont megépítésének költsége több százmillió dollárt tehet ki. A legnagyobb adatközpontok Kínában épülnek, Langfangban, 600,000 m2 , amelynek területe 80 labdarúgó pályának felel meg.

Hogyan válasszunk ki egy monitort az analóg CCTV rendszerre?

A professzionális analóg monitorok használata, amelyet kimondottan CCTV alkalmazásokra terveztek, az eredeti minőség bármilyen elvesztése nélkül lehetővé teszi az analóg kamerákból származó képek lehetséges maximális képrészletek megjelenítését. A legjobb eredményeket az 540 TVL fölötti felbontással rendelkező monitorok nyújtják.

Amikor az üzemeltetőnek azonosítania kell az emberek arcát, rendszámtáblákat az élő videó adatokat a kamerákból, a beruházás egy igazán professzionális monitorba követelményként jelentkezik. A példában szereplő SAMSUNG SMT-1923 M3019 monitort folytonos működésére tervezték analóg és digitális videóellenőrző rendszerekben. Az 1280x1024 (VGA) és 620 TVL (videó) felbontások alkalmasak még a legfejlettebb analóg videokamerás megfigyelőrendszerekben is. A két BNC bemenet használatával a videót egészen 620 TVL vízszintes felbontással jeleníthető meg, amíg az általános analóg-monitorok 540 TVL DNIe(TM) technológia jelszintre való tekintet nélkül képminőséget javít. A modern TFT-LCD képernyőjét vandál ellenálló edzett üveg védi. Ennek a sorozatnak a monitorait PC-hez is tudják használni – olyan helyeken és alkalmazásoknál, ahol a magas tartósság és vandálbiztos-védelem követelményként jelentkezik.

A felismerés és behatolás észlelés szempontjából elegendő alkalmazni a bevált 19 Iiyama M3018 ProLite PLE1906S-B1 LCD monitort, amely tökéletesen együttműködik a népszerű DVR-el, mint például az Atu, Trend 250, Hikvision, Signal.
Ez a VGA interfészen keresztül csatlakozik egy DVR-hez és 4:3 képméretaránnyal, 1280*1024, maximális felbontással és hang eléréssel (beleértve a beépített hangszórókat) a legjobb választás a cél érdekében. A magas dinamikus kontraszt (20000:1) és egy nagyon rövid 2 ms válaszidő biztosítja a tiszta és elmosódás mentes képalkotást, ami teljesen kihasználja a kiváló képminőséget, amelyet a modern CCTV kamerák és digitális videó felvevők kínálnak.
19
Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1923 (19
19'' Iiyama ProLite PLE1906S-B1
LCD monitor beépített hangszórókkal
M3018
Professzionális CCTV monitor
SAMSUNG SMT-1923
M3019
Analóg CCTV rendszerekben lehetséges számítógép monitorokat felhasználni, amelyeket csak VGA bemenetekkel szereltek fel, azonban ezeknek támogatniuk kell a DVR kimenet tényleges megjelenítési üzemmódját. Ellenkező esetben a kép eltorzul, vagy nem elérhető.

Sok esetben célszerű a kamerákból származó képek megjelenítését nagy képernyős tévéken bemutatni HDMI kimenet használatával, ahol modern DVR áll rendelkezésre pl. Signal. Mindazonáltal a nagyobb képek az analóg kamerákból nem fogják biztosítani a minőséget, ami hasonló a HD televízióhoz és megfelelő távolságról kell nézni.
19CAT5 VGA Extender TRVGA300CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)USB RJ45 Extension AdapterProfessional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1923 (19System Control Unit K01 for SIGNAL DVRs
DVR a Signal DL-83xx sorozatok egyidejűleg csatlakozhatnak 3 monitorhoz,
BNC, VGA és HDMI kimeneteken keresztül.

Száloptikával létrehozott televízió egy nagy szállodai komplexumban. Az optikai adó kiválasztása.

A Lengyelországban lévő Nyugat Pomeraniában lévő szállodák egyikének tulajdonosa eltervezte, hogy a tévé elosztóhálózatát felújíttatja. A telepítő cég a felkérést megkapta, amelyben a rendszer felújításánál követelményként jelentkezett, hogy az analóg televíziókon a DVB-T csatornák vehetők legyenek. Az egész szállodai komplexum öt nagy épületből áll, ebben az esetben a legjobb választás az optikai kábeleknek az alkalmazása volt, amelyek már korábban be voltak építve a szállodai komplexum rendszerébe.
A szállodai komplexum elhelyezkedése és az optikai kábel kapcsolatok
A DVB-T multiplexek átalakítását PAL csatornákba elvégzi az MMH-3000 fejállomás, amely el van látva OFDM vevőkészülékekkel / DSB modulátorokkal RT-316 R81707 és MPEG2/H.264 TS dekódoló / DSB modulátorokkal DM-316 R817121. Mindegyik DVB-T multiplexet elosztja egy OFDM vevőkészülék és 7 dekódoló/modulátor.

A vállalkozó szembenézett azzal a problémával, hogy kiválassza a megfelelő kimenő teljesítménnyel rendelkező optikai adót. Az adó elhelyezése végül a szerverszobában történt meg, amely az A3 épületben található, ugyanabban, amelyik helyet ad az MMH-3000 fejállomásnak. Megállapítást nyert, hogy két szimmetrikus optikai csatoló (1/4) kaszkádban történő felhasználásával sikerült a problémát megoldani és a megfelelő optikai adót kiválasztani.
A telepítő a következő optikai elemeket választotta:
 • az optikai csatoló 60/40 százalékos aránnyal kapcsolja össze, amiket az A3 épületbe tettek, (csillapítás 2.9/4.9 dB),
 • 2 optikai csatoló 25/25/25/25 százalék, aránnyal kapcsolja össze, amiket az A3 és C épületbe telapítettek (gyengülés 7.1 dB).
Optical transmitter TERRA MOS-211A
Optical Node TERRA OD-002
Az optikai adó MOS-211 R81720 és az optikai csomó OD-002 R81724 amit a szálloda rendszerében használtak
Úgy kalkuláltunk, hogy a teljes gyengülés az épületen belüli optikai pályán akár 15.8 dB is lehetséges (0.4 dB kábelgyengülést beleértve/km és 3 dB tartalék), és a többi épületekben az aszimmetrikus csatolónak köszönhetően akár 14 dB lehet. Azt tervezték, hogy az épületek mindegyikében a Terra OD-002 R81726 vevőkészülékeket alkalmaznának -+7...2 dBm érzékenységgel. Ismerve a vevőkészülék minimális érzékenységét és az optikai kábel utvonalának csillapítási értékét, az adó minimális kimenő teljesítményének a fejállomáson 8.8 dBm-nek kellene lennie. A telepítő a Terra MOS-211 R81720 adót választotta ki egy DSB lézerrel, ami 10 dBm kimenő teljesítményt eredményez. Ez lehetővé teszi a megbízható jelátvitelt és elosztást az egész komplexumban, valamint a jövőbeli bővítést is a teljes rendszerben.

Internet és videó felügyelet egyetlen roston keresztül.

Az újonnan beszerelt videóellenőrző rendszer egy feldolgozó üzemben 8 analóg biztonsági kamerából áll M11270. A videót a vállalat irodaházánál lévő felügyeleti szobában ellenőrzik, amely 500 méterre van helyileg a gyártól.
A videojelek továbbítása optikai kábelen keresztül történik, amelyet internet hozzáférésre is használnak. A Trend DVR M72508 és a számítógépes munkaállomások munkatársai is csatlakoznak a menedzselt TP-LINK N29959 switchez, továbbá ellátva optikai SFP adó-vevőmodullal, ULTIMODE L1416 (Tx/Rx: 1310/1550 nm), egyesítve a videó és Ethernet jeleket. Az optikai kábelen keresztül továbbított jeleket hasonlóan kezeli és külön felügyeleti szobában az SFP modullal kapcsolja össze TP-LINK N29951 L1417 (Tx/Rx: 1550/1310 nm). A switch csatlakozik az internethez az irodai dolgozók és menedzserek munkaállomásaihoz.

Compact Outdoor Camera: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 40m, OSD) CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) Managed Switch: TP-LINK TL-SG3210 JetStream (8x10/100/1000Mbps, 2xSFP 1000Mbps)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-203/5G SC (single-mode fiber up to 20 km)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2428WEB 24+4G 2xSFP RACKSFP Transceiver: ULTIMODE SFP-205/3G SC (single-mode fiber up to 20km)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1923 (19
Az internet és videó megfigyelő egyetlen optikai szálon keresztül

Alacsony költségű IP CCTV rendszer kisebb házak, üzletek, irodák számára...

A terület külső részét Sunell SN-IPC54/50 DN K1620 kamera felügyeli Sony CCD érzékelővel, ami érzékenyebb egy CMOS-nál. A kamera megapixelképeket szolgáltat (1.3 MP). Továbbá a sötét, szürkületi időszakokban a területet IR megvilágító a Redbeam IRN40 M1649 biztosítja. Az IR LED infravörös fény nyalábja 940 nm-es hullámhosszon működik 45 fokos szöggel 40 m fölötti maximális távolsággal. Az infravörös sugárzás ezen a hullámhosszon teljesen láthatatlan az emberi szem számára (nincs piros izzás).
A szobák 2 MP kamerával Sunell SN-ipd 54/12 VDR K1695 vannak ellátva integrált IR megvilágítókkal, amelyek hatékonyan felügyeletet képesek biztosítani éjjel-nappal.
A CD-ROM tartozéka a Sunell kameráknak és az ingyenes NVMS NVR szoftver szolgáltat konfigurálási lehetőséget az IP-kamerák és a video streamok felvételére, amelyek a tipikus PC-számítógépekből érkeznek. A felvétel időzíthető a felhasználó számára, amelyeket a külső érzékelők indítottak el mozgásészlelés során.

Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPD54/12VDR (1080p, indoor, vandal-proof)IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12IR illuminator: Redbeam IRN40 (940nm)
Gazdaságos megapixeles IP CCTV rendszerek éjjel-nappali videó megfigyelés, a "láthatatlan" infravörös reflektor Redbeam IRN40 M1649 használatával

Hogyan válasszunk ki lemezegységeket az NVR számára?

NUUO NVR K4108, K4316, K4204 támogatja a RAID 0, 1, 5, 10 lemezegységeket. A RAID (Redundant Array Independent Disks) garantálja az adatok megbízhatóságát, növeli a bemeneti/kimeneti teljesítményt. Egy videokamerás megfigyelőrendszer céljától függően a rendszergazda kiválaszthatja az optimális RAID konfigurációt:

Advantages
Disadvantages
RAID 0 – striped disks – the array is seen by the operating system as one single disk, the data is interleaved
 • Higher data access speed
 • Slightly increased CPU usage
 • A single drive failure destroys the entire array
RAID 1  – mirrored disks – each of two disks stores exactly the same data
 • Real-time backup solution – each file on disk A has a "mirror" on the disk B
 • The loss of half of the disk space (e.g. two 3TB drives are seen by the system as a single 3TB)
 • Slightly reduced write performance
RAID 5 – striped disks with parity – possible data recovery when one drive fails, using error correcting codes and data stored on other drives
 • Protection of data against loss in the case of a disk failure
 • Higher data access speed – similar to RAID 0
 • Decreased write speed due to the need to calculate check sums
 • In the case of a disk failure, the data access speed is lower due to checksum calculation
RAID 10 – stripped disks with mirroring – the array is implemented as RAID 0, whose elements are RAID 1 arrays
 • Higher data access speed (RAID 0)
 • Real-time backup (RAID 1)
 • The loss of half of the disk space
 • Increased CPU usage
NUUO NV-4080S
K4108
NUUO NE-4160
K4316
NUUO NT-4040(R)
K4204
Ha a prioritás egy CCTV rendszer számára különlegesen hosszú adatmegőrzési időt igényel, a megfelelő választás a RAID 0 vagy RAID 5. Amikor szükség van biztosítani a tárolt adat maximális biztonságát, a megfelelő választás a RAID 1 vagy RAID 10.

Mi a teendő, amikor egy tipikus AP nem elegendő?

Tipikus drótnélküli AP jellemző kimenő teljesítménye 19-20 dBm. A fedettség hozzávetőleges területét egy ilyen eszköznek megbecsülni, a három fal és két mennyezet szabályával lehetséges, (átlagban ez a fal fajtájától és a mennyezettől, valamint a helyi zavaroktól, stb függ).

Hiányos WiFi fedettség 
  Green - megfelelő jel   Red - alacsony jel

Ahhoz, hogy az AP működési tartományát kiszélesítsük, egy nagyobb teljesítményű változatot kell alkalmazni pl. TP-LINK TL-WA5110G N2945 (High Power, 400 mW), vagy a már létező AP-nál egy magasabb nyereséggel bíró antennára van szükség, pl. TP-LINK TL-ANT2408CL A72715 (8 dBi).
Minden szobát teljesen befed a jel,
egy nagyobb teljesítményű AP N2945,
vagy egy magasabb nyereségű antenna használatával A72715.

Új termékek a DIPOL kínálatában
Channel Converter CT-311 (TV/DVB-T/DVB-C - for Terra MMH-3000 headend)
Wireless USB Adapter: RT5370 (802.11n 150Mbps)
5-port Router: MikroTik RouterBOARD 751G-2HnD (WiFi 802.11n, GbE, PoE, USB)
Network Video Recorder: NUUO NE-4160 (16ch/2400fps/1.3MP)
Csatornakonverter CT-311
analog TV, DVB-T, DVB-C
R81715
802.11n USB adapter RT5370
Wi-Fi Ready eszközök számára
N2928
RouterBoard
RB751G-2HnD
N24751
NVR NUUO NE-4160
16csatorna. 240fps 1.3MP
K4316
Érdemes elolvasni:
Internet a vakok számára. A találmány, amely valóban megnyitja az internetet a vakok számára is a "feelscreen" - egy olyan képernyő, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy megtapasztalja a különböző érzeteket, amelyek összefüggenek a tapintással. Kerekség, bemélyedés, érdesség, simaság stb. - ezek azok a tulajdonságok, melyeket kódolhatnak és továbbíthatnak az interneten keresztül és a címzett képes lesz azokat azonosítani az érintés által. A Time magazin listája a "2011. év 50 legjobb találmánya" tartalmazza azt a képernyőt, amelyet a Senseg finn vállalat fejlesztett ki és készítette el annak prototípusát, amelyet aztán a CES-en mutattak be 2012-ben Las Vegasban...
A technológia az elektrosztatikus erőn alapszik, amely a bőr és "tixel" között van.
Hogyan szereljünk fel antennákat egy árbocra Sok ember érdeklődik, hogy a DVB-T csatornák vételéhez milyen módon tudná korszerűsíteni az antennarendszerét. Néhányan ezek közül, sajnos ideértve a szerelőket is, nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy több antenna egy helyre való szerelésénél, hogyan kell az árbocra megfelelően módon szerelni, hogy az megfeleljen az alkalmazott előírásoknak. Bár ez a téma igen kiterjedt és főként a nagyobb antennarendszereknél jellemző, de érdemes tudni, hogy milyen szabályok vonatkoznak az antennák telepítésénél, amennyiben az antenna árbocát a falra, vagy kéményre rögzítik...
Példa antennák elrendezésére egy árbocon. Érdemes megemlíteni, hogy a DIN EN 50083-1 szabvány szerint, a szomszédos antennatartó bilincsek közötti távolság nem lehet rövidebb, mint 1/6 része az árboc hosszának

POF megoldás egy CCTV rendszer számára egy cég parkolójában. A vandalizmus és a kijelölt parkolók jogosulatlan személyek által igénybe vétele miatt a menedzsment úgy döntött, hogy videó megfigyelő rendszert telepíttet a cég parkolójában.
A fő követelmény, hogy a rendszer kiváló képminőséget biztosítson, amely lehetővé teszi az arcfelismerést és a rendszámok leolvasását...
A rendszer blokksémája:
1 - Menedzser központ,
2 - Köztes pont - jel átalakítása POF optikai jellé.

Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk


DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)