Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 16/2012 (2012. április 16.)

A Gigabit Etherrnet az autókba megy.

Electrical és Electronics Engineers Institute (IEEE) bejelentette, hogy egy tanulócsoport feladatot kapott egy szabvány kifejlesztésére, amely lehetővé teszi az adatok továbbítását 1 Gbps sebességgel, egy különleges követelményt támasztva: kevesebb drót felhasználásával, mint amit a Gigabit Ethernet igényel.
A jelenlegi 1000BASE-T szabvány, 1 Gbps fölött réz kábel használatával, négy pár vezetéket igényel. A csoport jelentős ügyfelei az autó- légi- és űrhajózási ipar úgy véli, hogy ez túl sok és feleslegesen terheli a közlekedési eszközöket, amelyek tovább növelik a termelési költségeket és az üzemanyag fogyasztást.
A Fast Ethernet szabvány a gyakran használt autók adatátvitelénél léphet be, ahol továbbítják a multimédiát, a biztonsági információkat, amelyek ellenőrzik a parkolást, hátulról a tolató kamerát és a különféle rendszereket. Ezeknek a jeleknek a továbbítása vezeték nélkül magában hordozza az interferencia okozta nehézségeket.
A fejlesztőknek megvan az első sikerük, akik az autós megoldásokon dolgoznak. A Broadcom kidolgozott egy rendszert, ahol az átviteli adatátviteli sebesség akár 100 Mbps is lehet két vezeték használatával (egy népszerű 100Base-TX 4 vezeték igényel, azaz két párat). A megoldás fejlesztője a Broadcom, ezt támogatta az OPEN (One-Pair Ether-Net) Alliance Special Interest Group, amely összehozza a társaságokat, mint a BMW, Hyundai, a Bosch és más alkatrész- és autógyártókat. Az autókat már ezzel a megoldással fogják gyártani a jövő évben.
Autonóm autók tesztelési fázisban. Márciusban egy ilyen tesztet végeztek Kaliforniában - a vak Steve Mahan Santa Clara utcáin a Google vezető nélküli autójában.
A gyár a Gigabit Ethernetnek egy vékony-kábel verziója csökkenti a jármű súlyát, ugyanakkor ez megjelenik az üzemanyag fogyasztásban is. De a legfontosabb funkcionalitása, ami alapját képezi az egésznek a hatékony átviteli rendszerek köszönhetően, az önirányító képesség.
A hatalmas mennyiségű információt a helyszínnel és környezeti feltételekkel kapcsolatban hatékonyan kell gyűjteni és feldolgozni, hogy a megfelelő parancsokat képes legyen adni a rendszernek, amely felelős a jármű mozgási funkcióiért. Tehát a gigabites átviviteli rendszer egy autóban nem egy szeszély kiszolgálása az ambiciózus építők számára, hanem alapja egy emberi beavatkozás nélküli autóvezetésnek.
Februárban Nevada állam irányelveket dolgozott ki a vállalatok részére az autonóm járművek tesztelésére az állami kezelésben lévő utakra. Márciusban hasonló teszteket végeztek Kaliforniában - a vak Steve Mahan a Google vezető nélküli autójában mozgott Santa Clara utcáin.

Videófelügyeleti rendszerek járművekben.

A professzionális megfigyelő rendszereknek járművekben alapvetően a különleges mobil digitális videó felvevőknek állandó jelleggel beszerelve kell lenniük. Egy ilyen eszköz, amelyet kifejezetten járművekbe terveztek használhatja a 4 csatornás mobil DVR MDR4204 M85006.
Az MDR4204 M85006 egy 4 csatornás mobil digitális videó felvevő, amelyet városi buszokban, furgonokban, vállalati járművekben, teher és más különféle különleges járművekben használhatnak. A videó felvétel D1 felbontásban lehetséges (mindkét esetben, tehát egyetlen csatornán és 4 csatornán egyidejűleg, amely akár elegendő a jármű belső és külső részének ellenőrzésére 360 fokban is) 25 fps-el. A magas keretarány fontos ahhoz, hogy a mozgó tárgyakat ellenőrizni tudja: 50 kmph sebességnél a jármű 13 méter távolságot tehet meg.
Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)Ceiling Dome Camera: CAM 622 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.1 lx, 3.6mm)Mobile DVR MDR4104 (4 channels)
A mobil DVR M85006 MDR4204 videófelvételeket készít 4 kamerából 25 fps-el a jármű mozgása közben és a soffőr vezetési ideje alatt

Az eszközt kimondottan úgy tervezték hogy rezgéssel és ütéssel szemben fokozott ellenállást mutasson. A beépített fűtővel és ventilátorral biztosítják a megfelelő hőmérsékleteket a munkafeltételekhez. A mellékelt kábelek lehetővé teszik az integrációját az eszközöknek az elektromos rendszerrel, amelyek a felvétel során jelentkeznek manőverezések esetében (fékezés, fordulás, stb.)
Egy monitor csatlakozik a DVR-hez, élő videót tud megjeleníteni a kamerákból (pl. egy tolató kamerából), és használható a böngészéshez az archívumokból.
Az adatot egy SATA 2.5" HDD-re veszik fel pl. egy SSD típus, amely az ütéssel és rezgéssel szemben fokozott ellenállással rendelkezik, magas páratartalom és hőmérséklet esetén kiegyenlítődik. Az egy órás D1 felvétel körülbelül 1.35 GB-ot vesz igénybe. A biztonsági mentés az USB porton keresztül lehetséges ( egy USB flash meghajtó vagy USB HDD csatlakoztatásával). Egy másik mód a hálózati adapter segítségével közvetlen kapcsolat egy PC-vel. Ezzel a hálózati modullal a felhasználó képes az archívumot megtekinteni és be tudja állítani a DVR-t. A felvevőhöz hozzáférhetnek Internet Explorer vagy kliens alkalmazás használatával.

Hogyan hozzunk létre "privát" DVB-T multiplexet műholdas csatornák állományából?

A TERRA MMH-3000 fejállomás felajánlja ezt a képességét, hogy digitális multiplexeket hozzon létre (DVB-T vagy DVB-C), a műholdas csatornákból, a különböző transzponderekről és műholdakról.
A Terra fejállomás lehetővé teszi a legversenyképesebb megoldásokat a hatékonyabb sávszélesség és a csatorna kapacitást illetően.

Az RDC-311 R817102 és a TRX-360 R81709 modulok átalakítják a műholdas csatornákat egy DVB-T multiplexre. Minden RDC-311 R817102 modul egyet kiválaszt a műholdas transzponder közül. Az egész transzpondert a TRX-360 R81709 modulból táplálják meg, amely lehetővé teszi a rendszergazda számára a csatornák kiválasztását, amelyeket el kell helyezni a DVB-T multiplexen. A TRX-360 hat MPEG-TS bemenettel rendelkezik. Az adminisztrátort emlékeztetni kell arra, hogy a maximális bitráta a DVB-T modulátor kimenetén a TRX-360 modulon (kb. 31 Mbps. Ez 7-8 SD csatornára fordít.


Az RDC-311 R817102 modul el van látva PCMCIA nyílással 1 Common Interface modul fogadására, amely lehetővé teszi a kódolt csatornák dekódolását, vételét.
A kiválasztás alapelve a Terra MMH-3000 moduloknak a DVB-S/S2 adások átalakítására DVB-T multiplexekre a következő:
  • az RDC-311 R817102 modulok száma ugyanaz, mint a beérkezett műholdas transzponderek száma,
  • a TRX-360 R81709 modulok száma ugyanaz, mint az összes SD csatornák osztva 8, egy TRX-360 maximum hat RDC-311-el működhet együtt,
  • az UC-380 R81700 alapegységek száma egyenlő az összes modul teljes számával, osztva 8.
Az RDC-311 R817102 és TRX-360 R81709 szettek moduljait arra használják, hogy átalakítsák a műholdas csatornákat DVB-T multiplexekké nagyobb antennarendszerekben történő elosztására. Ilyen rendszereket használnak elsősorban a szállodákban, ahol magas minőségű TV csatornákat vehetnek a HD csatornákat is beleértve.
DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)DVB-T Modulator (COFDM) for TERRA MMH-3000
Egy ábra VB-S/S2 jelkonvertálás DVB-T multiplexre

Rack adapter ULTIMODE média konverterek számára.

ULTIMODE L5215 19 collos rack adaptert otthoni médiakonverterek számára tervezték. Ez a tápegység maximum 14 egységet lát el tápfeszültséggel és teljes mértékben kompatibilis a 19 "szabványos rack szekrénnyel. A dupla tápellátás (redundancia) és ventilátorok (szellőztető), az adapter biztosítja a zavartalan üzemeltetést folyamatosan a média konverterek számára.
A redundáns tápegységek megbízható megoldásokat jelent az olyan alkalmazásoknál, amelyek folytonos működést igényelnek. A tápegységek közül mindegyiket cserélhetik anélkül, hogy meg kellene szakítani a médiakonverterek működését, (tápellátás megosztás). A tápegységben jelentkező hibát LED jelzi, amely a panelen helyezkedik el és egy hallható riasztó hangot ad. Mindegyik nyílás egyéni tápcsatlakozóval van ellátva, úgyhogy bármilyen médiakonvertert meg lehet változtathatni anélkül, hogy félbe kellene szakítaná a rendszer többi részének a működését. Az adapterben levő médiaátalakítók telepítése néhány percet vesz igénybe. Az adapter alkalmas az ULTIMODE család bármelyik médiakonverterének a működtetésére.
Médiakonverterek telepítése az adapterben

1 - Egy ULTIMODE médiakonverter szerelőlappal
2 - Üres ULTIMODE L5215 adapter
3 - Adapter az ULTIMODE médiakonverter szettelDigital Image Stabilization (DIS) CCTV kamerákban.

A képek a kamerahelyeken rezgéseknek lehetnek kitéve, (például elhaladó autóktól), különösen a nagyobb gyújtótávolság esetében, amiket jelentősen tud javítani a kamera digitális képstabilizátora (DIS).


A képstabilizálást a jelfeldolgozó processzor által szerzett képkeretek megfelelő feldolgozásával érik el. Az adatokat a képérzékelők, amelyek elemzik és mérik a kameragéptest mozgását. A DIS algoritmusok jelentősen javítják a képminőséget.


A kép elmosódását okozzák a rezgések (DIS OFF)
...javítás: DIS funkcióval.
DIPOL DIS funkcióval két kamerát ajánl Sunell SN-BXC59/40CDN M11220 és SN-BXC59/50CDN M11225.

Kamerák tápegységek nélkül?

Sok IP-kamerát pl. K1620, K1630, K1670, K1680, K1690, K1695, a PoE IEEE 802.3 szabvánnyal összhangban UTP kábelen keresztül lehetséges meghajtani. Ez kiküszöböli a 12 VDC tápfeszültség csatlakoztatását és csökkent valamennyi kábelezést.


A négy IP-kamera (lásd az alábbi ábrát) csatlakozik a TL-SF1008P N29930 kapcsolóhoz, amely sodrott kábeleken keresztül 48 V feszültséggel van meghajtva, a megfelelő portokon (PoE jelölés). A készülék automatikusan felismeri az eszközt, amelyik az IEEE 802.3af szabványú tápegységeket használja. A kapcsoló elsődleges funkciója segít megvédeni a rendszert, annak fő funkcióit a rendszer túlterhelése esetén. A maximális fogyasztás (az összes PoE eszköz) nem haladhatja meg az 53 W-t. Túlterhelés esetén a kapcsoló megszakítja a feszültséget, amelyek az alacsonyabb prioritású hálózati eszközökhöz csatlakoznak a portokon keresztül.
Network Video Recorder: NUUO NV-4080S (8ch/240fps/1.3MP)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816PoE Switch: TP-LINK TL-SF1008P (8x10/100Mb/s incl. 4xPoE)IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPD54/12VDR (1080p, indoor, vandal-proof)Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
Egy példa a PoE funkciók használatára (az első 1-4 port) TL-SF1008P N29930 switch
A másik négy port csatlakozik az IP eszközökhöz saját tápegységükkel, ilyen az NVR (videó stream rögzítése a kamerákból), egy PC felügyeli a rendszert, IP telefon (amely szintén használható riasztási célokra). Távoli hozzáférést biztosítanak a kamerákhoz és az NVR-hez, ahol a LAN-nak csatlakoztatni kell az internetre, például a TP-Link TD-8816 N2906 router használatával.

Hogyan állítsuk helyre a TP-LINK eszközök gyári beállításait?

Ha a felhasználó elfelejtette/elvesztette a jelszót a WiFi hálózatra vagy magához az eszközhöz, ez újraindítással lehetséges a TP-LINK eszköz gyári beállításaira.
Ebből a célból meg kell nyomni a RESET gombot, amely a hátsó panelen helyezkedik el, 6-10 másodpercig (eközben az eszköz működik). Az eszköz újraindul a gyári beállításokkal (minden műveletnél az eszköznek folyamatosan csatlakoznia kell a tápegységhez). Ezután a telepítési folyamatot teljesen előlről kell kezdeni.
A TP-LINK eszköz nézete hátulról
Az újraindítás után a berendezésnél az alapértelmezett bejelentkezési adatok (felhasználónév: admin, jelszó: admin). A routerek alapértelmezett IP-címe, mint például N3252, N2952, 192.168.1.1, hozzáférési pontoknál, mint például N2941, N2944, N2945, ilyen a 192.168.1.254


Új termékek a DIPOL kínálatában
OFDM Receiver & PAL B/G/D/K/A2 stereo VSB Modulator: Terra RT-315C (MMH-3000)
Additional Receiver for Wireless RC Extender Signal DIR-300
High-precision Fiber Cleaver: KeyCleave
OFDM vevő
PAL A2 sztereo
VSB Modulátor
R817122
Kiegészítő vevő
drótnélküli RC Extender
Signal DIR-300
R941201
Precíziós vágó
rostkábel KeyCleave
L5809
Érdemes elolvasni:
HD jelek elosztása nagyobb területen. Több klub szoba, összesen 9 HD televízióval, benne "tematikus zónák." A jelek két műholdas platformról és a média lejátszóról vannak megtáplálva, elsősorban a sportesemények, kulturális és szórakoztató programok bemutatására. A felosztás miatt a zónákat indokolt volt beállítani a televízió hálózatba, így a megfelelő csatornák szabadon választhatók a kijelölt területeken...
A HD tartalom kiválasztása és elosztása a különféle forrásokból a klubban három területre

Wafer keksz" módjára készülhet akár 1000-réteg - a jövő elektronikájában. A Sony bejelentette, hogy megvásárolta az USA-ból a Ziptronix cég chip ragasztási technológiáját. A látszólag lényegtelen információ azonban potenciális technológiai áttörést jelenthet számos területén a modern technológiának, beleértve az elektronikát, a távközlést, a fényképezést.
A Ziptronix kifejlesztett egy módszert a félvezető rétegek összekötésére vonatkozóan. A ZiBond (TM) alacsony hőmérsékletű oxid ragasztó és a DBI(R) közvetlen kötést biztosít a kombinált rétegek számára, amely korábban lehetetlen volt...
A ZiBond technológia egy a sok közül, amelyik kapcsolódik a 3D IC-khez. Az IBM és a 3M is bejelentettek hasonló technológiát a fejlesztésükben, amely akár 1000 réteget is képes összekötni.
(Forrás: ibm.com)
Mobil hozzáférés az IP CCTV rendszerekhez. A Digifort szoftvercsomagok K3001, K3002, K3003, K3004 lehetővé teszik a távoli hozzáférést a CCTV IP rendszerek forrásaihoz mobiltelefon/PDA/tabletek, 3G internet-hozzáféréssel. Ezzel a funkcióval a felhasználó nyomon tudja követni a védett területet bárhol a világon (3G kapcsolat) és reagálni képes arra bármilyen helyzetben...
A videó bemutatja az iPhone konfigurációját és a szoftver által kínált lehetőségeket
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!


DVB-T információk