Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No 22/2012 (2012. május 28.)

Köd, eső vagy a füst nem lehet akadály.

A legnagyobb évi biztonsági esemény az IFSEC International, 2012 Birminghamben, május 17-én bezárt, ahol a Pelco, Inc. a Schneider Electric bemutatta termékeit, amely drámaian kibővíti a CCTV képességeit.

A Sarix Thermal IP-sorozatú Pelco hőkamerák lehetővé teszik az emberek, járművek és egyéb tárgyak teljes sötétségben, ködben, füstben és esőben való észlelésüket. A legfontosabb újítás az egészben nem a technológia, hiszen ezt évek óta ismerik, hanem az integrációja a CCTV rendszerekbe.
Sarix IP hőkamera
forrás:www.pelco.com
A hőkamerákat főleg a fegyveres erőknél és a különböző iparágakban használják, saját szabványukkal a képek felvételére és rögzítésére, függetlenül amit a CCTV-ben használnak. Az ONVIF specifikációk a modern IP CCTV kamerákban jelenleg fejlesztés alatt állnak, amelyek együtt működést biztosítanak a termékek között, függetlenül a gyártótól. Annál meglepőbb az a tény, hogy a Sarix Thermal IP kamera megfelelőséget mutat az ONVIF 1.02 protokollal.
Következetesen a Sarix Thermal IP kamerák a tipikus NVR-el képesek együttműködhetnek. A beépített mozgásérzékelő elemzi a gyanús viselkedést és felismeri azt, a tárgyakat megszámolja, észleli a tiltott helyen a parkolást, stb. Éjjel a kamerák az autót 1.9 kilométer, egy embert 800 m-ről is képes érzékelni.

Köszönhetően az új módszer tömeges gyártásának a hőkamerák árai csökkentek a technológia bevonult a biztonsági iparba, amely az ágazat növekvő szektora lesz. Szembesülve ezzel a technológiával, sok szempontból a takarás és a félrevezető álcázás az aktuális videó megfigyelő rendszerekben hatástalannak fognak bizonyulni.


Pillanatképek az idei IFSEC biztonsági kiállításról
Az IFSEC Birminghamben a legtekintélyesebb kiállítási esemény a biztonsági piacon. Ebben az évben 750 kiállító vett részt a kiállításon. A globális piacokon jelentkező válság és sok vállalat korlátozott költségvetése miatt szerény standokkal jelentek meg az előző évekhez képest.
Ebben az évben a kiállítók sokkal több IP és HD-SDI kamerát mutattak be, amelyek teljesítik a növekvő igényeket a magas minőségű képeket illetően a CCTV rendszerekben és megfelelnek az új jogszabályi követelményeknek a videó megfigyelőrendszerekre vonatkozó előírásoknál (pl. tömegesemények ellenőrzésénél), ahol a 4 CIF felbontás már elfogadhatatlan.

Egy másik területe a gyors fejlődésnek a képelemzés. Az általános funkciókon kívül, mint pl. a mozgásérzékelés vagy a tárgyak számlálása, a rendszerek gyakran fel vannak szerelve olyan eljárásokkal, amelyek értelmezik a tömeg viselkedését, vagy gyors összehasonlítását végez az emberi arcokkal, amely képek a meglévő adatbázisokban megtalálhatók.

IFSEC 2012 díjak:


 • A legjobb CCTV kamera - Pelco Schneider Electric által - Sarix Thermal Imaging,
 • A legjobb CCTV rendszer - Ipsotek - Tag és Track,
 • Legjobb betörést jelző riasztó - Visonic - PowerMaster-30 G2,
 • A legjobb biztonsági termék - Mul-T-Lock UK - Watchlock,
 • Legjobb hozzáférés szabályozás termék - Codegate - ePod,
 • Legjobb kommunikáció termék - Tesor Plus Corporation - SM-500,
 • Legjobban integrált biztonsági termék - AD Network Video - FireVu Solution,
 • Legjobb biztonsági projekt/telepítés - Siemens - PPG Chemicals automatizálta széles surveillance,
 • A legjobb biztonsági szolgáltatást nyújtó az ügyfelek számára - Interr Security - Nido Student Living,
 • A legjobb együttműködés a rendőrséggel - Glasgow Community &Safety Services - az &Safety Services project.

Két csatornás mobil DVR GPS és gyorsulás mérő felvevővel.

Az emelkedő biztosítási díjak és az üzemanyagárak, veszélyes vezetés és ütközések esetén bizonyos helyzetekben meg kell vizsgálni a bíróságnak az eseményeket - mindezek a tényezők arra ösztönzik a személygépkocsik vezetőit és a közlekedési vállalatok tulajdonosait, hogy video megfigyelő rendszereket telepítsenek a járművekben. Az optimális megoldás a Protect 802 M70802 használata.
Car DVR camera system: PROTECT 802 (2 channels, GPS, accelerometer)
DVR kamera rendszer PROTECT 802, 2 csatorna, GPS, gyorsulásmérő
M70802
A Protect 802 M70802 egy mobil eszköz (beltéri alkalmazásra, jellemzően járművek belső terében) egyesíti két kamera képét és a DVR felveszi nagy felbontással a videót (1280x480 mindkét kamerából - egymás mellett) és a hangot, plusz GPS adatok és 3D gyorsulásmérő leolvasása, amelyek bemutathatják azt grafikonok formájában, három keretben.
Széles látószöget biztosít az elülső kamera 90°-os lencséje és a 120 °-osat a hátsó kamera. A képek mindkét kamerából 1280x480 pixellel veszi, a rögzítési sebesség 30 fps. Ez egy optimális megoldás a jármű belsejének, valamint az előttünk álló útnak az ellenőrzésére. A videó minősége elegendő a forgalmi események elemzésére, az emberek viselkedésére, sőt felismeri az emberek arcát, vagy a rendszámokat (ez függ az elülső kamera tárgyaktól való távolságától)


A videó és adatok rögzítése Micro SDHC (Micro TF) kártyára történik (a támogatott kapacitása 4-32 GB). A 4 GB-os memóriakártyára mintegy 65 percnyi felvételt tud tárolni (két csatorna egyszerre). Egy csatornáról történő felvételnél ez körülbelül 140 percre növekszik.
A film felvétele után a kártyát az olvasó a PC platformon leolvassa (Windows/Mac), ez biztosítja az ajánlott lejátszó (JPlayer). A lejátszón történő futtatás után a felhasználó le tudja játszani a rögzített videó fájlokat, így megakadályozható az átírás, leolvasható a sebesség értékei és a hely a GPS alapján a Google térképen (a PC-nek csatlakozni kell az internetre), külön illusztrálja a gyorsulást a grafikonon.
Car DVR camera with GPS - PROTECT 802
Rövid bemutatója a 2 csatornás mobil DVR PROTECT 802 kamerának

Eljött az ideje az optikai megoldások számára.

Egészen a közelmúltig, köszönhetően az FTTH rendszer elemeinek magas költségei miatt a televíziós elosztó rendszerekben a nagyobb távolságú átviteli vonalalak rendszereiben a drága és vastagabb koaxiális kábeleket és kaszkád RF erősítőket alkalmazták inkább. Ma már ez nem modern, és nem is költséghatékony megoldás.
Jelenleg üvegszálas hálózatokat gyakran a TV jeleket közvetlenül osztják el a végfelhasználók felé mind a lakó-és egyéb épületekben.


Jellemzően az optikai szálak csillapítása 4000-szer kisebb, mint a kiváló minőségű koaxiális kábelek.
Optical transmitter TERRA MOS-211AOptical Node TERRA OD-003 (FTTH receiver)
A példában alkalmazott eszközök a MOS-211A R81720 optikai adó és a Terra OD-003 R81728 optikai csomó. Ezt az FTTH megoldást már használták egy fogyasztói elektronikai berendezéseket gyártó cégnél tesztelésre DVB-T vevők számára. A standokat nagyobb távolságú vizsgálatoknak vetették alá, ami több mint 600 méter volt. Minden egyes csomópont egyszerre 15-vevő számára biztosít jelet.

Optical Node TERRA OD-003 (FTTH receiver)
A Terra OD-003 R81728 optikai csomópont ideális az FTTH rendszerek előfizetői vevő rendszerek számára. A maximális RF kimeneti jelszint 80 dBuV és ez alkalmas csatornák elosztására a passzív elemeken keresztül az egész lakásban, irodában, vagy egy családi házban.

Hogyan kell helyesen telepíteni a könnyű hozzáférhetőségű kábeleket?

Az ULTIMODE Building System az épületekben az optikai kábelezésre vonatkozó legújabb megoldás, amely minimalizálja az optikai kötések számát. A kábelrendszer alapját az ULTIMODE BS kábelek szerkezete tette lehetővé, hogy könnyen, egyszerűen elválaszthatók és eloszthatók legyenek a szálak a csőből.


ULTIMODE BS rendszer egy sok lakásos családi házban
A könnyű hozzáférhetőségű kábel telepítésének lépései:
1. A BS ULTIMODE kábelt az épület felső
részéből kell irányítani (A pont).
2. Annak érdekében, hogy csatlakozni tudjanak a szálak egy előfizetői optikai hálózati egység D. pontjába, ki kell vágni az ablakokat a csövek B. és C. pontjában, a vágásnál a szálat kiválasztani a B ponton és kihúzni a C. pontban az ablakon. A szál iránya az aljzat a D pontban.
3. Az ablakokat a B és C pontokban megfelelő pajzsokkal védeni kell.

Könnyű hozzáférhetőségű kábelek:
 • L7712 - ULTIMODE BS-12SM (12 egymódusú szál)
 • L7724 - ULTIMODE BS-24SM (24 egymódusú szál)
ULTIMODE BS könnyű hozzáférhetőségű kábel - a kiválasztott szál vágása

Szervizmonitor CCTV telepítők számára.

Egy CCTV kamera felszerelése után a telepítő általában azonnal szeretné a lehetséges beállításokat megcsinálni gyújtótávolság (látómező), fókusz és más egyéb paramétereket, amelyek a kamera OSD menüjében rendelkezésre állnak. Az MS-35P M3103 közvetlenül csatlakoztatható a kamerába annak érdekében, hogy felügyelje a képek változását a beállítások során. A kicsi méretnek (3.5" képátló), a könnyű súlynak köszönhetően a csuklón viselhető, ami segíthet a telepítőnek még kényelmetlen pozícióban is, mint például a magas létrán való helyzetben.


A monitor megtáplálható akkumulátorból, vagy külső AC/DC adapterből. Egy másik előnye az a képessége, hogy egy másik eszközt 12 VDC tápfeszültséggel tud ellátni egészen 500 mA terhelésig. Ezt a jellemzőjét akkor tudják hasznosítani, amikor a kamerát még nem a CCTV rendszerből hajtják meg, de azonnal tesztelni szükséges azt.Service Monitor MS-35P (3.5
Az MS-35P M3103 szervizmonitor lehetővé teszi a gyors beállításokat a kameránál, az objektívnél és a DVR-nél.

Milyen kamerával lehetséges a városokat a legjobban bemutatni az interneten?

Sandomierzben, Lengyelországban a Városi Tanács teszteli és egyúttal bemutatja a kamerával a város szépségét is. Ezúttal egy PTZ eszközt üzemeltetnek automata őrjárat módban. A kamerát a tanács épületen telepítették, amely 1280x720 pixel videó streamet szolgáltat. Az ONVIF szabványnak megfelel és a stream könnyen archiválható a NUUO NVR-en vagy másik szervereken, amelyek támogatják a megadott specifikációkat. A képek a kamerából a RTSP protokollal és a stream szerver használatával kerültek a város honlapjára, valamint a lejátszóval.
Videó stream a Sunnell 1.3 MP kamerából ( K1660 )
bemutatja a csodaszép sandommierzi királyi város panorámáját
Ennek a megoldásnak a köszönhetően a kamera internetes szerverét nem terhelik túl és a képeket egyidejűleg nézők száma sokkal magasabb lehet. Meg tudják nézni a város panorámájának lényeges részeit: Pilsudski Boulevard, Royal Castle, St. Jakab apostol és mások. Az 1.3 MP képfelbontás alkalmas arra, hogy a történelmi épületek szépségét és Sandomierz királyi város panorámáját megtekinthessük.
A nagy érdeklődés miatt a kamerából érkező képeket illetően a befektető növelni fogja a szerver kapacitását (uplink sávszélesség). Az egész projektet a Városi Tanács IT személyzete fogja megvalósítani.

Hogyan lehet bővíteni a HDMI kapcsolatot 45 méterig?

A DIPOL ajánlatában a passzív HDMI kábelek találhatók a 0.5-20 méteres tartományon belül. A kapcsolat maximális hossza megnövelhető a HDMI repeater a SignalHD H3610 használatával. A repeater egy aktív eszköz (HDMI kábelen keresztül megtáplálva), amely regenerálja a forrás jelet. Ennek a két hosszú kábel között kell elhelyezkednie, az első közölük (a forráseszköz és a repeater bemenete között) ne legyen hosszabb, mint 35 méter, és a másodiknál (a repeater kimenete és a céleszköz között) nem múlhatja felül a 10 métert.

Az eszköz megkülönböztető jellemzői:

 • Lehetőség a HDMI jelek továbbítására 45 m távolság fölött,
 • HD videó továbbítása akár 1080p,
 • Könnyű telepítés.
HDMI Repeater SignalHD (45 m)
Egy példa a HDMI repeater H3610 telepítésére
Új termékek a DIPOL kínálatában
Antenna Multiplexer: ZA-101M FM/6-12/21-69/21-69/75 (F-connectors)
Programmable Multiband Amplifier: Telmor WWK-951
Indoor Duplex Cable: ULTIMODE IDC-2MM (2xOM2-50/125)
Antenna Multiplexer ZA-101M
FM/6-12/21-69/21-69/75 (F-con)
C0380
Programozható szélessávú erősítő.
Telmor WWK-951
R89861
beltéri Duplex kábel
ULTIMODE IDC-2MM
L7202
Érdemes elolvasni
Hotel SMATV rendszere (SAT TV + DVB-T). Egy szállodai komplexum három épületből áll, amely MMH-3000 fejállomással rendelkezik, DVB-T multiplexként oszt el 6 műholdas csatornát egy sorozat Terra csatornaerősítővel hozzáférést biztosítva a DVB-T adások FTA csatornáihoz...

Egy hotel SMATV rendszerének rajza, amelyet 3 épületben telepítettek, az elosztás után elérhetők a DVB-T adások és 6 SAT TV amit DVB-T multiplexként továbbítanak.Videófelügyeleti rendszerek járművekben. A professzionális megfigyelő rendszereknek járművekben alapvetően a különleges mobil digitális videó felvevőknek állandó jelleggel beszerelve kell lenniük. Egy ilyen eszköz, amelyet kifejezetten járművekbe terveztek használhatja a 4 csatornás mobil DVR MDR4204 M85006...

A mobil DVR M85006 MDR4204 videófelvételeket készít 4 kamerából 25 fps-el a jármű mozgása közben és a soffőr vezetési ideje alatt

Az optikai videóátalakítók megoldják a CCTV rendszer telepítésének problémáját egy világítótoronyban. A befektető az egyik tengerparti városban úgy döntött, hogy a látogatók számára kinyitja a helyi világítótornyot. Annak érdekében, hogy megvédje a tornyot pusztítástól a turistáknak pedig biztonságot adjon és felügyelje a világítótorony fő berendezéseinek a működését, úgy döntött, hogy videó ellenőrző rendszert szereltet be. A tervezés során jelentkezett egy probléma a megfelelő továbbítási vonal kialakításával kapcsolatban, mivel azokat párhuzamosan együtt kellet volna az elektromos kábelekkel futtatni. Ennek egyetlen médium felelt meg, amelyet ebben a környezetben használni lehetett, ez pedig az optikai kábel volt...
Videó felügyeleti rendszer egy világító toronyban.
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!


DVB-T információk


DIPOL at ANGA Cable, Cologne, Germany, June 12-14, 2012