Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 35/2012 (2012. október 22.)

1.000.000 USD a "The Internet of things" számára!

Az októberi konferencián a Demo Fall 2012-ben a People Choice Award győztese az IDG Mediában az Ube lett és tulajdonosa $ 1.000.000 dollárt kapott az értékesítés elősegítésére, amelyik egy amerikai startup cég és egy új koncepcióval foglalkozik, az intelligens otthonok a kifejlesztésével.
A díjazott vállalat egy univerzális alkalmazást mutatott be, amely képes a távírányítóval az otthoni készülékekeket, köztük azokat a szokásos eszközöket, amelyek hálózati feszültségről működnek vezérelni. A projekt első fázisában azt tervezik, hogy közel 200 terméket integrálnak be a különböző gyártóktól TCP/IP-protokollok távvezérlésére. Az okostelefonok felhasználói képesek lesznek nem csak a tévék, STB-k és más modern elektronikus szerkezetek vezérlésére, hanem hőszabályozók, redőnyök, garázsajtók és megvilágítást is irányíthatnak segítségével - az otthonban csatlakoztatott eszközök mindegyike igazán "okos" lesz
A szoftveren felül az Ube további három IP-eszközt is kifejlesztett. A feladatuk az, hogy szabályozza az összes olyan elektromos eszközöket és berendezéseket, amelyek nem rendelkeznek hálózati interfésszel, de beletartoznak majd az otthoni automatizálandó rendszerekbe, mint például a világítás. A legnagyobb előnyük a megvalósítás egyszerűsége, amely közvetlen kapcsolatot biztosít a már meglévő vezetékes rendszerrel otthon és az irodákban. Amit eddig kínáltak az épületekben az automatizálás területén azok rendszerint nagyon drágák és nem nagyon intuitívek voltak.

Az Ube a Demo Fallnál bemutatta azt, hogy az okostelefonok emelkedésének népszerűségében, az Android potenciáljában és az iOS-ban új lehetőségeket teremt ezen a területen történő alkalmazásoknál, így a gyártás sokkal olcsóbbá válik, sokoldalúbb és ami most a legfontosabb - rendkívül egyszerű és intuitív a felhasználóknak, a közös folyamatokban való emberi részvétel jelentősen csökkenthető, ezáltal alapja tud lenni a tárgyak internetje - összekapcsolt gépek speciális funkciókkal. Képzeljük el csak azt, amikor megyünk haza, az okostelefonunk bekapcsolja a kávéfőzőt, hogy főzzön egy friss csésze kávét, a kedvenc sorozatunkat láthatjuk a tévén, beállítja a megfelelő hőmérsékletet a szobában az időjárástól függően...
Balról jobbra:
  • Az okos dugasz bármilyen fali aljzatba csatlakoztatható, hogy nagyon sokféle készüléket irányítson egy okostelefonról és mérje a fogyasztott energia mennyiségét
  • A világítást szabályzó egy 32 bites ARM processzor és Android OS alapján a felhasználó igénye szerint megváltoztathatja a megvilágítás fényerejét és az energiafogyasztást
  • Az okos fali aljzat felvált egy már létező csatlakozást - azonos funkciókkal, mint az okos dugasz - csak magasabb terhelhetőséggel
A múltban az automatizálási eszközök drágák voltak, nem voltak intuitívek és nehezen lehetett használni. Az Apple megérkezése és a mobil eszközökön lévő Google platformok széles hozzáférhetőséget biztosítottak és könnyű használatuk lehetővé tették az új fajta technológiák bevezetését.

Broadband TV Antenna: ASP-8W LUX A (with LNA-177 amplifier)
A DEMO egy sor konferenciát szervezett a világ körül az IDG Enterprise és VentureBeat által. 22 éven keresztül a DEMO színterén szemtanúja volt több mint 1500 vállalat bemutatójának és 20 000 technológiai megoldásnak. Rendszeres találkozókat tartottak az Egyesült Államokban, Kínában, Brazíliában és Szingapúrban, ahol koncentrálódtak a támogatások a legújabb technológiák és innovatív termékek fejlesztésére és finanszírozására, amivel a szervezőknek a legjobb esélyük van a sikerre és a globális alkalmazásra. A projektek és vállalatok közül a konferenciákon megtalálhatók voltak az igen jól ismert márkák Sun Java, Adobe Acrobat, Netscape Navigator, VM Vare. Tehát az Ube győzött, de nem csak egy millió dollár nyert ...

Optikai kábelrendező.

A csatlakozó dobozok vagy a panelek helyileg biztonságos és hatékonyan tárolási lehetőséget nyújtanak minden csatlakozó/kapcsolatnak. Az optikai kábelek minden szerelésénél rendelkeznie kell egy rendezőnek, ahol a szükséges kapcsolatok csatlakoztatására és megszüntetésére, valamint a hálózati csomópontok és végpontok elrendezésére lehetőség van. Az egyik megoldás az optikai kábelek csatlakoztatására a patch kábelek és az adapterek.
Broadband TV Antenna: ASP-8W LUX A (with LNA-177 amplifier)
Ultimode P-6 L5506 optikai kábel doboz tálcákkal,
amelyek tartják az Ultimode Fast-MS1 L5550
mechanikus csatlakozókat
A fenti képen egy példát mutatunk be az optikai kábelek rendezésére az L5506 dobozban. Az egymódusú kábelek már kapcsolódnak a PG-53S L3553 pigtaileken keresztül az ULTIMODE Fast-MS1 L5550 mechanikus toldókkal. Minden pigtail kapcsolódik az A-533S L4233 adapter az ULTIMODE MT-548 L5148 doboz szerelt előlapján.
Egy L5506 csatlakozótálca (két ilyen tálca van a L5148 dobozban) képes 16 L5550 csatlakozást befogadni, a csatlakozó tálcák teljes száma négyet tehet ki. A telepítőnek különösen figyelnie kell mindegyik rost megfelelő hajlító sugarának a betartására és a rostoknak és tálcáknak a rendezésére, amelyek optimális hozzáférhetőséget igényelnek.

DVB-T televízió és internet egy UTP kábelen keresztül.

A kisfeszültségű rendszerek irodaházakban gyakran nem tartalmaznak tévé antennakábeleket, de általában fel vannak szerelve szerkezeti kábelezésen alapuló UTP kábellel. Amikor néhány felhasználó csatlakoztatni akarna televíziókat és nézni a DVB-T adásokat, az RF elosztóhálózat hiánya jelentős akadályt jelenthet (sok helyen a TV jeleket nem lehet beltéri antennákkal venni).
Egy egyedülálló megoldás ennek a problémának a megoldására az, hogy a SIGNAL TV-LAN transzformátorokat kell használni a TV számára UTP-vel R94200. Egy pár passzív balun képes továbbítani analóg/digitális RF jelek egy antennáról, amelyeket megfelelő helyre helyeznek a már meglévő UTP kábeleknél. Az átvitel párhuzamosan történik a kábel rendes átvitelével (LAN, Internet). Ezt az ötletet láthatják a Signal TV-LAN balunnal az ábrán.Baluns for TV over UTP: Signal TV-LAN (2 pcs)
DVB-T és Ethernet jelek továbbítása a R94200 balunok használatával egyetlen UTP kábelen
Bár a megoldás alapja pont-pont közötti kapcsolat, azonban lehetőség van több adó-vevő készletekkel kombinált rendszert is kialakítani elosztókkal és a hálózatban kapcsolókat beiktatni. Amikor a RF jelszint az osztás után még elegendő további elosztáshoz, a jelet egy hálózati kapcsoló után elküldhetik egy másik UTP kábelrészhez, miközben a transzformátorokból további párokat használnak fel.
Baluns for TV over UTP: Signal TV-LAN (2 pcs)
A Signal TV-LAN R94200 balun nézete
A megoldás a balunok alapján sokkal gazdaságosabb összehasonlítva a koaxiális kábelekkel vagy IPTV technológiával (az utóbbi extra hálózati erőforrásokat is igényel). Nem konvertálják az eredeti RF jeleket, csak a továbbítási közeg változik meg.

Hogyan válasszuk ki a UPS-t?

A szünetmentes tápegységek (UPS) vészhelyzetben, áramszünet esetén biztosítják a tápfeszültséget a berendezések számára. Az alapvető szempont az ilyen típusú berendezéseknél, hogy a legnagyobb aktív és látszólagos teljesítményt biztosítsák az akkumulátor kimerülésének bizonyos szintjéig a megadott terhelésnél.
A teljes aktív és látszólagos teljesítményhez az összes eszköz csatlakozik és egy UPS nem haladhatja meg azokat a paramétereket, amelyeket a gyártó garantál. Ha az értékeket a látszólagos teljesítmény alapján bizonyos eszközök esetében a gyártók nem tüntetik fel, a biztonsági feltételezés az, hogy kétszer akkora, mint a teljesítményben megadottak. Ebben az esetben, a nemlineáris terhelések miatt (pl. számítógépek), legalább 20%-os teljesítmény alapot kell venni.
Az akkumulátorok üzemideje függ a használt akkumulátoroktól (mennyiség, kapacitás és feszültség). Az alábbi táblázat megmutatja a futási idő függvényében a tényleges terhelést. Például egy asztali számítógép monitor (teljes terhelésnél 125 W) a CyberPower OR1000 N9705 UPS több mint 35 percig fogja biztosítani a működést.
CodeModelApparent/ active power [VA/W]Batteries25% load [h:min:s]50% load [h:min:s]75% load [h:min:s]Full load [h:min:s]
N9705CyberPower OR10001000/6006 V. 7 Ah. 4 pcs
00:35:40 00:13:40 00:06:55 00:03:45
N9714CyberPower PR15001500/100012 V. 7 Ah. 4 pcs
00:44:00 00:18:00 00:09:30 00:06:00 

Hogyan kell használni a riasztócsatlakozókat a Sunell kamerákban?

A Sunell IP kamerák K1620, K1630, K1660, K1665, K1670, K1690, K1691, K1695 riasztó bemenet/kimenettel rendelkezik, hogy további védelmet lehessen a felügyelt létesítménynél biztosítani. Minden konfigurációs eljárást a kamerák menüi tartalmazzák.
A riasztási csatlakozók kiosztása a Sunell IP kameráknál
A riasztási bemenet aktiválása a DC feszültség csatlakoztatásával érhető el (+5 ... 12 V, "high" állapotban) a tüske jelölése IN, a földelés (COM). Arra is van lehetőség, hogy aktiválja a bemenetet a "low" állapotban (amikor a +5 ... 12 VDC feszültséget le kell kapcsolni az IN A riasztási bemenet aktiválódik a DC feszültség alkalmazásával (+5 ... 12 V, "high" tüskéről).

A kamera riasztási bemenete együttműködik a különböző érzékelőkkel:

  • PIR érzékelő - behatolásészlelést hajt végre, amikor az infravörös sugárzásban talál különbségeket, (fokozott hőmérséklet) történő egy behatoló/tárgy és a környezet között
  • üvegtörés érzékelő - reagál a törő üveg hangjára
  • ajtó/ablakérzékelő - a vészjelzést létrehozzák miután az ajtót/ablakot kinyitják
  • füst vagy gázérzékelő (hidrogén, széndioxid, metángáz, bután, stb.) - reagál a levegő csökkentett átlátszóságára, vagy a vegyszerekből fokozott mennyiségűre a levegőben
A riasztási kimenet használata
A riasztóbemenet aktiválása elindíthatja a kamera riasztó relét a kamera kimenetén (bezárul/kinyitja a relé érintkezőket). Egy ilyen kapcsoló vezérelhet bármilyen indító eszközt (pl. egy sziréna) egy külső 12 VDC áramforrásról, tényleges áramfelvétele 300 mA.

Hogyan telepítsük a rack szekrénybe az eszközöket a falon?

Az eszközök tartására kompatibilis a rack-szabványnak is megfelelő eszközök szerelhetők be az állandó rack szekrényeken kívül. Abban az esetben, ha korlátozott áll hely rendelkezésre, akkor is lehetséges egy kis méretű akasztható szekrény telepítésére.
Antenna UHF Preamplifier AA-101 ALCAD
Fali RACK keret SIGNAL 19 "4U R912009
Ilyen problémákat oldhat meg az R912008 (2U) vagy R912009 (4U) keretek használatával, amelyekbe beépíthetők a szabványos 19 RACK szabványnak megfelelő eszközök, közvetlenül a falakon. Ez jó megoldás akkor, amikor kicsi számú eszköz beépítésére kerül sor és olyan helyen, ahol nem szükséges megvédeni az eszközöket a jogosulatlan hozzáféréstől. A keret sarokpántok egyik oldalán könnyű hozzáférést biztosít a felszerelt eszközökhöz, anélkül, hogy a hátsó részt szét kellene szedni.

Új termékek a DIPOL kínálatában
Flat Panel Wall Mount: Signal PLB-2N (32
Mechanical Splice Holder: USM-6 (for ULTIMODE FAST-MS1)
Converter Clamping Ring for Famaval satellite dishes
Fali tartó
Signal PLB-2N (32"..60")
E93117
Mechanikus csatlakozó tartó
USM-6 (for ULTIMODE FAST-MS1)
L5556
Átalakító rögzítő gyűrű Famaval
műholdas antennákhoz
A9894
Érdemes elolvasni
Hogyan csökkenthető a passzív optikai hálózat bővítésének költségei (PON)? Az egyre inkább népszerű passzív optikai hálózatok lehetségessé teszik azt, hogy akár 64, vagy még több mint 128 felhasználót csatlakoztassunk egy adó eszközhöz. A hálózati architektúra alapja a meghajtás nélküli optikai osztók, amelyek jelentős csillapítást mutatnak az átviteli utakban (1:4 elosztási aránya egyenértékű körülbelül 7 dB gyengüléssel). Ez azt jelenti, hogy egy passzív hálózat ilyen mértékű kiterjesztése a passzív eszközök cseréjével jár, egy magasabb kimenő teljesítménnyel rendelkező aktív eszközökre, amelyeknek nagyobb a kimenő teljesítménye és a vevőkészülékek érzékenysége is magasabb... bővebben
Ethernet media converter and a compatible SFT module

Hogyan válasszunk egy antennát a digitális TV adások vételére (DVB-T)? Bár a legtöbb esetben DVB-T vétele nem követeli meg az antennák feltétlen cseréjét, amit mostanáig az analóg TV vételére használt, azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy sok esetben szükséges a rendszer korszerűsítése... bővebben
Hogyan hozzunk létre "privát" DVB-T multiplexet műholdas csatornák állományából? A TERRA MMH-3000 fejállomás felajánlja ezt a képességét, hogy digitális multiplexeket hozzon létre (DVB-T vagy DVB-C), a műholdas csatornákból, a különböző transzponderekről és műholdakról.
A Terra fejállomás lehetővé teszi a legversenyképesebb megoldásokat a hatékonyabb sávszélesség és a csatorna kapacitást illetően... bővebben
Egy ábra VB-S/S2 jelkonvertálás DVB-T multiplexre