Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 07/2013 (2013. február 11.)

Milyen hírek vannak a DVB-T2-ről.

A Broadcom Corporation a világ egyik vezetője és innovátora a félvezető a vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs megoldásoknak, kifejlesztett egy olyan chipsetet, amelybe számos funkcióját beépítette az eddig külön IC-ben megvalósított önálló rendszereknek. A BCM7563 chip magában foglalja a DVB-T2 vevő, a demodulátor, processzor és audio/video dekódert. Az IC, amelyet a szakemberek létre hoztak a Broadcom SoC technológián alapszik (system-on-a-chip). Az új terméket a közelmúltban már be is mutatták a CSTB kiállításon Moszkvában.
Mostanáig a DVB-T2 a legszélesebb körben Dél-Afrikában és Délkelet-Ázsiában használatos. Nemrég több európai ország a földi televíziózás digitalizálásának a továbbfejlesztésénél erre felfigyelt, különösen azokra az országokra gondolva, akik már több éve a digitális tévévé formájának kiválasztásánál műszaki és gazdasági okok miatt úgy döntöttek, hogy az MPEG2 kódolási módszert választották.

A digitális földfelszíni televíziós rendszerek a világon (végrehajtott vagy folyamatban lévő megvalósításokkal)
Európában az első ország, amely hivatalosan a DVB-T2 műsorszolgáltatást elindította az Egyesült Királyság volt. Ez pontosan négy évvel ezelőtt volt. Azóta az európai országok közül már többen büszkélkedhetnek a legmodernebb földi televíziós rendszerrel, többek között Horvátország, Dánia, Finnország, Olaszország, Oroszország, Szerbia és Svédország. Többé-kevésbé tesztelik további 8 országban: Belorusszia, Észtország, Franciaország, Németország, Lengyelország, Szlovénia, Spanyolország és Svájc.

Az Európában történő változtatások lakmuszpapírja a német piac. Egyfelől a közszolgálati műsorszolgáltatók mint pl. az ARD ragaszkodik ahhoz, hogy vándoroljanak át a DVB-T2-re és ez a változás 2016-ig következzen be, a másikon - RTL és MABB szervezet (Berlin Brandenburg Media Authority) azt mondja, hogy a televízió jövője az internet és a DVB-T2-re való átmenet teljesen ésszerűtlen. Annyira, hogy a végső döntés - feladni az új szabvány megvalósítását vagy folytatni a meglévőt - függhet további szereplőktől is különösen a ProSiebenSat.1, csoportjától.
A DVB-T2 megvalósításának kudarca esetén összpontosítani kell a tévé elosztásánál az internetre, így Németország lehet a kiváltó oka ennek a tendenciának az európai országokban. Tehát gazdasági szempontból a legjobb választás, mint több országban is a kivárás lehet ... várni kell.

Mi a különbség az APC és UPC csatlakozók között?

A legnépszerűbb csatlakozók a szálptikai rendszerekben az SC (Standard Connector), FC (Ferrule Connector), és LC (Little Connector).
Multimode Patch Cord ULTIMODE PC-011S (SC-SC, 62.5/125)
Duplex csatlakozók: SC/APC (zöld) és SC/UPC (kék)
Az SC csatlakozókat sok aktív eszközben használják, mint például a média-és videó konverterekben, amelyek gyors és könnyű csatlakozást biztosítanak. Az FC csatlakozók menetes teste a különböző optikai eszközökre vagy adapterekre biztonságos kapcsolatot valósít meg. Az LC csatlakozókat az SFP modulokban alkalmazzák általában a kicsi méret miatt.
A reflexiós jelenség egy UPC (kék) és egy APC (zöld) csatlakozóban
A csatlakozók mindegyikének két verziója van, UPC és APC. Az UPC erőforrások Ultra Physical Contact, APC a rövid Angled Physical Contact kapcsolatokhoz. A különbség a rost végének polírozásában van. Az UPC csatlakozó végén lévő profil lapos, egy APC-ben ez egy 8 fokos szögben van. A rost végének felülete bizonyos szögnél megakadályozza a fény visszaverődését az interfészből. A szögben polírozott csatlakozókat párosítani csak a másik hasonló csatlakozókkal lehet.

Twin tuneres PVR vevőkészülék egy kábelen.

A műholdas platformok növekvő vonzereje magukban foglalják a twin tuneres PVR vevőkészülékeket népszerűségét, amelyek merevlemezes meghajtókkal vannak felszerelve és ez két független műholdas jelet igényel. Tehát a régebbi egyéni telepítéseket SINGLE LNB-vel kell bővíteni.

A legegyszerűbb megoldás során cserélni kell egy single LNB-t egy TWIN LNB fejre egy másik kábelt is felhasználva.
Steel Satellite Dish: CORAB ASC-800TA-J (80cm)TWIN LNB: Inverto BLACK Ultra 0.2dBCable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)Cable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)
A TWINSENDER R85260 szett alkalmazásáva két SAT jel küldhető egy koaxiális kábelen
Amikor a második koaxiális kábel telepítése lehetetlen, vagy nehézségekbe ütközik, a Twinsender R85260 szett lehetővé teszi két műholdas jel elküldését egy már meglévő kábelen keresztül. A készlet két független műholdas jelet képes továbbítani (választhatóan a földi FM/tévé adásokkal) egy koaxiális kábelen. Ez egy ideális megoldás mindenki számára, akik szándékoznak kicserélni az egyszerű SAT vevőkészüléküket egy PVR-re, (két IF bemenet), vagy egy másik független DVB-S/S2 vevőkészüléket használ anélkül, hogy egy másik koaxiális kábelt használna fel.

CCTV rendszer videóhoz való drótnélküli hozzáféréssel.

A befektetőnek szüksége volt egy videó megfigyelő rendszerre az irodaházban, amelyet helyileg egy másik épületben lévő felügyeleti szobában telepítettek. Strukturált kábelezés nem volt az épületek között.

A megoldást a Trend M72608 DVR és a TCO5807h M1559 drótnélküli A/V átviteli rendszerre alapozva sikerült biztosítani. A drótnélküli kapcsolat továbbítja a videojelet a DVR spot/main out kimenetéről. A kimenet programozható, pl. lehetséges kapcsolni a csatornák között egy előre beállított várakozási idővel.
Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Outdoor Compact Camera: n-cam 700 ANPR (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.08 lx, 9-22 mm, IR up to 40m, OSD)Vandal Proof Camera: v-cam 430 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 20m)Compact Outdoor Camera: n-cam 270 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 4-9mm, OSD, IR 25m)High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)CCTV Network DVR: TREND 260X08 (H.264, 8 channels)19Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)
CCTV rendszer videóhoz való drótnélküli hozzáféréssel összetevői
A projektben olyan kamerákat kellett alkalmazni a felügyelet során, amelyek rögzítik a területre belépő és azt elhagyó járműveket további megvilágítás nélküli éjszaka is. A legjobb választás ebben az esetben az n-cam 700 ANPR M11290 kamera, amelyet kifejezetten erre a célra terveztek és a túlexponálással szembeni biztosítson ellenállást, amely jellemzően az autók fényszóróiból okozott közvetlen fény okoz.
Az n-cam270 M11287 külső kamerát az épület környezetének a megfigyelésére szánták. Ezek választották ki köszönhetően a kiváló képminőségének (Sony ExView HAD CCD II képérzékelő és Sony Effio-E DSP mechanikus IR szűrő miatt) és a szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni magas ellenálló képesség miatt. Az épületben nagyfelbontású (600 TVL) vandálbiztos v-cam 430 M10754 kamerákat telepítettek. A videó megfigyelőrendszert nagysebességű PTZ kamera PH-33 M1196 is támogatja 33x optikai zoommal.

Hogyan lehet megtáplálni azt a kamerát, amelyik nem rendelkezik PoE-val?

Általában a Power Ethernet kameráknál ezt a funkciót tudják használni, amelyek kompatibilisek a 802.3af szabvánnyal. A szabvány lehetővé teszi az adatok és tápfeszültség továbbítását ugyanazon az UTP kábelen keresztül. A tápegység rövidzár- és túlterhelés elleni védelemmel van ellátva, pl. M1890.
Switch TP-Link TL-SF1008D (8 ports)PoE Adapter (with leads)PoE Adapter (with leads)Wireless Pan-Tilt IP Camera: TP-Link TL-SC4171G (0.5 lx, VGA, IR, 30fps, MPEG-4, 4.3 mm)
A fenti ábra PoE funkció nélkül mutat egy megoldást a távoli tápegységre sodrott érpárú kábelen keresztül egy kamera számára. Az eredeti tápegység a kamerával tartalmaz egy 230 VAC kivezetést, amely a különböző helyszíneken Powert Ethernet használ (PoE) adapter N9205. A két készlet PoE adapter lehetővé teszi a LAN eszközök meghajtását (DC feszültség 12V) a tipikus kábeleken keresztül (FTP/UTP , stb.). Kérjük vegye figyelembe a feszültségesést is (körülbelül 0.1-0.2 V/méter). Többet a kamerák meghajtására a CCTV rendszerekben olvashat ide klikkeljen.

Hogyan lehet javítani az LTE-kapcsolatot?

A mobilszolgáltatótól származó jel növelése érdekében az LTE modemet és az eszközt egy külső antennához kell csatlakoztatni a mobilszolgáltató bázisállomásának irányába.
A TRANS-DATA LTE antennákat a megbízható és stabil paraméterek, a magas nyereség és az alacsony VSWR jellemzik, miközben jelentősen növelik a jel erősségét.
4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
LTE Antenna: TRANS-DATA LTE KPV 7/10
4G/3G/GSM Antenna
TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
A741031
4G/3G/GSM Antenna
TRANS-DATA LTE KPV 7/10
A741021
Ahhoz, hogy a megfelelő jelszint és jelminőség elérhető legyen az antennát egy megfelelő RF átalakító használatával csatlakoztatni kell a modemhez 50 ohmos koaxiális kábel segítségével. Egy vevőinknél már tapasztalt nagyon népszerű kábelválasztás az N dugasz FME aljzat (RF-5 10 méter), plusz egy megfelelő RF adapter egy speciális LTE modemhez pl E83205 Huawei E398.

4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
Felhasználási példa az A741021 antennával egy LTE modemhez csatlakoztatva
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Network Video Recorder: NUUO NVR Titan NT-8040(R) (max 64ch)
Horizontal Cable Organizer (1U, 7 holders, for 19-inch RACK)
DVB-T Antenna Amplifier AC18 (5VDC)
NUUO NVR
Titan NT-8040(R)
K4804
Horizontális kábelrendező
1U, 7 tartó
R9120242
DVB-T Antennaerősítő
AC18 (5VDC)
B2512
Érdemes elolvasni
SMATV rendszer kaszkád multiswitchekre alapozva. A projekt területe egy többlakásos épület volt SMATV rendszerben, amely DVB-T és SAT jeleket szolgáltat (két műholdról Hot Bird és Astra) 64 antenna fali aljzat mindegyikébe ( R694100 )... bővebben
SMATV rendszer ábrája, amelyet az ingyenes TERRA SatNet szoftver használatával terveztek.
Oktató videó: TERRA SatNet software SMATV rendszerek tervezésére.
Az analóg CCTV rendszerek drótnélküli távirányításos menedzselése. Amikor egy analóg CCTV rendszernek internetkapcsolat nélkül távolról hozzáférhetőnek és irányítottnak kellene lennie, a jó ötlet létre kell hozni egy drótnélküli kapcsolatot a megfigyelt hely és az irányító szoba között. A kapcsolat kialakítható egy pár TP-LINK TL-WA5210G N2350 hozzáférési ponttal... bővebben
Egy egyszerű CCTV rendszer vezeték nélküli távoli menedzsmentje
Munka közbeni helyes ülő testtartás. A szellemi munka gyakran együtt jár a számítógépek előtt való üléssel. Az emberek, akik ülő munkát végeznek gyakran szenvednek olyan betegségben, amelyeknek kiváltója lehet és a legnagyobb probléma, hogy ezt csak a későbbi vizsgálatok derítik ki... bővebben
Helytelen és helyes ülő testtartás
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)