Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

2013/21. szám (2013. május 20.)

Gyorsabban az optikai szálnál!

Az Aoptix - egy amerikai cég - nagy tapasztalatokkal rendelkezik a lézerkapcsolatok építésében az amerikai hadsereg számára. A kapcsolatok akár 200 km távolságig is működnek már a jellemző sávszélesség pedig 10 Gbps. A cég úgy döntött, hogy kiterjeszti a tevékenységi körét a polgári piacra is. Ez az innovatív megoldás lehetővé teszi az adatok átvitelét sokkal rövidebb késésekkel, mint a száloptikai rendszereknél, ill. összehasonlítható az adatátviteli sebesség is.
(forrás: www.extremetech.com)
A High Frequency Trading (HFT) a gyors vételi és eladási eszközökön alapszik. A tranzakciós rendszerek lappangásainak csökkenését - minden ezredmásodpercben - meg lehet fordítani úgy, hogy a játékosok ezzel a technikával milliókat keresnek. A siker kulcsa az üzletben, a megfelelő eszközök gyors megtalálásán múlik. Megvásárolni és eladni ezeket általában alacsony haszonnal kell, sokszor egy óra, perc, vagy akár egy másodperc idő alatt a többi versenyző előtt. Az egész folyamat a számítógépre telepített szoftver által vezérelhető és egy tranzakció nem tart tovább, mint néhány milliszekundum. A telekommunikációs technológia fejlesztése, amely csökkenti az adatok késleltetését, a legfontosabb tényező a vállalatok számára, melyek a globális állományban és a deviza piacokon működnek.
Jelenleg munka folyik három optikai kábellel, a Londoni és Tokiói csatlakozáshoz. Ez lehetővé teszi az átviteli késleltetés csökkentését a pénzügyi központok között 230 ms-tól 170 ms-ig. A projekt költsége 1.5 milliárd dollár. Az új Hibernian Express transzatlanti kábel London és New York között ($ 300,000,000) csökkenti az oda-vissza késleltetés (RTD) időt 65 ms-tól 59 ms-ig. Vannak befektetők, akik hajlandóak többet fizetni egy ilyen milliszekundumi csökkentésért.
(forrás: www.extremetech.com)
A vállalkozások csökkentik az átviteli késedelmet a vezeték nélküli hálózatok segítségével is, amelyek nem pusztán a lézertechnológiát használják. Egy amerikai üzemeltető, a Perseus Telecom nemrég fejezett be egy vezeték nélküli mikrohullámú építkezést, a Londont és Frankfurtot összekötő kapcsolatot. A szükséges idő, amivel továbbítja a csomagokat mindkét irányban (RTD), csak 4,6 ms, amely körülbelül fele annyi idő, mint amikor az adat optikai szálon keresztül utazik. Az ultra-alacsony késleltetés titka, a több antenna precíz elhelyezése és a köztes eszközök megszüntetése.
Az Aoptix azt állítja, hogy a lézer fogja felváltani a jelenleg használt mikrohullámú kapcsolatot, a mobilhálózatok bázisállomásai között, amely hatszoros kapacitást és kétszeres távolslágot kínál. Az Aoptix által épített lézeres kapcsolat ellenáll az időjárásnak, beleértve az esőt, havat, így kiküszöböli e problémát a jelenlegi lézeres megoldásokhoz képest.

Hogyan válasszunk konzolt a TV-hez?

A televízió helyzete határozza meg a felhasználó(k) kényelmét, beleértve az egészségre és a biztonságra mért lehetséges hatását. A kiválasztás a megfelelő állványon, a szükséges teherbíráson, a képernyő méretén és a rögzítési szabványon alapszik.
A legfontosabb paraméter a teherbíró képesség, amelynek legalább akkorának kell lenni, mint a TV/monitor súlya (a biztonsági ráhagyás erősen ajánlott). Ez a kérdés alapvető a berendezés és a nézők biztonsága érdekében.
A második feltétel a rögzítési szabvány (FDMI / MIS). A TV/monitoroknak tartók/konzoloknak általában lyuk mintáik vannak, amelyek megfelelnek a VESA szerelési előírásoknak. Bár lehet használni adaptert, a felhasználóknak feltétlenül meg kell vásárolni, hogy illeszkedjen a lapos panelek mintáihoz.
A harmadik fontos paraméter a képernyő mérete. Előfordulhat, hogy a tartó megfelel az első két feltételnek, de a TV átlója nagyobb, mint a kinézett tartó. Ezután fennáll annak a veszélye, hogy a TV-t nem lehet dönteni és/vagy elfordítani a kívánt helyzetbe. Kis monitorok esetében a konzol, melyet nagyobb panelekhez szántak, kiáll a képernyő kontúrjából.
A nem megfelelő TV tartó kiválasztásának hatásai:
csökkentett beállítási tartomány vagy hiányos lefedettség
Abban az esetben, ha a tartó lehetővé teszi a felhasználónak a TV és a fal közötti távolság beállítását, a kívánt jellemző a struktúra megfelelő merevsége. Az alacsony költségű megoldások profilozott acéllemez karokat használnak. A magasabb osztályú tartók két, szimmetrikus, öntött fém kart használnak. Minden kar ki van téve csavaró erőnek. A tartók előbbi kategóriája hajlamos csavarodni, ami azt jelenti, hogy a felhasználó beállíthatja a panel távolságát a faltól úgy, hogy korrigálja a szintet/dőlést is.
Special tile with hole for mast
Special tile with hole for mast
A nagy stabilitású LCD/plazma tartók: E93160 és E93169,
lehetővé teszik a faltól való távolság beállítását (50...444 mm),
60 fokos vízszintes forgatás tartománnyal

Szabadon választott reklámok hotel TV rendszerekben.

Sok hotel tulajdonos szeretne indítani a szállodai tv-rendszereiben "privát" csatornákat, kijelölt tartalommal (beleértve a reklámokat is). A tipikus jelforrások között, beleértve a PC-t, DVD/Blu-ray-t és a nagyon népszerű médialejátszót, képesek lejátszani korábban elkészített prezentációkat és videókat. Jelenleg a kívánt videó formátum Full HD. Olyan eszköz, amely lehetővé teszi a videó elosztását, mint egy DVB-T multiplexet az egész hotel TV rendszerében, az a HDMI-COFDM modulátor: Signal-751 R86751. A HDMI jelet (akár Full HD 1080p) modulálja RF jellé (egy vivőfrekvenciával) a DVB-T szabvány (COFDM) szerint, így a HD televízió által fogható, amely az antenna rendszerhez csatlakozik.
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitHDMI - COFDM (DVB-T) Modulator: Signal-7511-way Tap: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-way Tap: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-way Tap: Signal O-1-12dB (5-1000MHz)1-way Tap: Signal O-1-12dB (5-1000MHz)Dual-band Wireless Router: TP-LINK TL-WDR4300 (2.4&5GHz)
A Signal-751 R86751 multifunkciós készülék alkalmazása-
amely Full HD jelet oszt szét DVB-T csatornaként a hotel TV rendszerében
és egy IP stream is elérhető a Wi-Fi hálózatban
A fenti példában, a bemeneti jel egy laptop HDMI kimenetéről érkezik. Ezen túlmenően, a Signal-751 R86751 eszköz összegyűjti a Dipol 44/21-69 Tri Digit A2670 UHF antenna által biztosított rádiófrekvenciás jeleket. Minden jel kombinálva van a beépített RF csatolóban, amit tovább lehet osztani egy tipikus RF antenna rendszerben. A jeladó bemenetére belépő HDMI jel elérhető IP stream formában az NMS kimeneten (UDP/IP). Az IP multicast adatfolyamot a TP-LINK N3260 vezeték nélküli router sugározza. A tartalmat meg lehet nézni PC-n, laptopon és tablet-en, a megfelelő feldolgozási teljesítménnyel és egy megfelelő stream lejátszóval, például: VLC.

Videó megfigyelés éjszaka - jobb képek.

Az új Sunell SN-IRC5930AHLDN M11282 kamera fel van szerelve a következő generációs Sony Effio-E DSP-vel (CXD4140GG). Az effektek legjobban az éjszakai működéskor érvényesülnek az IR világítással együtt. A képek fényesebbek és megfelelően kontrasztosak.
Az intelligens IR világítás funkciónak köszönhetően, az SN-IRC5930AHLDN M11282 kamera által rögzített képek mentesek a közeli vagy tükröződő tárgyak okozta túlexponálástól.
A Sony Effio-E DSP (CXD4140GG) alkalmazás kiterjeszti a képfeldolgozás lehetőségeit és kombinálja a fejlett képérzékelőt használó M11282 kamerával, amely 650 TVL (színes) és 700 TVL (B&W) vízszintes videó felbontást több mint 54 dB S/N arányt és a színek jó egyensúlyát biztosítja. A mechanikus kapcsolású IR szűrő (ICR) optimális képalkotást biztosít nappal és éjszaka egyaránt. A nap folyamán a kamera bekapcsolja az infravörös szűrőt, így a színek élénkek és természetesek; éjszaka pedig a szűrő nélkül a kamera teljes érzékenységgel rendelkezik az infravörös fény irányában.
Ceiling Dome Camera CAM 082 (420TVL, Sharp, 0.5 lx, 3.6mm)
Sunell SN-IRC5930AHLDN kamera
M11282

Hikvision DVR - rugalmas, hatékony és megbízható.

Kínálunk több modern Hikvision DVR-t: - DS-72xxHVI-SV - M72104, M72108, M72116. Ezek a 4, 8 és 16 csatornás CCTV hálózati DVR-ek képesek felvételezni WD1 (960 x 576 px) felbontásban - a maximális felbontás, ami lehetséges az analóg CCTV rendszerekben. A DVR közvetlenül vezérelhető az egér csatlakoztatásával az USB portba (beállítások, élő irányítás, visszajátszás, mentés). A menedzsment szintén kezelhető az infravörös távirányítóval.
A 19"-os Iiyama ProLite E1980SD-B1 M3017 monitor 1280 x 1024 pixel maximális felbontással képes megjeleníteni az élő és a rögzített képet minőségi romlás nélkül. Le tud játszani hangot is, ha ez a funkció integrálva van a CCTV rendszerben. Ha a monitor fel van szerelve egy E93351 fali konzolra, úgy nem foglal helyet az asztalon és a helyzete is könnyen beállítható.
LCD Monitor Wall Mount: Signal LDA05-222 (1719Audio Module: MP-6/D (microphone w/ balanced output) CCTV Network DVR: HIKVISION DS-7216HVI-SV (16ch-WD1-HDMI)Access Point 802.11n: TP-Link TL-WR841N(300Mbps, built-in router and 4-port switch) Stabilized Power Supply ZK-150 (11.4-13.2VDC, 16x0.8A) Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC5930AHLDN (day/night, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m)
Egy CCTV rendszer, amely a Hikvision DS-72xxHVI-SV sorozaton alapszik
A Hikvision DVR-ek az IP hálózatokhoz az IVMS 4000 vagy IVMS 4200 szoftverrel csatlakozhatnak, vagy internetes böngészőkön keresztül: Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Safari. A hozzáférés lehetséges népszerű mobil platformokon keresztül is - Android, Windows Mobile, IOS.

Vezeték nélküli CCTV IP rendszer egy parkolóban.

Videó megfigyelő rendszerek építésénél parkolókban, a szerelőknek meg kell oldani a vezetékek problémáját. Általában a legjobb megoldás a vezeték nélküli átviteli rendszerek.
Egy példa a gépjárműparkolók professzionális CCTV felügyeletére:
  • Full HD-s (2 MP) IP kamera: Sunell SN-IPR54/12DN/V K1680 - fix kamerák kerítésekre szerelve, illegális belépők rögzítésére. Széles látószögű megapixeles kamerák használatával, a tervező jelentősen csökkentheti a kamerák számát;
  • Nagy sebességű dóm IP kamera: Sunell SN-IPS54/70DN/Z18W K1660 - speed dome kamera található a parkoló központi részén, így a kezelő az egész terület minden eseményére tud összpontosítani;
  • NUUO szoftver - felvételezés és képelemzés. Az a képesség, hogy képes megszámolni a tárgyakat és figyelmeztetni az egyik eltűnését, a legjobb tulajdonsága a felügyeleti szoftvernek;
  • ULTIAIR 419KC N2300 + ULTIAIR 319KC N2310 - eszközök a vezeték nélküli adatátvitelhez.
Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCIP High Speed Dome Camera: Sunell SN-IPS54/70DN/Z18W (1.3MP, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 419KC
Példa egy IP CCTV rendszerre egy parkolóban
Új termékek a DIPOL kínálatában:
CAM Module for MMH-3000 Headend: AlphaCrypt Classic / Panaccess
SFP Transceiver: TP-LINK TL-SM321B (1Gbps WDM LC 10km)
Optical Power Meter GRANDWAY FHP1B02
CAM Modul
MMH-3000 fejállomáshoz
Panaccess
A9948
SFP Transceiver
TP-LINK TL-SM321B
(1Gbps WDM LC 10km)
L1421
Optikai teljesítménymérő
GRANDWAY FHP1B02
L5821
Érdemes elolvasni
Összetevők a nagysebességű száloptikás kapcsolatok számára. Egy telepítő cég volt az, aki egy nagykapacítású összeköttetést létesített két szerver szoba között ugynabban az irodaházban. A szükséges adatátvitel 1 Gbps volt 200 méter távolságban. A befektető úgy döntött, hogy az optikai megoldásokra alapozva a gigabites ULTIMODE optikai médiaátalakítókat és beltéri ULTIMODE IDC kábeleket alkalmaz. A kábel rostszálait egy száloptika-panelbe helyezték egy 19 collos rack szekrénybe, amelyek pigtailekhez csatlakoztak mechanikus KeyQuick csatlakozóval. bővebben
Az épületben lévő száloptika-kapcsolat összetevői
Privát zónák CCTV kameráknál. A kiválasztott területek maszkolása sok videó megfigyelő rendszer fontos funkciója. A funkció általában be van ágyazva a modern biztonsági kamerákban. A privát zóna kimaszkolja pl. épületek ablakait, WC-ket, számítógép monitorokat, stb. Ha ezek a helyek/objektumok nincsenek maszkolva, a személyzet hozzáférhet a megfigyelő rendszerhez, ami jogellenesen sérti az emberek magánéletét bizonyos helyeken. bővebben
Amiatt, hogy a privát zónák szabálytalan alakúak, a Sunell kameráknál ( M11220 és M11225) nagyon pontosan lehet beállítani (akár trapéz formában).
Vezeték nélküli hálózatok védelme a villámcsapástól. Bizonyos szempontból sok antenna védi az együttműködő adó-vevőket (AP) légköri kisülések ellen. Ezek az antennák ilyenkor rövidre záródnak. Erre egy példa az A741030. bővebben
RF túlfeszültségvédő TRANS-DATA 900-2500MHz A6815, amit Wi-Fi és GSM hálózatokban használnak