Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

2014/9. szám (2014. márc. 3.)

Gyorsabb, mint az LTE – a pCells érkezése.

Három héttel ezelőtt, Steve Perlman, az Artemis Network alapítója, bemutatta a világnak az új technológiát, az úgynevezett pCell-t - Personal Cell. A vezeték nélküli átvitel új megközelítésének célja, hogy megnövelje a sávszélességet a mobil eszközök és a mobil adók vagy egy Wi-Fi infrastruktúra között és megoldani a vezeték nélküli kapacitás problémáját. Ez az 5G? Nem! Ez valami teljesen más, amely egy új utat határoz meg.

Jelenleg minden egyes hagyományos vezeték nélküli kapcsolat a rendelkezésre álló spektrum egy részét elfoglalja – az interferencia elkerülése érdekében az adatsebesség minden felhasználóra esik, mivel egyre több felhasználó osztozik ugyanazon a sávszélességen. Az átviteli csatornának megvannak a maga korlátai, így korlátozott számú egyidejű kapcsolatra képes (Shannon-törvény). A legújabb technikák, mint például a MIMO (802.11n, LTE) lehetővé teszik a rendelkezésre álló sávszélesség jobb kezelését, de lehet, hogy ez nem lesz elég a jövőben. A pCell egy megoldás erre a nagyon alapvető vezeték nélküli kapacitás problémára, amely lehetővé teszi több eszköz számára, hogy ugyanazt a frekvenciasávon osztozzanak, miközben számukra a teljes vezeték nélküli csatlakozási lehetőségeket biztosítja.

pWave rádió az Artemis-től

A pCell elképzelése az Elosztott-Bemenet-Elosztott-Kimeneten (Distributed-Input-Distributed-Output) (DIDO) alapszik, amelyet már 2009-ben kidolgoztak, ám a nehéz végrehajtása miatt, eddig csak elméleti kérdésként maradt meg néhány egyetem figyelmével. Egyszerűen fogalmazva, a DIDO és a pCell hozzárendel minden eszközhöz egy saját zónát (cellát), amelyben lehetőség van a kapcsolat létrehozására nagy adatátviteli sebességgel. Fizikailag, a pCellák helyi hozzáférési pontok (pWave rádiók), melyek kisebbek lehetnek, mint 1 cm. Az interferencia problémája megoldható hozzáférési pontok által használt megfelelő modulációs rendszerekkel és a továbbított adatok speciális feldolgozásával, bonyolult algoritmusokkal, végrehajtva egy távoli adatközpontban. Mivel a technológia magában foglalja az eszközök mobilitását, ezért szükséges új interferencia-mentes zónákat dinamikusan generálni.

DIDO hálózat - az egyes felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a teljes sávszélességet
(forrás: blog.telecomfuturecentre.it)

A pCell hozzáférési pontok, az úgynevezett pWave-ek képesek kommunikálni az adatközpontokkal, vezetékes vagy vezeték nélküli eszközként, amely megkönnyíti a telepítést és csökkenti a hálózati költségeket. Az Artemis pWave rádiókat tesz több száz háztetőre San Francisco-ban és igyekszik együttműködni egy telekommunikációs céggel, vagy tech óriással, a kereskedelmi szolgáltatás elindításának érdekében, 2014 negyedik negyedévében.

A pCell technológia bemutatása.
Kattintson a képre a videó megtekintéséhez, melyet az Artemis Network készített.
Több millió vezeték nélküli eszköz van, amelyek nem képesek 100%-ban kihasználni a sávot a hálózat korlátozásai miatt. A pCell megoldást jelent erre a problémára. Az indulása végbemehet már 2015-ben. A szabványosítás lehet érdekes a készülékgyártók szempontjából az egész világon.

Leágaztató egység a könnyű hozzáférést biztosító kábelekhez.

A könnyű hozzáférésű kábel egy olyan megoldás, amely kifejezetten megkönnyíti a ​​szálak elosztását sokemeletes épületekben, mint például irodákban, többcsaládos házakban. A kábelek egyedülálló tervezése miatt, az egyes szálak könnyen elérhetőek és kihúzhatóak a kitörésből 30 méter hosszan. Amellett, hogy helyet takarít meg a függőleges kábel aknákban, a könnyű hozzáférésű kábelek alkalmazása határozottan csökkenti a telepítési időt, összehasonlítva a hagyományos rendszerekre alapozott csillag topológiával, ahol külön optikai szálak mennek a szerver/technikai helyiségbe a felhasználói aljzatokból.

Breakout egység VertiCASA VQ-BU
Elosztó ​​doboz könnyű hozzáférésű kábelhez (1:6)
VertiCasa Cable Protection Cover
Leágaztató egység: VertiCASA VQ-BU (1:4)
L5351
Elosztó ​​doboz könnyű hozzáférésű kábelhez (1:6)
L5352
VertiCasa kábelvédő fedél
L5350
Az elemek szükségesek a könnyű hozzáférésű kábeleken alapuló rendszerek telepítéséhez, a kitörési egységek és elosztó dobozok mellett. Biztosítják a kitörési ablakok megfelelő védelmét a kábel csövek kivágásánál, menedéket biztosít a kihúzott szálaknak és megfelelő helyzetben tartják a megengedett hajlítási sugárban. Végül a kábelek rögzítésére használják őket az épület szerkezetén.

Az optikai szálakat, melyek a terjesztési pontok (leágazási egység ( L5351) négy szálhoz vagy elosztó doboz ( L5352) hat szálhoz) és az előfizetői helyiségek közt futnak, védeni kell VC-BME L7211 elosztó csővel. Amikor egy ablakot kivágnak, de még nincs szál kivezetve, a megfelelő védelmet a VertiCasa fedél L5350 biztosítja.

A Signal-751 DVB-T modulátorok kiskereskedelmi forgalomban.

Ahhoz, hogy el tudjuk osztani a tartalmat multimédiás, vagy Blu-ray lejátszóról, számítógépről, DVR-ről vagy STB-ről több televízióra, amely az antennarendszerhez csatlakozik, mindenképp szükséges RF modulátort használni. Számos típus létezik, de két fő csoportja van: analóg és digitális (DVB-T). Mindkét fajta számos tényezővel jellemezhető, mint például több bemenet a jelforrásoknak, a megvalósított modulációs rendszerek, kimeneti frekvencia-tartomány, maximális kimeneti szint stb. A DVB-T modulátorok drágábbak, de biztosítják a digitális minőséget az egész értékesítési hálózatban, beleértve a HD opciót és a rádiófrekvenciás spektrum hatékony felhasználását (több csatorna egy RF csatornán).
A HDMI-DVB-T modulátorok kiválóan ideálisak a professzionális alkalmazásokhoz a különböző ipari/kollégiumi/kórházi/kereskedelmi televízió és CCTV rendszerekben, ahol a tartalmat egy, vagy több forrásból kell elosztani, több televízióra.
Jel elosztó rendszer egy elektronikai boltban. A Signal-751 R86751 DVB-T modulátor alkalmazásának köszönhetően, a promóciós HD videó könnyen biztosítható ötven vagy mégtöbb televízióra. A rendszert az *NCK Csoport* telepítette.

Hogyan számoljuk ki a tartalék akkumulátor kapacitását egy biztonsági rendszerben?

Az EN 50131-6 szabvány szerint, a riasztórendszerek áramellátását két független áramforrásról kell biztositani. Az első a nyilvános elektromos hálózat, a második általában újratölthető, karbantartásmentes akkumulátor.
Akkumulátor MW 7.2-12S (12V, 7.2Ah)
Újratölthető akkumulátor: MWS 7,2-12 (12 V, 7.2 Ah)
M1882
A rendszer tervezője meghatározza a szükséges akkumulátor biztonsági, működési idejét. A rendszer ideje és egyéb paraméterek szükségesek az akkumulátor kapacitásának kiszámításához:

Q = 1.25 * ( Ia * Ta + Ib * Tb )

  • Q [Ah] - akkumulátor kapacitása
  • Ia [A] - az eszközök által felhasznált teljes áramfelvétel működés közben
  • Ta [h] - szükséges működési idő a sürgősségi módban
  • Ib [A] - az aktivált riasztó készülékek által elfogyasztott teljes áramfelvétel
  • Tb [h] - szükséges riasztási periódus

SD felvételek távoli lejátszása Sunell kamerákról.

A videó lejátszás SD kártyáról a Sunell kameráknál eddig csak a mellékelt NVMS szoftverrel volt lehetséges. A kiválasztott felvételek megtekintéséhez fel kellett telepíteni az alkalmazást egy számítógépre és csatlakozni az IP kamerához.
Az SD felvételek lejátszása érdekében a Sunell cég készített egy új firmware-t, amely lehetővé teszi a helyi és távoli videó lejátszást Internet Exploreren keresztül. Miután belépett a kívánt időszakba, kattintson a "Keresés" gombra, ahol az IE ablak zöld sávval tájékoztatja a felhasználót a videó lefedettségről. A további gombok lehetővé teszik, hogy felgyorsítsa (2x, 4x, 8x), vagy lassítsa (1/16x, 1/8x, 1/4x, 1/2x) a lejátszott videót.
IE ablak az SD felvételek lejátszásáról
Az 1.8.1001.3.0.5_20140116 firmware verzió itt érhető el. A szoftver kompatibilis a következő 2 és 5 MP-es kamerákkal: K1634, K1680, K1681, K1685, K1691, K1695.

Elegáns és funkcionális RACK szekrények.

A 19"-os RACK szekrényeket korábban elsősorban a távközlési és a szerver rendszerek fejlesztői használtak, ma már azonban gyakran használják távközlési és antenna berendezések telepítéséhez is.
Az elegáns és funkcionális RACK szekrényeket olyan eszközök beszereléséhez tervezték, amelyek kompatibilisek a 19"-os rack szabvánnyal (482,6 mm). Az eszközök és segédberendezések magassága szabványosított, ami egy rack-egységnek felel meg ("U"= 1,75" = 44.45 mm).
A RACK szekrények ideálisak fejállomások, switchek, számítógépek, optikai eszközök telepitésére. Olyan eszközöket is lehet telepiteni, amelyek nem szabványosak a 19"- os rack házakkal, például multiswitchek, RF erősítők, modulátorok, DVR-ek, szerverek. Ehhez a felhasználónak vásárolnia kell a felkínált polcokból.
Egy szabványos függőleges tartósínnek a méretei a RACK szekrényben
(Forrás: Wikipedia)
Kis rendszerekhez a legjobb választás az egyik függeszthető rack szekrény.

Új termékek a DIPOL-nál

HDMI-micro HDMI kábel 2m
A 2m-es H2033 HDMI - Micro HDMI kábel felhasználható a digitális kamerák, videokamerák, okostelefonok és micro HDMI csatlakozóval rendelkező TV-vevőkhöz. A kábel a videó és audió átvitelt biztosítja.
Vandálbiztos kamera: v-cam 530 (nappal/éjszaka, D-WDR, 630 TVL, ICR, 0.01 lx, 2.8-12mm AI, OSD, IR 30m-ig)
A vandálbiztos v-cam 530 M10773 kamera kizárólag professzionális videó megfigyelő rendszerekhez ajánlott. Hála a modern DSP-nek és a legújabb képfeldolgozó algoritmusoknak, a kamera nagy felbontású képet biztosít (630 TVL színes üzemmódban). A megnövelt felbontás biztosítja a kiváló minőségű, részletgazdag képeket.
TV optikai adó: TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)
A TERRA mo418 4D31 R82522 optikai adó televíziós jelek átvitelére használható optikai közegen keresztül. Átalakítja a bemenő koaxiális kábel elektromos jeleit a 47-2400 MHz tartományból, optikai jelekké. Az optikai jel teljesítménye 6 dBm (4 mW), ami elegendő akár több tíz, vagy még több csomóponthoz ( a vevő érzékenységétől függően). Pont-pont kapcsolat esetében, az átviteli távolság elérheti a 40 km-t.

Aktualitások:

2014. február 26. - a SatNet 3.0 elismerést szerzett a lengyel Gazdasági Minisztériumtól. A multiswitch rendszerek tervezésére használható SatNet 3.0 szoftver elnyerte a Gazdasági Minisztérium leginnovatívabb termék vagy technológia kategóriájának diját az Elektrotechnika 2014 vásáron, amely az Exhibition Center EXPO XXI-területén volt megrendezve Varsóban. A Versenybizottság tagjai nagyon dicsérték a SatNet 3.0 alkalmazás innovációs és használhatósági szintjét. Megállapítást nyert, hogy a tervezési folyamat a program alapján jelentősen növeli a műszaki teljesítményt és a rendszerek ismételhetőségét. További információ a vásárról rövidesen hozzáférhető lesz a Hírekben.
2014. február 21.- tavaszi képzések a DIPOL-nál. Eddig négy tanfolyam volt Sandomierzben, Varsóban, Czestochowa-ban és Krakkóban. A tanfolyamokon több mint 110 szerelő vett részt. Nagyon elégedettek vagyunk a nagy részvétel miatt. A következő hét tanfolyam hét lengyel városban lesz megrendezve.

Érdemes elolvasni

Hogyan továbbítsunk HDMI jelet nagyobb távolságokra? A Signal-HD H3608 HDMI-optikai konverter lehetővé teszi a HDMI jel hosszú távú (legfeljebb 20 km) átvitelét (HD minőségben) egymódusú szálon keresztül. Ezzel egyidejűleg biztosítja a HDMI jelforrás távirányító-parancsainak az átalakítását és továbbítását... bővebben
HDMI jel átvitele a Signal-HD H3608 átalakító segítségével
Patch kábel (elkészítése rendelésre)