Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

2014/10. szám (2014. márc. 10.)

3D szkennelés okostelefonnal.

A Google egy új projektet jelentett be, amely mobilunkat több funkcióval ruházza fel. A "Tango Project" magában foglalja azt a munkát, amelyben az okostelefon a megfelelő hardveres és szoftveres megoldásokkal rendelkezik a háromdimenziós térképek elkészítéséhez a környezetről. Az elektronikával, az érzékelőkkel és a szoftverrel a készülék képes végrehajtani több mint negyed millió 3D-s mérést másodpercenként, amellyel elkészíti a tér virtuális modelljét.
A Google már kifejlesztett egy innovatív okostelefon prototípust. Az android-alapú telefon fel van szerelve egy mozgás követő kamerával, mélység-érzékelővel és egy 4 megapixel felbontású kamerával. A videó és adat feldolgozást két Myriad 1 processzor végzi a Movidius-tól. A nagy feldolgozási teljesítmény mellett, a Myriad 1 nagyon alacsony energiafogyasztású, ami nagy jelentőséggel bír a mobil eszközök esetében.
A Tango Project rövid bemutatása
A készülék működési módja nagyon egyszerű. Elég, ha az okostelefont közvetlenül a helyszín felé irányítjuk és feltérképezzük a területet a kamera mozgatásával. A szoftver feldolgozza az összegyűjtött adatokat és digitálisan megjeleníti a környezetet az okostelefon képernyőjén. A valós idejű feltérképezés ötlete nem új, de a mai napig drága és bonyolult berendezések szükségesek hozzá. A Google projekt célja ennek megváltoztatása és a fejlett technológia biztosítása mindenkinek.
A Google új okostelefonja
Idén márciusban azok a fejlesztők, akik érdekes alkalmazás ötletekkel rukkolnak elő, az első 200 darabot megkapják. A nyerteseket kiemelkedően fogják támogatni, hogy tovább fejlesszék innovatív megoldásaikat.
A verseny végeredménye előtt már egyértelmű a mobil szkennelés hatalmas lehetőségeinek tárháza. Az ilyen okostelefonok felhasználói gyorsan készíthetnek modelleket szobákról, pl. belsőépítészeti célból, vagy létrehozhatnak egy virtuális teret számítógépes játékokhoz. Egy érdekes alkalmazás lenne a 3D-s városi feltérképezés hangüzenetekkel együtt, a vakok mobilitásának biztosítása miatt a területen.

Díj a SatNet 3.0 szoftver alkalmazásért.

A multiswitcheken alapuló SMATV rendszerek tervezésére használható SatNet 3.0 szoftver elnyerte a Gazdasági Minisztérium leginnovatívabb termék és technológia kategóriájának díját az Elektrotechnika 2014 vásáron, amely Varsóban volt megrendezve. Tekintse meg a vásárról szóló beszámolónkat
A verseny első díja a Gazdasági Minisztérium fővédnöksége alatt
a vásáron bemutatott leginnovatívabb termék vagy technológiáért

Mikor használjunk multimódusú és mikor egymódusú szálat?

Fontos eldönteni, hogy a jövőben a hálózat multimódusú vagy egymódusú szálakon fog alapulni. Néhány telepítőnek a választás nem lehet egyértelmű, ezért adunk néhány tippet a kábelezés kiválasztásához.
A multimódusú szálak csak 2 km-ig használhatók. Az egyedi szálak nem működnek duplex módban, azaz bármelyik pillanatban a jelet csak az egyik irányban lehetséges továbbítani, így alapesetben két szál szükséges a kétirányú kommunikációhoz. A maximális átviteli sebesség függ a kapcsolat hosszától. 1 Gbps adatátviteli sebesség érhető el az olcsóbb OM2 szállal. A nagyobb adatátviteli sebesség igényli az OM3 típust.
Az optikai szálak szerkezeti különbségei:
MM - multimódusú
SM - egymódusú
Az egymódusú szálak több mint 2 km átviteli távolságokhoz szükségesek. Sokféle (szabványú) egymódusú szál létezik, de az olcsó és sokoldalú szál, a népszerű G.652.D, amely sikeresen használható a legtöbb esetben. A G.657 szál csökkentett minimális hajlítási sugárral (7,5 mm) rendelkezik, ajánlott épületekben és más helyeken ahol korlátozott a tér. Az egyedi szálakat kétirányú átvitelre is lehet használni. A készülékek egymódusú interfésszel könnyen elérhetik a 10 Gbps-ot. A passzív optikai hálózatok (PON) alapulhatnak csak egymódusú szálakon, még rövid távolságok esetében is.

Kompressziós csatlakozók SMATV rendszerekben.

A 75Ω impedanciájú koaxiális kábel alapú rendszerekben F-típusú csatlakozókat használnak a kapcsolatok létrehozására. Vannak csavaros, kompressziós és önkompressziós változatban. A különböző antennarendszerekben való alkalmazásoktól eltekintve, kábeltévé hálózatokban és néha CCTV-rendszerekben is használhatók. A konstrukciójuk és a minőség közvetlen hatással van a stabilitásra és a kapcsolatok paramétereire. A legmagasabb osztályú kompressziós csatlakozók a PCT és a Platinum, garantálják a hosszú távú, hibamentes működést még a legmostohább körülmények között is.
 
KódE80330E80340E80274
MárkaPCTPCTPlatinum
KábelRG-6
E1230
Triset-113
E1015
RG-6 / Triset-113
E1230E1015
Szerszám
Metszeti nézet az új és a tömörített csatlakozóról (RG6-os kábel).
A két kompressziós gyűrű rászorítva a köpenyre, rögzítve a csatlakozót a kábelre.
A belső hüvely fizikailag elválasztja az árnyékolást és a dielektrikumot.
A tökéletes konstrukció és a kiváló pontosság teszi a fent említett csatlakozókat nagyon népszerűvé a szerelők között. Minden csatlakozó nagyon pontos menettel rendelkezik, kiküszöbölve a felcsavarás problémáját a foglalatra. A kompressziós csatlakozók garantálják a nagy mechanikai szilárdságot, a könnyű beépíthetőséget és a stabilitást. A PCT kompressziós csatlakozókat a PCT-AIO-CT E80075 univerzális kompressziós szerszámmal, a Platinum csatlakozókat pedig a TR-255 E80077 kompressziós eszközzel célszerű és kell telepíteni.

Infravörös megvilágítók CCTV rendszerekben.

Az IR megvilágítóknál meg kell említeni, hogy a fény intenzitása fordítottan csökken a távolság négyzetével a forrástól nézve.
Ez azt jelenti például, hogy ha egy tárgy 1m-re van a fényforrástól, 64 lx-al látható, 8 m-es távolságban ez már csak 1 lx.
Fény intenzitása a fényforrástól a távolság függvényében
A kamerákhoz - széles látószögű objektívvel - szükség van megfelelő IR megvilágítóra, hasonló vagy nagyobb szögű sugárzással, mint pl. a Redbeam IR40 M1640 (teljes működési szöge 60o, hatótávolsága 30m).
A fent leírtakkal összhangban, a tartomány megduplázható 4db. ilyen reflektor segítségével (megőrizve ugyanazt az irányt/szöget).

Videó ellenőrzés egy kórház parkolójában.

A parkolási rendszert a tartományi kórházban, Tarnow-ban a PPUH "DEJW" Dawid Biernat cég telepítette. A projekt célja az volt, hogy nyomon követhető legyen az összes be- és kilépési kapu a kórház komplexumban.

A kapuk hozzáférésének rendszere vezérelhető, amely számos berendezésből áll:
  • Kilenc IP-kamera és egy IP NVR,
  • Hidraulikus jármű akadályok,
  • Automata jegykiadó berendezések IP kaputelefonnal, vonalkód jegy szkennerek és érintésmentes kártyaolvasók,
  • Kijárati terminálok, vonalkódos jegy szkennerekkel, IP kaputelefon és érintésmentes kártya olvasók.
A rendszerben négy be- és kiléptető kapu található a kórház bekötőútjain. A járműveket mindkét irányban K1680 kamerák felügyelik. A videó megfigyelésbe beletartozik maga a jármű, a rendszáma és a vezető arca.
Az előfizető ügyfelek a kórház területén az érintésmentes kártyákkal léphetnek be/távozhatnak, amely a termináloknál és a jegykiadó gépeknél található. Más ügyfelek a területre vonalkódos jegyekkel léphetnek be. A jegy alapján az ügyfél a területet az automatikus pénztárgépnél történő parkolási idő megfizetésével hagyhatja el, melyet a vandálbiztos dóm kamera ( K1691) figyel meg.

Hogyan lehet javítani az LTE kapcsolatot?

Sok országban az LTE hálózatok még nem teljesek. A teljes lefedettség általában csak a nagyvárosokban biztosított. Számos internetes felhasználó értékeli az LTE technológia előnyeit és szeretnék is használni még az elérhetőségi határok mentén is. Annak érdekében, hogy a mobilszolgáltató jele az ilyen esetekben a felhasználó számára elérhető legyen, az LTE modemhez egy külső antennát kell csatlakoztatnia, amely a mobilszolgáltató bázisállomása felé mutat. A javasolt antenna modellje a TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 A741031, amely a 698-800 MHz, 800-960 MHz és a 1700-2700 MHz-es frekvenciatartományban működik és minden téren tökéletesen megfelel az LTE szolgáltatáshoz.
4G/3G/GSM antenna TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
A TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 A741031 egy kültéri, irányított logperiodikus antenna
  az LTE (4G), 3G, DCS, GSM modemekhez és mobiltelefonokhoz,
7,5-10 dBi nyereséggel, a működési sávtól függően
Az antennát a modemhez a megfelelő csatlakozóval kell csatlakoztatni.

Új termékek a DIPOL-nál

LCD Monitor 19
19"-os LCD monitor: AGNEOVO SC-19 M3021 1280 x 1024 pixel natív felbontással, amely tökéletes CCTV alkalmazásokhoz, az Anti-Burn-in™ technológiának és számos speciális funkciónak köszönhetően: 5:4 képarány, VGA és DVI-D bemenet a modern DVR-ekhez. Az Anti-Burn-in™ technológia kiküszöböli a beégés hatását, amikor a monitor ugyanazt a képet, nagyon hosszú időn át jelenít meg, melyet a TFT LCD mátrix folyadékkristályainak néhány nem kívánt polarizációja okozott. Az Anti-Burn-in™ AG Neovo technológia minden AG Neovo megjelenítő élettartamát meghosszabbítja és lehetővé teszi a működést 24/7 módban.
IP NVR Ultimax 2108
IP NVR Ultimax 2108 K2108 egy modern IP hálózati videó felvevő, amely képes a felügyeleti rendszer felvételeinek a lejátszására a 8 MP IP kamerák képeit 25 fps képváltással mindegyik kamerából. Ez az önálló NVR VGA és HDMI kimenettel közvetlenül csatlakoztatható a monitorhoz, anélkül, hogy szükség lenne egy újabb számítógépre. Köszönhetően a beágyazott Linux operációs rendszernek, az NVR stabil működést és a számítógép számára pedig a vírusokkal szembeni ellenállást biztosít.
Digitális műholdas kereső: Satlink WS-6933 (DVB-S2, HD)
Digitális műholdas műszer Satlink WS-6933 R10827 közérhető menüvel rendelkezik, amely segít minden telepítő számára, hogy a telepítési munkát gyorsan és hatékonyan elvégezhesse. A készülék egy listát tartalmaz több mint tíz népszerű műholddal (plusz transzponder), amely módosítható a felhasználó kívánságának megfelelően. A WS-6933 HD modell méri a DVB-S2 jeleket, beleértve a HD csatornákat is. megtalálható benne az adapter és az USB-kábel segítségével a számítógéphez is csatlakoztatható.

Aktualitások

2014. március 3. - módosítások történtek a webáruházunk termék törzs állományában. Most a termék törzs egyesíti az eddig két részben található volt CCTV és IP CCTV, amely során most már egyetlen CCTV részben lesz megtalálható minden. A jelenlegi szakaszában a videó felügyeleti rendszereknek és a rendszerek integrációjának már nincs ok egy ilyen elválasztására. A másik változtatást a Rack szekrényeknél találunk, amely eddigi a kilenc fő kínálati egységben volt található. Ez a módosítás annak köszönhető, hogy szélesebb körű és nagyon erős lett a kereslet a Signal RACK szekrények iránt.

Érdemes elolvasni

Milyen kamerát kell használni a földalatti parkolók megfigyelésénél? A földalatti parkolóházak gyengén megvilágított helyei különösen érzékenyek a vandalizmusra és a lopásra. A videó megfigyelő rendszerek megakadályozzák az ilyen eseményeket és növelik a biztonságérzetet. Fontos követelménynek kell lennie, hogy képes legyen felismerni az arcokat és a gépkocsik rendszámát ... Bővebben
SatNet - program multiswitch rendszerek tervezéséhez és elemzéséhez
SatNet - a Leginnovatívabb Termék az Elektrotechnika 2014 vásáron