Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

2014/19. Szám (2014. május 12.)

Nyomtassunk... házakat.

Két évvel ezelőtt még csak olvasni lehetett a 3D-s nyomtatókról az interneten és látni is csak a vásárokon. Jelenleg ezeket az eszközöket egyre gyakrabban használják a vállalatok és gyárak, mint egy normál eszközt. Nem meglepő, hogy a CAD szoftverrel tervezett termékeket át lehet küldeni a készülékre, a virtuális világból a fizikai valóságba. Természetesen, ezek még mindig egyszerű elemek, mint például egy bögre vagy egy egérház. De a holland DUS Architects iroda építészei kimutatták, hogy a 3D-s nyomtató technológia termelése nem ér véget az ilyen kicsi, egyszerű elemekkel. Egy szokatlan koncepció vonatkozik az épületek... nyomtatására. Mi több, jelenleg a projekt már nem csak egy ötlet a papíron. A teszt épület, a 3D Print Canal House, jelenleg is épül Amszterdamban.
Ez még csak egy nagyon korai szakasza az otthoni épületek 3D technológiás nyomtatásának. A nyomtató automatikusan nem épít egy egész házat, de megteremti annak összetevőit. Ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, a DUS szakemberek létrehoztak erre a célra egy dobozt és azon belül egy mechanikai és elektromos szerkezetet, amely lehetővé teszi az építőanyag egymást követő rétegeinek lerakását. Az anyag egy speciális polimer, melyet a Henkel fejlesztett ki Németországban és amelyek képesek megfelelő szilárdságot és merevséget biztosítani. A "nyomtatott" elemek összekapcsolják a szobákat és ezzel az épület szerkezet egészét megalkotva.
A nyomtatott termékeket és szobákat a mérnökök a helyszínen megvizsgálják. Minden szoba egy önhordó szerkezet. A nyomtatott falak helyet adnak a futó csöveknek, az elektromos és távközlési rendszereknek. Jelenleg egy közepes méretű ház elkészítésének becsült ideje 3 év. Ez nyilvánvalóan túl hosszú. A kutatók szerint, a jövőben a szükséges idő egy kis ház építésére lerövidülhet akár 20 percre. Azonban, még ha ez több napig is tart, akkor is sikeres lesz. A DUS versenytársai is keményen dolgoznak a saját projekteiken. Amíg befejeződik a Canal House projekt, a világ valószínűleg sokkal gyorsabb megoldásokat fog látni.
Az építőipar alapjai ugyanazok már több száz éve. Természetesen vannak új anyagok, technológiák, gépek, építési módszerek, amelyek lehetővé teszik, hogy több és bonyolultabb szerkezeteket és épületeket építsenek, de minden építési folyamat hosszú időt és sok energiát vesz igénybe, gyakran veszélyes a munkavállalók számára és nagy mennyiségű hulladékot generál. A nyomtatott épületek készülhetnek újrahasznosítható anyagokból is, a logisztikai pedig a lehető legegyszerűbb - az elemek, vagy az egész szerkezet készülhet a helyszínen.
Egy "konkrét" megközelítést a "házak nyomtatására" a University of Southern California kutatása mutatja be. Ezek tesztelését egy óriás robot végzi szórófejjel egy állványzaton, gyorsan kötő betont lövellve ki egy számítógépes minta szerint. Lesz e olyan "nyomtatási" módszer, ami valóban forradalmasítja az építőipart? Várjunk, és meglátjuk...

Száloptikai dobozok mechanikus toldók védelmére.

A mechanikus toldók lehetővé teszik az optikai szálak gyors és olcsó csatlakoztatását. A mechanikus toldók teste, például az ULTIMODE L5550 vagy az L5558 KeyQuick, nagyobb, mint egy hegesztett toldás, még vastag, hőre zsugorodó csővel is. Tehát a dobozok a mechanikus illesztésekhez megfelelő helyet adnak ezeknek az elemeknek.
Az ULTIMODE TB-02H L5302 doboz, belül L3551 pigtaillel,
L4211 adapterrel és L5550 mechanikus toldóval

Dobozok és toldó tálcák előkészítve mechanikus kötések szereléséhez:

 • Ultimode TB-02H L5302 i TB-02H-1 L53021 - 1 mechanikus toldóhoz
 • Ultimode TB-02H-2 L53022 - 2 mechanikus toldóhoz
 • Ultimode TB-04B-2 L54041 - 4 mechanikus toldóhoz
 • Ultimode TB-16P-2 L54162 elosztó doboz - 12 mechanikus toldóhoz
 • P-6 L5506 toldó tálca - 16 mechanikus toldóhoz (mely része az Ultimode MT-524 L5124 és az Ultimode MT-548 L5148 dobozoknak).

TERRA multiswitch rendszer 8 felhasználó számára.

A piacon számos megoldás van multiswitcheken alapuló antenna rendszerekre. Az alkatrészek kiválasztásánál, a telepítőnek figyelni kell egy adott alkalmazás paramétereikre és a gyártó(k) által garantált megbízhatóságra.
A Terra MRS sorozat multiswitcheit csillag topológián alapuló rendszerekhez szánták, ahol a kábelek az aljzatokhoz egy multiswitchtől vagy egy csoport multiswitchtől csatlakoznak. Ez a megoldás optimális családi házak és többcsaládos házak számára. Bonyolultabb rendszerekben az MR multiswitchekbe épített tápegység a rendszer egyéb komponenseit is megtáplálhatja. A passzív földi ágnak köszönhetően, a földi TV antennáról érkező jel megfelelő szinttel fog bírni.
URH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B UHF televízió antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITALAntenna közösítőszűrő ZA 4Ms FM/6-12/21-69/75Antennaerősítő HS-013 (12V)Terra VHF/UHF 1be/2kiUniverzális RTV-SAT végkonnektor Signal5/8 Multiswitch: Terra MRS-508 (passzív földi ággal)Univerzális RTV-SAT végkonnektor SignalKoaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 PE (zselés) [1m]Műholdas antenna acél: TRIAX 80 TD (80cm, világosszürke)Univerzális QUATRO fej: TRIAX TQT 006
Kisközösségi antennarendszer, amely elosztja a DVB-S/S2, DVB-T és az FM/DAB jeleket 8 aljzathoz
A földi antenna szett tartalmaz egy A1911 és egy A0221 antennát. A vételi körülményektől függően, helyettesíteni lehet bonyolultabb FM és/vagy UHF antennákkal vagy felszerelhető előerősítővel (a C0340 diplexer FM/VHF(DAB)/UHF bemenetekkel, át tudja engedni a tápfeszültséget az előerősítőnek pl. egy HS-013 R82010 erősítőből). A földi jelek összeadódnak a TERRA MRS-508 R70308 multiswitchben a műholdas adásokkal, melyet egy Quatro fejjel szerelt A9858 parabolaantenna szolgáltat. A kombinált jelek koaxiális kábeleken keresztül nyolc Signal R694100 aljzathoz csatlakoznak.

IP kamerák megtáplálása videó megfigyelő rendszerekben.

Az ULTIPOWER 0098af PoE switch egy asztali készülék, amely normál adatátvitelt (10/100 Mbps) biztosít Ethernet hálózatokhoz. A kilenc RJ45-ös port támogatja az automatikus egyeztetés funkciót és nyolc biztosít Power over Ethernet funkciót. A kapcsoló automatikusan felismeri az IEEE 802.3af szabvánnyal kompatibilis PD készülékeket és biztosítja számukra a tápfeszültséget. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bővítse a hálózati lefedettséget ott is, ahol nem fér hozzá hálózati vezetékhez/dugaljhoz, így használhat hozzáférési pontokat, IP kamerákat, IP telefonokat, stb.
PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)Kompact IP Kamera: Sunell SN-IPR54/14APDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
Alkalmazási példa - IP kamerák, például a K1685 meghajtható az ULTIPOWER N29982 PoE switchel

UPS eszközök figyelése.

Az ingyenes PowerPanel Business Edition szoftvert a CyberPower N9705 és N9714 szünetmentes tápegységekhez tervezték. A szoftver három modulból áll: Agent, Client, Center.
Az eszközök logikai felosztása, melyeken fut a PowerPanel szoftver Client, Agent és Center moduljai
Az Agent modul felelős a UPS figyeléséért és konfigurálásáért és a számítógép energiagazdálkodási rendszeréért. A számítógépen futó modul csatlakoztatható a UPS-hez USB vagy soros port segítségével. Az alkalmazás rögzíti a tápegység eseményeinek/változásainak állapotát és válaszul szükséges intézkedéseket indít (pl. számítógép kikapcsolása, értesítés küldése). A modul funkciói közé tartozik a UPS konfiguráció, visszaállítás, leállítási menetrend, információk küldése áramszünetről e-mailen, SMS-el, stb.
A Client modul állapot információkat fogad az Agent modultól vagy a UPS-től (opcionális NIC keresztül). Egy áramkimaradás esetén kikapcsolja azt a számítógépet, amelyre telepítve van.
A Center modul létrehozhat egy hálózati kapcsolatot, ahol minden számítógépen fut az Agent vagy a Client modul, vagy közvetlenül is kapcsolódhat a UPS-hez. Rögzíteni tud eseményeket és kiváltja a megfelelő intézkedéseket.
Képernyőmentés a szoftverből

Hogyan ellenőrizhetjük a merevlemezeket CCTV rendszerekben?

A merevlemez meghibásodása a DVR-ben ritkán történik, de az archívum egészének vagy jelentős részének az elvesztését jelentheti. A modern DVR-ek és HDD-k minimálisra csökkenthetik az ilyen kockázatokat. Az Ultimax legújabb 13xx, a 14xx és a 21xx sorozat DVR-ei támogatják a SMART (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) funkciót, amely figyeli a merevlemez(ek) működését és értesíti a rendszerirányítót az esetleges kockázatokról.
A S.M.A.R.T figyeli a következő lemez paramétereket:
 • start/stop ciklusok száma,
 • korrigált ECC hibák száma,
 • hőmérséklet,
 • keresési hibák száma,
 • Ultra DMA mód hibák számú,
 • teljes működési idő.
CCTV hálózati DVR: Ultimax 1316 (16ch-25fps-H.264-HDMI)
A CCTV Network DVR: ULTIMAX 1316 (16CH-25fps-H.264-HDMI) M72316
támogatja a S.M.A.R.T. funkciót (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology)

A S.M.A.R.T. funkció nagyobb biztonságot nyújt az adatok archiválásához. A DVR-ek képesek felmérni a beépített merevlemez(ek) kondícióját, illetve ha a tünetek jelzik az adatvesztés lehetőségét vagy a lemez meghibásodását, a rendszer azonnal figyelmezteti az üzemeltetőt. A valós idejű lemez figyelés mellett, a kezelő tesztelheti is a lemezt. A teszt lehetőségei közé tartozik a "Rövid önteszt", a legtöbb lehetséges probléma kimutatására és a jelentősen hosszabb idejű (akár egy óra) "Kiterjesztett önteszt", amely alaposan megvizsgálja az összes lemez paramétert.

Új termékek a DIPOL-nál

HDD: Western Digital AV-25 500GB (2.5
A Western Digital AV-25 500GB HDD (2.5", mobil DVR-ekhez)M89240 a Western Digital AV-25 sorozatának merevlemezét felügyeleti digitális videó felvételezésen alapuló rendszerekhez tervezték, 24/7 módban. A sorozat kiváló teljesítményt, nagy kapacitást és hosszú távú megbízhatóságot kínál. A meghajtót non-stop feldolgozásra és audió/videó rögzítésre tervezték, minden platformon (PC, mobil és önálló DVR).
IP NVR: Signal 2709 (9 csatorna)
Az IP NVR Signal 2709 K2709 egy gazdaságos 9 csatornás IP hálózati videórögzítő, a kis- és közepes méretű IP CCTV rendszerekhez ajánlott, ahol prioritás az olcsóság. Ez az önálló NVR a VGA és a HDMI kimenettel közvetlenül csatlakoztatható a monitorhoz, élő megfigyeléshez és az archívumok lejátszásához, további számítógép nélkül. Köszönhetően a beágyazott Linux operációs rendszernek, a Signal 2709 NVR biztosítja a stabil működést és a számítógép vírusokkal szembeni ellenállást.
Házerősítő Terra HA-210
A Terra HA-210 R82305 házerősdítő egy nagy teljesítményű RF erősítő (FM és TV jelek számára), az erősítése akár 36 dB-és a kimeneti szintje 107 dBμV lehet. Ezek a jellemzők ideálissá teszik a közepes és nagyobb közösségi antennarendszerekben történő felhasználásra (MATV).

Érdemes elolvasni

Melyik optikai szálat válasszuk épületekben? Bár az optikai szálakat már széles körben használják a telekommunikációs területeken sok éve, az ára és az egyre növekvő népszerűsége az oka az "utolsó mérföldként" való alkalmazása. Bárki, aki építeni, vagy felújítani szeretne egy irodát vagy középületet, többlakásos egységet, vagy akár egy családi házat, figyelembe kell vennie a száloptikai kábelek kivitelezési lehetőségeit... bővebben
Optikai kábel G.657A szálakkal és köpennyel, korlátozott hajlítási sugárral.
DIPOL kínálatában szerepel ULTIMODE ILB 2SÁM-A L7102 lapos kábel két G.657A1 szállal
és ULTIMODE ILB-4SM-A L7104 lapos kábel négy szállal.

Online kamerák - tekintse meg berendezéseinket!
Online kamerák - tekintse meg berendezéseinket!