Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 38/2014 (2014. november 24.)

IEEE támogatja az EPON fejlesztését.

Az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) foglalkozik az elektronikus eszközök építésének és mérési módszereinek szabványosításával, beleértve a kompatibilitási problémákat, a kommunikációs formátumok szabványai számára, stb. Az utóbbi időben lett bejelentve a szabványokkal kapcsolatosan három új eljárás megvalósítása IEEE 1904,1 (SIEPON - Standard for Service Interoperability in Ethernet Passive Optical Networks), beleértve a kompatibilitási tesztekhez használt eszközöket az EPON hálózatokban. Az új vizsgálati sorozatot úgy tervezték, hogy az ellenőrizze az együttműködését az aktív hálózati elemeknek a különböző gyártóktól. Az ellenőrzés célja, hogy azonosítsa a megfelelőségi kérdéseket az OLT (Optical Line Termination) által használt üzemeltetők számára, ami szolgáltatást az optikai hálózatokban, valamint az ONU terminálokban (Opcital Network Termination) az épületek, vagy lakások bejáratánál telepítettek a koncepciótól függően. De a legfontosabb kérdés a megfelelőség betartásának kérdése volt az ellenőrzés során az OLT és ONU között, egyetlen hálózatán. A kompatibilitás hiánya volt eddig ezen elemek között az egyik fő tényezője a fejlődésnek, ami akadályt jelentett főképpen az EPON hálózatoknak.
Az EPON (Ethernet Passive Optical Network) az egyik legnépszerűbb optikai hozzáférési hálózatok. A szolgáltatásokat ilyen módon használja több mint 100 millió előfizető. Ezek a rendszerek támogatják a különböző szolgáltatási csomagokat a vállalkozások és magánszemélyek számára, köztük az IPTV, VoIP telefont, adatátviteli és összekapcsolási célzattal a mobilszolgáltatók rendszerei között.
A passzív optikai hálózatok (PON) csoportjába tartoznak a modern megoldások, amelyek lehetővé teszik az interaktív multimédiás szolgáltatásokat a legmagasabb színvonalon. Az EPON (Ethernet Passive Optical Network) architektúra alapja a pont-multipont szolgáltatások megosztása, az optikai jelek elosztásával. Ma, az adatátviteli sebesség eléri az 1,25 Gbps. A passzív hálózat nem igényel kiegészítő tápegységet - az aktív berendezés csak a végpontokra van telepítve.
Bár az EPON hálózatok telepítése nem könnyű, mégis ez egy vonzó platform a szolgáltatók lehetőségei miatt, ami megosztja a költségeket a hálózat és a központi iroda között nagyobb előfizetők számára. Az aktív elemek megszüntetésével (tápegységet igényel) az OLT és ONU egységek között, a működési költségek a legalacsonyabbak a jelenlegi megoldások közül az optikai hozzáférési hálózatokban.

SMATV rendszer kaszkád multiswitchekkel.

A projekt egy több családos épület SMATV rendszere, amely a DVB-T és SAT jelet (két műholdas pozícióból, Hot Bird és Astra) szolgáltat 36 antennaaljzat számára (R694100), amelynek vételét egy master antenna szett biztosítja. Az antenna készlete az épület tetőszerkezetére van telepítve, TRIAX 115 TD A9646 parabolaantenna és a Dipol 44/21-69 Tri Digit A2670 UHF DVB-T antenna. A jeleket 9 zselés koaxiális kábellel TRISET-113 PE E1017 30 méterre kell elvezetni az SS-904 R70523 TV/SAT osztókhoz, így 3 alhálózat számára oszthatók a jelek az apartmanokban található 3 lépcsőházban. Lentebb látható a rajza a SMATV rendszernek, amelyet a SatNet szoftverrel sikerült megtervezni.
SMATV rendszer kaszkád multiswitchekre alapozva, tervezése a szabad felhasználású TERRA SatNet alkalmazással.
A film bemutatja a tervezéssel kapcsolatos folyamatokat.
Az elosztó rendszer a 9 bemenetes kaszkád multiswitch felhasználásával készült a TERRA MS-9xx sorozatból. Két épületben, minden lépcsőházában a TERRA MS-951 R70951 kaszkád multiswitch és a harmadikban (legkisebb) - a végponti változata - MS-952 R70952 van beépítve.
Házerősítő Terra HA-210
Házerősítő TERRA HA-210 R82305
A TERRA MS-9 XX multiswitch passzív útvonallal is rendelkezik földi TV számára. Ennek a ténynek köszönhetően a leágazás vesztesége 19 dB, a DVB-T jeleket megerősítettük egy ház/indító erősítővel.

A minőséget ismét megerősítették!

A termékeket a DIPOL kínálatában rendszeresen megvizsgálják hitelesített vizsgálati laboratóriumok. Ezúttal ilyen teszteket alkalmaztak számos sodrott kábel esetében, amelyet Telecommunications Equipment Testing Laboratory of the National Institute of Telecommunications in Warsaw, Poland végzett el. A vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a NETSET kábelek teljesítik követelményeket a megfelelő kategóriában, nagy biztonsági tartalékot képezve.
Műszaki szakvéleménye (szakértői vélemény), a National Institute Telecommunications Varsóban, Lengyelországban.
A vizsgált kábelek:
NETSET U/UTP 5e kat. sodrott beltéri kábel [1m]
Cat5e árnyékolt kábel: NETSET BOX F/UTP 5e kültéri [1m]
NETSET BOX U/FTP 6 CAT 6 sodrott beltéri kábel [1m]
NETSET BOX U/UTP 5e E1408 (beltéri kábel)
NETSET BOX F/UTP 5e E1517 (árnyékolt kültéri kábel)
NETSET U/UTP cat.6 E1608 (beltéri kábel)
Az egyik legfontosabb paraméter az átvitel minőségét illetően a Near End Cross Talk (NEXT). Ez a paraméter megmutatja a sodrott érpárú kábel képességét, milyen módon tudja elnyomni a külső elektromágneses mezők zavaró jeleit. A NEXT paramétereket a vizsgált kábelek mérésénél az alábbi táblázat mutatja, az összes teszt eredményei az adatlapon minden kábelnek megtekinthető.
KábelPár a párhozNEXT [dB]
F/UTP cat. 5e1 - 240.9
1 - 342.1
1 - 441.8
2 - 342.4
2 - 440.6
3 - 443.7
UTP cat. 5e1 - 243.5
1 - 347.9
1 - 445.3
2 - 344.9
2 - 447.8
3 - 441.4
Kötelező-≥34.0
UTP cat. 61 - 249.1
1 - 351.0
1 - 451.3
2 - 352.2
2 - 449.4
3 - 452.1
Kötelező ≥39.3

A száloptikai kábelek ideálisak beltéri telepítésre.

A fizikai tulajdonságai miatt minden optikai szálnak jellemző tulajdonsága a hajlítási sugár, amely alatt a szál csillapítása drasztikusan növekszik, ami drámai csökkenést eredményez az átviteli tartományban.
Lapos beltéri kábel: ULTIMODE ILB-4SM-A (4xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
Beltéri kábel: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657A1, korlátozott hajlítási sugár)
ULTIMODE ILB-4SM-A
Négy G.657A1 szál
L7104
ULTIMODE ILB-2SM-A
Két G.657A1 szál
L7102
Az optikai kábelek felépítéséből kifolyólag az alkalmazásoknál a meglévő aknákban és csövekben (szemben az új épületekben már optikai kábel tálcára telepítik) tovább kell védeni az optikai szálakat a mechanikai sérülésektől már a beszerelési fázisban, továbbá biztosítani szükséges a magas rugalmasságot.
A DIPOL az optikai kábelek védelmére téglalap keresztmetszetű burkolatot és beépített megerősítő FRP rúdat kínál, ami természetes módon korlátozza a hajlítási képességet egy síkban a biztonságos hajlítási sugár tartományában. Ez megakadályozza, kanyargó és átvezető kábelt, ami általában a mikro-repedéseket okoz. Az egymódusú változatban G.657A1 szálak minimális hajlítási sugara lecsökken 30 mm-re, ami lényegesen alacsonyabb, mint a népszerű G.652D szálak esetében.
Nézze meg egy lapos FTTH kábel felépítését:
1. Egymódusú G.657A1 szálak
2. FRP rúd
3. LSZH burkolat (UV-álló)

A csökkentett hajlítási sugarú kábelek könnyűek, kompaktak és nagyon erősek, hosszanti feszülés és zúzás esetében is.

IP kamerák helyi videó felvétele SD kártyára.

Azok a felhasználók akik IP-kamerákat használnak SD kártyákkal nem kell megvenni vagy NVR szoftvert, vagy a PC-re a szoftvert telepíteni - mind az élő képek és az archívumok lejátszására az SD kártyákból rendelkezésre állnak a webböngészőn keresztül bárhonnan, ahol megfelelő internetkapcsolat van. A Sunell kameráknak a sávszélessége állítható a rögzített adatfolyamnál, hogy a felhasználó (adminisztrátor) kiválaszthassa a megfelelő opciót.
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)Memóriakártya microSDHC 32GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!
A legtöbb Sunell IP kamera fel van szerelve, SD kártyafogadó nyílással,
amely lehetővé teszi az olcsó, de teljesen működőképes IP CCTV rendszerek telepítését
Az alábbi táblázat tájékoztatást nyújt a rendelkezésre álló felvételi időtől függően az adatfolyam sávszélességére és az SD-kártya kapacitására.
  16 GB  32 GB 64 GB
1 Mbps 1.5 days 3 days 6 days
2 Mbps 18 hours 1.5 days 3 days
3 Mbps 12 hours 1 day 2 days
4 Mbps 9 hours 18 hours 1.5 days

Új termékek a DIPOL-nál

Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/03AQDN/B (1.3MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR 15m-ig)
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/03AQDN/B K1672 - kültéri kompakt IP kamerát kizárólag professzionális CCTV IP rendszerekbe ajánljuk. Az 1/3 "CMOS Aptina képérzékelő felbontása 1280x720 pixel, és érzékenysége 0,1 lx, amely még gyenge fényviszonyok mellett is részletes képet ad, és az IR ON, teljes sötétségben is működik. A beépített lencse: 3.6mm @ F1.2. a vandálbiztos fém ház IP66 hatékonyan védi a készüléket a szándékos károkozástól, valamint a szélsőséges időjárási körülményektől, mint az eső, hó vagy a por.
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2732F-I (3MP, 2.8-12mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)
Mennyezeti IP kamera Hikvision DS-2CD2732F-I K1738 a Hikvision termékek egy új sorozatából való a - HiWatch. Ez a kis költségű eszközök sorozata, az IP kamera és az IP NVR ajánlott bárki számára, aki alacsony áru, nagy felbontású IP CCTV rendszert szeretne építeni. A DS-2CD2732F-I mennyezeti kamera kiváló minőségű, 3 megapixeles CMOS-érzékelője biztosítja a tökéletes videót még gyenge fényviszonyok között is.
HDD Western Digital PURPLE WD10PURX 1TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD10PURX 1TB 64MB M89267 merevlemezek felhasználását a CCTV rendszerekben működő 24/7 üzemmódra tervezték. A sorozat kiváló teljesítményt, nagy kapacitást és hosszú távú megbízhatóságot jelent. A meghajtók non-stop működnek a rendszerekkel az audió és videó vonatkozásában, különösen a professzionális CCTV rendszerekben, de bármely platformon (NAS rendszerek, számítógépek, önálló DVR-k).

Érdemes elolvasni

IP videó felügyeleti rendszer optikai kábelezéssel - berendezések kiválasztása. Az alábbi ábrán láthatjuk, hogy a javaslatok alapján a kivitelezésnél a videó megfigyelő rendszert hét kültéri IP kamerával telepítették az egyik ipari üzemben. A telepítése az ilyen típusú rendszereknek, amelyek optikai kábelezésre vannak alapozva némi tudást és tapasztalatot igényel... bővebben
A videó streameket öt 1,3 MP Hikvision K1763 kamerából kültéri UTP kábel E1410 továbbítják az Ultipower N29983 PoE switchez, amely biztosítja a kamerák megtáplálását is. A másik két kamera ( K1764 ) nagyobb távolságban, mint a többi, helyben csatlakozik a Ultipower N29980 switch-hez. Ez a második, távoli switch csatlakozik az elsőn keresztül az egymódusú optikai kapcsolattal, amely magában foglalja az Ethernet média konvertert L1301 és két SFP modult, L1415 és L1416. A videó streameket felveszik egy NVR-re, amely csatlakozik egy N29983 switch-hez (az eszközök biztonságos helyen vannak). Továbbá, a megfigyelési adatokat a multimódusú optikai kapcsolaton keresztül a vállalati helyi hálózatra juttatják el (távolság 350 méter). A kapcsolatra két L1402 SFP modult szereltek fel a N29983 és N29958 kapcsolókban.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!