Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 41/2014 (2014. december 15.)

Dupla sebességű vezeték nélküli hálózatok?

Az University of Texas csapat mérnökei kifejlesztettek egy félvezető áramkört, amely lehetővé teszi a rádiós kommunikációt teljes duplex üzemmódban működtetni ugyanazon a csatornán. Ez azt jelenti, hogy a rádiócsatornát egyszerre lehet használni mindkettőre adásra és vételre. Ez kiküszöböli azt az egyik alapvető problémát a vezeték nélküli átvitel kapcsolatoknál, hogy az adás és vételi adatok nem történhetnek egyszerre ugyanabban a sávban, valamint az adó és a vevő hálózatok működtetésére felváltva, szekvenciálisan hozzáférhető az átviteli csatorna. Így, a gyakorlati kivitelezésnél ez a megoldás azt jelenti, hogy kétszer hatékonyabb a rádióspektrum felhasználása.
A kifejlesztett eszköz egy keringető, azaz egy kör, ami a jeleket csak a megfelelő portok között adja át. Az ötlet alapja a keringetőszivattyú volt, ahol a jel az első bemenetről csak a másodikra, a második csak a harmadikra továbbítódik, és így tovább. Ilyen megoldás választja el az elküldött és fogadott jeleket. A rendszer a parametrikus modulációt alkalmazza három szimmetrikusan összekapcsolt rezonátorra. Rezonancia frekvenciákat a külső jelek modulálják, amelyek azonos amplitúdójúak, de különböző fázisokban (eltolódik 120 fokkal). Mindez a különbség a küldött és fogadott jeleket illetően (ellenkező irányban) olyan nagy, hogy a vevő megfelelően tud működni anélkül, hogy indokolatlan interferencia jönne az adótól.


A keringtető nézete
(forrás: www.extremetech.com)
Természetesen a mobil eszközök esetében gondot jelent a megnövekedett energiafogyasztás és az ezt kísérő hőmérséklet-emelkedés, amelyet az adó folyamatos működése okoz. Ezek a kérdések úgy tűnik, feloldható lesz a megfelelő hardver és szoftver eszközök segítségével. Ez egy magasra tett léc a játékban, de a kezdeményezők biztosan rendezik ezeket a kérdéseket.

Redundáns tápegységek a TERRA berendezésekhez.

Annak érdekében, hogy az egyes rendszerekben megbízható működés legyen, redundáns tápegységeket kell alkalmazni. Az ilyen egység, egy második független áramforrással is rendelkezik, amely akkor aktiválódik, amikor az elsődleges energiaforrás meghibásodik.
Bár a televíziós rendszerek meghibásodása nem tartozik a leginkább kritikus, az emberi életet és egészséget veszélyeztető esetekhez, mégis ez jelentős kényelmetlenséget okozhat. Az időszakos áramkimaradások jelentősen növelik a rendszer fenntartási költségeit, ráadásul a szolgáltatási szünetek elégedetlenséget válthatnak ki a felhasználóktól. Annak érdekében, hogy ez a terület is a legmagasabb színvonalú legyen, a DIPOL bevezette a jó minőségű tápegységeket a TERRA rendszerek számára - UP413 (12V/4.5A) R82533.
Az UP413 R82533 tápegység a TERRA antennarendszerek erősítőinek, vevőkészülékeknek, analóg és digitális TV modulátoroknak, IPTV streamerek biztonságos energiaellátását biztosítja. A telepítés után az R82533 két egységéből, az egyik meghibásodása nem befolyásolja semmilyen módon a rendszer működését - a másik automatikusan és azonnal átveszi a funkcióját.

Világításvezérlés az F&Home Radio rendszerben.

F&Home rádió egy vezeték nélküli intelligens épület rendszer, amely a lakások, házak és üzlethelyiségek számára ajánlott. Koncepciója és képességei lehetővé teszik a végrehajtási funkciók olyan megoldásait, amelyek eddig lehetetlennek tűntek, vagy csak a szervezetek és gazdag emberek számára volt elérhető. Az F&Home egy olcsó megoldás, és a moduláris felépítés lehetővé teszi a teljes beruházási szakaszok fokozatos kiépítését.
Lent található egy példa a világítás projektre, amely a következő funkciókra képes:
  • kapcsolja be-és ki minden lámpa áramkörét a mobil appal, vagy kapcsolja be a falon,
  • kapcsolja be és ki mindkét lámpa áramkörét a mobil app segítségével,
  • a megvilágítási szint beállítása minden lámpa áramkörének, egy mobil app segítségével,
  • megvilágítási szint beállítása mindkét lámpa áramkörének egy mobil appal.
A világításvezérlést el lehet végezni okostelefonnal, amelyen az alkalmazás telepítve van, webböngészőn keresztül vagy a fali kapcsolókkal.
Tekintse meg a érintőképernyős mobil eszközt, amely illusztrálja a vezérelt áramkörök működését.
A projekt két RH-D1S2 F1302 modult használ, ahol két lámpa áramköre van csatlakoztatva.

Egy mechanikus illesztés felépítése.

Mechanikus toldók az ULTIMODE FAST-MS1 L5550 az optikai szálak állandó kapcsolatához használható anélkül, hogy a szálhegesztéses eljárást használnánk. Minden telepítőnek a toldás alkalmazása előtt el kell távolítani a védő réteget (köpeny és aramidrostok), majd a puffer hántolása, mag burkolatának tisztítása és a két aktív réteg hasítása következik.
Mechanikus öszzekötő ULTIMODE FAST-MS1 L5550
Az elkészített szálak végeit ezután lapolva be kell illeszteni mindkét oldalához a L5550 mechanikus illesztésnek. Az illesztő teste tartalmazza a V-horonyt, amelyen a lyuk valamivel nagyobb, mint a szálak mérete. Ezek a lyukak tele vannak optikai géllel, amelyek kompenzálják a vágási tökéletlenségeket és a pontatlan illesztetlenségeket. Teljes behelyezés után a szálakat be kell zárni a csatokkal. A mechanikus illesztés sokoldalú tervezése lehetővé teszi az optikai kábelek kötéseinek elkészítését, amelynek átmérője pufferrel bevonattal 0,25 mm volt (a mellékelt redukálóval) 0,9 mm-ig .

Videó kimenetek a Hikvision DVR-kben.

A digitális videó felvevőkben általában néhány videó kimenet található, hogy megfeleljen a különböző monitorokhoz vagy továbbiak is csatlakoztathatók legyenek. Három legnépszerűbb fajtája van a videó kimeneteknek, HDMI, VGA és BNC. A Hikvision DVR-ben a menük megjeleníthetik a monitoron a csatlakozásokat a különböző kimenetekhez, a modelltől és a firmware verziótól függően.
A Hikvision DVR videót tartalmazza a beállításokat a Configuration> General menüben
A videó beállítások konfigurációja megjelenítése a DVR menüben lehetséges, helyben viszont csak akkor, ha fizikai hozzáférés van a DVR-hez. Általában a HDMI és VGA kimenetek konfigurálhatók szinkronizálva (egyidejűleg szolgáltatja a videót, és a kép megjelenik mindegyiken, vagy mindkettőn, feltéve, ha a monitor a bekapcsolása előtt csatlakoztatva volt a DVR-hez). Ellenkező esetben a menü a BNC kimeneten érhető el (ha vannak). A DVR kimenetek is konfigurálhatók aszinkronként, ami azt jelenti, hogy a menü az egyik kimeneten jelenik meg, a HDMI> VGA> BNC szabály prioritásától függően.

Új termékek a DIPOL-nál

Tápegység TERRA UP413 (12V/4.5A, Terra modulokhoz)
Tápegység TERRA UP413 12V/4.5A R82533 a TERRA erősítők, vevőkészülékek, analóg és digitális TV modulátorok, IPTV streamerek számára ajánlott (az összes modult, és a tápegységet is fel lehet szerelni egy RACK szekrénybe az R82539 szerelőlapra, illetve az univerzális DIN sínre szerelhető tartóra R82538).
Szerelőlap 19
Szerelőlap 19 "-os RACK szekrénybe (4U, DIN-TH35-24xS sínnel) R82539 lehetővé teszi azoknak a készülékeknek a rögzítését, amelyek megfelelnek a DIN szabványnak a 19"-os RACK szekrény hátulsó részének. A DIN sín lemezkapcsolata biztosítja a mechanikai stabilitását a beszerelt berendezéseknek, valamint a lehetőségét a beszerelésére a tápegységnek és jelkábeleknek a szerelőlapra. A szerelő lemez egyik gazdaságos alternatívája a DIN sínnek a szerelőkerethez való rögzítése R82538.
Ferguson Ariva 153 combo DVB-S/S2+DVB-T/T2/C
Ferguson Ariva 153 combo DVB-S/S2+DVB-T/T2/C A99386 a combo készülékek csoportjába tartozik, amely képes venni a műholdakról az SD/HD csatornákat (digitális DVB-S és DVB-S2 formátumban), a digitális földi TV SD/HD adásokat (DVB-T/T2), és kábel TV adásokat (DVB-C). A műholdas adásokat az egyik tunerrel veszi, a többit pedig a másikkal. A készülék intelligens kártya-olvasóval rendelkezik, amely lehetővé teszi a fizetős TV-csatornák vételét, beleértve a HD adásokat is. Köszönhetően a beépített USB portnak is, támogatja a Time-shift és PVR-ready funkciókat - a kiválasztott műsorok felvétele egy külső adattároló eszközre lehetséges, mint a flash vagy egy merevlemezes meghajtó. Támogatja az MP3, OGG, FLAC, JPEG, MPEG, MKV formátumokat, amely egy univerzális vevőként használható otthoni szórakoztató központot képezve. Az Ariva 153 Combo is támogatja a kiválasztott internetes szolgáltatásokat (Youtube, Youporn, Dailimotion, Google Maps és mások).

Érdemes elolvasni

Hogyan lehet szabályozni az izzó fényét anélkül, hogy az ágyból kiszállnánk? A leggyakoribb felhasználása az EXTA FREE moduloknak a távirányítós világítás vezérlés. Az alábbi ábrán az RDP-01 F5301 vezeték nélküli fényerőszabályzót vezérli az F5112 2-csatornás távvezérlő. A készlet lehetővé teszi a főfényforrás be/kikapcsolását és a fényerő szabályzását a szobában. Az ilyen funkció különösen hasznos az idős vagy fogyatékkal élő emberek számára, akik nehezen mozoghatnak a szobában.
Világítás vezérlő EXTA FREE rendszer.
A gyengélkedő és ágyhoz kötött személy be/kikapcsolhatja a világítást a szobában.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Eszközök műszaki rajzai DWG és PDF formátumban