Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 4/2015 (2015. január 26.)

A Folding@home - okostelefonok a gyógyászat szolgálatában.

2007-ben a Stanford Egyetem kutatói Vijay Pande a kémia, a strukturális biológia és számítástechnika professzora együttműködve Sony fejlesztésű szoftverrel szimulálta a fehérjék egyesülési folyamatát egy megosztott hálózati számítógép és Playstation 3 GPU segítségével. Az egyesülési folyamat nagyon fontos az emberi szervezet működése szempontjából. A fehérje formája meghatározza azok működését a szervezetekben. A szabálytalanságok eredményei a folyamatban olyan betegségeket is tartalmazhatnak, mint az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, rák. A tudósok még mindig nem tudják megmondani, miért a másodperc milliomod része alatt történik ez meg, amikor a fehérjének egy új formája alakul ki, és ekkor előfordulhat egy hiba, amely komoly következményekkel jár az emberi egészség és élet szempontjából.
A csapat PhD Vijay Pande által irányítva kifejlesztett egy módszert, amellyel modellezik ezt a folyamatot. Azonban ennek bonyolultsága miatt szükséges lenne több ezer órányi számítási időre, számítástechnikai kapacitásra és még egy szuperszámítógépnek is nagyon hosszú időre volna szüksége ehhez. Egy ilyen hatalmas számítási teljesítmény helyett hálózati asztali számítógépek alkalmazásával próbálkoztak meg. Manapság, az okostelefonok olyan erősek, mint az asztali számítógépek és nagy számban állnak rendelkezésre, így az ötlet kézzel foghatóvá vált, hogy hasznosítsák "a naplopó" esetleg kihasználatlan potenciálisan felhasználható eszközöket. A kutatók ahelyett, hogy egy egységes szuperszámítógépet fejlesztettek volna ki, egy speciális alkalmazással ezer androidos okostelefon számítástechnikai kapacitását vették igénybe az éjszakai töltés, vagy alacsony aktivitási időszak során.
Köztudott, hogy még a világon a legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépe is egyedül működve, kisebb számítási teljesítményt nyújt, mint több ezer "normál" összekapcsolt gép. A Stanford Egyetem kutatói azt gondolják, hogy lehetséges a hiteles szimuláció elvégzése körülbelül 10000 okostelefon használatával előzetes kalkulációval várhatóan két hét alatt. A mobil eszközök számának növelésével, amelyek részt vesznek a kísérletben, a számítási idő megfelelő mértékben csökkenne. A becslések szerint 100.000 okostelefon egyszerre történő használatával ezáltal képes elérni körülbelül 2 petaflop (PFlops) számítási teljesítményt.
Ma mindenki segítheti az orvostudomány fejlődését. A Folding@Home app már elérhető a Google Playen. Eddig a kompatibilitás csak egyes típusaira vonatkozott a Sony okostelefonoknak. A szerzők azonban megígérték, hogy hamarosan elérhetők lesznek az összes mobil eszközre, amelyeken az Android 4.4 vagy a magasabb verzió fut.
Az alkalmazásban a felhasználók határozzák meg azt az időszakokat, amelyekben meg akarják osztani a mobil számítástechnikát készülékükben (pl éjszaka)

Kábelcsillapítás kompenzálása multiswitch rendszerekben.

A koaxiális kábel csillapítása a frekvencia növekedésével növekszik. Ez azt jelenti, hogy a magasabb TV csatornák és különösen a műholdas adások jelei a magasabb SAT IF frekvencia-tartományban jobban csillapodnak, mint azok, amelyeket az alsó sávokban továbbítanak. Ezt a hatást ellensúlyozza az erősítés fokozatos növelésével a magasabb frekvenciákon - a TERRA SA sorozat multiswitchei, amelyek el vannak látva ezt elérő megfelelő mechanizmusokkal. Mivel a csillapítási tulajdonságok a különböző kábeleknél is mások lehetnek, az úgynevezett "Slope" segítségével a paraméterek állíthatók (az értékek nem azonosak minden kábeltípusnál/márkánál) potenciométerekkel és kapcsolókkal. Ennek eredményeként a jelszint a "szakadék", vagy rés a legalacsonyabb és a legmagasabb csatornáknál, vagy frekvenciáknál az aljzatokban minimálissá válik, a jelszint kiegyenlítődik. Az alábbi grafikonok mutatják a jelszint különbségeket az előfizetői konnektorban (a kábel hossza 70 m) a kompenzációs mechanizmus használata előtt és után, az SA-901 R70901 erősítőből.
A "Slope" korrekció eredménye az SA-901 R70901 erősítőben
(a kábel hossza 70 m, a bal oldalon - kompenzáció nélkül, jobb - "Slope" beállítás 12 dB)
A fenti példában a jeleknél a szintek közötti különbség a legalacsonyabb és legmagasabb frekvenciáknál a földfelszíni TV sáv végén egy 70 méter hosszú kábelnél körülbelül 13 dB. A kiegyenlítési funkció használatával (12 dB) lehetővé teszi a kiegyenlítést körülbelül 5 dB körül. Általában a maximális jelszintek közötti különbség két csatorna vonatkozásában a teljes sávban nem haladhatja meg a 12 dB-t.
Az egyes eszközök (pl TERRA MR/MSR és MV/MSV multiswitchek) kompenzálási lehetőséget biztosítanak a paraméterek kiegyenlítésére a nagy SMATV rendszerek számára, amelyek különböző topológián alapszanak.

Optikai osztók telepítése.

Az új épületek egyre jobban el vannak látva optikai rendszerekkel, amelyek képesek a szolgáltatások elosztására a GPON vagy GEPON szabványnak megfelelően. A hálózatüzemeltetők és szolgáltatók keresik az új, egyszerű és kényelmes megoldásokat a komponensek telepítése során az optikai hálózatokban.
A DIPOL kínálatában több modell található az elosztó rendezők és dobozok beépítésre, amelyet az optikai osztók számára terveztek. A legnépszerűbb a telepítő cégek számára az ULTIMODE TB-16P-3 elosztó doboz két splitterrel zártan. Mindegyikükben 1: 8 vagy 1:16 splitter helyezhető el. Az osztó kimenetek kapcsolható a szimplex és duplex SC LC csatlakozókhoz (a lyukakat mérete a zárt doboznak mérete megegyezik a csatlakozókkal). Összességében, az optikai útvonal elosztható 16 vagy 32 optikai vonallal.
Falra szerelhető elosztó doboz ULTIMODE TB-16P-3 (IP65, megerősített, max 24 kötéshez, 18 SC simplex adapter)
Falra szerelhető elosztó doboz ULTIMODE TB-16P-3
  L54163
A falra szerelt optikai szál elosztó doboz IP65 minősítésű akár 24 mechanikus toldót vagy hegesztett kötést védhet meg a tartalék hosszúságú optikai kábelekkel együtt. Összehasonlítva a hasonló termékekkel a piacon jó ár és értékarányt képvisel, a doboz pedig speciális műanyagból készült, amely ellenáll a hőmérsékleti ingadozásnak és a magas páratartalomnak.

Vezeték nélküli vezérlő szettek.

Az Exta Free platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy intelligens otthoni rendszert alakítsanak ki. Azoknak, akiknek csak bizonyos funkciókra van szükségük a világításvezérlésnél vagy elektromos készülékeknél, ajánljuk az Exta Free szetteket . Ezek a következő feladatokat képesek ellátni:
 • RZB-01 Exta Free F5010 (RNK-02 + ROP-01) - távoli be/kikapcsolása az elektromos áramkörnek
 • RZB-02 Exta Free F5011 (RNK-02 + RDP-01) - távoli be/kikapcsolása a fények és fényerejének szabályozása,
 • RZB-03 Exta Free F5012 (RNK-02 + SRP-02) - rolók vezérlése ,
 • RZB-04 Exta Free F5013 (RNK-04 + ROP-02) - 2 csatornás fény be/kikapcsolás,
 • RZB-05 Exta Free F5014 (ROP-01 + Pilot P257/2) - távoli be/kikapcsolása egy elektromos áramkörnek távvezérlős kulcstartóval,
 • RWG-01K Exta Free F5019 (RWG-01 + P-257/2) - távirányítású konnektor kapcsolása a távvezérlős kulcstartóval.
Az alkalmazási példák konkrét beállításai megtalálhatók a katalógus oldalakon - a leírások és fájlok letölthetők. Az alábbiakban látható az egyik példa.
Vezeték nélküli távvezérlő adó: Exta Free RNK-02 (2 csatornás)1-csatornás vevő/relé: Exta Free ROP-01
Vezeték nélküli vezérlő szett Exta Free RZB-01 (RNK-02 + ROP-01) F5010
A fenti ábrán, a vezeték nélküli vevő/relé ROP-01 F5211 méreténél fogva, egy kötődobozban vagy lámpa burkolatban is elhelyezhető, vezérlése az RNK-02 F5101 távirányítóval történik (billenő kapcsoló - be/ki fényforrások). Könnyű bővíteni a funkciókat az Exta Free rendszer más elemeinek hozzáadásával.

Firmware frissítés SIGNAL kamerákban.

A firmwaret egy SIGNAL kameránál frissíteni lehet a kamera menüjében a bejelentkezés után, vagy a dedikált IP kamera kereső szoftverét használja. A szoftver megkeresi az összes hálózathoz csatlakoztatott kamerát és frissíti a firmwaret (azzal a feltétellel, hogy a jelenlegi firmware verzió a kameráknál 4.1.38 vagy újabb). Az IP kamera kereső szoftvere megtalálható a CD-vel együtt a kamera csomagolásában. Az indulásnál a kamerán az IE böngésző segítségével a felhasználónak le kell tölteni és telepíteni kell a jelenlegi OCX verziót, amely a kamera firmware-verziójához ajánlott. Ez egy grafikus felület, ami lehetővé teszi a további beállításokat és a kamera beállításait is.
A SIGNAL IP kamera kereső ablaka
Az OCX programlapjának a frissítése a verzióhoz, ami a hatályos firmware megfelelőségéhez rendkívül fontos. Átugrani ezt a lépést nem ajánlatos, a felhasználónak ebből kifolyólag számos problémája adódhat, mint például a mozgásérzékelés meghibásodása, vagy lehetetlen megváltoztatni a kamera paramétereit.
Az IE ablakának nézete a firmware és OCX verziókkal
Az ilyen problémák megoldására a következőket kell tenni:
 • zárja be az összes IE ablakot,
 • lépjen a Control Panelre és távolítsa el a jelenlegi OCX,
 • futtassa az IE böngészőt, és lépjen be az IP kamerába,
 • várja meg az üzenetet, töltse le és telepítse le a kamera jelenlegi OCX firmwaret,
 • jelentkezzen be újra a kamerába.

Esemény felvételi lehetőség a Hikvision IP NVR-ben.

Azok az IP CCTV rendszerek, amelyek Hikvision IP kamerákon és NVR-en alapulnak, konfigurálhatók bizonyos események folyamatos rögzítéséhez speciális paraméterek esetében. Minden csatorna külön beállítható ebből a szempontból. Lehetőség van megnövelni a keret és bit rátát, függetlenül a folyamatos rögzítési beállításoktól. Ennek bekövetkezése után egy eseménynél (mozgásérzékelés, kamera szabotázs stb), az NVR automatikusan átkapcsol az esemény-rögzítési módba (általában a magasabb paraméterekkel). A fennmaradó időben a felvételt folyamatos üzemmódban hajtja végre. A megnövekedett paraméterek az esemény előtt és utána lehetővé teszik, hogy lejátssza mindkét időszakot nagy részletességgel és simasággal, miközben a felvételek közötti események sokkal kisebb teljesítménnyel nézhetők meg, mivel jelentősen kisebb helyet foglalnak el az adathordozón.
IP NVR Hikvision DS-7616NI-ST (16ch, 80Mbps, 2xSATA, HDMI)
IP NVR Hikvision DS-7616NI-ST K2316.
Minden csatorna konfigurálható a kiváló minőségű esemény felvételére.

Új termékek a DIPOL-nál

OCTO Univerzális LNB: TRIAX OCTO TOO 001
OCTO Univerzális LNB: TRIAX OCTO TOO 001 A98260 nyolc egyéni műholdvevőnek, vagy négy twin tuneres PVR vevőkészüléknek biztosíthat jelet (vagy ezek kombinációinak, legfeljebb 8 bemenettel). Mind a nyolc kimenet egy-egy független széles sávú kimenet.
DVB-S/S2 vevőkészülék Ferguson Ariva S300
DVB-S/S2 vevőkészülék Ferguson Ariva S300 A99372 vevő a legjobb minőségű képet és kristálytiszta hangzást ad, mind a HD és SD adások esetében. A Ferguson Ariva S300 szolgáltat - többek között - nagy sebességű USB portján mind a külső adathordozók és vezeték nélküli WiFi adapterek számára csatlakozást. Felvétel/timeshift, zene (mp3, ogg, flac) és filmek (mkv, avi, xvid), fényképek nézegetés (JPEG, BMP) csak néhány példa erre a sokoldalú eszköz használatára vonatkozóan. A kártyaolvasó az előlap fedél felhajtása után lehetővé teszi a hozzáférést a kódolt csatornáknak, HD és SD. Az energiafogyasztás készenléti üzemmódban nagyon alacsony (0,5 W).
Signal 19
Signal 19" RACK szekrény 32U 600x800mm, álló R912013 alkalmas minden olyan eszköz befogadására, amelyik szabványos a 19" rack házakba, valamint egyes olyan eszközök számára, amelyek nem felelnek meg a szabványnak. Ideális fejállomások, különféle berendezések és otthoni rendszerek beszerelésére is. A szekrény minden olyan eszköznek otthont ad, amelyek nem szabványosak a 19"-os Rack szekrénnyel, például multiswitchek, RF erősítők, modulátorok, DVR, szerverek. Ezért a felhasználónak a szekrénybe további polcot/polcokat kell beszerelnie. A rack szekrényben sok nyílás biztosítja a megfelelő légcserét. Emellett lehetőség van ventilátorok beépítésére is, amivel tovább növelhető a szellőzés.

Érdemes elolvasni

SMATV rendszer 70 aljzattal egy többlakásos épületben. A busz topológia és az MV-5XX multiswitchek a legrugalmasabb megoldású SMATV rendszereket biztosítják. Könnyű alhálózatokat létrehozni a fizikai elrendezés által meghatározott aljzatoknál, nagy, többemeletes és több lépcsőházból álló épületeknél. A GKJ SYSTEM vállalat az egyik krakkói lakótelepen telepített egy SMATV rendszert a DVB-S/S2 adások fogadására a Hotbird 13°E műholdról, a digitális földfelszíni televízióra (DVB-T) és az FM rádióra, egy antenna szettel. A rendszer végrehajtása előtt, a cég megtervezte a rendszert az ingyenes SatNet szoftver segítségével... bővebben
Egy multiswitch rendszer diagramja, a busz topológia alapján, egy négy lépcsőházas épületben.
Minden lépcsőház el van látva egy telepítő dobozzal, benne a megfelelő multiswitch-el,
MV-524 R70724 vagy MV-512 R70712, és splitterrel, vagy leágazóval.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Analóg kamera 900TVL

Figyelem! Felhívjuk Tisztelt viszonteladó Partnereinket, telepítőket, hogy nagyobb tételű megrendeléseiket (előfordulhat, hogy a termék debreceni raktárunkban nincs, vagy elegendő mennyiség nem áll rendelkezésünkre), ha lehetséges lehetőleg szerdán 10.30-ig szíveskedjenek megtenni, ugyanis krakkói járatunk szerdán már el tudja hozni a DIPOL Központi Raktárából - a megrendelés összeállítása miatt szükséges - és így pénteki napon a megrendelt termékeket a futárszolgálat kiszállíthatja a megadott címre.
Megtisztelő figyelmüket köszönjük! Dipol Hungaria Kft. Vevőszolgálata