Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 10/2015 (2015. március 9.)

A Google algoritmusa maga is tanul játszani.

A Google alkalmazottai létre hoztak egy algoritmust, amelynek fő jellemzője az a képesség, hogy adott feladatok alapján megtanulta egy a korábban végzett hasonló műveleteket. Eddig az algoritmust az egyszerű játékokban, ismert Atari termékekben tesztelték. A speciálisan írt szoftverek megvalósítását egy öntanuló algoritmusban eszközölték ki, amellyel jó eredményeket értek el a videó játékokban, mint a Pinball és Boxing, és sikerült az "igazi" játékosokat maguk mögött hagyni. A Google azt mondja, ez csak egy ízelítője annak, hogy mire képes az algoritmus, amely révén különböző eszközöket egyedül valósíthat meg és vihet véghez a jövőben.
A Google algoritmusa szembekerült a legjobb játékosokkal is az elért eredményei által 49 játékban. 22-ben közülük, a program jobbnak bizonyult, mint az az ember, még akkor is, ha sokszor jobb eredményt ért el. Azonban néhányban az algoritmusnak nem sikerült úgy teljesíteni, ezáltal még egyetlen pontot sem értek el.
Miután finomították a szkriptet, könnyebben lehet kezelni az egyszerű Atari játékokat, a fejlesztő csapat a bonyolultabb 3D-s játékok irányába mozdult el. A szerzők szerint ez akár 5 évet is igénybe vehet. Az egyik fő célkitűzés, hogy a módszert az öntanuló autó vezetéséhez használhatják fel egy autóverseny játékkal, amihez át kell adni a vezetést az algoritmus irányította valós autonóm autóknak.
Az autonóm autó, amelyet a Google korábban már létrehozott, több százezer kilométert futott. Mindazonáltal a mozgások adatait a memóriájában tárolja a fedélzeti számítógép. A példának okáért, hogy "tudja" előre, milyen a magassága a járdának egy bizonyos pontján az útvonalnak. A térképek elkészítése és azok folyamatos frissítése során a nagy mennyiségű munkához magas költségek is járulnak. A mesterséges intelligencia kezdeti szakaszán a kifejlesztett algoritmusnak, képesnek kell lennie arra, hogy elvezesse az autót egy teljesen új és ismeretlen útvonalon. Valóra válik a Google jövőképe? Talán így lesz. Lesz-e megoldás a mesterséges intelligencia megoldásokra kizárólag csak az autókra? Természetesen nem.

Megosztott antennarendszer egy apartmanházban.

Az egyik krakkói lakásszövetkezet úgy döntött, hogy modernizálja a közösségi antennarendszerét az egyik soklakásos épületben. A 4 emeletes ház négy lépcsőházában hozzáférést kell biztosítani a lakók számára a DVB-T és FM rádióadások vételére . Négy apartman van minden emeleten és minden lépcsőházban.
A nyertes ajánlattevő feladata, a DVB-T és FM rádiójeleket a master antennával, valamint a videót két CCTV kamerából 64 előfizető számára elosztani.
Végponti fali aljzat Signal RTVURH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDVB-T modulátor két csatornás mdx420 TERRA 2xAV/COFDM kódoló és RFTöbbsávos erősítő: Terra ma400 (FM/VHF/UHF)Twin csatornaerősítő: Terra at420 (UHF, analóg TV és DVB-T, AGC)44-utas leágazó: Signal O-4-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV négyes O-4-16dB (5-1000MHz) Signal4-utas leágazó: Signal O-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-20dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-20dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-18dB (5-1000MHz)Osztó TV kettes R-2 Signal Osztó TV kettes R-2 Signal Osztó TV kettes R-2 Signal 4-utas leágazó: Signal O-4-20dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-20dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-18dB (5-1000MHz)44-utas leágazó: Signal O-4-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV négyes O-4-16dB (5-1000MHz) Signal4-utas leágazó: Signal O-4-18dB (5-1000MHz)4-utas leágazó: Signal O-4-18dB (5-1000MHz)
A MATV rendszer rajza a kombinált CCTV-vel, alkalmazásra került az épületben. A hosszabb utak miatt, a legkülső lépcsőházhoz a leágazók különböző csillapítási paraméterekkel rendelkeznek.
A rendszer magában foglalja az aktív összetevőket a DVB-T modulátort Terra mdx420 R82518, két különálló csatornaerősítőt a Terra at420 R82510 és a többsávos erősítőt a Terra MA400 R82520. Az at420 R82510 szelektív erősítők kiegyenlítik a 4 digitális multiplex szintjét (ott lehetne használni a négycsatornás erősítőt is a Terra at440 R82511 helyett). Az MDX 420 R82518 DVB-T modulátor bead két videó megfigyelő csatornát az RF elosztó rendszerbe. A többsávos erősítő MA400 R82520 három független úton (FM, VHF és DAB, UHF) lehetővé teszi a végső jelerősítést az UHF sávban, valamint a betáplált és sugárzott FM és a VHF jelek erősítését.
A jelek elosztása passzív hálózati elemekből állnak áll RF osztókból és leágazókból. Minden emeleten 4 kimenetes leágazó van, amely közvetlenül csatlakozik Signal R694130 az előfizetői aljzatokhoz. A kábelezés DIPOLNET RG-6 E1230 kábel felhasználásával készült.

Kábelbevezetők szabadtéri létesítményben lévő dobozok számára.

Az IP65 védettségi szintű fémházak ideális elhelyezést biztosítanak a telepített eszközök számára olyan helyeken, ahol por, nedvesség, vagy víz érheti azokat. Gyakori problémát olykor az is okozhat, hogy a bevezetésre kerülő kábelek, leronthatják a dobozok védettségi értékét.
A legtöbb esetben a telepítőnek lyukat kell fúrni a dobozra, és ehhez ki kell választania a megfelelő kábelt a házhoz. Egy sokkal egyszerűbb, de ugyanolyan hatékony megoldás az, ha egy kábelbevezető lemezt építünk be a házba, amelyeken megfelelő méretű és számú furat(hely) található. Ez a módszer különösen ajánlott abban az esetben, ha több kábelt kívánunk csatlakoztatni a dobozban.
Ahhoz, hogy a munkát a szerelők könnyebben végezhessék, a DIPOL bemutatja a kábelbevezető paneleket, amelyeket ajánl a szabadtéri létesítményű dobozok számára, különböző számú nyílással.
Kábelbevezető lemezek kültéri házhoz:
Kábelbevezető lemez (34 nyílású, kültéri házhoz)
Kábelbevezető lemez (6 nyílású, kültéri házhoz)
Kábelbevezető lemez (25 nyílású, kültéri házhoz)
34 nyílású
R90610A
6 nyílású
R90610B
25 nyílású
R90610C
Egy kültéri ház/doboz nézete R90606 (IP65, 400x300x200mm) az R90610C kábelbevezető lemezzel

FTTH - épület kábelezési módszerek (1/3 rész).

Egy száloptikai rendszer tervezőjének egy adott épületnél figyelembe kell venni néhány olyan hibát is, amelyek befolyásolhatják a kábelek kiválasztását és a kábelezési technikákat:
 • épület típusa - irodaház, lakóház stb.,
 • a rendszer topológiája, beleértve a helyét a kábeleknek,
 • rendszer alkalmazásai, összekapcsolva a technológiát a különböző szolgáltatásokkal,
 • hálózati kihasználás tényezője - az összes csatlakozó csatlakoztatása, vagy a későbbi csatlakozások az új felhasználóknak.
Ezek a tényezők lehetségesek, hogy kiválassza a megfelelő kábelezési technikát. Három népszerű módszer van:
  1 - beltéri "kitörés" és előfizetői kábelek
  2 - mikro-csöveken alapuló kábelezés
  3 - könnyű elérésű kábelekre alapozott kábelezés
A módszer alapja az elosztó kábelek kitörése, amely hasonlít az ismert kábeltelevíziós rendszerekből. A kábelek az optikai elosztó keretből futnak az épület alján található összes vagy a kiválasztott emeletre, ahol csatlakoznak az előfizetői kábelek végén a fali csatlakozókhoz. A szálak száma az egyes kábeleknél ugyanaz, mint az aljzatok száma a szóban forgó szinten. A kábel egy adott emeleten belép az elosztó dobozba, ahol a szálak lapolva a rostokkal jutnak el az előfizető kábelekkel. A szálakat az előfizető vezetékekkel együtt kell a csökkentett hajlítási sugárral bevezetni.
Falra szerelhető elosztó doboz ULTIMODE TB-16P-3 (IP65, megerősített, max 24 kötéshez, 18 SC simplex adapter) Száloptikai elosztó szekrény: ULTIMODE TB-48B (falra szerelhető)
FTTH megoldás a kitörési elosztó kábeleken
Ez a kábelezési módszer az egyik legáltalánosabb és lehetséges alkalmazni szinte minden épületben, függetlenül annak típusától és az elrendezésétől/ topológiájától. Összehasonlítva a bemutatott eljárásokat a további részek magában foglalják a teljes rendszert a beszerelési fázisban. Az viszont nem lehetséges, hogy elosztó szekrény ne legyen minden szinten.
Folytatása következik...

Videó stream beágyazása egy IP kamerából egy honlapra.

A videó stream egy IP kamerából történő közvetlen egy internetes oldalra való elhelyezéséhez, szükséges beilleszteni a forráskódba a már meglévő oldalon a megfelelő szkriptet, vagy egy új honlap létrehozása esetén. Egy másik szükséges elem a VLC plugin RTSP streaming. A plugin, alkalmas az operációs rendszer működéséhez, az internet letöltésekhez és telepítésekhez (a web pluginok kiválasztása után a telepítési lehetőség). A telepítésnél a böngészőnek zárva kell lennie. Ahhoz, hogy létre hozzon egy új weblapot a megfelelő szkriptet el kell helyezni:
 • új szöveges dokumentum létrehozása
 • illessze be az alábbi szkriptet:
 • klikkeljen a File-> Save as> Fájl neve.html (pl. my_site.html)
Az elérési útja a linknek az RTSP streamhoz a kamerából, a magassága és a szélessége - a kamera ablakának megfelelő méretei. A kódot hozzá lehet adni a forráskódhoz egy már meglévő honlapnak és azt az igényeknek megfelelően szerkeszteni. A Signal kamera esetében, az elérési útvonala, az RTSP streamnek a következő:

rtsp://IP address:554/0/ 1 or 2 (1 - the main stream, 2 - the sub-stream)

Kezelési hibák és kivételek a Hikvision DVR/NVR-ben.

A Hikvision DVR és IP NVR képes öndiagnózis készítésére és ezáltal értesítést küldeni az üzemben tartó részére a CCTV IP rendszerrel kapcsolatos működési problémákról. A mellékelt szoftver biztosítja az érzékelését a vészhelyzeteknek és kezdeményezi a megfelelő lépéseket a kapcsolódó észlelt problémák megoldására.
Az operációs rendszerek a következő problémákat érzékelik:
 • a disk túlcsordulása,
 • disk write error, nem formázott lemez, stb.,
 • nincs kommunikáció a LAN-nal pl kihúzódott a kábel
 • duplikált IP-cím
 • érvénytelen felhasználó vagy jelszó
 • videó elvesztése vagy a videó rendszer inkompatibilitása (DVR)
 • videórögzítés/felvétel hiba
A Hikvision konfigurációs ablakának nézete
A riasztási válasz intézkedések a következők:
 • sípoló hang,
 • a felügyeleti központ értesítése (a szerveren fut az IVMS - 4200 szoftver),
 • e-mail értesítés az előre kijelölt címzetteknek.

Egy 3D-s nyomtató videófelügyelete, amely Signal rack szekrénybe lett elhelyezve.

Az 5. kiadása a "3D nyomtatási napoknak" Kielcében, Lengyelországban, 2015. március 11-12-ig a DIPOL bemutatja 3D-s nyomtató telepítését egy függeszthető 19 "Rack szekrénybe Signal R912022 (12U 600 mm). A szekrény speciálisan zárt szigeteléssel rendelkezik, hogy a magas fokú üzemi hőmérsékletet biztosítsa a nyomtató részére. A nyomtatási folyamat megfigyelésére és rögzítésére a v-cam 430 M10754 kamera és a HIKVISION DS- 7104HWI-SH M71042 DVR szolgál... bővebben
A 3D-s nyomtató a rack szekrényben

Új termékek a DIPOL-nál

2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE7184-A (20x optikai zoom 4.7-94mm, IR 100m-ig)
2MP IP PTZ kamera: Hikvision DS-2DE7184-A K1793 IP speed dom kamera kiváló minőségű 2 MP (1920x1080) képérzékelővel van felszerelve, 25 fps képváltási sebességgel működik. A 4,7-94 mm objektív optikai zoomja akár 20x. Köszönhetően a nappali és éjszakai üzemmódnak, a kamera nagyon jól adja vissza a színeket napfényben és magas érzékenysége folytán az éjjel vett képek is kiváló minőségűek. A kamera két adatfolyamot biztosít (fő- stream és al-stream) és a H.264 vagy MJPEG tömörítési eljárást használja. Az audió bemenet lehetővé teszi a kapcsolatot egy mikrofonnal, és az audió kimenethez csatlakoztatható egy aktív hangszóró (erősítővel). Egy ilyen megoldás lehetővé teszi a kétirányú hang kommunikációt, a hanggal történő felügyeletet a helyszínen, hangfelvétel készítésével.
Fali konzol OMP-50R45-70
Fali konzol OMP-50R45-70 E8535 az antennaárbocok falra történő szereléséhez használható fel. A szett két tartó elemet tartalmaz
IP NVR Sunell SN-NVR10/02E2/008NSE (8 csatornás, 36Mbps, 2xSATA, VGA, HDMI)
IP NVR Sunell SN-NVR10/02E2/008NSE K2508 egy modern IP hálózati videó rögzítő képes a felügyeletnek a felvételére és képeinek lejátszására 8 IP kamerából akár 25 fps képsebességgel minden kamerából, 36 Mbps sávszélesség korlátozással. Ez az önálló NVR, VGA és HDMI kimenettel közvetlenül csatlakozhat a monitorhoz anélkül, hogy szükség lenne egy további számítógépre. Köszönhetően a beágyazott Linux OS operációs rendszernek, az NVR stabil működést és a számítógép vírusokkal szemben ellenállást tanúsít.

Érdemes elolvasni

Telekommunikációs rendszerek végpontjai apartmanokban. Tipikusan bevált gyakorlat, hogy helyileg a legalkalmasabb szerelvény dobozt kell minden lakás, bejárati ajtó közelében telepíteni. A többcélúan felhasználható dobozok alkalmasak bármilyen kábel és szolgáltatás fogadására... bővebben
Az OMT-35 R96025 doboz alkalmazása egy lakásban
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
MASTER csatlakozók - a mesteri munkához ezek kellenek