Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 14/2015 (2015. április 6.)

A Samsung összehozza az embereket egy virtuális valóságba.

A Samsung Gear VR fejhallgatója áthelyezi a felhasználóját a virtuális valóságba, nem csak egy játékra amatőr játékosként. A gyártó ezzel bebizonyította, hogy ez a technológia, a virtuális kapcsolattal az emberek életét befolyásolni képes, amikor az emberek tartózkodási helye között a helyszín nagyon távol van. Ennek egyik példája egy házaspár Jason és Alison Larke Perth Ausztráliában. Amikor a harmadik gyermekük Steele születését várták, több mint 2500 mérföld távolságra voltak egymástól, mert Jace egy delegáció munkájában vett részt. A Samsung megtörte a távolság gátját, és lehetővé tette, hogy Jace részt vegyen ezen a fontos eseményen. Az apa lakóhelye egy bányaváros Chinchilla, Queenslandban, ahol gyermeke születését élőben, több kamera vette és egy virtuális valóság hatását keltette. A Samsung csapata videokamerákat telepített, hanggal és streamingelte azokat a megfelelő berendezések segítségével Alison Perth kórházi szobájából. Ez a berendezés párosítva volt a Samsung Gear VR-el Chinchillaban, ahol maradt az apa. Így lehetőség volt nem csak nézni mindent, ami a szülőszobán történik, de kommunikálni is tudott Alisonnal ezekben a nehéz pillanatokban.
A Samsung Gear VR fejhallgató szettje látható. A berendezés teljes funkcionalitását csak a Samsung Galaxy Note 4 okostelefonnal együtt tudja biztosítani. A fejhallgató tartja a szemüveget a felhasználó fején, és a megjelenített kép a képernyőn a felhasználó szemére egy speciális lencsén keresztül jut el. Tehát, a szíve a teljes készletnek az okostelefon, amely gondoskodik a megfelelő számítástechnikai teljesítményről a rajta futó Oculus szoftverrel, ami feldolgozza a képet 3D hatásúra. Eltekintve attól, hogy részleteznénk a világon található filmeket és játékokat, ez a rendszer megtöri a korlátokat, amit általában a nagy távolságok okoznak, mint az Alison és Jason esetében is megtörtént.
A cég ausztráliai marketing vezérigazgatója Arno Lenior elmondta: "az apaságot illetően magamról is tudom, hogy milyen csodálatos egy gyermek születése. Alison és Jason története ismerős ausztrálok milliói számára és a valósága annak, ha távol van a család és a barátok, ami sokszor fájdalmat okoz és ezt a legtöbben megértik. De a Gear VR technológia révén sikerült segíteni Jasonnak, harmadik fiának a világrajövetelénél egy izgalmas, egyedülálló módon. Ez az, amiről a technológia szól: tegyük lehetővé az emberi tapasztalatokat mindenki számára."

Miért az intelligens kapcsolókat?

A TP-LINK okos és irányítható kapcsolói optimális megoldást jelenthetnek a Gigabit Ethernetes környezetben. Erőteljes processzorok és nagy memóriával rendelkeznek ezen eszközök, amelyek biztosítják a stabil adatáramlást. A VTC funkció lehetővé teszi az ellenőrzését a vezetékes feltételeknek, és megkönnyíti a dinamikus MAC-cím kezeléséhez való hozzáférés szabályozását az egyes switch portokhoz. Emellett, lehetőség van a rendszer visszaállítására, és létrehozzon biztonsági másolatot a konfigurációs fájlok számára bármikor. Minden funkciója a switchnek könnyen kezelhető a Web böngésző felületén.
A csoport főbb jellemzői tartalmazzák:
 • Quality of Service (QoS)
  • QoS lehetővé teszi a rendszergazdák számára a hálózati forgalom prioritását az IEEE 802.1p szabványban. Ez a folyamat biztosítja a sima és zavarmentes videó streaminget, VoIP és videokonferenciát.
 • Port sávszélesség szabályozás
  • A port sávszélesség szabályozás lehetővé teszi a hálózati rendszergazdák számára, hogy meghatározza a sávszélességet a kiosztott porton, amely biztosítja a megbízható továbbítását a videó, audió és hálózati játékoknak.
 • Támogatás a VLAN számára
  • A switchek támogatják a IEE 802.1Q tag VLAN szabványt, a Port-alapú VLAN és MTU VLAN-t.
 • Virtuális kábel teszt (VCT)
  • Az intelligens TP-LINK switchek támogatják a kábel teszt funkciót az esetleges problémák megoldására a hálózati kábelezés során. A felhasználók kérésére a rendszer elvégzi a kábel tesztelését, amelyek az Ethernet portokhoz kapcsolódnak. A teszt érzékeli a szakadást és a rövidzárlatot az adott feltételeknek megfelelően mindkét irányban az átvitelnél, kiszámítja a kábel hosszát, valamint a port és a hibahely közötti távolságot.
 • 5 év garancia
  • Minden intelligens és menedzselhető kapcsolóra kiterjed az 5 év garancia.
Switch TP-LINK TL-SG2424 SMART 24xGE 4xSFP
Web Smart Switch TP-LINK TL-SG2424 24xGE 4xSFP N29948

Házerősítők megosztott antennarendszerekben.

Erősítőket használnak közösségi antennarendszerekben az antennajelek elosztására a passzív hálózatokon belül. Ezek kompenzálják a hálózati elosztás veszteségeit, amelyet az osztók, leágazók, kábelek és antennaaljzatok okoznak. Az erősítők egy bemenettel és egy kimenettel rendelkeznek, és gyakran egy teszt kimenet is található (a vizsgálati, vagy teszt jel általában csökkentett, 20 vagy 30 dB). Ezek beépített tápegységekkel rendelkeznek és az áramkörök ellensúlyozzák a különbségeket, amelyeket a kábelek csillapítása okoz a különböző frekvenciákon (meredekség korrekció). A maximális kimeneti szint általában legalább 100 dBμV.
FM/TV Házerősítő Terra HA-123
Nagy teljesítményű RF erősítő HA-210 R82305, az erősítése legfeljebb 36 dB és a kimeneti szint akár 107 dBμV lehet
Attól függően, hogy milyen tényleges szükségletek merülnek fel, a telepítő választhat a rendelkezésre álló modellek kínálataiból, különböző szintű erősítésű, kimeneti jelszintű, frekvenciatartománybeli (beleértve a visszirányú csatorna lehetőséget is).
MegnevezésHA-129R65HA-210AS-038R65HA-204R65
KódR82316R82305R82040R82308
Frekvencia tartomány [MHz]5-65
87-862
47-8625-65
87-862
5-65
87-862
Max kimeneti jelszint [dBμV]100107100105
Erősítés (előre) [dB]24-27/32-36362337
VisszirányúIGENNINCSIGENIGEN
Erősítés (visszirány) [dB]18-21--227/-4
Érdemes megemlíteni, hogy az első szakaszban a nagy MATV rendszereknek csatornaerősítőkön kell alapulnia, hogy kiszűrje a nem kívánt jeleket és kiegyenlítsék a vett csatornákat. A házerősítőket a második szakaszban kell használni.

HD videó optikai átvitele HDMI-ről.

Kiterjedt megfigyelő rendszerek esetében, a felügyelő központokban gyakran találhatók nagyobb távolságra a rögzítő készülék. A példában, ami az alábbi ábrán látható, egy üzemcsarnok CCTV IP rendszerrel van ellátva nyolc IP kamerával és az NVR egy biztonságos kiszolgáló helyiségben lett telepítve az adattárolás biztonsága érdekében.
HDMI - IP konverter: Signal HDEthernet médiakonverter M-023M (két multimódusú optikai szál 2 km-ig)Ethernet médiakonverter M-023M (két multimódusú optikai szál 2 km-ig)HDMI - IP konverter: Signal HD
HDMI jel átalakítása IP jellé, multimódusú szálon történő továbbítással
A kontroll szoba egy másik épületben található, 400 méterre. Egy nagyképernyős monitor van felszerelve, amely egyszerre jeleníti meg a kamerák képeit. A képek közvetítése a szobába a LAN-tól függetlenítve, optikai kapcsolattal, optikai média konverterekkel (ULTIMODE M-023M L10021) és HDMI-IP átalakítóval történik (Signal H3604, a készlet tartalmazza az adót és vevő egységet is).
Ez a megoldás számos előnnyel is jár: a képek átvitele a felügyeleti szobába független a LAN feltételektől, nem áll fenn a videó adatvesztés a szerver meghibásodása esetén, a videó stream pedig nem befolyásolja a hálózati forgalmat. Továbbá, a felügyelő személyzetnek nem kell bejelentkezni a rendszerbe, és nem tud semmilyen konfigurációs változtatásokat végrehajtani.
Egy másik alternatívája a bemutatott megoldásnak a Signal-HD HDMI optikai átalakító H3608 alkalmazása. Ez a megoldás drágább ugyan, de kevesebb készülék számmal oldja meg a feladatot (alacsonyabb az energiafogyasztás, fokozott megbízhatóság jellemzi).

Signal IP kamerák paramétereinek megváltoztatása az IPCSearcher használatával.

Az IPCSearcher alkalmazást használják a Signal kamerák számára az IP hálózaton a firmware frissítésnél, valamint a kamerák paramétereinek a megváltoztatásánál. Az alkalmazás különösen hasznos bármilyen videó megfigyelő rendszer konfigurációjánál több kamera felhasználása esetén. A telepítőnek nem kell csatlakozni egyenként minden kamera megváltoztatásánál az alapértelmezett IP-címekhez. A program érzékel minden eszközt, még az azonos IP-címeket is, és lehetővé teszi a paraméterek gyors megváltoztatását.
A 4.1.46.5 és a 5.1.12.5 verziókban, meg kell változtatni az IP-címét a számítógépen futó programnak, hogy megfeleljen az alhálózati célkamerának. Ellenkező esetben a telepítő rossz jelszót kaphat (vagy, az utóbbi változatnál bármilyen változtatás esetén egyszerűen a kamera paramétereket nem fogadja el). A hálózati adapter vagy újabb alhálózat beállításainál a felhasználó a számítógépen kövesse:
 • enter Control Panel -> Network Connections
 • jobb klikk a hálózati adapterre, majd Properties
 • válasszon Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) -> Properties
 • a) IP-cím megváltoztatása:
  • kattintson a A következő IP-címre: és adja meg kézzel az IP-címét az alhálózati célkamerának
 • b) az alhálózat hozzáadása:
  • válasszon Advanced TCP/IP Settings -> IP Settings, adja meg az IP-címet és az Subnet mask-t az alhálózatnak és kattintson Add... majd OK gombokra
A Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)
-> Properties
ablak (IP cím, DNS)
Az Advanced TCP/IP Settings
-> IP Settings
nézete az ablakban
Határozottan jobb megoldás a második opció (b), mert a kiegészítésnek köszönhetően, egy másik alhálózaton van és a IPCSearcher app lehetővé teszi a változó a hálózati beállításokat, és a kamera megőrzi a már meglévő hálózati beállításokat a PC-n.

HD-TVI kamera vezérlésének beállítása.

Az OSD menüben a HD-TVI kamera közvetlenül megjelenik a monitoron, amelyik csatlakozik a HD-TVI DVR-hez. A vezérlés kiválasztása lehetséges PTZ opció kiválasztása után a DVR menüben, majd nyomja meg a "Menu" gombot. A HD-TVI rendszerben, a koaxiális kábel a kamera és a DVR között nemcsak a HD videót továbbítja, hanem a kétirányú adatok felhasználhatók a kamera vezérlésére is.
Az OSD menü felépítése
A navigáció az OSD-menüben lehetséges a PTZ vezérlő gombok segítségével, azaz. fel/le és jobbra/balra. A SET gomb jóváhagyja a változtatásokat. Az ENTER megnyomásával, a felhasználó beléphet a almenübe a kamera funkciók működéséhez.
A menüben a felhasználó számos funkció beállítását változtathatja meg, mint például:
 • üzemmód
 • expozició beállítása (lassú zár, AGC, sense-up, fényerő, D-WDR, páramentesítés)
 • BLC
 • fehéregyensúly
 • zajcsökkentés
 • adatvédelmi maszkok

Új termékek a DIPOL-nál

Kompressziós F csatlakozó Platinum 6 MASTER RG-6 kábelre
Kompressziós F csatlakozó Platinum F 6 MASTER E80332 sárgarézből, nikkel bevonattal és kimondottan az RG-6 kábelhez készült. Speciális felépítése és nagy pontossága a termék könnyű felszerelését teszi lehetővé a kábelekre. A tömörítési eljárás a szerelésnél nagyon egyszerű és garantálja a jó és stabil kapcsolat hosszú ideig.
Könnyű elérésű kábel ULTIMODE BS-12 SM 1m (12 szálas G.652.D)
Könnyű elérésű kábel ULTIMODE BS-12 SM L7812 könnyű hozzáférésű optikai kábelezés innovatív rendszerébe tartozik, különösen hasznos a sokemeletes és több lakásos épületekben. A szálakat lehet közvetlenül az egyéni előfizetőkhöz ágaztatni az összekötés igénye nélkül, illetve könnyen kihúzhatók nyílások kitörésével a gél-mentes csőből. A kábel 12 egymódusú G652D szálból áll.
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56C2T-IRM (mennyezeti, 720p, 2.8 mm, 0.01 lx, IR 20m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56C2T-IRM M7501 már a CCTV rendszerekben történő használatra tervezték a HD-TVI DVR-hez. A kamera 720p videó felbontást szolgáltat. Magas érzékenységével (0.01 lx) és a beépített IR megvilágítóval, amelynek hatótávolsága: 20 m, a kamera kiváló képminőséget biztosít még gyenge fényviszonyok mellett, de ott is, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre fény.

Újdonságok

2015. március 26. - változás a Hikvision DDNS szerverben. A Hikvision DDNS szerver - www.hikvisioneurope.net - ki lesz kapcsolva 2015. április 5-én.. Az eszközök domain címei ezen a területen ( www.hikvisioneurope.net/device_name ) leállnak. Az eszközök, amelyek ezt a szervert használják, az új szerveren elérhetők: új szerver: www.hik-online.com

Érdemes elolvasni

IP kamerák tápellátása - 1. rész: 48 VDC. Az egyenáram továbbítása nagy távolságokra észrevehető feszültségesést eredményezhet és így csökken a hatékonyság a kábelen történő áramkimaradás miatt. Egy adott hosszúságú és paraméterű vonal esetében, a feszültségesés függ a kábelen átfolyó áramtól. Az azonos teljesítmény ellátható különböző paraméterekkel, így az áram alacsonyabb lehet a feszültség növekedése mellett. Ez a módszer már elfogadott a PoE technológia esetén, ahol a CCTV kamerákat ellátó feszültség névleges értéke 48 VDC, 12 VDC helyett. A PoE technológia az UTP/FTP kábelek fel nem használt párjait használja, az adatok továbbítása mellett, 10/100 Mbps Ethernet hálózatokban. Az IEEE 802.3af B típusú szabvánnyal kompatibilis IP kamerák 48 VDC-vel táplálhatók, minimum cat. 3-as UTP/FTP kábellel, a 4/5 (+) és 7/8 (-) vezetékeken keresztül... bővebben
PoE tápegység egy CCTV rendszerben
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Full HD 1080p az analóg CCTV rendszerekben