Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 29/2015 (2015. szeptember 21.)

A dolgok internete (IoT) - az elképzeléstől a termékig.

Az idei IFA vásáron a Samsung határozottan folytatta azt az irányt, amelyet már egy évvel korábban lefektetett, vagyis aktív együttműködés létesítése a háztartási elektronikával. Különös hangsúlyt fektetnek a kölcsönös kommunikációra, amelyen keresztül az eszközök az előre elrendezett feladatokat elvégezhetik, vagy a felhasználókat tájékoztatják a dolgok állásáról, milyen termékek szükségesek kiegészítésképpen a hűtőbe, mosóport szükséges-e vásárolni, stb., aminek a célja egyértelműnek tűnik, a felhasználók életét könnyebbé tenni. A Samsung fő témája az IoT volt a kiállításon és vásáron. A cég ígérete szerint 2020-ban minden egyes terméke a márkának az IoT (ang. Internet of Things) alapján fog működni.
A Samsung koncepciója három pilléren nyugszik. Az első a kompatibilitás az összes eszközzel - a társaság a nyílt architektúrára fókuszál, amely megtalálható a többi gyártó számára is. A második a kommunikáció az eszközök között, függetlenül attól, hogy milyen a készülék. A kommunikációnak elegendő információt kell nyújtania a szükséges intézkedések megtétele érdekében, ami aztán az emberi szükségleteket elégíti ki. A kulcskérdés az, hogy a magas szintű adattitkosítást a hálózaton megtartsák-e. A harmadik, az IoT-nak biztosítani kell, az intuitív és könnyű kezelhetőséget.
A vásár ideje alatt, a Samsung bemutatta az otthoni rendszerek első generációját. A legfontosabb eleme a SmartThings Hub - ez egy olyan eszköz, amely vezeték nélkül kommunikál más berendezésekkel otthon, és az internetre csatlakoztatható, valamint vezérelhető okostelefon alkalmazásokkal. Az eszközök közé tartoznak a különféle érzékelők, működtetők, kamerák, stb. A lényege a koncepciónak, ami szinte teljesen hasomló a modern intelligens otthon/épület rendszerhez. Ami megkülönbözteti a Samsung megközelítést, az egy sor egyedi eszköz, amelynek formája igazodik az "ökoszisztémának" megfelelően. Az egyik legérdekesebb új készülék a Samsung SleepSense.
A SleepSense alvás monitor nézete
SleepSense egy alvás monitor, aminek a mérete akkora, mint egy CD, amelyet be kell helyezni a felhasználónak a párnája alá, vagy valahol közel az ő fejéhez lefekvés előtt. Figyeli az alvásparamétereket, mint a test mozgást, a légzését és pulzusát. Ezen az alapon létrehoz egy jelentést, amely lehetővé teszi az alvás minőségének a kiértékelését, hosszát és mélységét. Miután a felhasználó elalszik, a SmartThings Hub eszköz segítségével, kikapcsolhatja a TV-t és a fényt, és ha az észleli az ébredés tüneteit a reggeli órákban, akkor felhúzza a redőnyöket, beállítja a kívánt szobahőmérsékletet, bekapcsolja a kávéfőzőt, stb.
A Samsung koncepciója nagyon ígéretesnek tűnik. Más gyártókkal való nyitottsága garantálja az alacsonyabb árakat és az alkalmazásuk igazodnak az ügyfelek különböző kívánságaihoz. Az elkövetkező öt évben szinte valamennyi terméke a vállalatnak (nagyon sokféle) kompatibilis lesz a SmartHub-bal. A Samsung nem az első nagy cég, amely úgy véli, hogy a jövőben az IoT előtérbe kerül. Hasonló tevékenység jelenleg is folyik az Apple-nél (HomeKit - hangvezérelt eszköz) és a Google-nál (Nest termékek és Brillo projekt).

SMATV rendszer egy több családos épületben.

A multiswitch telepítését több családos épületekben gondosan meg kell tervezni. A számítások szerint a bemeneti paramétereknél figyelembe kell venni: hálózati topológia, típusa és száma, a multiswitchekben használt kábel típusa (csillapítás) és hossza a szakaszok alapján. A tervezőnek ki kell választani a rendszer elemeit úgy, hogy a jel minden antennaaljzaton az ajánlott tartományon belül legyen.
Az alábbiakban bemutatunk egy ilyen tervet a rendszerre, amelyet SatNet szoftverrel hoztunk létre. A rendszer Krakkóban egy lakóházban található 96 apartmannal, öt emeleten 4 lépcsőházban, TERRA multiswitcheket alkalmazva az MV-5XX sorozatból. A jelek vonalai az alhálózatok számára el vannak osztva minden lépcsőházban 5 vonalra SAT/TV osztókkal és SAT/TV leágazókkal megfelelő csillapítási szinttel.
A rendszer elrendezése: 5-kábel fut a mester antennától a tetőn az épületbe az erősítőkhöz, amelyek a középső lépcsőház felső részén találhatók, majd függőlegesen vezet le a kábelcsatornában a pinceszinthez, és vízszintesen minden lépcsőházban el van osztva. Minden lépcsőházban a fali szerelő szekrényekben be van építve a multiswitch, amelyek elosztják a jeleket az apartmanokban lévő antenna aljzatokra.

Konfigurációs eszköz Rack szekrények számára.

A rack szekrények tartozékainak a kiválasztásánál a felhasználónak figyelnie kell, hogy azok kompatibilisek legyenek a szekrény modellekkel. Egyes összetevők lehetnek más modellek számára ajánlottak, például nagyobb mélységűek vagy másfajta szerelési tartozékok (pl ventilátor).
A DIPOL e-boltja meglehetősen egyszerű, gyakorlatias mechanizmust kínál a kiválasztott RACK szekrények megfelelő, kompatibilis tartozékainak kiválasztásához. A felhasználónak nincsen különösebb dolga, egyszerűen csak megnyitja a kiválasztott RACK szekrényt, pl R912018, majd rákattint a "Tartozékot hozzáad" gombra a jobb oldalon fent (az alábbi képen a gomb egy piros vonallal van körül határolva).
A "Tartozékot hozzáad" gomb a termék oldalon
Az új ablak tartalmazza a kompatibilis tartozékok listáját:
Egy egyszerű konfigurációs eszköz a RACK szekrényekhez
A lista tartalmazza az elérhető kiegészítők listáját, amelyek kompatibilisek a kiválasztott RACK szekrénnyel. A felhasználó behelyezheti a tételt a kosárba, a kívánságlistára is teheti (Kedvencek), vagy csak szemlélődni akar és a katalógus oldalt akarja megnézni.

Videó továbbítása HD-TVI kamerákról optikai szálakon.

Videó megfigyelő rendszer HD-TVI kamerákkal nagyon népszerű lett manapság. A képek HD felbontása, a versenyképes ár és a kamerák egyszerű beállítása a fő oka a növekvő számú felhasználónak.
Abban az esetben, ha kiterjedt megfigyelő rendszereket működtetünk, az optimális átviteli közeg az optikai szál lehet. Mivel sokkal szélesebb sávszélesség szükséges a HD-TVI jelek átviteléhez (50 MHz), összehasonlítva az alapsávi videót generáló szabványos CVBS kamerákkal, a hagyományos videóhoz tervezett konvertereket a "régi" analóg kamerák számára nem lehet használni.
A probléma megoldható az ULTIMODE TVI-FO videó konverterek felhasználásával. A modelltől függően, a konverter továbbítja az egymódusú optikai szálon keresztül egy, kettő, négy, vagy nyolc videojelet a HD-TVI kamerákból, akár 20 km távolságra.
HD-TVI kompakt kamera N-CAM 760 (1080p, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)HD-TVI kompakt kamera N-CAM 760 (1080p, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)TVI-FO Videó konverter ULTIMODE HDTVI-202 (2csatornás, SM, 20km)TVI-FO Videó konverter ULTIMODE HDTVI-202 (2csatornás, SM, 20km)Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-4SM-A (4xG.652.D) HD-TVI TURBO HD DVR Hikvision DS-7208HGHI-SH/A (8 csatornás, 1080p@12fps, H.264, HDMI, VGA)
A HD-TVI kamerákból származó jelek továbbítása optikai szálon keresztül
A fenti ábra bemutatja az ULTIMODE HDTVI-202 L2030 TVI-FO videó konvertert két HD-TVI M7478 kamera videó jelének átvitelére, amelyek egymástól több száz méterre vannak az épülettől, ahol az M75208 DVR található. Az optikai kapcsolat az egyik szál esetében az L76004 univerzális kábel (ULTIMODE UNI-4SM-A, 4xG.652.D).
TVI-FO Videó konverter ULTIMODE HDTVI-202 (2csatornás, SM, 20km)
Az ULTIMODE HDTVI-202 L2030 szett nézete

Disk határértékek beállítása a Hikvision NVR-ben.

Hikvision NVR elérhetővé teszi a felhasználók számára, hogy létrehozzanak egy lemezterület korlátot minden csatlakoztatott kamera esetében. Így, a rögzített adatok mértéke nem haladhatja meg a hozzárendelt értékeket. Ha a felhasználó nem kíván a lemezterület határértéken beállítást eszközölni, akkor "0" - ebben az esetben a felvételeknél igénybe tudja venni a lemez teljes kapacitását. Amennyiben korlátozni kívánja ezt, a felhasználónak követnie kell a következő lépéseket:
  • jobb klikk az NVR menü képernyőn, hogy megnyissa a legördülő almenüt
  • válassza Main menu> HDD> Advanced
  • a Camera sorban válassza ki a kívánt kamerát
  • a Max. Record Capacity sorban adjon meg egy lemez limitet (GB-ban)
  • kattintson Apply a beállítások elfogadásához
  • indítsa újra az NVR-t a változtatások életbe léptetése érdekében
Hikvision - a HDD menü nézete a lemezterület korlátozás beállítása a kameránál

"Black Glass" Hikvision kamerákban.

Az új Hikvision kamerák Black Glass üveg technológiával készültek. Az előnye az üvegnek a jobb a fényátbocsátás az infravörös tartományban (90% illetőleg a hagyományos 80%), ami növeli az IR megvilágítók tartományát. Ezen túlmenően a sötét üveg elfedi a az IR LED-eket a napfényben.
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16D5T-AVFIT3 (kompakt, 1080p, 2.8-12 mm, 0.01 lx, IR 50m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE16D5T-AVFIT3 M7576 "Black Glass"-al

Új termékek a DIPOL-nál

Fte eXcellento OCTO LNB (0.1dB, fekete)
Fte eXcellento OCTO LNB (0.1dB, fekete) Az A9866 LNB-t nyolc egyéni műholdvevő készülék, vagy négy kettes (twin-tuneres) vevő számára tervezték. Az LNB nyolc független széles sávú kimenettel rendelkezik.
Rod Camp JK-50 ( villámvédelem)
Lightning Rod Clamp JK-50 Az E9163 horganyzott bilincs szerelvényt egy villámhárító felszereléséhez használják az antenna árbocon.
Szerviz monitor STT-1 (HD-TVI, CVBS)
Szerviz monitor STT-1 (HD-TVI, CVBS) Az M3106 egy hasznos eszköz a CCTV rendszerek konfigurálására és tesztelésére, amelyek HD-TVI és PAL biztonsági kamerákra vannak alapozva. A készülék közvetlenül csatlakoztatható a kamerához a paraméterek beállításához. A működése lehetséges az AC/DC adapterrel, vagy anélkül, köszönhetően a beépített akkumulátornak. Továbbá, a monitor működhet mint 12VDC/2A áramforrás a vizsgált eszközök számára.

Érdemes elolvasni

HD videó optikai átvitele HDMI-ről. Kiterjedt megfigyelő rendszerek esetében, a felügyelő központokban gyakran találhatók nagyobb távolságra a rögzítő készülék. A példában, ami az alábbi ábrán látható, egy üzemcsarnok CCTV IP rendszerrel van ellátva nyolc IP kamerával és az NVR egy biztonságos kiszolgáló helyiségben lett telepítve az adattárolás biztonsága érdekében... >>>bővebben
HDMI jel átalakítása IP jellé, multimódusú szálon történő továbbítással
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET PROFI 120dB A++ osztály 1.13/4.80/6.90 [100m]Koaxiális kábel 75 ohm A osztály TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Koaxiális kábel (75 ohm, A osztály): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]