Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 31/2015 (2015. október 5.)

LTE szélessávú internet a Lufthansa repülőgép fedélzetén.

A legnagyobb német távközlési vállalat, és egyben a legnagyobb távközlési szolgáltató az Európai Unióban, a Deutsche Telecom AG összeállt a műholdas szolgáltató Inmarsattal, hogy létre hozzanak egy európai légiforgalmi hálózatot. A rendszer célja az internet-hozzáférés létrehozása a menetrend szerinti járatok fedélzetén, az LTE-technológia alkalmazásával. A német légitársaság a Lufthansa lesz az első fuvarozó cég, amely az új megoldást bevezetheti 2016-ban. 2017-ben a rendszert tesztelés céljából más légitársaság számára is rendelkezésre kell bocsájtani.
Az Európai Repülésbiztonsági Hálózat ötlete
A rendszer működése 300 bázisállomáson alapszik 80 km-re egymástól, amely nyolcszor nagyobb, mint a szokásos LTE lefedettséghez szükséges, és a hálózat az MSS (Mobile Satellite Services) által kínált Inmarsaton az S-sávban a 30 MHz-es spektrumban dolgozik ( 2x 15 MHz). A szolgáltatás a Deutsche Telekom földi hálózata és az Inmarsat műholdas platform alapján kombinálva történik 3 km magasságban. A földi és a műholdas szolgáltatások váltása az utasok számára észrevétlen marad. A rendszert úgy tervezték, hogy nagy sebességű legyen a rendszer, és biztosítsa az utasoknak a folyamatos és kényelmes hozzáférést az internethez mobileszközökön keresztül a fedélzeti Wi-Fi hálózatokon. A szolgáltatások köre kiterjed szinte az összes lehetőségre, beleértve a video streaminget is, de a telefonhívások kivételt képeznek. A kizárás nem biztonsági vagy technikai okokból történt, hanem annak érdekében, hogy nagyobb kényelmet biztosítsanak az utasoknak, és egyesek ne zavarják hangos beszéddel az útitársakat. Vajon az új rendszer sikeres lesz-e, és a várakozások megfelelnek-e az igényes vásárlóknak? Hamarosan ki fog derülni.

Optikai vevők.

Optikai vevők (csomópontok) átalakítják az optikai jeleket elektromos formába. Az elektromos jelek arra szolgálnak, hogy az előfizetői készülékekhez (főirányú), és a visszirányú használat esetében, (általában a szélessávú internet), egyéb jeleket továbbítson az ellenkező irányba. Az optikai vevők együttműködnek az optikai adókkal, amelyek modulált fényt küldenek az egymódusú optikai szálon. Az ilyen optikai kapcsolatok képesek továbbítani több műholdas és a földi DVB-T/DAB csatornákat a fejállomásról, vagy a master antennáról még távolabbi helyekre is, a PON technológiát alkalmazva.
Az optikai vevő megfelelő kiválasztása a szükséges paraméterektől függ mint például:
 • az optikai bemenet érzékenysége - minél nagyobb, annál könnyebb a hálózat tervezése és kivitelezése - azonos kimenő teljesítménynél az adóval a kapcsolat hosszabb vagy a hasznos elosztás aránya magasabb lehet,
 • maximális kimeneti szintje az RF (elektromos) kimenetnek - közvetlenül meghatározza a réz elosztó rendszer méretét, amely nem igényel további TV erősítők használatát; a készülékek, amelyeknek szintje nagyobb, mint 100 dBμV lehetővé teszik a jelet elosztani néhány tíz jelvonalra,
 • a készülék távoli konfigurálása és felügyelete - a fejlettebb modellek távolról is menedzselhetők, és segítségével követik a dedikált szoftvert vagy az univerzális SNMP protokollt.
Nemrég a DIPOL bemutatta a TERRA OD-005P R81760 optikai csomópontot. Az FTTH vevő a TV antenna rendszerek egyik összetevője a száloptikás technológia bevonásával. Az optikai vevő sajátossága a nagy érzékenység (-6 ... 0 dB), így viszonylag hosszú optikai összeköttetésekre vagy alacsony teljesítményű adókhoz lehetséges használni. A maximális RF kimenő szintje 107 dBµV, amely alkalmas a csatornák elosztására passzív osztókon/leágazókon keresztül több aljzat számára (akár 50, vagy még több), anélkül, hogy szükség lenne egy további erősítőre.
Optikai Node TERRA OD-005P (FTTH vevő)
A TERRA OD-005P R81760 optikai vevő nézete
TERRA optikai vevők/csomópontok:
 
Megnevezés
OD-002 OD-003 OD-005P ROS-121M
Kód
R81726 R81728 R81760 R81721
Működési sáv  [MHz] 47-862 47-1002 47-862

5-200

Érzékenység [dBm] -7...2  -10...-3  -6...0  -15...2 
Max. kimeneti szint [dBμV] 106 80 107 96
Visszirányú csatorna
NINCS NINCS NINCS VAN

Professzionális WiFi hálózatok épületekben.

A DIPOL kibővítette termékválasztékát a WiFi eszközök területén, a TP-LINK által forgalmazott hozzáférési pontok EAP sorozatával. Ezek biztosítják a rugalmas és biztonságos megoldásokat a vezeték nélküli hálózatoknak, amelyek könnyen telepíthetők és kezelhetők. Az AP könnyen felszerelhető a falakra vagy a mennyezetekre. A WLAN konfiguráció és menedzsment egyszerű a központosított menedzsment szoftveren keresztül. A TP Link EAP eszközök biztosítják a kapcsolatát a portálnak és az automatikus RF menedzsmentnek, így ideális a nagy sűrűségű, igényes üzleti környezetben történő használata, mint például a campus, szállodák, bevásárlóközpontok, irodák.
Az EAP Controller Software lehetővé teszi a központi konfigurációt és menedzsmentet, a vezeték nélküli hálózat tagjai, így több EAP eszköz számára. A funkciók közé tartozik a valós idejű nyomkövetés, grafikus elemzése a hálózati forgalomnak és a batch firmware frissítések.
Az EAP-sorozat áll:
 • N2562 - Wireless Access Point TP-LINK EAP110, szabvány N 300 Mbps (2,4 GHz), a passzív PoE
 • N2564 - Wireless Access Point TP-LINK EAP120, szabvány N 300 Mbps (2,4 GHz), PoE 802.3.af
 • N2566 - Wireless Access Point TP-LINK EAP220, szabvány N 600 Mbps (300 Mbps @ 2,4 GHz-es és a 300 Mbps @ 5 GHz), PoE 802.3.af
Egy példa az EAP hozzáférési pontok telepítésére
A kapcsolt portálok egyik kényelmes módszere a Wi-Fi vendégek hitelesítése. A kapcsolt portál megköveteli a felhasználóktól, hogy bizonyos műveleteknél (például a jóváhagyások feltételeinek elfogadása és rendszerbe való bejelentkezést), mielőtt a hálózati hozzáférés engedélyezése megtörténne el kell azokat végezni. A szükséges intézkedéseket igazolni szükséges, amelyeket a szerveren vagy testre szabott adatbázison a rendszergazda készít.

Száloptikás előfizetői vonalak - telepítés egy kábelrendezővel/dobozzal.

A RACK szekrények fokozott alkalmazása következtében a többlakásos egységekben, a a kábelrendezőket gyakran alkalmazzák 19" Rack dobozokban/panelekben. A példában egy ilyen optikai elosztó keretet mutatunk be ULTIMODE MT-524 L5124. A bemutatott kivitelezés magában foglalja az L7102 kábelek és a népszerű egymódusú pigtailek PG-52S2 L35522 használatát.
Az ULTIMODE MT-524 L5124 doboz nézete a nyolc szálból álló ULTIMODE L7102 kábelek végeivel
A toldási műveletek a EasySplicer L5810 szálhegesztővel történtek. Figyelemre méltó az a tény, hogy az L35522 pigtailek laza csőben nyertek elhelyezést . Ez abban az esetben ajánlott, amikor eltávolítottuk a 900 μm bevonatot valamivel nagyobb hosszúságban és használjuk a tartókat 250 μm szálak számára fenntartott helyet. Ez kiküszöböl bármilyen instabilitást, ha a szálakat a toldásba helyezzük (a 900 μm tartók a szűk pufferű szálkonstrukciókhoz vannak tervezve).

Hikvision IP kamerák szimbólumai.

A szimbólumok értelmezésének ismerete a kamerák különböző elnevezésében nagyban megkönnyíti a kiválasztási folyamatot. A Hikvision cég egy sor különböző elnevezést és jelölést használ a PTZ, IP és analóg kameráknál, valamint a DVR/NVR-nél. A Hikvision kamerák szimbólumainak jelentését és a nevét az alábbiakban adjuk közre.
I. Színes IP kamera (azonos szimbólumok bármely IP kamera számára)

II. Termékcsalád (3 sorozat)
 • 6: kamerák speciális alkalmazásokhoz,
 • 4: professzionális kamerák,
 • 2: standard kamerák.
III. Ház típusa
 • páratlan számjegyű: doboz, vagy kompakt kamera,
 • nulla vagy páros jegyű: kupola, vagy mini dom kamera,
 • C - panda, D - pinhole, E - álmennyezetbe süllyeszthető, T - kompakt EXIR.
IV. Felbontás
 • 1: 1 MP,
 • 2: 2 MP,
 • 3: 3 MP,
 • 4: 4 MP,
 • 5: 5 MP,
 • 6: 6 MP.
V. Hardver platform

VI. További funkciók
 • F - memóriakártya-olvasó,
 • WD - hardver WDR.
VII. Opcionális berendezések
 • -I (x): IR (x=3 - 30 m hatótávolság, x=5 - 50 m hatótávolság, x=8 - 80 m tartomány),
 • Z: MotoZoom,
 • -S: Audio/Alarm IN/OUT,
 • -A: Autofókusz (box kamerákban),
 • -P: P-Iris (box kamerákban),
 • -W: Wi-Fi.

EXIR infravörös technológia.

A Hikvision IP kamerák 2, 3 és T ház típusok IR fényforrásai Exir technológiával készülnek. Ezek a források az új fénykibocsátó technológián alapulnak, amelyek akár 30% -kal nagyobb hatékonysággal bírnak, mint a hagyományos LED tömbök. Továbbá, az általuk kialakított LED fény egy téglalap alakú annak érdekében, hogy a kamera látóteréhez illaszkedjen (4: 3 vagy 16: 9 képarány). Ez tovább növeli a hatékonyságát a világításnak és megszünteti a túlzott fény intenzitást a központi részén a jelenetnek, ami a legtöbb IR reflektort jellemzi. Az Exir reflektorok sokkal jobb és egyenletesebb fényerő elosztást biztosítanak, beleértve a jelenetek sarkait is, ugyanakkor csökkenti a környezeti fényszennyezést.
Egy hagyományos IR reflektor
Exir IR reflektor
Képek a IR fényeloszlásról.
Az Exir reflektorból származó infravörös fény illeszkedik a kamera téglalap alakú látómezejéhez, beleértve a sarkokat is.
Mennyezeti IP kamera Hikvision DS-2CD2332-I (3 MPix, 2.8 mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)
A Hikvision DS-2CD2332-I K1743 kamera Exir infravörös reflektorral

Új termékek a DIPOL-nál

TVI-FO Videó konverter ULTIMODE HDTVI-204 (4csatornás, SM, 20km)
TVI-FO Video konverter ULTIMODE HDTVI-204 az L2040 videó konverter készlet biztosítja 4 videó csatorna továbbítását egyetlen optikai kábelen. A szélesebb sávszélességnek köszönhetően, mint a hagyományos (PAL) videó konverterek, a szett a HD-TVI jeleket 720p és 1080p felbontásban továbbíthatja. Az L2040 szett 2 fő modult tartalmaz - videó adó és videó vevő, valamint 2 tápegységet (kimenet: 5V/2A).
F-csatlakozó F MASTER (kompressziós RG-6 Tri-Shield kábelre)
F-csatlakozó F MASTER (kompressziós RG-6 Tri-Shield-re) E80345 pontos menete kiküszöböli a csatlakozók felcsavarozását a konnektor aljzatokra, amely más csatlakozóknál problémát okozhat. Az F MASTER E80345 csatlakozó dupla kompressziós gyűrűje (a kábel és az O-gyűrű a csatlakozó oldala) teljes mértékben megvédi a kábelt, és a kapcsolatot (a berendezésnél is) a víz behatolása ellen.
Adapter 1.25mm csatlakozóhoz (TriBrer vizuális hibakereső lokátorhoz)
Adapter 1.25mm csatlakozóhoz (TriBrer vizuális hibakereső lokátorhoz) L5937 adapter lehetővé teszi a kapcsolódást az 1,25 mm csatlakozóval (LC,E2000), az optikai teljesítménymérő műszerhez, fényforrásokhoz, vizuális hibahelykeresőhöz (pl. L5935).

Újdonságok

2015. szeptember 30 - várjuk szeretettel a SAT KRAK 2015 vásáron. 2015. október 8-9, a Galaxy Hotel lesz a házigazdája Krakkóban a 11. alkalommal megrendezendő Sat Krak digitális televíziós vásárnak - az egyik legnagyobb esemény a maga nemében Lengyelországban, amely összegyűjti az iparági vezetőket a digitális televízió és más médiumok részéről... bővebben

Érdemes elolvasni

Építési folyamat dokumentálása Hikvision kamerával. A Hikvision IP kamerák képesek arra, hogy pillanat fotót, felvételt készítsenek (Snapshot funkció). Ez a hasznos funkció alkalmassá teszi, hogy például létre hozzon minden létesítményben, mint például apartmanház, iskola, bolt, sportlétesítmény stb. történeti áttekintését az építkezés során. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagy mennyiségű disket /szerver helyet mentsen meg, miközben biztosítja az építési folyamat megfelelő dokumentálását. Az idő intervallum 1 és 7 nap között változhat. Továbbá, az időprogramozást be lehet állítani oly módon, hogy a képek a munkaidő alatt készüljenek, bizonyos időszakaiban a napnak a hétnek, amikor az építkezésnél dolgozók a helyszínen vannak, például hétfőtől péntekig, 8:00 - 17:00, 1-órás intervallumban (lásd alább)... >>>bővebben
Pillanatfelvétel funkció konfigurációja egy hétnek Hikvision kamerában
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM A webáruházunkba érkező 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Megtisztelő bizalmukat köszönjük!
Koaxiális kábel (75 ohm, A osztály): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]
Intelligens épület - az egész ház mindössze egy karnyújtásnyira