Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 18/2016 (2016. május 2.)

Samsung szabadalma kiterjeszti a valóságot.

A Samsung egy új, intelligens kontaktlencse struktúráján dolgozik. Ezek megalapozzák a cég jövőképét az új eszközök valóság rendszereinek a bővítése során. Az ilyen számítógépes kontaktlencse miniatürizált képernyőkkel lenne felszerelve, a digitális képekre pedig a valódi ráültetését tervezik. Az interakció a digitális objektumokon elérhető lesz egy szemrebbenéssel, a szemhéj vagy a szem mozgatásával. A tartalom kiválasztása a csatlakoztatott okostelefonon keresztül lehetséges. Az alacsony energiafelhasználás révén, vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozik az okostelefonhoz, amely ezután feldolgozza az adatokat, és frissíti a megjelenített információkat valós időben. Az antenna és más egyéb berendezések elhelyezhetők a kontaktlencse területén kívül, a pupilla és az írisz tartományban, hogy ne takarja el a látóteret. Azok mérete mikroszkopikus lenne. Például, a lencse egy beépített kamerával mindössze 14 nm vagy még kisebb lehet.
Egy elképzelés a Samsung intelligens kontaktlencséjéről
(forrás: www.technewstoday.com)
Néhány év múlva a globális AR/VR piac várható értéke meghaladhatja a száz milliárd USA dollárt. Ezért a verseny az ágazatban úgy tűnik, hogy gyorsan nő. Más óriások (a Microsoft, Google) szemüvegen dolgoznak. Az előnye az ilyen kontaktlencséknek a jobb képminőség és a jobb látószög lenne, különösen az egymásra helyezett digitális képeknek. Ezzel szemben a legnagyobb nehézséget az áramellátás és a folyamatos kommunikáció problémája okozza az okostelefonnal. Talán az egyik lehetséges megoldást a kis fotovoltaikus cellák jelentenék (feltételezve, hogy a lencse átmérője kb 14 mm), plusz a további fejlesztések a rendkívül alacsony energia vezeték nélküli kapcsolataira koncentrálódnak.

H.264 tömörítési szintek.

Minden Sunell IP-kamera több videó adatstreamet generálhat különböző paraméterekkel. Néhány paraméter esetében lehetővé teszi a streamek beállításának megváltoztatását, a kapcsolat átbocsátó képességének kapacitását és az NVR-nek. Jellemzően a kamerák két streamet képesek generálni, egy magasabb szintűt és egy másodikat alacsonyabb szintű paraméterekkel.
A kamerák menüi lehetővé teszik a felhasználók számára a megfelelő szintű videó tömörítések kiválasztását, függően alkalmazásoktól:
  • Base profile - elsősorban a legalacsonyabb alkalmazásokhoz, amelyet a kódolásra/dekódolásra használnak és amit például mobiltelefonok számára ajánlanak, korlátozott számítási teljesítménnyel és processzorokkal.
  • Main Profile - normál felbontású képalkotáshoz használva, például tableteken, netbookokon, alacsony költségű PC-ken, stb.
  • High Profile - különösen ajánlott a helyi hálózatok és a nagy felbontású videó felvételek figyelemmel kísérésére. A tömörítés hatékonyabb, mint a Main Profile esetében (fájlméret mintegy 10% -kal kisebb azonos minőségnél), de közben megköveteli a legnagyobb feldolgozási teljesítményt.
Stream konfigurációs ablaka Sunell IP kamerákban

Videó felügyelet egy apartmanházban Sunell IP kamerák és Hikvision NVR használatával.

Az ábra CCTV IP rendszert mutat be egy lakóépületben, amely Sunell IP kamerákra és Hikvision NVR-re van alapozva, amelyet az alábbiakban mutatunk be. Az épületet tíz K1678 IP kamera figyeli meg (2 MP, 0,05 lux @ F1,2, dWDR, IP66, 2,8-12 mm állítható fókusztávolságú, IR hatótávolsága 50 m) köréje van szerelve hat K1627 IP kamera ( 2 MP, IK08, 2,8 mm-es objektívvel, IR hatótávolság 7 m), amelyek a lépcsőházak bejáratainál vannak elhelyezve. A kameráknak az ilyen elrendezése lehetővé teszi az emberek beazonosítását az épület körül és a belépőket, ide értve a lehetséges vandálokat is, stb. Minden kamera tápellátása az N29986 16 portos PoE switchről történik.
A kamerákból érkező videó streameket a K22161 16 csatornás NVR rögzíti két M89285 merevlemezzel, egyenként 3 TB-os kapacitással. Az M3022 monitor csatlakozik a NVR-hez, így használja az élőkép megtekintéséhez a képeket a kamerákból és a felvételek elemzése is elvégezhető. A csatlakoztatása után a rendszert az internethez N3253 vezeték nélküli router/AP keresztül továbbítja azt a portokhoz, hozzáférés a rendszerhez a Wi-Fi hálózat tartományán belül, vagy bárhonnan az interneten keresztül lehetséges. A rendszer elemeinek az összekapcsolása az E1408 CAT 5e UTP kábel felhasználásával történt.
Vandálbiztos Mini-dom IP kamera: Sunell SN-IPV54/04ZDR/B (2MP, 2.8 mm, 0.05 lx, IR 7m-ig)HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/04AYDN/M (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 50m-ig)IP NVR Hikvision  DS-7616NI-E2/A (16 csatornás, 100Mbps, 2xSATA, VGA, HDMI, ALARM BE/KI)22Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)PoE Switch: ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP) menedzselhető
Videó felügyelete egy apartman háznak, alapozva Sunell IP kamerák és Hikvision NVR használatával.

DVB-T erősítők (S)MATV rendszerekben.

Gyakori probléma a közösségi antenna rendszerekben a digitális földi TV adások vétele esetében, a vett multiplexeknél jelentkező jelszintek közötti nagy különbség. A kisebb létesítményekben általában (5-20 csatlakozási pontnál) ilyen különbség, bár nem ajánlott, gyakorlatilag nem befolyásolja az elérhető csatornák vételét. A nagyobb rendszerekben, ahol nagy a szintkülönbség a telepítés bemeneténél, ami tovább növekszik a kábelek és elosztó berendezések következtében, ez a jelvesztéshez vezethet, vagy akár a rendszerben teljes vételkiesése következik be az egyes csatornáknál. Az ilyen kockázatok kiküszöbölhetők a csatornaerősítők használatával. Az erősítők szelektíven erősítik a "gyengébb" DVB-T multiplexeket annak érdekében, hogy kiegyenlítsék a jelszinteket az egész rendszerben. Továbbá, hogy ezáltal kiszűrjék azokat a nem kívánt jeleket, amelyek a vételt zavarhatják.
Kiváló szelektivitása van mindkét útvonalon:
40 dB csillapítás a csatorna 2 MHz-es határán kívül
A Terra at440 csatornaerősítő megkülönböztető jellemzői:
  • szűri, erősíti és kiegyenlít akár négy digitális multiplex (DVB-T) adást az UHF sávban,
  • AGC - automatikusan kiegyenlíti és stabilizálja a jelszinteket 82 dBμV-ig (azzal a feltétellel, hogy a bemeneti jel elegendő szintű),
  • magas modulációs hibaarány (MER)> 36 dB,
  • kimeneti szint beállítás: 0...- 10 dB.

Távoli hálózati eszközök megtáplálása.

A PoE (Power over Ethernet) a neve számos módszernek, amely lehetővé teszi a hálózati eszközök meghajtását UTP/FTP kábelen keresztül. Így lehetővé vált, hogy elektromos berendezések, például kamerák, mobiltelefonok, kapcsolók, hozzáférési pontok, stb. megtáplálhatók legyenek a 2003-ban létrehozott IEEE 802.3af PoE szabvány alapján, amelyet tovább frissítettek 802.3at-ra 2009 ben, és a 802.3at megkülönbözteti az első típustól (előző 802.3af ), mivel a második típus maximálisan átvitt teljesítménye 30 W, és ez így közel kétszer magasabb lett. A második típus esetében alkalmas a kameráknak magasabb teljesítményű IR megvilágítókkal való megtáplálására, IP-telefonok, kisebb hálózati nyomtatók stb. tápfeszültséggel ellátni.
A ULTIPOWER 0094af N29981 PoE switch egy asztali készülék, amely a zavartalan adatátvitelt biztosítja a 10/100 Mbps Ethernet hálózatokhoz. Kilenc RJ45-ös port támogatja az automatikus egyeztetés funkciót, négyben pedig Power over Ethernetet biztosít (PoE legfeljebb 15,4 W). A kapcsoló automatikusan felismeri a PD eszközöket, amelyek kompatibilisek az IEEE 802.3 szabvánnyal és biztosítja számukra a tápfeszültség ellátást.
A legnépszerűbb PoE szabvány, 802.3af, amelyet elsősorban IP kameráknál használnak. A tápfeszültség változhat 44-57 VDC és a felhasznált energia nem haladhatja meg a 15,4 W-t. A 802.3at változat lehetővé teszi az eszközök megtáplálását DC 50...57 V-os feszültséggel, ami már akár 25,5 Wattnak is megfelel. Az eszközöknek ez a csoportja tartalmazza a nyomtatókat, IP PTZ kamerákat, kapcsolókat.
Az ULTIPOWER 0094 által 802.3 9xFE (4xPoE) N29981 switch PoE egyik alkalmazás diagramja

Optikai teljesítménymérő - egyik alapvető műszere minden optikai műszerésznek/telepítőnek.

A műszer egyik alapvető eszköze minden telepítőnek. Míg a gyengeáramú rendszerek réz kábelekre vannak alapozva (televízió, CCTV elosztása) néha megbocsátható, ha a telepítő egy szakszerűtlen mérést végez és problémák merülnek fel (minőségi becslések alapján csak a hatások megfigyelését végzik el a végberendezéseknél), de nincs helye már az ilyen egyszerűsítésnek az optikai hálózatok esetében. Az optikai rendszerek gyakran alkalmaznak hosszabb tartományokat, és mielőtt a tényleges használatra sor kerülhetne, már a kezdeti szakaszokban szükségessé válik megvizsgálni a kábeles infrastruktúrát. Ennek ellenőrzésére, a munka teljesítményének a mérésére, feltétlen megfelelő mérőeszközökre van szükség. Még a legkisebb hiba is, az összekötő optikai rendszer pontatlansága néhány dB csillapítás növekedéséhez vezethet, aminek következtében az egész rendszer működésére hatással lehet.
Optikai teljesítménymérő GRANDWAY FHP1B02
Optikai lézerforrás Grandway FHS1D02 (1310nm/1550nm)
Optikai teljesítménymérő
GRANDWAY FHP1B02 L5821
Optikai lézerforrás
GRANDWAY FHS1D02 L5825
GRANDWAY FHP1B02 L5821 egy megfizethető optikai teljesítménymérő, amelyet az optikai teljesítmény veszteségének a mérésére használnak a multi-és egymódusú optikai hálózatokban. A műszer hat hullámhossz mérésére van kalibrálva (nm): 850, 1300, 1310, 1490, 1550, és 1625. A széles mérési tartomány (-40...+23 dBm) és a nagy pontosság (nem rosszabb, mint 0,35 dB/10 nW) lehetővé teszi minden optikai hálózat pontos ellenőrzését. A 0 dB referencia szint beállítása is lehetséges. A mérő fel van szerelve egy végponti 2,5 mm-es csatlakozóval is, amely lehetővé teszi az optimális optikai teljesítményt mérni. A készlet FC/PC és SC/PC adaptereket tartalmaz. A funkciók ideálissá teszik az eszközt a pont-pont közötti kapcsolatok és az FTTH rendszerek mérésére.
A pontos mérésekhez szükséges az ajánlott optikai sugárforrás a GRANDWAY FHS1D02 L5825. Az eszköz lézerfényt generál az 1310 nm vagy az 1550 nm hullámhosszon, -5 dBm jelszinttel. A rövid távú stabilitása a fényforrásnak jobb, mint 0,1 dB. A két készülék (a GRANDWAY mérő és lézer forrás) lehetővé teszi csaknem minden üvegszálas hálózat professzionális vizsgálatát.

Új termékek

IPTV Streamer: TERRA sdi 480 (DVB-S/S2 to IP, USB port)
IPTV DVB-S/S2 IP Streamer TERRA sdi 480 R81610 lehetővé teszi akár 100 kódolatlan műholdas csatornát kiválasztani 8 transzponderről és azokat elosztani sodrott érpárú Ethernet (LAN) hálózaton keresztül. Az IP stream kimenet tényleges adatátvitele 400 Mbps, amelyet az IPTV vevőegység számára szolgáltat hálózati kapcsolók segítségével. A multicast technika jelentős megtakarítást eredményez a hálózati erőforrásoknak.
IPTV Streamer: TERRA sti-440 (DVB-T/T2/C to IP, USB port)
IPTV DVB-T/T2/C IP Streamer TERRA sti-440 R81606 lehetővé teszi négy multiplex kiválasztását (nem kódolt csatorna) a földi (DVB-T/T2) és a kábel TV (DVB-C) platformokról, valamint azok elosztását állványok sodrott érpárú Ethernet (LAN) hálózaton keresztül. Az IP stream kimenet tényleges adatátvitele 200 Mbps, amelyet az IPTV vevőegység számára szolgáltat hálózati kapcsolók segítségével. A multicast technika jelentős megtakarítást eredményez a hálózati erőforrásoknak. Továbbá, az sti 440 R81606 modul a streamet bármilyen anyagból USB porton keresztül MPEG-2 TS (Transport Stream) formátumban szolgáltathatja.
PoE Tápegység/tápfeladó ULTIPOWER (48V 15.4W 802.3af)
PoE Tápegység/tápfeladó ULTIPOWER (48V 15.4W 802.3af) M1891 azoknak az eszközöknek a megtáplálására tervezték, amelyek a PoE technológiát használják. Ezzel a technológiával egy UTP/FTP kábel továbbítja az adatokat, és biztosítja a tápellátást a csatlakoztatott hálózati eszközök számára. Megfelel az IEEE802.3af szabványnak, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy alkalmazza a meghajtás során a továbbításra/tápfeladásra bármilyen kompatibilis PoE eszköznél.

Érdemes elolvasni

Hatékony vezeték nélküli hálózatok. Amikor egy vezeték nélküli hálózat gerincét tervezzük, már az elején érdemes megbecsülni a maximális adatátvitelt a csomópontok között. Ez lehetővé teszi a megfelelő kiválasztását a berendezésnek és a hálózati topológiának. Prioritást élvez a berendezés a telepítésnél, azonban együtt kell a hálózatot megtervezni, figyelembe véve:... >>>bővebben
Példa drótnélküli hálózatra, amely a helyközi kapcsolatokon alapszik
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
TRISET - koaxiális kábel modern TV rendszerek számára