Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 34/2016 (2016. október 24.)

Polimer lézer Lengyelországból.

A világ első elektromosan gerjesztett polimer lézerét dolgozták ki az Adam Mickiewicz Egyetemen kutatói (UAM) Poznanban. Kimutatták, hogy a szintetikus polimerek az alapvető építőkövei a műanyagoknak, pumpálással képesek az elektromos áram hatására monokróm fényt kibocsátani. Korábban ismert volt már, hogy az egyes polimerek lézersugarakat bocsátanak ki, de ennek megvalósításához egy másik intenzív fényforrás kellett, a gyakorlatban ez egy másik lézerből történt. Az University of Poznan kutatói voltak az elsők a világon, akik kimutatták, hogy a polimer közvetlenül elektromos áram hatására lézersugarat bocsát ki. Az UAM személyzete képes volt létrehozni egy vezetőképes polimert (poli-anilin). Ez az első vezető polimer, amely Lengyelországban már a hetvenes években a múlt században ismert volt Prof. Jerzy Langer alapján, az elemzés szerint ez egy népszerű festék, az úgynevezett fekete anilin, amit például korábban a laboratóriumi asztalok védelmére használtak fel. A lengyel tudósok által kifejlesztett polimer lézer megoldása jelenleg tárgya a további kutatásoknak és elemzéseknek.
(forrás: scienceinpoland.pap.pl)
A fejlesztők szerint a jövőben az ilyen lézerek forradalmasíthatják az orvostudományt és az elektronikát. A polimer lézer létrehozására Poznanban már több mint 10 éve készültek. A világ vezető laboratóriumai is próbálkoztak éveken át létrehozni egy polimer lézert elektromos árammal történő meghajtással, azonban minden siker nélkül. Az elektromos meghajtású polimer lézerek olcsóbbak lesznek, mint a hagyományos lézerek. A gyártási folyamat sokkal gyorsabb lesz, és széles körben használhatják számos iparágban, gyógyszer stb. A tudósok Poznanban azt mondják, hogy lehetséges monokróm vagy többszínű sugarakat is előállítani - az ultraibolyától az infravörösig. Ezek rendkívül értékes tulajdonságok a lézerek esetében.

Turbo HD 3.0 rendszer - új szabványok a biztonsági kamerákban.

HD-TVI 3.0 a legújabb generációjú Hikvision kamerák, az alábbi paraméterekkel rendelkeznek:
  • Exir IR megvilágítók a világítás hatékonyságát növelik és az infravörös fénysugarak illeszkednek a kamerák téglalap alakú látómezejébe.
  • "Black Glass" fokozott fényáteresztő képességgel rendelkezik az infravörös tartományban, kb 90% (szemben a tipikus 80%-al). Ennek eredményeképpen, az IR megvilágítók azonos paraméter mellett a működési tartományuk szélesebbé vált. Egy további előnye ennek a megoldásnak, hogy nem látható az IR LED nappali fényben.
  • A varifokális lencsék motozoom típusúak, amelyek lehetővé teszik a látószög könnyű beállítását.
HD-TVI TURBO HD 3.0 kamera: Hikvision DS-2CE56F7T-IT3Z (mennyezeti, 3MP, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR 40m-ig)
Hikvision Turbo HD 3.0 DS-2CE56D7T-IT3Z M7518 kamera láthatatlan Exir IR LED-el és motozoom lencsével rendelkezik

Optikai kapcsolatok mérései az átviteli módban.

Az optikai kapcsolatok csillapításának alapvető mérése az átviteli módon alapszik. Egy optikai teljesítménymérő műszer és optikai lézerforrással előre meghatározott kimeneti szinttel és a magas stabilitással, a telepítő megmérheti az egész kapcsolat teljes csillapítását beleértve a csatlakozókat is. Azonban, ha a mért csillapítás nagyobb, mint az várható volt, a hibát (rossz toldás vagy csatlakozó, túlzott hajlítás, gyári hibás a kábel stb.) már nem olyan könnyen lehet felfedezni. Ekkor már alapos vizsgálat szükséges és ehhez egy optikai reflektométert kellene használni.
Az átviteli módszernél a telepítőnek ki kell választania a megfelelő hullámhosszt - attól függően, hogy az átviteli ablak, amelyben a kapcsolat működik, vagy elfogadott szabványok szerinti. A meghatározott követelmények nélkül a legátfogóbb vizsgálatnak ki kell terjednie valamennyi hullámhosszra, az adott típusú rost használatánál, azaz 850 nm és 1300 nm a multimódusú szálakra, és 1310 nm, 1550 nm, 1625 nm az egymódusú szálak esetében .
Az optikai kapcsolatok tesztelése a csatlakozásokkal a kábelrendezőkben/dobozokban kalibrálni kell a mérési rendszert. A mérés céljára a telepítő felhasználhat két patch kábelt (csatlakozókkal, amelyek kompatibilisek a fényforrással/teljesítménymérővel és a kerettel vagy a box-okkal), és megfelelő optikai adapterekkel.
Egy optikai kapcsolat csillapításának mérése
A fenti esetben az optikai kapcsolat csillapítása 6.5 dB (a mért teljesítmény szint -16,5 dBm a -10 dBm a kalibrálás során kapotthoz képest). A legtöbb optikai teljesítménymérő műszer emlékszik a kalibrációs értékekre, mint egy referencia pontra. Ezután az ilyen mérések csak a vizsgált csillapítás szegmensét mutatja (a példában -6,5 dBm lenne).

Intercom funkció a Hikvision NVR-ekben.

A Hikvision DS-7604NI-E1/A K22043 egy modern IP hálózati videó felvevő képes figyelemmel kísérni a képek felvételét és lejátszását, a négy megapixeles IP kamerákról 25 fps képváltás mellett minden kameráról. Az NVR audió bemenete és kimenete lehetővé teszi a kétirányú audió kommunikációt a kezelők, vagy a kezelő és bármelyik kamera között, amelyikbe beépített, vagy külső mikrofon kapcsolódik (a kamera audió bemenetére csatlakoztatva).
Az IP kamerákból a videó és a kétirányú audió információk továbbíthatók az IP protokoll szerint mint adatfolyam, így könnyen elosztható például az épületek között (a LAN hálózatban), vagy nagyobb távolságra (az interneten). A kaputelefon funkció is használható az üzemeltetők által, ami kényelmes hang kommunikációt biztosít, egyúttal gyors reagálás lehetséges vészhelyzet esetén stb. Ahhoz, hogy a kommunikáció létrejöjjön az NVR AUDIO OUT-t csatlakoztatni kell egy aktív hangszóróhoz (beépített erősítővel), és az AUDIO IN-hez pedig egy megfelelő külső mikrofont. Ha monitor csatlakozik a NVR-hez és beépített hangszórókkal rendelkezik, nincs szükség külső hangszóróra (a monitor HDMI kábelen keresztül, vagy VGA kábelen, és audio kábelen csatlakozhat). Természetesen a másik felügyeleti pozíciónál is fel kell szerelni egy mikrofont és egy hangszórót. Az ábrán a hang kommunikációt két álláshelyen az alábbiakban mutatjuk be.
19IP NVR Hikvision DS-7604NI-E1/A (4 csatornás, 25Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, alarm in/out)PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)Audió modul MP-6/D mikrofon, szimmetrikus kimenettel Dom IP kamera: Hikvision DS-2CD2142FWD-I (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR 30m-ig, Audio IN/OUT, Alarm IN/OUT)
Az intercom funkció használata egy IP CCTV rendszerben

Műholdas TV szállodákban és egyéb létesítményekben.

A fejállomások elosztják a műholdas csatornákat az átalakítás után a DVB-T COFDM digitális formába, amelyek népszerű megoldások és számos szállodában használják. Műholdas csatornák egyik kiegészítője lehet a földi TV adások vagy éppen a fő vagy egyetlen program forrása a rendszerben. A digitális Terra fejállomás felhasználható sokféle szállodában és egyéb létesítményekben különböző szoba számokkal, beleértve a legnagyobbakat is. A DVB-S/S2 jelek DVB-T COFDM szabványra történő átalakításának köszönhetően a műholdas programok a rendszeresen használt televíziókon vehetők, hasonlóan a DVB-T adásokhoz. A DVB-T COFDM szabvány, mind a földi DVB-T adások és az átalakított műholdas csatornák így könnyen szétoszthatók a TV fali aljzatokra, amelyek megtalálhatók minden szobában, a tipikus TV rendszerekre alapozott koaxiális kábelezések esetében.
Négycsatornás erősítő: Terra at440 (UHF, DVB-T, AGC)
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) Transmodulator TERRA TDX410C
Négy csatornás erősítő Terra at440
(UHF, DVB-T, AGC) R82511
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM)
transzmodulátor TERRA TDX410C R81617
A Terra eszközökön alapuló rendszer összetevői:
  • A Terra at440 R82511 egy négycsatornás rendkívül szelektív hangolható RF erősítő képes kiszűrni, erősíteni és kiegyenlíteni négy digitális multiplex (DVB-T) adást az UHF sávban. Mind a négy független részt lehetséges erősíteni a különböző DVB-T multiplexeken. Az utak automatikus erősítés szabályzással vannak ellátva (AGC) emellett ultra szelektív SAW (Surface Acoustic Wave) szűrők állnak rendelkezésre. Az automatikus erősítés szabályzás garantálja automatikusan a jelszintek elérését 82 dBμV (a bemeneti szinteken belül 50-75 dBμV tartományban).
  • A TDX410C R81617 transzmodulátor használjuk a DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) jelek kiválasztására a kívánt csatornákat egy transzponderről, és ezek nem küldhetők tovább COFDM formátumban a kiválasztott csatornán a VHF/UHF frekvenciatartományban. Multiplex üzemmódban az egyik panel veszi a teljes multiplexet (akár 10, vagy többvcsatorna), és átalakítja azokat DVB-T multiplexekre, akár 5 szolgáltatást (max. 31 PID), a teljes bitsebessége akár 31,66 Mbps lehet. Nagyobb átviteli sebesség igénynél, lehetséges egy TDX-410C R81617 modult alkalmazni.
  • A DIN sínes tápegység DR-60-12 12V/4,5A R82532 ajánlott a Terra csatornaerősítők és TV modulátorok meghajtására (az összes modul és a tápegység beszerelhető a RACK szekrénybe és az univerzális DIN sínre szerelhető tartóra R82538).
  • Univerzális DIN sínre szerelhető tartó R82538 beépíthető a 19 collos RACK szekrényekbe.
  • SIGNAL 19" Rack szekrény (6U 600mm, függeszthető) R912017.

Egyszerű mód a hálózati eszközök megtáplálására.

A PoE (Power over Ethernet) a neve számos módszernek, amely lehetővé teszi a hálózati eszközök meghajtását UTP/FTP kábelen keresztül. Így lehetséges az elektromos berendezések, például kamerák, mobiltelefonok, kapcsolók, hozzáférési pontok, stb. megtáplálása a 2003-ban az IEEE 802.3af PoE szabvány alapján, majd frissített 802.3at 2009 802.3at különbség az első típus között (előzetes 802.3af) és a második típusú maximálisan átvitt teljesítményt 30 W, ami közel kétszer magasabb lett. A második típus így már megfelelő a kamerák, nagy teljesítményű IR megvilágítók, IP-telefonok, kis hálózati nyomtatók stb. megtáplálására.
A ULTIPOWER 0054af N29980 PoE switch egy asztali készülék, mely a zavartalan adatátvitelt biztosít a 10/100 Mbps Ethernet hálózatokban. Öt RJ45 port támogatja az automatikus illesztési funkciót, négyen biztosítja a Power over Ethernet (PoE funkció) továbbítást. A kapcsoló automatikusan felismeri a PD eszközöket, kompatibilis az IEEE 802.3 szabvánnyal és biztosítja számukra a tápegységet. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kibővítse a hálózati lefedettséget olyan területeken is, ahol nincs hozzáférés hálózati vezetékekhez/csatlakozókhoz és hozzáférési pontokat, IP kamerákat, IP telefonokat, stb. működtet.
ULTIPOWER 0054af N29980 - alkalmazási példa sémája

Új termékek

DVB-S/S-2 vevő: Ferguson Ariva 203
DVB-S/S-2 Ferguson Ariva 203 vevőkészülék A99373 egyesíti a DVB-S/S-2 műholdvevő és médialejátszó funkciókat. A vevő a legjobb képminőséget biztosítja nagy felbontású (HD) és a hagyományos (SD) adások esetében. Az Ariva 203 két nagy sebességű USB 2.0 portot tartalmaz mind a külső média adathordozók és a vezeték nélküli WiFi adapter számára (RT5370 processzorral, amit külön kell megvásárolni). Csak néhány példa a készülék sokoldalúságára a funkciókat illetően felvétel/timeshift, zenelejátszás (mp3, ogg, flac), filmek lejátszása (mkv, avi, xvid), képek nézegetése (JPEG, BMP).
HDMI to IP Converter: Signal HD (USB extenderrel)
HDMI to IP Converter Signal HD (USB extenderrel) H3613 lehetővé teszi a felhasználónak, hogy távoli (100 m-ig) HD tartalmat küldjön át HD-képes TV/monitorra CAT5e/6 kábel használatával. A készlet tartalmazza az adó és vevő egységeket. Az USB portok az egységekben lehetővé teszik, például a DVR/NVR távvezérlését egy egérrel.
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7990 (4 csatornás)
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulátor: WS-7990 (4 csatornás) R86704 egy többcélúan felhasználható eszköz, amely négy HDMI vagy alapsávi/V jelet alakít át négy DVB-T multiplexre (csatornák). A jelek SD Full HD felbontásúak lehetnek, és be lehet adni a 4x HDMI vagy 4x A/V (RCA - SD) bemenetekhez. Továbbá az RF bemenet (ANT IN) felhasználható a kimeneti RF jel közösítésére más TV jelekkel.

Érdemes elolvasni

Multiswitch SMATV rendszer üvegszálas kapcsolatokkal. A száloptikás SMATV rendszerek sokkal nagyobb rugalmasságot biztosítanak, mint a csak a réz koaxiális kábelekre alapozottak. Amellett, hogy nagyobb szabadságot biztosít a hosszabb távvezetékek kiépítésénél, a rendszerek telepítése is könnyebb, köszönhetően a több vastag kábel helyett egyetlen, vékony üvegszálas kábelt kell kiépíteni. Ez azt jelenti, hogy a közös antenna rendszerek telepítését könnyebben lehet kivitelezni, különösen a meglévő épületek keskeny aknáiban, vagy akár anélkül is... >>>bővebben
Multiswitch SMATV rendszer TERRA optikai eszközökre alapozva
Írások, cikkek különböző témákról


FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től november 15-ig, amíg a készlet tart, bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Terra multiswitchek - új minőség SMATV rendszerekben
Net9 - TERRA multiswitchek új sorozata