Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 36/2016 (2016. november 7.)

Vége a forgalmi dugóknak, mint ahogy ezt az Audinál látják.

Az M2M rendszerek (Machine to Machine) nagyon jól alkalmazhatók a járművekben és a közúti infrastruktúra különböző berendezéseiben történő beszerelésekénél (például közlekedési lámpával való kapcsolat). Célja összegyűjteni, feldolgozni és információt cserélni emberi beavatkozások nélkül. Az adatok átvitele az eszközök között vezeték nélkül megy végbe, internet szolgáltatást igénybe véve (például mobilhálózatok). A megfelelő mennyiségű adattal optimalizálni lehetséges majd a forgalmat, növelni a közúti biztonságot és a felhasználók kényelmét kiszolgálni.
Az Audi járművek vezeték nélküli kommunikációjának megjelenítése
(Forrás: wired.co.uk)
A rendszer által javasolt Audi az úgynevezett "raj intelligencia"-n alapszik, amely magában foglalja a lekért adatokat akár millió eszközről, amelyek úton vannak. A nagy mennyiségű adat lehetővé teszi a pontosabb helyzetelemzést és az útvonalak ellenőrzését optimális módon, ezáltal is csökkentve a forgalmi dugók kialakulását. A rendszernek a különböző gyártók járműveivel kell együtt működnie, mert csak így lehetséges, hogy a nagy mennyiségű egymással kommunikáló eszközök elegendő mennyiségű adatot biztosítsanak. Fontos előnye, erdeménye lesz a közúti közlekedés biztonságának a javulása. A sofőr tájékozódhat jó előre a különböző kockázatokról. Az információk köre kiterjed az üzenetekben például, csúszós foltok vannak az utakon, keskeny szakaszok, ingyenes parkolóhelyek stb. Azt is feltételezzük, hogy a jövőben az autók teljesen autonómok lesznek és mozgásuk összhangban lesz a rendszer ajánlásaival, a vezető utasok körül, a parkolásnál, vagy kapcsolatba léphetnek a szolgáltató állomással, ha szükséges, vagy hibát vélnek felfedezni.
Automata parkolás
(forrás: wired.co.uk)

TERRA csatornaerősítők közösségi antenna rendszerekben.

A csatornaerősítőknek a használata a legjobb választás a DVB-T jelek erősítésére a közösségi/SMATV antenna rendszerek bemenetéhez. A megkülönböztető jellemzője TERRA csatornaerősítőknek az igen nagy szelektivitás és az automatikus erősítés szabályzás (AGC), ami garantálja a szükséges, stabil kimeneti jelek szintjét.
Ami a szelektivitást illeti a Terra megoldás a SAW szűrőket használja, ami
felülmúlja a többi berendezéseket, amelyek az európai piacon rendelkezésre állnak
Az erősített csatornák száma (multiplex) kiválasztható az előlapon található gomb segítségével (nincs szükség programozó eszközre vagy számítógépre). Továbbá, a digitálisan vezérelt csillapítók (10 dB tartomány) az at420 R82510 és at440 R82511 erősítőknél lehetővé teszik a jobb jelszintek elérését. A modulok közvetlenül felszerelhetők a falra, az univerzális DIN sínre, a TV telepítő dobozokba, vagy RACK szekrénybe.
A Terra erősítőket és modulátorokat is használják a SMATV rendszerekben. Köszönhetően az AGC-nek - az automatikus kiegyenlítéssel minden csatorna szintje 85 dBμV (analóg módban), illetve a 80 dBμV (DVB-T módban), az at420 R82510 és at440 R82511 erősítő ideális a földi TV jelek megtáplálására, a legnépszerűbb SMATV rendszerekben, amelyek multiswitchekre vannak alapozva .

RACK készülékek szabadban történő telepítése.

A szekrények megfelelő tömítettsége az osztály előfeltétele az elektronikus berendezések szabadban történő szerelésénél. Egy példa lehet erre egy kültéri IP videó megfigyelő rendszer, amelyben minden kapcsolat az oszlopokon található és a kábelek egy helyen összpontosulnak.
A DIPOL bemutatta a vízálló 19" RACK szekrényt R90632, amely alkalmas a különböző eszközök védelmére az épületeken kívüli helyeken telepítve. A korrózióálló szekrény teljes egészében alumíniumból készült. Ezek a tulajdonságok és a kis súly (kb. 10 kg) vonzóvá teszik az alternatívát jelentő acélszekrényektől. A szekrény kiválóan alkalmas oszlopra, póznákra való telepítésnél (R90639A tartó) és más "nehéz" helyekre. Az ajtót gumitömítés és vízzáró zár védi retesz rögzítésével a bal és a jobb oldalon.
A szekrény 12 szerelő lyukkal rendelkezik (egy falhoz, eredetileg vakdugóval). A szekrény alsó részében van 6 lyuk 23 mm átmérővel. Négy vakdugós, a másik kettőhöz kell szerelni a mellékelt kábel szerelvényeket. A szekrény belsejében a Rack sínek a szekrény belsejében futnak, amely lehetővé teszi az eszközök egyszerű felszerelését. A távolság a fogazott síntől, alól 54 cm, és felül 20 cm-es, amely így alkalmassá teszi a szabad hozzáférést a berendezésekhez és a finom alkatrészeknél az apró műveletek elvégzését, mint az üvegszálas patch kábelek.
Vízálló 19
Vízmentes 19" RACK szekrény SH-750/600/300 R90632

EasySplicer - szálak függőleges elhelyezése - OFFSET.

Még a mikroszkopikus méretű szennyezettségek is a V-hornyokba bekerülve, a lefektetett optikai szálaknál a hegesztési folyamat során képesek megváltoztatni a szálak helyzetét. Ha az offset meghaladja a 20 mikront (amelyet a kamera képe alapján, a hegesztő firmware is megerősít), a hegesztő nem hajtja végre a toldási eljárást. Az ilyen helyzetek megelőzésére a felhasználónak meg kell tisztítani a V profilú hornyokat a következő módon:
  • 1. Helyezzük a hasított és megtisztított szál végét a tartóba, egy pozíció a szálaknak mintha toldás lenne.
  • 2. Kézzel mozgassa a fogantyúkat előre és hátra a V-vájatok tartományán belül. A laza szennyeződéseket a meglévő tetőn kell lerendezni a szál végén és ez látható lesz a kijelzőn. Ha szükséges, az operációt meg lehet ismételni egy másik pár szál végén.
  • 3. Ha ezek után a tisztítási műveleteknél az OFFSET még mindig túl magas, ez azt jelentheti, hogy valami piszok tapad szorosan az egyik V-horonyba. Ezután meg kell tisztítani a V-hornyokat borotvapengével (vagy szőnyegvágó késsel) izopropil-alkohollal megnedvesítve. A pengét nyomni kell a V-horonyban és balra-jobbra mozgatni. Több szempontból is érdemes ezt elvégezni annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a V-hornyok egyértelműen rendben vannak. Kockázat nem áll fenn, hogy a vájatok károsodnának. Miután a tisztítás a pengével megtörtént, ajánlatos megismételni a műveletet a szálakkal, hogy összegyűjti-e az apró szennyeződéseket.
Balra - az OFFSET problémát a piszok okozta a V-vájatoknál. Jobbra - a tisztítás hatására a V-hornyok - a szennyeződés a szál végén a jobb oldalon.
Néha az ilyen szennyeződést el lehet égetni egy kis elektromos ívvel, mielőtt a hegesztési folyamatot elindítanánk, de a fent leírt eljárások végrehajtásával sokkal megbízhatóbbak lesznek az eredmények. Továbbá javasoljuk, hogy a szál szegmenseket vágja le a tisztításhoz, és hajtsa végre a toldási műveletet előlről.

Rendszám felismerő kamera (LPR) elhelyezése.

A maximális hatékonyság érdekében a rendszám felismerésnél, egy kamera támogatja ezt a funkciót, például DS-2CD4A25FWD-IZS (2,8-12 mm) K17891 vagy DS-2CD4A25FWD-IZS (8-32 mm) K17892, a megfelelő módon úgy kell felszerelni, hogy az autón lévő táblák képeit megfelelően láthassa. A gyártótól függően az LPR funkciókat elemezheti az ALPR (Automatic License Plate Recognition) vagy a rendszámfelismerő (Automatic Number Plate Recognition). Különbségek lehetnek a követelményekben a kamerák elehelyezésében és a szükséges pixelek számában.
Választás előtt a telepítés helyén, a felhasználónak meg kell vizsgálni néhány irányelvet, amelyet teljesíteni kell, mint például a kamera megfelelő látószöge, a távolság, ahol a kamerát fel kell majd szerelni, hogy a helyszínen érzékelni tudja a rendszám képét a megfelelő méretben. Íme néhány gyakori telepítési követelmény a Hikvision kamerák számára, amelyek ajánlottak a rendszám felismerésre.
  • A rendszám kép szélességének 130-300 pixelen belül kell lennie (optimális: 150-200 pixel)
  • Maximális függőleges látószög: 30°
  • Maximális vízszintes látószög: 30°
  • A kép vízszintes éle közötti szögének különbsége és a rendszám vízszintes éle (dőlés) nem haladhatja meg a +/- 5°-t
Egy LPR kamera diagramja illusztálja az elhelyezését a függőleges síkban: a kamera rögzítési hely X- magassága, az Y - a vízszintes távolság a telepítés helye és az észlelési pont között (a földön mérve), Z - a kamerától az érzékelési pontig terjedő távolság.

Melyik UPS-t válasszam?

Amikor kiválaszt egy szünetmentes tápegységet, fontos, hogy figyelembe vegyék a kimeneti feszültség hullámformáját. Attól függően, hogy milyen a UPS, a görbe lehet négyszögletes, szimuláltan (közelítőleg) szinuszos, vagy tiszta szinuszos. A kimeneti feszültség hullámformája fontos az eszközök megtáplálása számára.
A kimeneti feszültség hullámformái, amelyeket a szünetmentes tápegységek generálnak:
piros - tiszta szinuszos, kék - szimulált szinuszos hullám, ibolya - négyszögjel
A legtöbb eszköz áramellátásánál a szünetmentes tápegységek szimulált szinuszos hullámot állítanak elő, mint a CyberPower DX850E N9720. Néhány eszköz (különösen nagyobb teljesítmény esetén) aktív PFC áramkörrel vannak ellátva, amelynek célja a teljesítmény tényező javítása. Az ilyen eszközök a szünetmentes tápegységeknél tiszta szinuszhullámot használnak, mint például a CyberPower CP900EPFCLCD N9724.
Fontos jellemzője a szünetmentes tápegységeknek az AVR (Automatic Voltage Regulation). Feladata, ha az alacsonyabb (trim), illetve ha növekszik (boost) a hálózati feszültség. Ha például a hálózati feszültség túl alacsony, a UPS AVR nem kapcsol akkumulátoros üzemmódba, de növeli a kimeneti feszültséget a névleges értékre (Európában 230 VAC).

Új termékek

Egymódusú pigtail ULTIMODE PG-54S (FC, 1m G.652D)
Egymódusú pigtail PG-54S L3554 egy része az optikai kábelnek, melynek hossza 1 méter, az egyik végén FC csatlakozóval.
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D0T-IT3 (mennyezeti, 1080p, 3.6 mm, 0.01 lx, IR 40m-ig)
HD-TVI TURBO HD kamera Hikvision DS-2CE56D0T-IT3 M7522 kamerát CCTV rendszerekbe tervezték, amelyek HD-TVI DVR rögzítőre vannak alapozva. A kamera 1080p videót szolgáltat. Nagy érzékenységű (0.01 lux) és beépített IR megvilágítójának hatótávolsága 40 m, a kamera kiváló képminőséget szolgáltat még gyenge fényviszonyok mellett is.
Csomóponti szerelődoboz DS-1280ZJ-M (Hikvision kupola/mennyezeti kamerák számára)
Csomóponti szerelődoboz DS-1280ZJ-M M57191 a Hikvision kupola/mennyezeti kamerák felszerelésére tervezték. A doboz anyaga fém és beleszerelhetők videó transzformátorok/balunok, csatlakozók, stb.

Érdemes elolvasni

Optikai átviteli ablak. Az adatok továbbítása optikai szálakon keresztül rendszerint egy (vagy több) "távközlési ablakban" történik kiválasztva három (sőt néha öt) hullámhossz sávot, amelyek a legkedvezőbbek erre a célra. Az ablakok kiválasztása a jel csillapítása, az átviteli közeg jellemzői alapján történik... >>>bővebben
Az átviteli ablak kiválasztása a jel csillapítás jellemzői alapján történt, amelyet
az átviteli közeg okozott a hullámvezetőben az abszorpció és Rayleigh szórási veszteségek következtében.
Írások, cikkek különböző témákról


FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től november 15-ig, amíg a készlet tart, bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!