Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 39/2016 (2016. november 28.)

A mesterséges intelligencia javítja a fotók minőségét.

A Google bevezetett egy új technikát a képrészletek felbontásának növelésére. A Rapid and Accurate Image Super-Resolution felhasználható a gépi tanulás és a kép részletek fokozottabb minőségének a javítására. Az egész folyamat akár 100-szor is gyorsabb, mint a jelenleg használt technikák és elvégezhető okostelefonokon, valós időben. A fejlesztések során nemcsak részletesebbek lettek a képek, hanem megszünteti a különböző nemkívánatos jelenségeket, hogy azokat álnévvel lássák el.
A lineáris algoritmus összehasonlítása (középső kép) és a RAISR
(jobbra)
(Forrás: research.googleblog.com)
Jelenleg a leggyakrabban használt lineáris algoritmusok a képrészletek/felbontások növelésére a szomszédos képpontokat az extra pixel színek alapján elemzi. Az ilyen algoritmusok meglehetősen szerencsétlen hatásokat idézhetnek elő - a kimenő képek elmosódottá válhatnak. A Google egy öntanuló algoritmust használ. Az azonos képeket a tanulási folyamat során páronként hasonlítja azokat össze alacsony és nagy felbontással. A "RAISR szűrők funkciójából fakadóan a képek szélein kisebb foltokban elmosódottság található - fényerő/színátmenetek, színtelen/texturált mezők, stb - jellemző irányban (élek irányában), erő (az éles szélek erőteljesebbek) és a koherencia (milyen irányúak a szélek ennek következtében)." Egy órát vehet igénybe a képeknél 10.000 pár elemzése. Az ilyen adatbázis létrehozása után, az algoritmus képes átalakítani és bármilyen képen növelni a felbontást valós időben.
RAISR akcióban - felnagyítja a képet ezáltal egyértelműen észre lehet venni a különbséget
Az álnév kiküszöbölése
(forrás: research.googleblog.com)
A Google által kifejlesztett képfeldolgozó technika nagyon széles körű alkalmazást tesz lehetővé. Egy csomó kép van, amelyeknél szükség van némi javításra. Köszönhetően a valós időben történő műveletnek a módszer okostelefonokban is felhasználható. A különböző korlátozó tényezők miatt a letöltött képek gyakran nem megfelelő minőségűek/felbontásúak és nem lehet feldolgozni "röptében" a paraméterek fokozásával. Ezért a vállalat tervezi az algoritmus finomítását úgy, hogy a felhasználó azonnal felhasználhatja a kép minden részletének a kijavítását a minőség érdekében, egyúttal azok nagyíthatóságát is biztosítva.
Ebben az esetben, a tanulási módszer néhány szabálytalansághoz vezethet. Például a szűrők alapján kifejlesztett emberi arcok sorozatai relevánsak lehetnek egy adott archoz. Ez a kockázat minimalizálható a zoom arányának csökkentésével. Hogyan fog működni RAISR a gyakorlatban? Meglátjuk.

Irányított kombinált DVB-T antenna változtatható polarizációval.

A Yagi-Uda vagy Yagi antennák az egyik legnépszerűbbek a viszonylag egyszerű felépítésük és a nagy nyereségük miatt. A Yagi-Uda antennák a HF-től az UHF sávig működhetnek (3 MHz és 3 GHz között), de gyakrabban egy korlátozott sávszélesség körüli frekvencián. A DVB-T sávok esetében a paraméterek úgy vannak megválasztva, hogy fenntartsák az egyensúlyt a vehető csatornák tartományában az átlagos nyereséggel a frekvenciasávon belül. Egy másik szempont a polarizáció a továbbított jeleket illetően. Az antenna elemeinek (direktorok, dipól, reflektor) összhangban kell működniük a jelek polarizációjával, különben az antenna nyeresége megszűnne. Általában az adók egy területen azonos polarizációval működnek egy sávban (UHF vagy VHF), de a polarizáció az UHF és a VHF sávokban eltérő lehet. Egy ilyen helyzet állt elő Lengyelországban (elindultak a VHF sávban is a DVB-T adások), ahol az új MUX-8 a VHF sávban függőleges vagy vízszintes polarizációjú lehet, területtől függően. A megfelelő polarizációjú vevőantenna elengedhetetlen a DVB-T adások megfelelő vételére.
A DIPOL az első cég a gyártók közül, amelyik a VHF és UHF DVB-T antenna szettek gyártását megkezdte (H/V). Köszönhetően az univerzális struktúrának, a VHF és UHF antenna részei függetlenül állíthatók a függőleges (V) vagy csak a vízszintes (H) polarizációjú jelek vételére. Két változatban kínáljuk különleges kialakítással a DVB-T adások vételére különböző polarizációkkal a VHF és UHF sávban: DIPOL 28/5-12/21-60 A2810 és DIPOL 28/5-12/21-60 DVB-T LNA-177 erősítővel A2850. A két antenna szettben diplexerek vannak beépítve a VHF és UHF sávok jeleinek közösítésére.
Professzionális VHF és UHF DVB-T antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60 (LNA-177 erősítővel)
A professzionális VHF és UHF DVB-T antenna szett nézete
(Mindkét rész horizontális polarizációban működik)
Professzionális VHF és UHF DVB-T antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60 (LNA-177 erősítővel)
A professzionális VHF és UHF DVB-T antenna szett nézete
(a VHF rész függőleges és az UHF vízszintes polarizációban működik)
Ebben a konfigurációban az U-bilincseket a csavarokkal át kell szerelni az antenna tartórúdja végén.
A DIPOL 28/5-12/21-60 A2810 és az A2850 profi DVB-T antenna szett a VHF (174-230 MHz) és az UHF (470-790 MHz) sávban működő TV adók vételére lett kialakítva. Hatékony megoldást szolgáltatnak a DVB-T adások vételére, amelyek különböző polarizációkban működnek a VHF és UHF sávokban.

ULTIMODE gyorsan szerelhető csatlakozók.

Az ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 duplex kábel két egymódusú G.657A1 szálat tartalmaz, amely pillanatnyilag egyike a legnépszerűbb FTTH kábeleknek a piacon. A beltéri kábel népszerűségének az oka az alacsony ár, a nagy mechanikai szilárdság, valamint egy téglalap keresztmetszetű kialakítása a köpenynek, plusz a beépített FRP merevítés, ami természetesen korlátozza a hajlítási képességet egy síkban a biztonságos hajlítási sugár tartományához képest .
Gyorscsatlakozó: ULTIMODE FAST-02SC
A kábel végére csatlakoztathatók a mechanikus illesztők (például ULTIMODE L5550), hegesztett kötések (például az Easy Splicer L5810), vagy a gyors szerelésű csatlakozók ULTIMODE L5711 vagy L5712. Az utóbbi lehetőség annak köszönhető, hogy kis méretű a kábel, amelyhez ideálisak a csatlakozók méretei. Az ilyen típusú eszközök olcsók és kényelmes megoldást kínálnak a LAN és CCTV rendszereknek, amelyek az optikai szálakat alkalmaznak. Ezeket fel lehet használni az átmeneti időszakban az FTTH rendszerekben a telepítési folyamat során, mielőtt a végső hegesztett kötés telepítése megtörténne.

Kamerák négy videó szabványban bármilyen analóg CCTV rendszerben működnek.

Az n-cam és v-cam kamerák univerzális eszközök CCTV rendszerekben történő alkalmazásokra, különböző típusú DVR-ekre alapozva. A videó rendszer kiválasztása a gomb hüvelykujjal történő hosszú nyomásával (5 mp), majd a kart jobbra (HD-TVI), balra (CVBS), felfelé (AHD) vagy lefelé (HD-CVI) mozgatásával lehetséges. A joystik kis doboza a kamera kábelébe van beépítve.
A vezérlő doboz nézete az n-cam és v-cam kamerák csatlakozó kábelén.
A hüvelykujjal a mozgatható gomb segítségével kiválaszthatja a kívánt videó rendszert.

Folyosó mód a Hikvision kamerákban.

Hikvision kamerák "Rotate Mode", amely különösen hasznos olyan területek megfigyelésére, mint a folyosók vagy közlekedők, ezzel jellemezve a jeleneteknél a nagy méretek közötti különbséget a mélységben (látható egy kamera bizonyos magasságban), és szélességében. Ebben az üzemmódban egy kamera képes befogadni egy "mélység" vagy "függőleges irányú" jelenetet viszonylag rövid távolságon belül, kivágva a lényegtelen információkat a mindkét oldalon közvetlen a kamera közelében. Ennél a módnál a kamerát 90°-kal kell elforgatni a normál helyzethez képest, amely megváltoztatja a képarányt a képen, például 16: 9-ről 9:16-ra.
Egy kép a kameráról 90°-al az elforgatás után és "Rotate Mode"-ba aktiválva

Új termékek

DVB-T/T2 és DVB-C jelmérő műszer: Digiair PRO T/T2/C
DVB-T/T2 és DVB-C jelmérő műszer: Digiair PRO T/T2/C R10511 A készüléket úgy tervezték, hogy segítse a telepítőket a TV antenna beállításoknál. Méri az analóg TV és digitális DVB-T - COFDM jelek paramétereit, ami szükséges az antennarendszerek diagnosztizálására. A legnagyobb előnye ennek a műszernek, hogy képes a digitális jel bit hibaarányát (BER) és a modulációs hibaarányt (MER) mérni. Ezek a paraméterek nagyon kritikusak a rendszerek megfelelő működésénél, amelyek a digitálisan modulált jeleket használják. Az R10511 műszer lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy meghatározza és tároljon a memóriájában maximum 5 listát, és az egyes csoportok 6 csatornáját vagy multiplexeket, amit egy bizonyos területen használnak.
Szerviz monitor MS-43TVI (4.3
Szerviz monitor MS-43TVI (4.3", HD-TVI, CVBS) M3107 egy hasznos eszköz a CCTV rendszerek konfigurálására és tesztelésére, amelyek HD-TVI és PAL biztonsági kamerákra vannak alapozva. A készülék közvetlenül csatlakoztatható egy kamerához, ami segíti a paraméterek és az objektív beállítását. A monitor 12 VDC/800 mA áramforrásról működhet, tápfeszültséget szolgáltat a vizsgált eszközöknek.

4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2 (8 csatorna, 80Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)
4K IP NVR: Hikvision DS-7608NI-I2 K22083 A Hikvision DS-7608NI-I2 egy modern IP hálózati videó felvevő, amely képes felügyelni 8 IP kamera képének felvételét és lejátszását megapixeles felbontásban, akár 12 MP-ig. Ez a modell el switchel van ellátva és 8 PoE porttal rendelkezik és megtáplálja az IP-kamerákat. A független VGA (1080p-ig) és a HDMI (akár 4K) monitor kimenete lehetővé teszi a képek különböző elrendezését. Minden monitor képes megjeleníteni a videót bármelyik kameráról, bármilyen képernyő felosztásban.

Érdemes elolvasni

Optikai kábel folytonossági vizsgálata reflektométer alkalmazásával. A kábelek fektetése a különböző szakaszokon mindig az egyik leginkább időigényes és ezáltal költséges fázisa az egyes létesítményeknek. A száloptikai kábelek esetében, ezek könnyen megsérülhetnek a helytelen szállítás vagy tárolás következtében (microbending), ezért különösen fontos azokat ellenőrizni, mielőtt beépítésre kerülnének kábelcsatornákban, nyílásokban, kamrákban, falakban, stb... >>>bővebben
Az optikai kábel hitelesítése a kábel dobon egy Grandway FHO3000-D26 L5828 optikai idődomén reflektométerrel.

Írások, cikkek különböző témákról


FRISS!!!
MinDigTV Extra Dekóder akció 2016. október 2-től tovább folytatódik és, amíg a készlet tart. Ugyanakkor elindult a Karácsonyi akció is! Bővebben olvashat róla itt.

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!