Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 7/2017 (2017. február 13.)

Szent Grál fizika!

A Harvard Egyetemen tudósai azt állítják, hogy sikerült egy tömör fém hidrogén mintát produkálniuk. Az elérés fontosságát alátámasztja az a tény is, hogy a hidrogén ilyen állapotba kerülését már több mint 80 éve megjósolták! Standard körülmények között az elemek első csoportja más elemekkel ellentétben nem gáz, mint a hidrogén, hanem fém.
A hidrogén minta ultra-alacsony hőmérsékleten össze volt préselve két lapos végű gyémánt közé, 495 GPa nyomás alatt. Az ilyen szilárd fémes hidrogénről úgy gondolják, hogy szupravezetőként képes az elektromos áramot ellenállás nélkül továbbítani. Továbbá fontos, hogy a szilárd fémes hidrogénről azt tartják, hogy metastabilis, vagyis ha egyszer kialakult a formája és anyaga, úgy marad akkor is, ha a nyomás és a hőmérséklet visszatér a hétköznapi értékekre. Hasonlóan, mint a gyémánt, szintén extrém körülmények között jön létre a grafitból, de ha egyszer átalakult, normál szoba hőmérsékleten is gyémánt marad.
"Fémes hidrogén a Harvardnál"
Az "új" állapotban az elemnek megvan a lehetősége, hogy képes forradalmasítani mindent a villamosenergia-hálózatokban, a nagy sebességű számítógépekben, valamint egy egyedülálló rakéta-üzemanyag is lehet, aminek révén felgyorsítható az űrkutatási program is. Az ilyen tüzelőanyag valószínűleg négyszer hatékonyabb, mint ami jelenleg rendelkezésre áll a rakétáknál. A hidrogén ebben a formában is fontos szerepet játszik minden emberi lény életében, például megkönnyíti a mágnespárnán futó nagy sebességű vonatok haladását, javítja az elektromos autók hatékonyságát, teljesítményét, stb.

Multiswitch SMATV rendszer Krakkóban.

A CEL cég egy multiswitch SMATV rendszert telepített 75 előfizető részére Krakkó egyik lakótelepén. Az antennarendszer elosztja a műholdas csatornákat két műholdról (Hotbird 13.0E és Astra 19.2), a DVB-T adásokat, FM és DAB rádió állomásokat. A teljes telepített rendszer a TERRA megoldásokon és berendezéseken alapszik.
Az elosztó rendszer erősítőt tartalmaz a 9 bemenetes multiswitch számára Terra SA-901 R70901, amely egyúttal árammal látja el az összes aktív összetevőjét a rendszernek. A 9-kábeles busz el van osztva a lépcsőházak alhálózatainál SS-9XX leágazók alkalmazásával, amely a jeleket továbbítja az MV-9XX multiswitch-hez a szükséges kimenetek számának megfelelően. A jelek betáplálása előtt a multiswitch rendszer a földi TV és rádió jeleket felerősíti és kiegyenlíti a Telmor WWK-951 R89861 erősítő segítségével. A távolról megtáplált Terra SA-901 R70901 erősítőnek köszönhetően nem volt szükség az AC hálózatokról külön a helyszínen a multiswitchek részére a tápfeszültség ellátást biztosítani.
A rendszer vezetékezése Triset-113 kábellel készült - E1017, ami géllel töltött, fekete PE bevonatú, kültérben használható és az E1015-fehér kábel PVC köpennyel az épület belsejében van telepítve. Magas megbízhatóságát biztosítja a rendszernek a professzionális MASTER E80342 kompressziós csatlakozók alkalmazása.

HDMI típusú konverterek/extenderek - 1. rész.

A Signal-HD HDMI H3606 IP konverter lehetővé teszi, hogy a felhasználó csatlakoztasson távoli (akár 100 m) HD tartalmat HD-képes televízióhoz/monitorhoz egy CAT5e/6 kábel használatával. A készlet tartalmazza az adó és vevő egységet, valamint infratoldót a Blu-ray/DVD-lejátszó, STB stb. részére.
Megkülönböztető jellemzők:
  • Átvitel egyetlen Cat. 5e/6 kábelen keresztül
  • UDP/IP protokoll (multicast)
  • Lehetőség pont-multipont topológia használatára
  • Támogatás 1080p módban
  • Távvezérlő extender
  • Maximális kábelhossz: 100 méter
A HDMI - IP átalakító/extender (pont-pont) alkalmazása
Az adóról érkező IP jel egy Ethernet switch alkalmazásával lehetővé teszi az elosztást több vevőkészülék számára. A tömörített jel bitrátája az adó kimenetén körülbelül 30 Mbps. Az alábbi példában további két H3607 vevőt kell vásárolni.
Egy alkalmazás a H3606 HDMI> IP konverter/extender készletre és a kiegészítő H3607 vevőkre

Optikai kapcsolatok diagnosztikája.

A száloptikai rendszerekben a kezdők gyakran vonakodnak megfelelő berendezéseket vásárolni, amelyek lehetővé teszik az optikai kapcsolatok professzionális mérését. Ugyanakkor a stabil optikai lézer forrás és az optikai teljesítmény mérő a legtöbb esetben válasz ad arra a kérdésre, hogy "miért nem működik megfelelően a kapcsolat?"
Optikai teljesítménymérő GRANDWAY FHP1B02
Optikai lézerforrás Grandway FHS1D02 (1310nm/1550nm)
Optikai teljesítménymérő
GRANDWAY FHP1B02
L5821
Optikai lézerforrás 1310nm/1550nm
GRANDWAY FHS1D02
L5825
A eszközök csatlakoztatása egy optikai útvonal két oldalán lehetővé teszi a csillapítás mérését (a forrás pont kimeneti teljesítmény szintje pontosan ismert, a műszer a tényleges szintet méri a link végén). Szabálytalanság esetén a telepítő mérheti a kapcsolat csillapítását, vagy annak bármely részét, elemét pl. a patchcordokat.
A mérések szükségessége különösen fontos olyan esetekben, ahol a kábelezésnél például független szolgáltatók hálózatát használják a jövőben. A szolgáltatás típusa és a fényút csillapítása kritikus lehet a kivitelezésnél, például a PON, amely TV műsorokat és internet-hozzáférést szolgáltat.

Dinamikus IP cím és hozzáférés CCTV eszközökhöz.

A Hikvision bemutatta új platformját a Hik-connect. A platform felhő alapú és támogatja a DDNS szolgáltatást. A DDNS (Dynamic DNS) egy olyan szolgáltatás, mely kijelöli fix domain nevek alapján a dinamikusan változó IP-címeket. Ez a szolgáltatás akkor nagyon hasznos, ha egy szolgáltató nem biztosít a felhasználók számára fix IP-címeket. Nélkülözhetetlen feltétel a DDNS használatára, egy nyilvános IP-cím léte, ami biztosítja a hozzáférést a külső hálózatról a DVR/NVR megfelelő portjához (szerver és http, alapértelmezés szerint 8000 és 80). A következő lépés összekapcsolni a készüléket a Hik-connect fiókkal. Ezért a felhasználónak be kell írnia a készülék sorozatszámát és az ellenőrző kódot.
A DDNS működési elve a www.hik-connect.com platformon
Az eszköz a Hik-connecthez állandó jelleggel kapcsolódik. A felhasználó hozzáférhet a web böngészőn keresztül iVMS-4200 és iVMS-4500 alkalmazásokkal. Ahhoz, hogy egy böngészőn keresztül lehetséges legyen a hozzáférés, a felhasználónak be kell jelentkeznie a fiókjába.

Új termékek

Mennyezeti IP kamera: Sunell SN-IPR/04VD/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 35m-ig)
Mennyezeti IP kamera: Sunell SN-IPR/04VD/M(II) K1633 Aptina 1/2.7" CMOS képérzékelővel van felszerelve, felbontása 1920x1080 pixel (Full HD) és az IR megvilágító tartomány akár 35 m lehet. A 2.8 - 12 mm-es varifokális objektív vízszintes látószöge 89° - 35°. A kamera beltéri vagy kültéri használatra professzionális CCTV IP rendszerekbe tervezték, NVR-ekre alapozva.
DVD polc: Signal DVD-293 (3 szintes)
DVD polc: Signal DVD-293 (3 szintes) E93603 otthoni eszközök tartására lett tervezve, mint a DVD/Blu-ray lejátszó/felvevő, műholdvevő, set-top box stb. A legnagyobb terhelhetősége minden szinten 8 kg. Az üvegpolcok edzett üvegek és 5 mm vastagok. A tartó részek alumíniumból készültek - könnyűek és nagyon stabilak. Kábelrendező rendszer lehetővé teszi a burkolatban a kábelek elrendezését.
Univerzális antennatartó USBC-38/400-Z (fal/balkon)
Univerzális antennatartó USBC-38/400-Z (fal/balkon) E8874 acélból lett készítve műholdas vagy földi antennák telepítésére. Könnyen felszerelhető a falra, vagy a balkon, terasz korlátjára. Az utóbbi esetekben szükségessé válik E9292 U-csavaros rögzítő bilincseket vásárolni. A szerelvény úgy lett kialakítva, hogy lehetővé tegye az antennakábel elhelyezését, csövön történő átvezetését a tartó talpa alatt.

Érdemes elolvasni

SAT/DVB-T/FM antenna rendszer egy családi házban. Ez az univerzális megoldás független DVB-S/S2, DVB-T és FM jeleket szolgáltat 4 fali aljzathoz. A földi DVB-T jelek a VHF (174-230 MHz) és UHF (470-790 MHz) DVB-T antennáról érkeznek A2810. Egy speciális konstrukció révén, a VHF és UHF antenna szegmensek beállíthatók függőleges (V) vagy csak vízszintes (H) polarizációjú jelek vételére. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára az antenna beállításánál az adók jelét a helyi paramétereknek megfelelően beállítani, például azokon a helyeken, ahol különböző polarizációjú jelek vannak a VHF és UHF sávokban... >>>bővebben
SAT/DVB-T/FM antenna rendszer MP-0504L R6944504 multiswitch alkalmazásával szolgáltat minden jelet a 4 aljzatra, amelyek különböző helyiségekben helyezkednek el.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA


Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban: antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!