Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 29/2017 (2017. szeptember 18.)

EMIB technológia az Inteltől - különböző litográfiai technikákat alkalmazó processzorok létrehozása.

A hagyományos processzoroknál az összes komponenst ugyanolyan gyártási eljárással gyártják, függetlenül attól, hogy ezek 32nm, 22nm, 14nm vagy akár különbözőek-e. Az integrált áramkörök egyre összetettebbé válnak. A teljesítmény növelése érdekében több helyre van szükség több összetevő telepítéséhez: magok, I/O vezérlők vagy GPU-k. A processzor létrehozása ezekkel a hardver-fejlesztésekkel jelentősen növelik a tranzisztorok számát, ami nagyobb és összetettebb egységek létrehozását jelenti. Az összetett áramkörök, például a processzorok és a GPU-k létrehozásakor azonban a probléma az, hogy minél nagyobbak, annál nehezebb a tervezésük és a gyártásuk is, annál nagyobb a hibák valószínűsége, valamint annál alacsonyabb a hozamuk is. Az elektronikai piacon az amerikai AMD (Advanced Micro Devices) már részleges megoldást alkalmazott erre a problémára. Az új Threadripper és EPYC processzorok kettő vagy négy magot ötvöznek 16 vagy 32 magban, ezáltal a termelési költségek alacsonyak lettek.
Egységes és kevert fotolitográfiás processzorok
Az Intel a jövőben hatékonyabb megoldást szeretne végrehajtani. A Hot Chips 2017 szimpóziumon a cég bejelentette, hogy olyan processzorokat tervez, amelyekben az egyes komponensek különböző litográfiában készülnek. Ennek eredményeképpen az olyan bizonyított gyártási megoldásoknál, amelyeknél egy adott időszakon belül nem tudnak más litográfiával jól mérhetővé válni, új processzorokat építhetnek fel, míg a feldolgozók összetevőit a legújabb litográfiában lehet előállítani, kihasználva az új technológiai potenciált. Ilyen módon az új technológiák bevezetésének folyamata sokkal gyorsabbá válik. Ez a megoldás azonban nehézségekbe ütközik ezen az úton. Annak érdekében, hogy a processzor független alkotóelemei együtt működjenek, elengedhetetlen egy gyors, energiatakarékos és gyors kommunikációs felület létrehozása alacsony késleltetéssel. Az Intel bemutatta a szilícium magok kombinációját egy EMIB (Embedded Multi-die Interconnect Bridge) elnevezésű házban, amely kis szilíciumhidakból épül fel a laminált házban, hogy összekapcsolódjon a szilícium magok között. Ennek a megközelítésnek köszönhetően a jövőben lehetővé válik a különféle litográfiájú önállóan tervezett processzorok kombinálása. Az ilyen típusú megoldásoknak az értékesítésére azonban még várni kell egy kicsit.

"Megnyerően az antennákról" szóló fotóverseny a finisébe érkezik.

Vasárnap, szeptember 24. a művek benyújtásának határideje a DIPOL fotópályázatának. Csak 6 nap áll rendelkezésre a fotókat elküldeni, amelyeknek hősei az antennákról szólnak minden formában és helyzetben. A benyújtott alkotásokat a híres krakkói fotóművész, Paweł Zechenter bírálja el és a díjakat a DIPOL marketing osztályával együtt ítélik oda. Mint minden évben vonzó díjak vannak kitűzve, köztük egy Polaroid kamera is. Mielőtt elküldi munkáját, kérjük, feltétlen olvassa el a pályázati szabályokat
Indonéziai antennák
Malgorzata Borkowska
Felszállás
Jakub Biewald
Zöld villanás
a tornyon túl
Witold Ochal
//Néhány a pályázatra érkezett képekből///

Melyik hozzáférési pontot telepítsük az irodában?

A TP-Link EAP225 N2567 hozzáférési pont egy 2,4 GHz-es és 5 GHz-es eszköz. Olyan telepítéseknél használják, ahol általában egynél több felhasználó csatlakozik a hálózathoz. Ajánlatos, hogy ne haladja meg a 25 felhasználót eszközönként egy sávban (ha a készülék 2,4-es és 5 GHz-es, legfeljebb 50 eszközt csatlakoztathatnak). Amennyiben több vezeték nélküli ügyfélre van igény, több eszközre van szükség.
A Load Balance funkció segítségével a készülék automatikusan átkapcsolja a felhasználót a kevésbé foglalt hozzáférési pontra, ha az általa beállított maximális számú ügyfél jelen van. Ez a funkció lehetővé teszi a fogadó számára, hogy erősebb jelre váltson át - például egy tárgy mozgatásakor. Egy másik fontos jellemzője a sávvezérlés, amely lehetővé teszi a 2,4 és 5 GHz közötti sávok közötti egyenletes terhelést.
Wireless Access Point TP-Link EAP225 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3af)
Vezeték nélküli hozzáférési pontok EAP225 N2567, 802.11ac 2,4GHz, 5GHz, PoE 802.3af
A TP-Link EAP EAP225 N2567 minta ábra

Az FTTx hálózati adapter.

Az FTTH telepítésének lényeges összetevője az adapterek, amelyek két száloptikai csatlakozót egyesítenek. Az adaptert úgy tervezték, hogy mindkét csatlakozó ferrule felületét megfelelően helyezze el, és biztonságos, tartós kapcsolatot biztosítson a lehető legkevesebb jelvesztéssel.
Multimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)
Egymódusú adapter ULTIMODE A-511S, SC - SC, simplex
Egymódusú adapter ULTIMODE A-522S (SC/APC - SC/APC)
Multimódusú adapter ULTIMODE A-011S, SC-SC, simplex
L4011
Egymódusú adapter ULTIMODE A-511S, SC-SC, simplex
L4211
Egymódusú adapter ULTIMODE A-522S, SC/APC-SC/APC, simplex
L4222
A csatlakozókhoz hasonlóan különböző adapterek is léteznek. Felépítésük azonban nagyon hasonló. Például: az SC/PC (MM), az SC/UPC (SM) és az SC/APC (SM) csatlakozók ugyanolyan méretűek. Az adapterek legfontosabb része a kerámia pozicionáló hüvely, amely cirkóniumot tartalmaz. Az olcsóbb, pl. polimerektől eltérően a lehető legkisebb eltérést biztosítják a névleges méretektől. Ez különösen fontos, különösen az egymódusú kábelek esetében.
Gyakorlati okokból az adaptereket egy bizonyos színséma szerint gyártják. Annak a ténynek köszönhetően, hogy gyakran elosztókeretekbe vannak beépítve, ilyenkor lehetetlen vagy nehezen látható a panelek ellentétes oldalán levő csatlakozók típusa, a színséma azonban nagyon hasznos lehet. A szürke szín a multimódusú szálak számára van fenntartva, a kék a PC/UPC csatlakozóknak felel meg, a zöld az APC csatlakozókkal azonosítható.

DVB-S/S2 műholdas jelek elosztása a szállodákban.

A TERRA család transzmodulátorát kibővítettük az új TDX-480 R81621 eszközzel. Az eszköz lehetővé teszi a műholdas TV elosztását és kezelését saját televíziós műsorszóró berendezésében. A TDX-480 R81621 a DVB-S / S2 (8PSK/QPSK) jelek DVB-T (COFDM) jelekké történő átalakítására szolgál. A készülék lehetővé teszi a kódolatlan csatornák vételét. Egy TDX-480 panel fogadja a nyolc műholdas transzponder jelek teljes csomagját és két független csoportot hoz létre a 4 szomszédos multiplex DVB-T multiplexek közül, amelyek maximális átvitele 31,66 Mbit/s. A kódolt csatornák esetén a TDX-420C R81619 használható. Az eszközök támogatják az SCR/Unicable rendszert, amely megfelel az EN50494 és/vagy az EN50607 szabványnak. Ez azt jelenti, hogy a műholdas jel közvetlenül az SRM-521 R80521 multiswitchet táplálhatja meg, hogy műholdas programokat fogadjon a teljes Ku sávból (11,7 és 12,75 GHz közötti frekvenciatartományban).
A DIPOL a következő DVB-S/S2 transzmodulátorokat (8PSK, QPSK) ajánlja:
  TDX-410C  TDX-420   TDX-420C TDQ-420C   TDX-480
   R81617  R81618 R81619  R81638  R81639 
Code R81617  R81618 R81619   R81639 R81621
Input signals
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
Number of received transponders
1 2 2 2 8
Output signals
 DVB-T
COFDM
DVB-T
COFDM
DVB-T
COFDM 
 DVB-C
QAM
DVB-T
COFDM  
Number of MUXes
1 2 2 2 8
Support for dSCR no EN50607 EN50607 EN50607 EN50607
Max bit rate [Mbps]
31.66 2x31.66 2x31.66 2x53 8x31.66
CI slot
1x no 2x 2x no

Egyszerű videófelügyelet Wi-Fi IP kamerával.

A mindennapi életben gyakran van olyan helyzet, ahol meg akarjuk nézni, hogy mi történik a lakásban távollétünk alatt, megfigyeljük egy másik szobában lévő vagy egy udvaron, kertben játszadozó gyermeket. Ilyen esetekben ésszerűtlen lenne egy professzionális felügyeleti rendszer telepítése. Bárki, aki alacsony költségű, nagy felbontású IP CCTV rendszert szeretne építeni, nyugodtan használhatja a Hikvision DS-2CD2420F-IW K1717 kamerát (a kamerát beltérben kell elhelyezni/telepíteni). A kocka alakú IP kamera mikrofonnal és hangszóróval van felszerelve, amely lehetővé teszi a kétirányú kommunikációt. A beépített PIR mozgásérzékelő nagyobb megbízhatóságot nyújt, mint a videó mozgásérzékelés, különösen olyan környezetben, ahol tükröződés lép fel, a szélben mozgó objektumok, mozgó állatok stb. vannak, a videó rögzítése a kameráról egy memóriakártyára történik (a kamera támogatja a mocroSD kártyákat akár 128 GB-ig). Különböző eseményekre adott válaszként a végrehajtott riasztási funkciók - például a mozgásérzékelés, a virtuális vonal átlépése vagy a területre való behatolás során - értesítést küldhetnek, vagy elkezdhetik a felvételt. A kamera hagyományos 12 VDC-os vagy PoE opcióval működtethető (kompatibilis a 802.3af-al).
Cube IP kamera: Hikvision DS-2CD2420F-IW (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 10m-ig, WiFi, PoE, PIR, videó analitika)
Cube IP kamera Hikvision DS-2CD2420F-IW K1717
A felhasználók hozzáférhetnek a kamerához (a helyi hálózathoz WI-Fi vagy Ethernet porton keresztül csatlakozva, az internetkapcsolat portra történő kapcsolata után lehetséges iVMS-4500 app vagy a PC-n/laptopon futtatott iVMS-4200 szoftverrel, vagy csak egy webböngészőn keresztül. Ezek is használhatják az ingyenes Hik-Connect szolgáltatást, amely dinamikus IP-címek esetén távoli hozzáférést biztosítanak az eszközhöz (port továbbítás nélkül), vagy lehetővé teszi a domainnevek használatát a weben a böngészők segítségével. Az alábbiakban bemutatunk egy példát a kamerának a másik szobában élő gyermek felügyeletére. A szülő iVMS-4500 szoftvert futtató okostelefont használ. A helyi kommunikáció TP-Link TL-WR1043ND N3253 vezeték nélküli routeren alapul. Például a gyermek szobájában lévő kamera megfigyel egy alvó gyermeket. Ha riasztási eseményként konfigurált mozgásérzékelést észlel, az ébredés után a gyermek mozgása értesítést eredményez a telefonon. A szülő megnézheti a képet a kamerából, hallgathatja a szobán folyó hangokat és még valamit mondhat is a gyermeknek.
Cube IP kamera: Hikvision DS-2CD2420F-IW (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 10m-ig, WiFi, PoE, PIR, videó analitika)Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
Egy ötlet a kicsi cube IP kamera Hikvision DS-2CD2420F-IWK1717 felhasználására a gyermekszoba megfigyelésére. Például a kamera képes megfigyelni egy alvó gyermeket. Ha riasztási eseményként konfigurált mozgásérzékelést észlel, az ébredés után a gyermek mozgása értesítést eredményez a telefonon. Az aktív audió opcióval a szülő hangokat hallhat a szobából, pl. gyermek kiáltását és távolról megnyugtathatja a babát.

Az iVMS-4200 támogatja a Hik-connect cloud szolgáltatást.

Az iVMS-4200 alkalmazás egy kliens szoftver a Hikvision DVR-k, NVR-k, IP kamerák, kódolók, dekóderek, VCA megoldások, riasztások gazdái stb. videó funkcióinak kezelésére és vezérlésére. A szoftver jellemzői közé tartozik az élő megjelenítés és felvétel, felvételek keresése és lejátszása, mentése, riasztás feldolgozása. Így az iVMS-4200 alkalmazás egy univerzális eszköz a széles körű videófelügyeleti alkalmazásokhoz.
A 2.6.1.6-os verziótól kezdve a felhasználók hozzáadhatják a Hik-connect felhőszolgáltatással rendelkező eszközöket. Így a szoftver integrálhatja a hálózathoz csatlakoztatott készülékek felügyeleti és felügyeleti funkcióit mind külső IP címek használatával, mind a Hik-connect szolgáltatás segítségével.
Az iVMS-4200 alkalmazás képernyőképei - egyetlen eszköz (bal oldalon) vagy több eszköz (jobb oldalon) hozzáadása a Hik-Connect felhőszolgáltatásban.

Új termékek a DIPOL-nál

Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-7 (dobozzal és szerszámkészlettel)
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-7 (dobozzal és szerszámkészlettel) L5880 egy újdonságot jelent a száloptikai fúziós hegesztők piacán. Annak ellenére, hogy fejlett szálas pozicionálási és összeillesztési technikát kínál, a készülék nagyon versenyképes áron van kínálva. A munka kényelmét mind a kezdő, mind a gyakorlottabb felhasználók, beleértve a tapasztalt telepítőket is értékelni fogják. A hegesztő minőségét és megbízhatóságát számos környezetben és különböző típusú szálaknál végzett vizsgálatok során megerősítették.
Újratölthető akkumulátor CB 7-12 SB (12V, 7Ah)
Újratölthető akkumulátor CB 7-12 SB (12V, 7Ah) M1883 egy újratölthető akkumulátor karbantartást nem igénylő ólom-sav akkumulátor (VRLA). Az ilyen típusú akkumulátorban a töltés során keletkező gázok rekombinálják a vizet, ami feleslegessé teszi az utántöltést. Az Absorbed Glass Mat (AGM) technológiának köszönhetően az elektrolit üvegszálas szeparátorokba van helyezve, az akkumulátor szinte bármilyen helyzetben használható (nincs folyékony elektrolit).
Egy kábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-580 (A osztály, aktív Terr.TV útvonal)
Egy kábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-580 (A osztály, aktív Terr.TV útvonal) R80580 multiswitch két pár kimenettel rendelkezik. A kimenetek mindegyike dSCR OUT-ként működhet (egy koaxiális kábelen keresztül a továbbított műholdas jelek több dSCR/Unicable vevőkészülékre oszthatók) és Legacy OUT (egy szabványos SAT vevő csatlakoztatására).

Új videó bemutató

Signal Fire AI-7 fúziós hegesztő L5880. A videó bemutatja az új fúziós optikai szálhegesztőt, amely ötvözi az egyszerű működést és a magas minőségű optikai toldásokat. YouTube (magyar)
SIGNAL FIRE fúziós szálhegesztő

Érdemes elolvasni

SMATV rendszer egy szállodában. A DVB-T COFDM digitális formátumra való átváltás után a műholdas csatornák fejállomásai népszerűek a szállodákban. A műholdas csatornák kiegészíthetik a földi televíziós adásokat, vagy a rendszer fő vagy egyetlen forrását jelenthetik a rendszerben... >>>bővebben
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Megnyerően az antennákról - 16. DIPOL vakációs fotópályázat 2017
Megnyerően az antennákról - XVI. DIPOL fotópályázat