Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 34/2017 (2017. október 23.)

A Google léggömbjei biztosítják az internetet Puerto Rico számára.

A rádiófrekvenciák hírközlési célú felhasználását szabályozó Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) engedélyt adott a Loon projekten alapuló kommunikációs megoldás megvalósítására a mobilhálózatok számára Puerto Ricoban, melyet a Maria hurrikán pusztított el. Miután ez a pusztító elem megtámadta a szigetet a műszaki infrastruktúra 83%-a nem alkalmas a használatra.
A Loon egy X (korábban Google X) által kifejlesztett kutatási és fejlesztési projekt, amely internetes hozzáférést biztosít a vidéki és a nem városi területeken. A projekt a sztratoszférában található léggömböket mintegy 18 km magasságban használja egy vezeték nélküli 4G-LTE hálózat létrehozásához.
A léggömbök úgy vannak megtervezve és gyártva, hogy túléljék még a szélsőséges időjárási viszonyokat is. Ezek a sztratoszférában helyezkednek el, ahol a hőmérséklet -90° C-nál alacsonyabb, és a szél 100 km/h feletti sebességet ér el. A teniszpálya méretű léggömbök várhatóan 100 napig lebegnek fenn, majd műszaki ellenőrzés céljából visszatérnek a felszínre.
Miután a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) adatai alapján a kívánt szélsebességgel és irányítással rendelkező rétegeket beazonosították, a léggömbök pozicionálása a sztratoszférában úgy történik, hogy a magasságukat beállítják és ezáltal a megfelelő rétegekben lebegni fognak. A Loon projektnek együttműködnie kell Puerto Ricóban működő helyi távközlési szolgáltatókkal, amelyek kis bázisállomásokat telepíthetnek a lámpatestekre, épületekre és más olyan helyekre, ahol a láthatóság biztosítva van az ég irányában. A mobiltelefonok kommunikálni fognak a mikrocellákkal az adatok átvitelével a léggömbök hálózatába, majd onnan az internethez.
A léggömbök ezen túlmenően kommunikálhatnak egymás között és a földi állomásokkal, emellett közvetlenül tudnak kommunikálni a mobiltelefonokkal is. Egyes, a Google SIM-kártyával rendelkező okostelefonok használhatják a "léggömbhálózat" webszolgáltatásait. A ballon platformja az LTE-t használja, amely egy általános protokoll szerte a világon.

TERRA multiswitch rendszer a Wide Band technológia alapján.

A (régi szabvánnyal rendelkező multiswitchek négy bemenetet igényelnek a műholdas jeleknek (VL-HL-VH-HH) a Quatro LNB-kről, nos a TERRA egy új típusát kínálja a multiswitcheknek, amely a dSCR/Unicable technológiát használja - SRM-522 R80522.
Műholdas antenna FAMAVAL TRX-EL 110 [sötét]Műholdas antenna FAMAVAL TRX-EL 110 [sötét]Wide Band LNB H/V: GT-SAT GT-WB1Kapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCRÁrbocra szerelhető antennaerősítő Terra MA-062 - VHF & 2xUHF 30/34dB UHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitDAB / VHF III TV Antenna: DIPOL-4/5-12Osztó Sat 1>8F SignalOsztó Sat 1>4F SignalEgyvezetékes dSCR Multiswitch: Terra SRM-522 (290...2340MHz, A osztály, passzív földi TV útvonal)Antennaerősítő TERRA AB007 (10-17dB, DC átmenet, Digital SCR)Egyvezetékes dSCR Multiswitch: Terra SRM-522 (290...2340MHz, A osztály, passzív földi TV útvonal)Wide Band LNB H/V: GT-SAT GT-WB1
Példa a SMATV rendszernek a műholdas és földi jelek elosztására a dSCR technológiában.
Az SR-M522 R80522 multiswitcheket az A98222 széles sávú LNB jelei táplálják meg.
Az SRM522 R80522 egykábeles multiswitchet támogatják a Wide Band (GT-WB1 A98222) LNB-k. Az ilyen 10,41 GHz-es helyi oszcillátorral működő LNB sokkal szélesebb közbenső frekvenciasávot (290 ... 2340 MHz) szolgáltat, mint egy hagyományos LNB. A standard Quatro LNB-kkel ellentétben az LNB két kimenettel rendelkezik (H és V polarizációk). Ez azt jelenti, hogy az egyik műholdból származó jelek elosztása csak két koaxiális kábelt igényel az LNB és a multiswitchek között (és csak négy, két műhold esetében), ami a kábelek számát a legelterjedtebb multiswitch rendszerekhez képest jelentősen a felére csökkenti.
A programozható SRM-522 multiswitch 5 bemenettel rendelkezik. A két SAT IF bemenetre (V1, H1, V2, H2, 290 ... 2340 MHz) két szélessávú A98222 Wide Band LNB-t kell csatlakoztatni, az ötödik bemenet a földi jelek számára van (DVB-T, DAB (+) és FM rádió). Egyike a két kimenetnek a dSCR OUT, lehetővé teszi legfeljebb 32 SAT dSCR vevőegység/STB átvitelét egy koaxiális kábelen keresztül, a második pedig a dSCR/Legacy kimeneten használható tipikus SAT kimenetként (például Universal LNB vagy standard ( legacy) multiswitchek) egy régi SAT TV vevő csatlakoztatásához).

Tápellátás és adatátvitel egy kábelen keresztül.

Az IP-eszközök tápellátása gyakori feladat a különböző rendszerek telepítői számára. A PoE technológia (Power over Ethernet) használatával könnyebbé válik a telepítés. A legjobb PoE megoldás a kapcsolási és táplálási funkciók integrálása, azaz a kapcsolók PoE funkcióval történő alkalmazása.
Az alábbi alkalmazásban a funkciót az ULTIPOWER 0098af N29982 PoE switch hajtja végre. A kapcsoló egy NVR-hez van csatlakoztatva, amely a biztonsági kamerákról készült képek megfigyelésére és felvételére szolgál. A PoE funkcióknak köszönhetően minden kamera csak egy UTP kábellel kapcsolódik a kapcsolóval, amely mind a tápfeszültséget, mind az adatokat továbbítja, ami egyszerűsíti a kábelezést és csökkentheti a telepítési költségeket.
PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)
Egy példa az ULTIPOWER 0098af N29982 PoE kapcsoló alkalmazására

Száloptikás előfizetői vonalak - elosztó keret/doboz telepítése.

Az RACK szekrények egyre nagyobb arányú felhasználása miatt több elosztóegységben az elosztó keretek gyakran 19"-os RACK dobozok/panelek formájában vannak jelen. Az optikai elosztó keret ULTIMODE MT-524 L5124 bemutatott kivitelezése magában foglalja az L7102 kábelek és a PG-52S2 L35522 legnépszerűbb egymódú pigtailek alkalmazását.
Az ULTIMODE MT-524 L5124 doboz nézete a nyolc szálból álló ULTIMODE L7102 kábelek végeivel
A hegesztési műveleteket a Signal Fire AI-7 L5880 fúziós szálhegesztővel végeztük. Érdemes megemlíteni, hogy az L35522-es pigtailek laza csőkonstrukcióval rendelkeznek. A Signal Fire AI-7 univerzális tartói kompatibilisek bármilyen szálakkal és pigtailekkel. Ez kiküszöböli a tartók cseréjének szükségességét a szál típusától függően, ami sok olcsóbb hegesztő esetén jellemző lehet.

Miért kell frissítenie a CCTV készülékek szoftverét és hogyan kell megvédeni őket a számítógépes támadásoktól?

A legtöbb számítógépes felhasználó tisztában van azokkal a kockázatokkal, amelyeknek során a szoftverek a rendszeres frissítéseknél előadódhatnak. Hasonló kockázati tényezőt jelenthet a videomegfigyelő rendszerek számára is. A legfrissebb szoftververzió az Interneten elérhető rendszerek számára kötelező érvényű. A számítógépes bűncselekmények száma az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt, és ezáltal az összes rendszer szoftverének frissítése hatékony módja a számítógépes támadások megelőzésének. A DIPOL által kínált termékek legújabb verziói letölthetők az oldalunkról vagy közvetlenül a gyártók webhelyeiről (például Hikvision).
Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy teljesen biztonságos rendszerek csak azok, amelyek nem érhetők el az internetről. Ha ez a kapcsolat szükséges, akkor a szoftver legújabb verzióinak telepítése mellett szól:
  • Állítson be olyan erőteljes jelszavakat, amelyek legalább 8 karaktert tartalmaznak, betűk (nagy és kicsi), számok és speciális karakterek kombinációi találhatók. Ha más felhasználók bejelentkeznek a rendszerre, fiókjaik jogosultságait korlátozni kell.
  • Alapértelmezett a kommunikációs portok módosítása. Az eszközök általában egy olyan routeren keresztül csatlakoznak az internethez, ahol tűzfal blokkolja a bejövő kommunikációt. Fontos az útválasztó konfigurálása a port forwarding használatával.
  • Titkosított kapcsolatok használata. A HTTPS protokollon keresztüli kommunikáció az SSL/TLS titkosítás használatával megvédi az embereket a közepes támadásokkal szemben.
  • Kapcsolja ki az UPnP, SNMP, multicast, SSH szolgáltatásokat.
  • Korlátozza a hozzáférést az eszközhöz egy adott IP-és MAC-címhez.
  • Időről-időre ellenőrizze az eszköz naplókat a távoli bejelentkezési kísérletekhez.
  • Konfigurálja a hálózatot úgy, hogy csak a kijelölt eszközökkel férhessen hozzá. Egy ilyen hálózat létrehozható Virtual LAN (VLAN) használatával.
A biztonságos kapcsolatok mellett fontos a rendszer védelme a kulcskészülékekhez való fizikai hozzáférés ellen. Egy szekrényben egy külön helyiségben kell rögzíteni.

Egy nézet mentése iVMS-4200 appal.

Az iVMS-4200 alkalmazás egy kliens szoftver a Hikvision DVR, NVR, IP kamerák, kódolók, dekóderek, VCA megoldások stb. videófunkcióinak kezeléséhez és vezérléséhez. A szoftver jellemzői közé tartozik az élő megjelenítés és rögzítés, távoli böngészés/keresés a felvételek között, lejátszás, a riasztási jelzések feldolgozása.
A rendszerirányító alkalmazásának igen kényelmes funkciója a szükséges nézet létrehozása - a legfontosabb kamerák képeinek elrendezése. Így az alkalmazás elindítása után az operátor gyorsan megtekintheti a kiválasztott kamerákból származó képeket. Ez az opció különösen hasznos azok számára, akik figyelik a kamerákat ezzel az alkalmazással, de nem használják hozzá a szakértőket.
Az utóbbi elrendezés automatikus újraindításához az alkalmazás minden egyes kezdete után a felhasználónak meg kell adnia a Tools -> System Configuration -> Live View and Playback -> Resume Latest Live View Status after Restart elemet. Mostantól kezdve az iVMS-4200 alkalmazás automatikusan folytatja a legutóbb használt kamera nézetet.
A legújabb elrendezés az automatikus újraindításra,
az iVMS-4200 alkalmazás minden újraindítása után

Új termékek a DIPOL-nál

Kompakt IP kamera: DS-2CD1641FWD-I (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m-ig, WDR)
Kompakt IP kamera: DS-2CD1641FWD-I K17685 professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A kompakt kamera kiváló minőségű 4 MP 1/2.8" CMOS érzékelővel rendelkezik, amely tökéletes videó jelet biztosít még gyenge fényviszonyok mellett is. A 30 m-es hatótávolságú infravörös megvilágítóval együtt a kamera teljes sötétségben is működhet A beépített 2,8-12 mm-es varifokális objektív lehetővé teszi a látószög beállítását 108°-tól 31°-ig. A hardveres WDR 120 dB dinamikus tartomány garantálja a részletek jó láthatóságát mind a fényes, mind a sötét területeken. A kamera IP67-es védettségű házával védi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamera hagyományos 12 VDC-s vagy PoE opcióval (802.3af) működtethető.
Vezeték nélküli hozzáférési pont TP-Link CAP300-kültéri
Vezeték nélküli hozzáférési pont TP-Link CAP300-kültéri N2559 kültéri vezeték nélküli hozzáférési pont rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti szintű vezeték nélküli hálózati megoldást kínál. Könnyen szerelhető fel egy árbocra/oszlopra. A WLAN-konfiguráció és a kezelés egyszerűsödik a központosított felügyeleti szoftveren keresztül, amely az AC50 N2551 vezeték nélküli CAP rendszervezérlőben működik. A hitelesítő portál és az automatikus RF kezelése révén a CAP300 AP-eken alapuló vezeték nélküli hálózatok ideális megoldásokat kínálnak a nagy sűrűségű és igényes üzleti környezetek, például egyetemek, szállodák, bevásárlóközpontok, parkolók, irodák számára.

Érdemes elolvasni

Négyes-rendszerrel bíró biztonsági kamerák. n-cam és v-cam kamerák univerzális eszközök a modern CCTV rendszerekben alkalmazott különböző típusú DVR-ekhez. A videorendszer kimeneti jele kiválasztható a kamera kábelén lévő kis dobozba helyezett gombbal, ahol az első kezdést 5 másodperc alatt elindítja és a kezelő kart 5 másodpercig tartja. A jobbra váltás a jelet a HD-TVI-re, balra a CVBS, felfelé - AHD, lefelé - a HD-CVI-t kapcsolja... >>>bővebben
A vezérlődoboz nézete az n-cam és v-cam kameráknál.
A hüvelykujjával a felhasználó kiválaszthatja a kívánt videojelrendszert.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Új szolgáltatás mobil, tablet, laptop eléréssel: MindiGO TV

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Van olyan külső antenna, amelyik növeli az LTE sebességet?
LTE antennával gyorsabb lehet