Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 21/2018 (2018. május 21.)

A Google bemutatja a Duplex szolgáltatást - virtuális asszisztens telefonon egyeztet egy fodrászattal.

Az I/O 2018 konferencián a Google számos új funkciót mutatott be a Google Assistant-tal kapcsolatban. Az egyik legérdekesebb feladatok közé tartozott az, hogy az asszisztens képes telefonhívásokat végezni és beszélgetéseket folytatni az emberekkel bizonyos feladatok elvégzéséhez. Például a Google egy beszélgetést mutatott be egy fodrász szalonnal történő időpont egyeztetéssel kapcsolatosan.
A bemutató során a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai rámutatott arra, hogy az interjút nem előre rendezték meg, hanem élőben készült el. Ez a Google Duplex technológiának köszönhető, melyen a cég már évek óta dolgozik.
A Google Assistant 30 nyelven fog beszélni és közel 80 országban lesz elérhető. Az asszisztens észleli, ha beszélsz vele, még akkor is, ha nem használod hozzá a mágikus szavakat: "Hé Google". Az a probléma, amelyet az asszisztens eddig nem tudott megoldani, összetett feladatok vagy ajánlások voltak. Mostantól a Google Assistant-ot egyszerre több dologról kérdezheti meg és a szoftver maga is megosztja a kérdéseket részekre és válaszol mindegyikre.

Száloptikai telepítés egy többcsaládos épületben.

A Nowex a lengyelországi Bydgoszcz-ban tevékenykedő vállalat üvegszálas FTTH hálózatot telepített egy 50 lakásos több családos épületben. Ez magában foglalt 200 hegesztést száz RACK elosztó keretben a technikai helyiségben és száz apartman dobozban (minden egyes lakásban 2 hegesztést igényelt). A hegesztések a Signal Fire AI-8 L5870 fúziós szálhegesztő használatával készültek. Köszönhetően a rövid hegesztési (6 másodperc) és a védőhüvely rásütésének idejére (15 másodperc) az egész munka elvégezhető volt viszonylag gyorsan és egyszerűen.
A kétszálas kábel az Ultimode L53021 dobozban egy lakásban
Az L4222 adapterekkel ellátott rostok végei az Ultimode MT-548 L5148 RACK elosztó keretben és az L5542 előlapján. Az épületbe szerelt kábelek rostjai L35522 pigtailekkel vannak összekötve, amelyekhez G.657A2 szálakat alkalmaznak.

Hogyan lehet aktiválni az OSD menü távirányítását a Hikvision HD-TVI kamerákban?

A régi típusú analóg kamerák (CVBS) vezérlését általában a kamera kábelére szerelt joystick segítségével végezzük. A legtöbb esetben a HD-TVI kameráknak nincs ilyen joystickuk, de a paraméterek vezérlése HD-TVI DVR segítségével lehetséges. A vezérlőjeleket ugyanazon a koaxiális kábelen keresztül küldi vissza a kamerába, amely a videót a DVR-hez biztosítja. A kamera OSD menüjének megnyitásához a felhasználónak be kell írnia a DVR PTZ vezérlőmenüjét, majd ezután nyomja meg a "Menü" feliratú gombot. Ugyanez a hatás állítható elő a "Preset 95" hívásával.
OSD menü a Hikvision kamerában
A navigáció az OSD menü segítségével kivitelezhető a PTZ gomb használatával fel/le és bal/jobb. Az IRIS+ gomb segítségével erősítse meg a változtatásokat.
A funkciók széles választéka/kiigazítása lehetséges (ez függ a modelltől):
  • üzemmód,
  • expozíciós beállítások (zár lassítása, AGC, érzékenység, fényerő, D-WDR, páramentesítés)
  • BLC,
  • fehér egyensúly,
  • zajcsökkentés,
  • privát maszkok.

Műholdas csatornák egy szállodai TV-rendszerben.

A TERRA tdx-420 R81618 FTA DVB-S / S2-2xDVB-T transzmodulátor és a TERRA tdx-420c R81619 DVB-S / S2-2xDVB-T transzmodulátorból álló moduláris fejállomás két CI portjával egy egyszerű, univerzális megoldás azoknak a rendszereknek, amelyek a csatornalistánál a központi kezelést igénylik. Nem szükséges a televíziókhoz (műholdas vevőkészülékek) kiegészítő eszközöket csatlakoztatni különösen a szállodák, motelek, panziók, kórházak esetében. A TERRA transzmodulátorokon alapuló moduláris fejállomások DVB-T COFDM szabvány szerint vehetnek és DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) jelek széles skáláját fogadják be, beleértve a fizetős TV-csatornákat is (CI fogadóval ellátott modellek). A kimeneti jelek digitális DVB-T multiplexekként oszthatók el.
Egy tdx-420 R81618 vagy tdx-420C R81619 modul két műholdas transzponder csatornáját fogadhatja és két szomszédos DVB-T multiplexre konvertálhatja azokat. A tdx-420C R81619 panel 2 CI porttal rendelkezik, amely lehetővé teszi a fizetős TV-csatornák (multidescrambling) vételét.
Az alábbiakban bemutatunk egy példát a tdx-420c R81619 modul konfigurálására a fizetős TV csatornák fogadására. Egy kártya és multi-stream CAM CI AlphaCrypt modul segítségével két különböző műholdas transzponderből származó jeleket alakíthatunk át normál DVB-T csatornákká.
Hotel TV rendszere, DVB-S/S2 jelek DVB-T szabványba történő átalakításával - kódolt csatornák

Vimtag IP-kamerák Wi-Fi kapcsolattal.

A Vimtag CM1 kamera ideális megoldást kínál azoknak, akik otthonukban, vagy irodájukban nagyobb biztonságot és nyugalmat keresnek. A hagyományos IP-kamerák telepítése megköveteli az IP-hálózati konfiguráció ismeretét. A Vimtag IP kamera egy Plug & Play eszköz mindenki számára sok funkciót biztosít mindössze egyetlen eszközzel. A funkciók közé tartozik az elektronikus dadus, az idős szülők gondozásának segítője, a házi gondozó, vagy egyszerű otthoni felügyeleti rendszer. A CM1 K1552 modell egy fixen telepíthető típus, vékony és elegáns megjelenésű kamera Wi-Fi interfésszel.
Otthoni biztonsági IP kamera: Vimtag CM1 (720p, WiFi, IR, audio, microSD)
A kamera HD felbontása lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy minden részletet rögzítsen a látómezőben. A kamera éjjel-nappal is dolgozhat az integrált infravörös fényforrásnak köszönhetően. A kártya foglalata max. 128 GB kapacitású microSD kártyákat fogadhat, amelyek tárolják a felvételeket. A beépített hangszóró és a mikrofon lehetővé teszi a kétirányú audio funkció használatát. Az okostelefon segítségével a felhasználó hallgathatja, mi történik a kamerával, hangos üzenetet küld vagy csak beszélgetni tud a kihangosítóval. Az ingyenes Vimtag alkalmazás a számítógépet vagy az okostelefont használó operációs rendszert használja. Ezzel az alkalmazással a felhasználó mindent ellenőrizhet, függetlenül attól, hogy otthon vagy távol van-e tőle. A felhasználó teljes hozzáférést biztosít a kamerához a világ bármely pontjáról. A Wi-Fi kapcsolattal a kamera bárhová elhelyezhető a Wi-Fi router sugárzási tartományában. Mivel a kamera 5 VDC-os tápellátással működik a mikro-USB porton keresztül, lehetőség van power bank használatára ideiglenesen a kamera használatára a helyiségben, anélkül, hogy hozzáférhetne a váltakozó áramú hálózathoz.
A WI-Fi csatlakozással rendelkező Vimtag kamerák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy azonnal elvégezhessék az otthoni videomegfigyelést
élő hozzáféréssel okostelefonokon, táblagépeken, PC-ken keresztül.
A kamera a Wi-Fi router hatótávolságán belül bárhová elhelyezhető.

Hálózati switchek nehéz körülmények között.

Az ULTIPOWER PoE switch lehetővé teszi az adatátvitelt 10/100 Mbps vagy 1000 Mbps sebességgel. Az RJ45 portjaik támogatják az automatikus egyeztetést és a Power over Ethernet (PoE) funkciókat. Az eszközök automatikusan megtalálják az IEEE 802.3af szabványnak megfelelő PD eszközöket (tápegységet) és megtáplálják azokat. Ily módon könnyű hálózati eszközöket elhelyezni olyan helyeken, ahol nincs hozzáférés a váltakozó áramú vezetékekhez, például hozzáférési pontoknál, IP-kameráknál, IP-telefonoknál, stb. A switchek optikai átalakítókkal vagy SFP bővítőhelyekkel vannak felszerelve, a rost közegben történő felhasználás esetén.
Hálózati kártya TP-Link TG-3269 10/100/1000 Mbps
ULTIPOWER ipari switchek
Az ULTIPOWER ipari switchek megbízható működést tesznek lehetővé jellemzően sok iparágban, szigorú környezeti feltételeknek megfelelve, mint pl. fokozott porszintnél, magas vagy alacsony hőmérséklet, magas páratartalom esetén. Ezeket a switcheket az oszlopokon vagy a kültéri szerkezetekbe szerelt hermetikus házakba is be kell szerelni. Az ULTIPOWER kapcsolók az IP-kamerák, számítógépek stb. csatlakoztatásához Ethernet portokkal (Fast Ethernet vagy Gigabit Ethernet, a modelltől függően) vannak felszerelve. Az ipari kapcsolók IP40 védettségű házakkal védettek (1 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd idegen tárgyak elleni védelem). Az Ethernet PoE portok képesek a csatlakoztatott eszközöket megtáplálni (miután a kapcsolót 48 VDC-vel táplálták). Mindegyik ipari switch optikai modullal vagy SFP porttal van felszerelve, amely az átviteli közeget rostra konvertálja.
Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 114P-4POE-20 (4xFE PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)Ipari Switch PoE : ULTIPOWER 124P-4POE-20 (4xFE PoE, 2xFO SC, 100Mbps 20 km)Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 112P-2POE-20 (2xFE PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)
ULTIPOWER ipari switchek telepíthetők pl. oszlopokon található hermetikusan lezárt tokokba

Új termékek a DIPOL-nál

HD-TVI TURBO HD 4.0 DVR: Hikvision DS-7104HQHI-K1 (4 csatornás, 1080p@15fps, H.265+, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 4.0 DVR: Hikvision DS-7104HQHI-K1 egy 4 csatornás CCTV DVR képes rögzíteni a felügyeleti videót, szolgáltatva HD-TVI, AHD, CVBS és IP szabványokban. A maximális felvételi felbontás 1080p@15fps, de egy csatorna képes támogatni 3MP@15fps. A VGA / WD1 / 4CIF / CIF felbontások esetében a maximális képsebesség 25 fps.
Egykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-523 (A osztály, aktív TV-útvonal)
Egykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-523 R80523 két dSCR/Legacy kimenettel rendelkezik, amelyek dSCR módban maximum 32 SAT dSCR vevőt/STB-t működtetnek, két koaxiális kábelen keresztül 32 egy kimenetről... Egy kimenet a hagyományos SAT kimenetként használt Legacy módban használható (például a Universal LNB vagy szabványos (multiswitchek esetén) régi régi SAT TV vevő csatlakoztatásához).
Cat6A RJ45 toldó (aljzat aljzathoz, árnyékolt)
Cat6A RJ45 toldó (aljzat aljzathoz, árnyékolt) a toldó két kábel összekötésére szolgál, árnyékolt RJ-45 csatlakozóval. Két 8P8C foglalattal rendelkezik.

Érdemes elolvasni

Két IP-kamera egy oszlopon, videó átvitel optikai szálon keresztül. A kiterjedt felügyeleti rendszerek, amelyekben a kamerákat oszlopokra helyezzük, óvatos tervezést igényelnek a jelek optikai szálakon és a tápellátásukért felelős elemek átviteléhez szükséges eszközök kiválasztásánál. A korlátozott helyek miatt a telepítőknek minimálisra kell csökkenteniük a kiegészítő berendezések darabjainak méretét, beleértve a védőburkolatok méretét is... >>>bővebben
Az L11542 médiakonverter beépített 2-portos kapcsolóval
két IP-kamerából érkező jelek továbbítására alkalmas egy univerzális egymódusú optikai kábel segítségével
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. Január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás

Új! MindigTV Extra előrefizetett kártyák értékesítése egyéni előfizetők és viszonteladók, szerelők részére webáruházunkban:antennak.hu

Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Van olyan külső antenna, amelyik növeli az LTE sebességet?
LTE antennával gyorsabb lehet