Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 28/2018 (2018. szeptember 17.)

Az első 5G megvalósítása Európában.

Tamperében, Finnországban és Tallinnban, Észtország fővárosában az Elisa mobilszolgáltató hivatalosan elindította az 5G szabvány szerinti gyors, vezeték nélküli adatátvitelt. Mindkét városban a hálózat 3,5 GHz-es frekvencián működik és az üzemeltető elmondása szerint már egyetlen felhasználó számára is az elérhető sávszélesség elérheti a 2,2 Gbps értéket, ami igazán lenyűgöző, de még mindig messze az új generációs hálózatok maximális lehetőségeitől.
Az ötödik generációs mobiltechnológia a 4G hálózat utódja, ami lehetővé teheti a 100 Gbps-ig terjedő adatátviteli sebességeket, néhány ezredmásodperces késéssel. Az 5G hálózat megőrzi a nagy adatátviteli sebességet, függetlenül attól, hogy ugyanakkor nagyszámú előfizető használja a hálózatot egyidejűleg.
Az Elisa úttörő szerepet tölt be az 5G hálózat európai megvalósításában. Érdekes tény az, hogy a GSM hálózatban működő mobiltelefonok első beszélgetései 1991-ben történtek ezen üzemeltető hálózatában (korábban Radiolinja néven). Elisa volt az első olyan operátor a világon, amely elindította az UMTS900 hálózatot.
Az Európai Unió a 2020-ig terjedően a 700 MHz-es sávban kívánja a szélessávú internet-szolgáltatásokat az 5G hálózatban kiosztani. Érdekes, hogy Lengyelországban (az ország, ahol a világ első, 20 MHz-es csatornán működő kereskedelmi LTE1800 hálózata elindult) az 5G hálózat hamarosan startolhat Lengyelországban (Lodzban, az Ericsson együttműködésével).

Látogatói mód a Hik-Connect-ben.

A Hik-Connect alkalmazás 3.5.0 verziója lehetővé teszi egy felhasználói fiók regisztráció nélküli használatát. Az üzemmód kiválasztása után az alkalmazás alapértelmezett fiókot hoz létre. A felhasználók QR-kódok beolvasása vagy IP-címek beolvasása útján adhatnak hozzá és csatlakoztathatnak eszközöket P2P-en keresztül. A Látogatói mód lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kezelje a csatlakoztatott eszközöket és megossza azokat másokkal a QR-kódokon keresztül.
Képernyőképen a Visitor mód az engedélyezéséhez és letiltásához
A vendég mód lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan elindítsa az előnézetet (anélkül, hogy a regisztrálással időt pazarolna el), de azzal a kockázattal jár, hogy elveszíti a hozzáadott eszközök listáját, például a felhasználó okostelefonjának károsodásához vezethet. Az eszközlisták csak helyileg vannak mentve, míg a fiókba való bejelentkezés után egy távoli kiszolgálóra lettek mentve. Ez lehetővé teszi a könnyű hozzáférést a többi okostelefon listájához a PC-iVMS-4200 alkalmazáson keresztül. A Hik-Connect lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy automatikusan hozzárendelje a helyi listát egy új fiókhoz.

Fizetős TV-csatornák egy szállodai TV-rendszerben.

A DIPOL eszközöket kínál a szükséges műholdas csatornák csomagjainak kezelésére és elosztására. TDX-420 R81618 és TDX-420C R81619. Azok a készülékek, amelyek a digitális DVB-T COFDM formátumba való átváltás után műholdas csatornákat osztanak szét, nagyon népszerű megoldást jelentenek szállodákban, motelekben, panziókban és egyéb létesítményekben, ahol a tulajdonosnál a TV program ajánlata központi irányítását igényel, anélkül, hogy további műholdas vevőkre lenne szükség. A műholdas csatornák lehetnek a TV-programok egyetlen vagy kiegészítő részei is (pl. földi DVB-T csatornákkal együtt). A kimeneti DVB-T COFDM multiplexeket szolgáltathatnak a szobákban lévő TV-kimenetekkel a passzív elosztó hálózatokon keresztül osztók és/vagy /leágazók alkalmazásával, koaxiális RF kábelekre alapozva.
DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 2xDVB-T (COFDM) Transzmodulátor: TERRA TDX-420C (2xCI)
A TDX-420C R81619 TDX-420C R81619 A DVB-S/S2-DVB-T transzmodulátor DVB-S/S2 (8PSK / QPSK) jelek vételére, a kívánt csatornák kiválasztására és továbbküldésére szolgál COFDM formátumban választott RF csatornákon a VHF/UHF frekvenciatartományban. A készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy fogadjon és kezeljen egy sor szabadonfutó és kódolt műholdas csatornát (CI / CAM kompatibilitás). Az egyik TDX-420C R81619 panel két műholdas transzponder csatornáját veheti és két szomszédos DVB-T multiplexet képes átalakítani, maximális átviteli sebessége pedig 31,66 Mbps. A gyakorlatban minden egyes multiplex képes 6 SD csatornát vagy 2-3 HD csatornát hordozni. A rendszer adminisztrátora kiválasztja a szükséges csatornákat a műholdas streamek közül és az két DVB-T multiplexet képez. Alternatív megoldásként egy DVB-T multiplex programozható két különböző műholdas transzponderről érkező csatornákról. A választott transzponder TV-csatornáit a dedikált CAM modul dekódolja és a helyi TV-rendszerben DVB-T csatornákként osztja el. Csak a szabadon vehető műholdas csatornák elosztása esetén elegendő választás a TDX-420 R81618 modell.
Az alábbi videó egy példát mutat be a TDX-420c R81619 modul konfigurálásához két különböző transzponder fizetős TV-csatorna vételére egyetlen intelligens kártya használatával.

Gazdaságos videofelügyelet H.265 kamerákkal.

A Hikvision DS-2CD1023G0-I K17661 kamerája a EasyIP Lite költséghatékony sorozatából jó minőségű HD videó fedettséget biztosítanak és sikeresen felhasználhatók gazdaságos, nagyfelbontású videofelügyeleti rendszerek létrehozására. Az EXIR 2.0 technológiával készült 30 mm-es hatótávolságú infravörös megvilágító mellett a kamera teljes sötétségben is működhet. A technológia biztosítja az egész jelenet jó láthatóságát. A beépített 2,8 mm-es objektív 103°-os látószöggel rendelkezik és széles területet lefed. Az IP67-es háza a kamerának megvédi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamera számos videotömörítési módszert alkalmaz, H.265+, H.265, H.264+, H.264, így együttműködhet mind a legújabb, mind a régebbi IP NVR modellekkel. A H.264-höz képest a H.265 képes csökkenteni az adatstream felét, ami a lemezterület arányos megtakarításaként vagy kiterjesztett adatmegtartási idővé alakul. A H.265+ és a H.264+ Hikvision szabványok az eredeti rendszereken alapulnak és a CCTV alkalmazásokhoz optimalizálták. Továbbra is minimalizálják a streameket a tipikus videófelügyeleti forgatókönyvekben.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD1023G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264)
Hikvision DS-2CD1023G0-I K17661 kamera az EasyIP Lite sorozatból

Hogyan küldhetek vezeték nélkül HDMI jelet?

A Signal HD H3641 egy HDMI extender, amely a Wi-Fi-n keresztül nagyfelbontású jelet továbbít egy HDMI forrásról egy 50 méterre lévő televízióra vagy monitorra. A készlet tartalmaz adó-és vevőegységeket és tartozékokat. Az egységek más Wi-Fi hálózatok használata nélkül kommunikálnak.
Megkülönböztető tulajdonságok:
  • HDMI jel vezeték nélküli továbbítása
  • Az 5 GHz-es sávban az optimális Wi-Fi-csatorna automatikus kiválasztása
  • HD tartalmak 1080p-ig történő továbbítása
  • Maximális átviteli távolság: 50 m
  • Távvezérlő extender funkció
Az adó kimenetén a tömörített jel bitsebessége körülbelül 20 Mbps. A kimeneti jelet csak a hozzárendelt vevők képesek megfelelően dekódolni - ez nem végezhető el WI-Fi kártyával ellátott számítógéppel. Az adó-és vevőegységek független, hozzárendelt vezeték nélküli kapcsolatot hoznak létre.
HDMI Extender Wi-Fi-n keresztül (5GHz, 50m)HDMI Extender Wi-Fi-n keresztül (5GHz, 50m)
A H3641 HDMI Extender kapcsolati rajza Wi-Fi segítségével. Az ADÓ és a VEVŐ egységek közötti távolság legfeljebb 50 méter lehet.

Optikai szálak mechanikus összekapcsolása.

Mechanikus toldó az ULTIMODE FAST-MS1 L5550 az optikai szálak állandó összekapcsolására szolgál, anélkül, hogy fúziós hegesztőket kellene használni. Alacsony veszteség a 0,15-0,2 dB-es szintnél, köszönhetően a szálvég-oldalak V-alakú hornyainak fejlett pozicionálásával. Az optikai gél, amelyet a mechanikus kötésekben is használnak, minimálisra csökkenti a pontatlan vágások és esetleges rések hatását az optikai szálak végfelületei között.
Az ULTIMODE FAST-MS1 L5550 összekötő elemek nézete
Az Ultimode toldók sokoldalú kialakítása 250 μm és 900 μm pufferbevonat átmérőjű optikai szálak összekapcsolását teszi lehetővé, amelyek multimódusú és egymódusú rostok nagy teljesítményű csatlakoztatását biztosítják.
A szálak előkészített és tisztított végeit alaposan be kell helyezni a karba, amíg ellenállást nem fejtenek ki. A zár közép felé mozdítása biztosítja a rostok kivételét. A szálak beillesztése és reteszelése a mechanikus illesztés mindkét oldalán, a retesz segítségével a szálvégeket a V-hornyokba helyezik és rögzítik. Természetesen a "250-es horony" nem alkalmazható 900 μm pufferbevonat átmérőjű szálak esetében.
A népszerű és gyakran ismétlődő véleménnyel ellentétben a mechanikus kötések, hasonlóan a fúziós kötésekhez, precíz kötést igényelnek. A géllel történő illesztetlenség betöltésére vonatkozó elmélet igaz, de végső soron az egyenlőtlenül illesztett végfelületek elérésénél a fény a különböző anyagok (rost-gél) határain áttör. A gyengén vágott szálak esetében az eredmény ellenőrizhetetlen, amely a csomópont fényvisszaveréseivel kombinálva jelentősen megnöveli a kapcsolat csillapítását.

Új termékek a DIPOL-nál

Wireless Access Point TP-Link EAP245-Wall (dual-band, 802.11ac AC1200, PoE 802.3af)
Wireless Access Point TP-Link EAP245-Wall N2566 egy rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti szintű vezeték nélküli hálózati megoldás. Könnyen falra vagy mennyezetre szerelhető. A WLAN konfigurációt és menedzselést egyszerűsíti a központosított menedzsment szoftver. A TP Link EAP220 saját portállal és automatikus RF menedzsmenttel rendelkezik, így ideális a nagyobb sűrűségű, intenzív igényes vállalkozások környezetében alkalmazni, mint például campusok, szállodák, bevásárlóközpontok, irodák. A TP Link Az EAP220 egy 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávban működő kétsávos eszköz.

Elektromos ajtónyitó: Bira HARTTE S12UW (szimmetrikus, 12V AC/DC, öntartó)
Elektromos ajtónyitó: Bira HARTTE S12UW G74223 elektromos ajtónyitót az S sorozatból fémből, fából és műanyagból készült ajtóknál használják, a pénztárablakok vagy szekrények távvezérléssel, kábelkapcsolaton keresztül történő hozzáféréssel érhetők el a beléptető rendszerekből: kapu nyitók, (videó) kaputelefonok, kártyaolvasók, stb. Az S12UW egy kapcsolóval van ellátva, amely lehetővé teszi a kapu mechanikus kioldását, így a zár tápellátás nélkül nyitva marad. Az ajtózár szimmetrikus házzal és 4 mm-es beállítható tartományú horganyzott ötvözet tartóval/zárral rendelkezik. Ez az elektromos nyitó modell felhasználható beltérben vagy kültérben egyaránt és 12 VAC vagy VDC feszültséggel táplálható meg.

HD-TVI TURBO HD 4.0 DVR: Hikvision DS-7332HQHI-K4 (32 csatornás, 4MP Lite, 15fps, H.265, HDMI, VGA)
HD-TVI TURBO HD 4.0 DVR: Hikvision DS-7332HQHI-K4 M75622 egy 32 csatornás CCTV DVR, amely alkalmas a HD-TVI, HD-CVI, AHD, CVBS és IP szabványban a felügyeleti video képeit rögzíteni. A 32 csatorna képes rögzíteni a képeket 4 MP Lite (1280 x 1440), 1080p vagy 720p kamerákról 15 fps-el. Az 1., 2., 3. és 4. csatornák esetében a maximális felvételi felbontás 3 MP @ 15 fps. VGA / WD1 / 4CIF / CIF felbontások esetén a maximális képsebesség 25 fps. Ezenkívül a DVR akár 8 IP-kamerát támogat (az analóg csatornák kikapcsolása után az IP-csatornák száma akár 40-re is megnövelhető).

Érdemes elolvasni

Felvételek további védelme nagy videomegfigyelő rendszerekben - N+1 Hot Spare funkció a Hikvision NVR-ekben Hikvision NVR-k I sorozatai további funkciókkal rendelkeznek, különösen hasznos a nagyobb létesítmények kivitelezésekor. Az egyik az N+1 Hot Spare funkció, amely növeli az egész rendszer megbízhatóságát és ellenáll az Ethernet hálózati hibának, a helyi áramellátás elvesztésének stb... >>>bővebben
Az N+1 Hot Spare funkció működése Hikvision rendszerekben.
Az elsődleges NVR meghibásodása esetén a felvételt a redundáns NVR veszi át.
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. május 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Koaxiális kábelek, amelyeket TV/SAT közösségi antennarendszerek telepítéseihez ajánlunk
TRISET - koaxiális kábel modern TV rendszerek számára