Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 38/2018 (2018. november 26.)

Intelligens eszközök, amelyek nem igényelnek töltött akkumulátorokat.

A Waterloo Egyetem kutatói óriási előrelépést tettek olyan kis készülékek létrehozása felé, amelyek nem igényelnek külső tápot vagy akkumulátor tápellátást. Omid Abari professzor, Ju Wang ösztöndíjas és Srinivasan Keshav professzor a Waterloo Cheriton Számítástudományi Iskoláján módosította az RFID címkét, ugyanarról van szó, amellyel például ajtózárakat nyitnak. Eltávolították a műanyag burkolatot, kivágták a címke antennájának egy kis részét és lezárták az áramkört azáltal, hogy egy fotó-tranzisztort helyezzenek el rajta, azaz egy érzékelőt különböző fényszintekre. A fototranzisztor fénykibocsátásával megváltoztatták az RFID antennájának jellemzőit, aminek hatása viszont megváltoztatta az olvasó felé vezető jelet. Ezután kifejlesztett egy olvasóoldali algoritmust, amely figyeli a jel változásait, és így különböző fényszinteket érzékel. Az egyik legegyszerűbb módosítás a fototranzisztor helyett egy kapcsoló elhelyezése volt úgy, hogy az RFID címke, mint érintésérzékeny kulcsként működik.
Az RFID címkét úgy módosították, hogy a dipol antennájának kis részének kivágásával elhelyeztek egy kis fototranzisztort vagy hőmérséklet érzékeny ellenállást (termisztor)
Az ilyen megoldások óriási előrelépést jelenthetnek a tárgyak internetének (IoT) kialakításának és az IP hálózaton keresztüli kommunikációt lehetővé tevő interfészek létrehozásával. A kiegészítő áramforrás nélküli működés számos előnnyel jár, többek között az alacsonyabb karbantartási költségeket és az elektromos hálózathoz való hozzáféréstől eltérő helyeken való munkavégzést. Az eszközök felszerelhetők olyan érzékelőkkel, amelyek lehetővé teszik különböző paraméterek észlelését egy adott környezetben, például környezeti hőmérsékleten, fényerősségben, hangban vagy mozgásban. Azonban a legfontosabb kihívások, amelyeket meg kell oldani, biztosítani kell az ilyen érzékelő címkék tartósságát, megbízhatóságát és problémamentes működését.

Szerelési eszközök 19"-os RACK szekrényekben síneken.

A RACK szekrényekben az univerzális sínek használata népszerű megoldás az eszközök elhelyezésére SMATV rendszerekben. Az alábbiakban példákat mutatunk be a "függeszthető" RACK szekrényekben történő beépítésére. Nem vagyunk meggyőződve semmilyen konkrét megoldásra. Minden esetben az eszköz követelményeitől, a szabványoknak való megfeleléstől és a szerelés kényelmétől függ a beépítés.
RACK board ZMC-1 - Elülső szerelvény EURO TH35 380 mm
Az R77210 ZMC-1 modul 380 mm hosszúságú EURO TH35 sín, 100 mm-rel visszahúzva az RACK szekrény elülső oldalához képest. Az elem kemény alumínium (PA11) lemezből készül, 2 mm vastagsággal. A megengedett legnagyobb terhelés egyenletesen elosztott eszközökkel 12 kg. A készlet tartalmaz négy négyzetes anyát az elem szereléséhez a szekrénybe.
A ZMC-1 R77210 komponenst az EURO TH35 sínre szerelheti. Néhány példa: TERRA csatorna erősítők, transzmodulátorok, csatorna konverterek, termosztátok.
RACK board ZMC-2 - elülső szerelvény sín EURO TH35 / 2x keystone panel
A ZMC-2 R77220 komponenst olyan helyzetben használják, amikor néhány eszköz (a TH35 sín hossza 190 mm) az EURO sínre van felszerelve, más eszközöket pedig függőlegesen kell felszerelni. A komponens szélessége 180 mm, magassága 170 mm. Kemény PA11 alumíniumlemezből készült, vastagsága 1,5 mm. Ennek köszönhetően elegendő merevsége van, ugyanakkor az anyag lehetővé teszi a szükséges szerelési lyukak egyszerű fúrását. A ZMC-2 szerelvény függőleges panelje két lyukkal rendelkezik a keystone modulok fogadására. A ZMC-2 egyenletesen elosztva, 12 kg össztömegű eszközökkel terhelhető. A készlet tartalmaz négy négyzet alakú anyát, amelyekkel az elem a szekrénybe felszerelhető.
RACK board rendszer ZMC-2 komponensének alkalmazása: két TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T/DAB/FM) optikai vevő szerelése függőleges lemezre csatlakoztatva patch kábelekkel keystone adapterekkel, at440 R82511 csatornaerősítővel, ma400 R82520 szélessávú erősítővel és UP413 R82533 tápegységgel.

Switch ideális irodák számára.

A TP-LINK T1600G-28TS (TL-SG2424) gigabites kapcsoló 24 GE porttal és 4 SFP foglalattal rendelkezik. Fejlett biztonsági funkciókat, QoS-t és több második rétegű eszközkezelőt tartalmaz. Az N29948 kapcsoló gazdaságos megoldás a kis-és középvállalkozások számára. Hasznos biztonsági funkciókkal rendelkezik és támogatja az SNMP és az RMON kezelését. A 2., 3. és 4. réteg QoS (Quality of Service) szolgáltatása fokozza az adatforgalom optimalizálását. A kapcsoló könnyen kezelhető egy webböngésző vagy parancssori felületen keresztül.
A TL-SG2424 kapcsolók lehetséges alkalmazásainak számának növelése érdekében a második rétegben a forgalomirányítási funkciók a következők: támogatás a VLAN 802.1Q, portszigetelés, port tükrözés, STP/RSTP/MSTP portösszetétel, 802.3x Flow Control. Ezen túlmenően a kapcsoló számos karbantartási funkcióval rendelkezik, mint például a hurokcsatlakozások kimutatása, kábeldiagnosztika és az IGMP snooping. Az IGMP snooping funkció lehetővé teszi a multicast forgalom intelligens kezelését úgy, hogy csak néhány előfizető számára teszi elérhetővé azokat, valamint az IGMP elnyomó és IGMP szűrő funkciókat, amelyek hatékonyan blokkolják a multicast forgalomhoz való hozzáférést, jogosulatlan felhasználók számára.
Switch TP-LINK T1600G-28TS (TL-SG2424) 24xGE 4xSFP RACK
Web Smart Switch TP-LINK T1600G-28TS (TL-SG2424) 24xGE 4xSFP RACK N29948

Milyen információ van rejtve a Hikvision CCTV eszköznaplókban?

A rendszernaplók lehetővé teszik a rendszergazdák számára, hogy rengeteg diagnosztikai információt kapjanak az eszközről. A regiszter helyi és távoli hozzáféréssel ellenőrizhető és az adatok megjeleníthetők vagy exportálhatók (például egy USB flash meghajtóra). A naplókat a készülék tömeg memóriájában tárolják, azaz egy DVR/NVR merevlemezén vagy egy IP-kamera memóriakártyáján. Minden napló tartalmazza az esemény dátumát és időpontját, a csatorna számát és távoli hozzáférés esetén a bejelentkezési felhasználónevet és IP-címet. A rendszerleíró adatbázis a hardverproblémák kezdeti diagnosztikai lépése.
Néhány fontos információ megtalálható a naplókban:
  • működés információ (bekapcsolás/kikapcsolás bekapcsolása, konfigurációs módosítások: kamerák hozzáadása/eltávolítása, bejelentkezési műveletek, ON/OFF felvételi és lejátszási funkciók kapcsolása),
  • kivételek (lemez/kártya hiba vagy lemez/kártya túlcsordulási hiba, bejelentkezési hiba, hardverhiba, kapcsolatvesztés, felbontásbeli eltérés),
  • információ a riasztási események kezdetén és végén.
A rendszer naplófájlainak megtekintése a Hikvision HD-TVI adatrögzítőn

Hogyan különböztethetjük meg a Hikvision IP kamerákat a gazdaságos vonaltól.

A Hikvision IP-kamerák sorozatokba sorolhatók, (VCA), H.265+ video tömörítéssel, kompakt házak IK10 minősítéssel (vandálbiztos) stb. Az adott vonal jellemzőinek ismerete és a megfelelő szimbólumok lehetővé teszik a kamera típusainak gyors kiválasztását egy adott telepítésnél. Jelenleg a gazdaságos vonal három sorozatból áll: EasyIP Lite, EasyIP 2.0 plus (EasyIP 2.0 helyett) és EasyIP 3.0. Rövidesen lesz egy másik sorozat is, a EasyIP 4.0.
A DS-2CD szegmens egy ilyen sorozatú kamera nevében ugyanaz (a DS-2CE kivétel a PTZ kamerák esetében, itt nem tárgyalt). A kamera sorozata és jellemzői a típus/név első és utolsó számjegyében vannak kódolva, amelyeket a következő listában félkövér betűkkel tüntettünk fel:
Type Series Additional description
DS-2CD1XX1 EasyIP Lite H.264+, H.264
DS-2CD1XX3 EasyIP Lite H265+, H.265, H.264+, H.264
DS-2CD2XX2WD/FWD EasyIP 2.0 H.264+, H.264
DS-2CD2XX3 EasyIP 2.0 plus H265+, H.265, H.264+, H.264
DS-2CD2XX5 EasyIP 3.0 H265+, H.265, H.264+, H.264,
Darkfighter (currently some models, finally all models)
DS-2CD2XX6
DS-2CD2XX7
EasyIP 4.0 H265+, H.265, H.264+, H.264,
Darkfighter, AcuSence, ClorVu,

DVB-T jelek továbbítása optikai szálakon keresztül.

A legtöbb optikai szálon keresztül DVB-T jelet továbbító rendszerek hagyományos optikai jeladókat és csomópontokat használnak, pl. a mo418 R82522 adó és az OD-005P R81760 vevő. A hálózatok egymódusú kábelekből és passzív optikai elosztókból állnak, amelyek lehetővé teszik a jel elosztását különböző helyekre.
Egy alternatív megoldás a DVB-T jel (antenna vagy fejállomás) átalakításán alapul, amelyet tipikus száloptikai hálózaton (aktív Ethernet hálózat) keresztül osztanak el, majd DVB-T-re konvertálják. A konverziókhoz használt berendezések:
  • IPTV Streamer TERRA sti-440 (DVB-T / T2 / C-IP) R81606, amely négy DVB-T/T2 multiplexet tesz lehetővé,
  • IP 4x DVB-T (COFDM) transzmodulátor TERRA mix-440 R81611, amely IP stream-et alakít át DVB-T COFDM szabványnak megfelelően.
Az IP-adatfolyamot bármely Ethernet eszközhöz továbbíthatja - médiakonverterek, switchek SFP modulokkal, stb. Ennek a megoldásnak az előnye az egymódusú és multimódusú hálózatokon belüli átvitel lehetősége. A jelet hagyományos kapcsolók osztják el, így a legtöbb esetben nem szükséges módosítani a meglévő hálózatot.
Professzionális VHF és UHF DVB-T Antenna szett (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Tápegység DIN sínre DR-60-12 (12VDC/4.5A, Terra at/mt/ma modulokhoz)IPTV Streamer: TERRA sti-440 (DVB-T/T2/C to IP, USB port)Ethernet médiakonverter M-023G (két egymódusú optikai szál 20km-ig)Ethernet médiakonverter M-023G (két egymódusú optikai szál 20km-ig)IP - 4x DVB-T (COFDM) Transmodulator: TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB port)Tápegység DIN sínre DR-60-12 (12VDC/4.5A, Terra at/mt/ma modulokhoz)
Példa egy MATV rendszerre (DVB-T) száloptikás átviteli közeggel
(négy digitális multiplex továbbítása 20 km-es optikai kapcsolaton keresztül)

Új termékek a DIPOL-nál

Multi-system mennyezeti kamera: Hikvision DS-2CE56D0T-IRMMF (HD-TVI/AHD/HD-CVI/CVBS, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR 20m-ig)
Multi-system mennyezeti kamera: Hikvision DS-2CE56D0T-IRMMF M75281 különféle DVR-ken alapuló videó megfigyelő rendszerekben lehet használni. A felhasználó a HD-TVI, a HD-CVI, az AHD vagy a régi CVBS (ANALOG) közül választhatja ki a kívánt video szabványt. A szabvány kiválasztása a kiegészítő kábelen található kapcsolók megfelelő beállításával történik. A továbbfejlesztett video rendszerek lehetővé teszik az 1080p opció használatát, amely a kamera 2 MP képfelbontását használja. A képérzékelő (nagy érzékenységének 0,01 lx) és a beépített 20 méteres hatótávolsággal rendelkező infravörös megvilágítónak köszönhetően a kamera kiváló képminőséget biztosít még nehéz körülmények között is.
SIGNAL RAL7035 19
SIGNAL RAL7035 19" Rack szekrény R912018W alkalmas minden olyan eszköz befogadására, amelyik szabványos a 19" rack házakba, valamint egyes olyan eszközök számára, amelyek nem felelnek meg a szabványnak. Ideális fejállomások, különféle berendezések és otthoni rendszerek beszerelésére is. A rack szekrényben sok nyílás biztosítja a megfelelő légcserét. Emellett lehetőség van ventilátorok beépítésére is, amivel tovább növelhető a szellőzés.
Multi-system kompakt kamera: Hikvision DS-2CE16H0T-IT3ZF (5MP, 2.7-13.5mm, 0.01 lx, IR 40m-ig, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)
Multi-system kompakt kamera: Hikvision DS-2CE16H0T-IT3ZF M75690 különböző típusú DVR-ken alapuló videomegfigyelő rendszerekben használható. A felhasználó a HD-TVI, a HD-CVI, az AHD vagy a régi CVBS (ANALOG) közül választhatja ki a kívánt video szabványt. A szabvány kiválasztását a kiegészítő kábelen található mikrokapcsoló teszi lehetővé. A továbbfejlesztett video rendszerek lehetővé teszik a kamera 5 MP felbontását (4 MP és 2 MP opció is van).

Érdemes elolvasni

Vészhelyzeti áramellátás megvalósítása PoC rendszerben A PoC - Power over Coax - egy új rendszer, amely lehetővé teszi a tápellátás, video továbbítását koaxiális kábel segítségével. Mivel a kábelezés a videó jelekkel együtt a meghajtást is biztosítja, a rendszer telepítése lényegesen egyszerűbb - csak egy koaxiális kábelt vagy sodrott érpárat kell elhelyezni minden egyes kamera esetében, minimum cat 5e kábellel... >>>bővebben
CCTV rendszer PoC tápegységgel, amelyet a UPS támogat
Írások, cikkek különböző témákról

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Függőleges szerelési rendszer 19"-os RACK szekrényben