Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 14/2019 (2019. április 8.)

Az FTTH legújabb fejlesztési rangsora Európában.

A FTTH Council Europe szervezet támogatja az FTTH technológiát (Fiber To The Home), hogy ezzel is hatékonyan növelje az emberek hozzáférését a nagysebességű optikai hálózatokhoz egész Európában. Évente részletes jelentést tesz közzé az egyes európai országok infrastruktúrájának fejlesztéséről. Az általános nyilatkozathoz, egy adott országban a háztartások legalább 1% -ának rendelkeznie kell száloptikai kapcsolattal. A legutóbbi rangsorban először Nagy-Britanniára került sor, amelyben a becslések szerint a száloptikás hálózathoz (FTTH) való közvetlen hozzáférés 1,3% -a a háztartásoknak.
Az FTTH/B hálózatokhoz való hozzáférés európai rangsorolása - a jelentés 2017. 9 - 2018. 9 időszakra vonatkozik
(forrás: IDATE for FTTH Council Europe, 2019. március)
A kiadványban szereplő adatokból származó legérdekesebb tények:
 • 21% -kal nőtt az FTTH/B-hez kapcsolódó háztartások száma Európában
 • A spanyolok és a franciák csatlakoztak a legnagyobb számú új előfizetőhöz, 1 858 743 és 1 480 220
 • Oroszország vezető szerepet tölt be a száloptikai hálózathoz csatlakozó felhasználók számában
 • Olaszország büszkélkedhet a kapcsolatok legnagyobb százalékos növekedésével: 43%

Kompressziós csatlakozók S/MATV rendszerekben.

Az F csatlakozók a 75 Ω-os impedanciájú koaxiális kábeleken alapuló eszközök, berendezések csatlakoztatására szolgálnak. Földfelszíni televíziókban, műholdas TV-ben és CATV telepítésekben, valamint néhány CCTV rendszerben használják azokat. A csatlakozók egyenes és könyök kivitelben kaphatók. Ezek kialakítása és minősége közvetlen hatással van a kapcsolatok megbízhatóságára, stabilitására és a teljesítményére - jelveszteség és az impedancia-egyezésre. A legmagasabb minőségű MASTER kompressziós csatlakozók biztosíthatják a hosszú távú és megbízható működést még a legnehezebb telepítési körülmények között is.
A megfelelő tervezés és a kiváló pontosság biztosítja az egyszerű szerelését a csatlakozóknak. A pontos menet kiküszöböli a felcsavarozásnál jelentkező problémákat a csatlakozóknál a konnektorokra, amely más F csatlakozók esetében gyakran előfordul. A tömörítési eljárás, a kábelekre történő szerelés kiváló mechanikai szilárdságot, elegendő szorítást és stabilitást biztosít. Az egyenes csatlakozókat az E80075 univerzális kompressziós eszközzel kell tömöríteni, és a könyök csatlakozókat pedig az E80078 eszközzel.
F csatlakozó Kód
Kompressziós szerszám
Kábel kód
Kábel típus
E80322 E80322

E80075

M5995 CAMSET/YAR
E80345 E80345 E1220 RG-6 Tri-Shield
E80332 E80332

E1230
E1231

RG-6
E80342 E80342 

E1015
E1017
E1019

TRISET-113
E80348 E80348

E80078

E80078

E1015
E1017
E1019
TRISET-113
E80350 E80350 E1015
E1017
E1019
TRISET-113
F-típusú MASTER csatlakozók

Összefoglaló a tavaszi 2019-es tréningről.

Az első tréning február 21-én, az utolsó április 4-én zajlott le. , Kielce, Częstochowa, Wrocław, Katowice, Krakkó és Rzeszów. A tréningek 4 témával foglalkoztak:
 • SMATV rendszerek egykábeles TERRA dSCR multiswitcheken.
 • Hikvision HD-TVI és IP CCTV megoldások.
 • IP-hálózatok tervezése és konfigurálása az épületekben. TP-kapcsolattal kezelhető kapcsolók és száloptikai eszközök.
 • Signal Fire fúziós hegesztők - száloptikai toldások.
Minden képzésnek gyakorlati része is volt. A DIPOL Műszaki Osztályának mérnökei által végzett képzések során a résztvevők az új ismereteket a gyakorlatban felhasználhatják. Diplomákat kaptak a megszerzett készségekről.
A tanfolyamok fotógalériája megtekinthető itt.
Száloptikai hegesztő tanfolyam
Multiswitch rendszerek tervezése
IP-hálózatok tervezése és konfigurálása
Hikvision CCTV rendszerek

AcuSense technológia a Hikvision EasyIP 4.0 eszközökön.

A DIPOL kínálatában a DS-2CD2126G1-I K00413, DS-2CD2T46G1-2I K04521 kamerák és DS-7616NXI-I2 / 4S K22153 NVR az AcuSense technológiával a Hikvision Deep Learning algoritmusok alapján működnek. Ez a technológia teljesen új megközelítést hozott be a felügyeleti rendszerekben, mivel a fenyegető események hatékony észlelésére összpontosít, minimálisra csökkentve a hamis riasztások számát. A megfelelő felismerésnek köszönhetően a rendszer akár 90%-os eseményt is kiszűrhet, ami hamis riasztásokat válthatott ki, ez jelentősen növeli a riasztás pontosságát és hatékonyságát, és hozzájárul az üzemeltető(k) munkaterhelésének csökkentéséhez és az intervenciós csoportok küldésének költségeihez.
Jelenleg ennek a funkciónak a használata lehetséges a VCA eseményekre, mint például a virtuális vonalak átlépésére és/vagy a behatolással védett területekre történő bejutásra. Az AcuSense technológiával rendelkező kamerák bármilyen csatornához csatlakoztathatók és teljes mértékben támogatottak. A hamis riasztások további szűrői az NVR négy csatornájában érhetők el, amelyek az AcuSense technológiát nem igénylő kamerák számára készültek. A tárgyakat az emberi alakok és a járműformák szerint osztályozhatják.
Az objektumok szűrése az AcuSense technika alapján

Hálózati switchek nehéz környezeti feltételekben történő használatra.

Az ULTIPOWER PoE switchek 10/100 Mbps vagy 1000 Mbps sebességű adatátvitelt tesznek lehetővé. Az RJ45 portok támogatják az automatikus egyeztetéseket és a Power over Ethernet (PoE) funkciókat. Az eszközök automatikusan felfedeznek egy IEEE 802.3af szabványnak megfelelő PD (Power Device) eszközt és megtáplálják azt. Ily módon könnyű hálózati tápegységeket telepíteni olyan helyeken, amelyek nem férnek hozzá a váltakozó áramú vezetékekhez, mint például hozzáférési pontok, IP-kamerák, IP-telefonok stb. a száloptikához.
Az ULTIPOWER ipari switchek számos iparágra jellemző, szigorú környezeti feltételek mellett megbízható működésre képesek, mint például a megnövekedett porszint, magas vagy alacsony hőmérséklet, a magas páratartalom. Az ilyen switcheket hermetikus burkolatokba kell szerelni a szabadban elhelyezett oszlopokra vagy egyéb szerkezetekre. Az ULTIPOWER kapcsolók Ethernet portokkal (Fast Ethernet vagy Gigabit Ethernet, modelltől függően) vannak felszerelve az IP kamerák, számítógépek stb. csatlakoztatásához.
Az ipari switchek IP40 behatolásvédelmi besorolású házakkal vannak védve (1 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd idegen tárgyak ellen). Minden Ethernet PoE port képes csatlakoztatni a csatlakoztatott eszközöket (a kapcsoló 48 VDC-vel történő ellátása után). Az ipari kapcsolók mindegyike optikai modullal vagy SFP réssel van ellátva, hogy az átviteli közeg száloptikai átalakítására alkalmas SFP modult helyezhessen el.
Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 114P-4POE-20 (4xFE PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)Ipari Switch PoE: ULTIPOWER 112P-2POE-20 (2xFE PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)
Az ULTIPOWER ipari switchek (114P-4POE-20 N29972 és 112P-2POE-20 N29971)
telepíthető pl. hermetikusan lezárt dobozokban az oszlopokra

Az iVMS-4200 Lite alkalmazási területe.

A Hikvision eszközök kezelhetők az ingyenes iVMS-4200 szoftverrel. A csapat kifejlesztett egy még könnyebben kezelhető iVMS-4200 Lite szoftver verziót, amely egyes funkciók csökkentésével és a munkaállomás alacsonyabb rendszerkövetelményeivel rendelkezik (csökkentett CPU és RAM terhelés, gyorsabb indítás). Ez a verzió kis létesítmények, például apartmanok, kis üzletek és irodák számára készült. A CCTV rendszerek alapvető CMS-funkcióit valósítja meg (más rendszerek támogatása nélkül):
 • legfeljebb 64 kamera élő előnézete elrendezési konfigurációval és az alkalmazás indításakor a legújabb elrendezés automatikus visszaállítása,
 • PTZ kamerák vezérlése,
 • akár 16 kamerából származó felvételek lejátszása,
 • felvételek letöltése,
 • P2P Hik-Connect támogatása.
Feature iVMS-4200 iVMS-4200 Lite
Account management
Support for up to 50 users and one super user -
Group management
Support for up to 256 groups -
Support for up to 256 channel in each group
-
Stream Media Server YES -
Mass storage server
YES -
Support for Fisheye and PanoVu cameras YES -
Access to recordings triggered by events, POS, VCA YES -
Material selection options
File names, date/time, markers Date/time
Video clip
- YES
Alarm event panel YES -
E-map module
YES -
Statistics (people counting, LPR etc.) YES -
Access control functions
YES -
Video wall support
YES -

RACK adapter média konverterek számára.

Az ULTIMODE L5215 19 collos RACK adapter az ULTIMODE média konverterek elhelyezésére és a 19"-os RACK szekrénybe való helyezésére szolgál. A ház teljesen kompatibilis a 19" RACK szabvánnyal. A dupla tápegység (redundancia) és a mesterséges szellőztetés (ventilátorok) miatt az adapter biztosítja a média konverterek zavartalan folyamatos üzemeltetését.
A redundáns tápegységek megbízható megoldást jelentenek a folyamatos működést igénylő alkalmazások számára. A tápegységek mindegyike cserélhető anélkül, hogy megszakítaná a média konverterek működését (teljesítménymegosztás). A tápegység károsodását a panelen található LED és egy hangjelzés jelzi. Mindegyik nyílás egyedi tápcsatlakozóval van felszerelve, így bármilyen média átalakító megváltoztatható anélkül, hogy megszakítaná a többi rendszer működését.
Több média konverter telepítése gyakorlatilag néhány percet vesz igénybe. Csak csavarja be a panelre a média konvertert a rögzítéséhez, majd helyezze az átalakítót az adapterbe. Az adapter kompatibilis a ULTIMODE sorozat összes média konverterével.
Médiakonverterek telepítése az adapterben
1 - ULTIMODE média konverter szerelési elemmel
2 - ULTIMODE L5215 rack adapter (üres)
3 - Az adapter több ULTIMODE média konverterrel

Új termékek a DIPOL-nál

Optikai szálelosztó keret: ULTIMODE RPU-324 (24x SC simplex, SZÜRKE)
Optikai szálelosztó keret: ULTIMODE RPU-324 (24x SC simplex, SZÜRKE) L51320 lehetővé teszi a 24 optikai szál végének egy rack szekrényben történő elhelyezését. Az 1U-os egység három elülső modullal van ellátva, amelyek mindegyike nyolc SC simplex adapterhez (vagy LC duplexhez) használható. Tehát összesen a keret 24 adaptert tartalmazhat. További kiegészítők külön megvásárolhatók: előlap L51321 nyolc SC duplex adapterhez, üres előlap L51322 védi a keretet a portól stb.
Access Point Ubiquiti airMAX NanoStation Loco M2 (8.5dBi 2.4GHz 1xLAN PoE)
Access Point Ubiquiti airMAX NanoStation Loco M2 N2516 egy integrált megoldás a 2,4 GHz-es sávban működő vezeték nélküli hidak építésére 802.11n MIMO 2x2 szabvány használatával. Az egyedi konstrukciónak köszönhetően a NanoStation Loco M2 páratlan teljesítményt nyújt egy ilyen kompakt eszközben. Az UV-ellenálló műanyagból készült burkolat ellenáll a legnehezebb időjárási viszonyoknak is. A készülék beépített túlfeszültség-védelemmel rendelkezik.
RACK-szerelt tápegység: ZR12-100/LZ-8P (12VDC, 8x1A)
RACK-szerelt tápegység: ZR12-100/LZ-8P M18508 egy tápegység, amely 19"-os RACK szekrénybe szerelhető. A készülék 12 VDC kimeneti feszültséget biztosít 8 csavaros sorkapocs kimeneten, mindegyik 1 A-es terhelhetőséggel. Minden kimenet polimer biztosítékkal védett és működése nyomon követhető a zöld LED világításával (működés közben, sötét LED kiolvadt biztosítékot jelenthet).

Érdemes elolvasni

Hogyan védjük meg az eszközeinket a túlfeszültség hatásai ellen egy nagyobb CCTV rendszerben? A rézkábelek hosszú kültéri szakaszaiban lévő berendezéseknél a legnagyobb veszély a légköri kisülésekből eredő károsodásoknak. Ezek általában a videojel-vonalakban (sodrott érpár vagy koaxiális kábelek) fordulnak elő. A CCTV rendszereket speciálisan kialakított túlfeszültség-védőkkel lehet megvédeni.
.. >>>bővebben
Példa a HD kamera és a megjelenítő eszköz rendkívül hatékony védelmére
a HDO-1F-PRO M17011 és a HDO-1F-EXT M17026 védők használatával
Írások, cikkek különböző témákról
Az IoT megváltoztatja a világunkat. A növekvő számú létesítményben és városban szerte a világban az érzékelők és a hálózathoz csatlakozó egyéb eszközök telepítve vannak. A “dolgok” hálózatba kapcsolása és adatgyűjtés és -csere lehetővé tétele lehetővé teszi a meglévő folyamatok jelentős fejlesztését és teljesen új üzleti modelleket. Jelenleg a tárgyak internetének legnépszerűbb felhasználási esetei a környezeti állapotfigyelés, az objektumok elhelyezése és az intelligens mérés. A tárgyak internetén alapuló további alkalmazások és új modellek szükségessé teszik teljesen új kommunikációs technikák kifejlesztését, amelyek több százezer eszköz egyidejű kommunikációját teszik lehetővé.
Efento Cloud - a fizikai értékek online figyelése NB-IoT vezeték nélküli érzékelőkkel.
Egész Budapesten elérhető a Telekom NarrowBand-IoT hálózata
Az Efento termékek is felkészültek erre és már beszerezhető erre a célra kifejlesztett NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2018. október 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Signal MRP multiswitch - kedvező áron, 3 év garancia.