Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 32/2019 (2019. október 21.)

A kvantum-Internet egyre közelebb kerül.

Az Innsbrucki Egyetem kutatói, akiket az amerikai hadsereg anyagilag is támogatott, elsőként érték el az anyag és a fény közötti kvantum-összefonódás átvitelét száloptikai kábelek segítségével, amely során 50 kilométer távolságot értek el. Ez szinte előkészíti a utat a kvantumhálózatok gyakorlati alkalmazásához és nagy lépés jelent egy jövőbeli kvantum-internet felé, amely sokkal gyorsabb, mint bármelyik hagyományos adatátviteli hálózat.
Az összefonódás egy olyan összefüggés, amely létrehozható a qubit, a kvantuminformáció legkisebb oszthatatlan egységei között. Ha két qubit összefonódik, és egyiket megmérik, akkor ez befolyásolja a második qubit eredményét, még akkor is, ha a másik qubit fizikailag távol van. Az intercity kvantumhálózatok a fizikai qubithálózatok távoli csomópontjaiból állnának, amelyek azonban nagy fizikai szétválasztásuk ellenére összefonódnak. A kutatók szerint a kvantum-internet létrehozásához feltétlen szükség van erre az összefonódási elosztásra.
A kutatócsoport kísérletet végzett egy ioncsapdába esett kalcium-atommal. A lézernyalábokkal a tudósok rögzítették a kvantumállapotot az ionon és ezzel egyidejűleg stimulálták egy foton kibocsátását, amelyben a kvantuminformáció tárolódik. Ennek eredményeként az atom és a könnyű részecskék kvantumállapota összefonódott. A kihívás a foton fényvezető kábelekkel történő továbbítása volt. A kalciumion által kibocsátott foton hullámhossza 854 nanométer volt, amely az optikai szálon ez gyorsan felszívódott. A foton hullámhosszát 1550 nm-re alakították egy erős lézerrel megvilágított nemlineáris kristályban. Ezután a tudósok egy 50 km-es szálon keresztül küldték el a fotont. Méréseik szerint az atom és a fény molekulái még a hullámhossz-átalakítás és a megtett út után is összefonódtak.

A kalcium-atom megválasztása azt jelenti, hogy ezek az eredmények közvetlen fizikai távolságon keresztül is biztosítják az atom-órák összegabalyodott hálózatának megvalósítását, mivel a kalcium kiváló minőségű „óra” qubit-tel csapdázható be. Az összefonódott órák nagyméretű hálózata nagyon érdekes a hadsereg számára a pontos pozicionálás, a navigáció és az időmérés szükségessége miatt.

Kidde szén-monoxid és füstérzékelők.

A szén-monoxid (CO) egy nagyon mérgező, színtelen és szagtalan gáz, a levegőnél könnyebb, könnyen keverhető és könnyen terjedhet. A gáz a földgáz, a folyékony és a szilárd tüzelőanyagok hiányos égési folyamatában keletkezik, az oxigén elégtelen mennyisége miatt. Ilyen helyzetek fordulhatnak elő otthonokban és egyéb létesítményekben, különösen télen, amikor a lakók szorosan bezárják az ablakokat, hogy megakadályozzák a hőszivárgást. A CO felhalmozódik a testben, ami azt jelenti, hogy alacsony koncentrációk hosszú távú belélegzése az egészségre és az életre veszélyes tüneteket okozhat. Megállapíthatjuk, hogy a Kidde érzélelők az EN 50291-1: 2010 szabványnak megfelelően figyelemmel kísérik a mérgező gáz ideiglenes és hosszú távú koncentrációit:
  • 30 PPM - riasztás 120 perc után
  • 50 PPM - riasztás 60-90 perc alatt
  • 100 PPM - riasztás 10-40 perc között
  • 300 PPM - riasztás 3 percen belül
A Kidde érzékelők tanúsítványai mindenben megfelelnek az EN 50291-1: 2010 szabványnak az otthoni CO érzékelők számára. Néhány érzékelő megfelel az EN 50291-2: 2010 szabványnak is, így azok alkalmasak pótkocsikban, lakókocsikban és hajókon történő használatra. Az említett előírások betartását megerősítette egy független kutatási részleg - British Standard Institute (BSI).
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 5CO
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 7DCO (LCD kijelző)
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 10LLDCO (LCD kijelző, beépített akkumulátorral)
Kombinált CO és füstjelző KIDDE 10SCO
KIDDE 5CO szénmonoxid érzékelő
G9583
KIDDE 7DCO szénmonoxid érzékelő (LCD kijelző)
G9587
KIDDE 10LLDCO szénmonoxid érzékelő (LCD kijelzővel és beépített akkumulátorral)
G9589
Szén-monoxid és füstérzékelő 10SCO KIDDE
G9995
Nagyon fontos a házak védelme a halálos veszélyekkel szemben, különösen ősszel és télen. A DIPOL szén-monoxid és füstérzékelőket, valamint kombinált eszközöket kínál. Az LCD-kijelzővel ellátott CO-detektorok további diagnosztikai és információs lehetőségeket kínálnak. Az ajánlat tartalmaz 5CO G9583 érzékelőt (kijelző nélkül), 5DCO G9985 érzékelőt (kijelzővel), amely három AA 1,5 V-os elemmel működik, és érzékelőik 7 éves élettartamúak az aktiválás pillanatától kezdve. A 7DCO G9587 érzékelőt szintén három AA 1,5 V-os tápellátás biztosítja, élettartama 10 évre meghosszabbodik. Az LCD kijelzővel ellátott 10LLDCO G9589 detektor beépített akkumulátorral rendelkezik, amelynek élettartama megegyezik az érzékelő élettartamával (10 év). Az ajánlatot kiegészíti azi9040EU G9591 füstérzékelő, valamint a 10SCO G9995 kombinált CO és füstérzékelő, 9 V-os elemekből táplálva, szenzorok élettartama 3, illetve 10 év. Az eszközök automatikusan figyelmeztetik a felhasználókat az elemek cseréjének szükségességére. Az érzékelők garantált élettartamának lejárta után az érzékelők mindegyikét ki kell cserélni.

Új ULTIPOWER switchek PoE Auto Check funkcióval.

Az ULTIPOWER PRO0064afat PoE switch egy asztali eszköz, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes adatátvitelt 10/100 Mbps Ethernet hálózaton. Hat RJ45 portja támogatja az automatikus egyeztetési funkciót, közülük négy táplálja meg az Ethernet hálózatot (PoE funkció). A kapcsoló automatikusan felismeri az IEEE 802.3af vagy IEEE 802.3at szabványnak megfelelő PD eszközöket, és ellátja azokat tápfeszültséggel. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználó számára a hálózati lefedettség kiterjesztését azokon a területeken, ahol nincs hozzáférés az AC tápvezetékekhez/hálózati konnektorokhoz és hozzáférési pontokat, IP kamerákat, IP telefonokat stb. telepíthet. A csatlakoztatott PoE eszközök teljes energiafogyasztása nem haladhatja meg a 65 W-ot. .
PoE Switch: ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)
PoE Switch ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check) N299781
PoE Auto Check az új funkció automatikusan újraindít egy nem reagáló eszközt (FIGYELMEZTETÉS: a funkciót ki kell kapcsolni a csatlakoztatott eszközök szoftverfrissítéseihez). Ez a funkció nagyon hasznos az egyszerű IP CCTV rendszerekben, ahol a kamerával való kommunikációs probléma esetén a switch kikapcsol és bekapcsolja az áramellátást a kamera által használt PoE portból.
Alkalmazási példa

A száloptikai átviteli mérések hibáinak elkerülése.

Gyakran előfordul, hogy az optikai teljesítménymérővel megfelelő optikai hálózatot diagnosztizálnak. A helyes mérési módszer lehetővé teszi, hogy csak az átvitelhez használni kívánt hálózat szakaszának tényleges csillapítását ellenőrizze (anélkül, hogy figyelembe venné például a csatlakozókábelek csillapítását, csatlakozók mérését stb.), amely állandó és ismert adó jelszintet használ a csillapítás ellenőrzésére.
A telepítők gyakran elfelejtik ezeket az alapvető szabályokat, és két fő hibát követnek el a mérések során:
  • Jelforrásként "véletlenszerű" SFP-modulokat vagy médiakonvertert használnak. Az ilyen eszközök eltérő teljesítményszintű kimeneti jeleket generálhatnak. Az SFP modulok ugyanolyan alapvető paraméterekkel (átviteli tartomány, sebesség) akár 5 dB tartományban is eltérő szintekkel képesek generálni jeleket (a 20 km-es összeköttetéshez szánt SFP modul kimeneti teljesítménye -8 tartományban lehet különböző - 3 dBm). Ezenkívül az ilyen modulok által generált jelek szintje lehet nem stabil, az ingadozások elérhetik a 0,5 dB-t. Amennyiben a telepítő úgy dönt, hogy egy ilyen forrással méri a készüléket, minden alkalommal egy rövid patch cord segítségével meg kell mérnie a készülék kimenetén lévő jelet annak érdekében, hogy a mért optikai szál áthaladása után összehasonlítsa azt a jelével.
  • Nem veszik figyelembe az elosztókeretekhez vagy a kábelvégekhez csatlakoztatott mérővezeték-vezetékek csillapítását, így a teljes mérési eredmények jelentősen eltérhetnek az átvitelhez használt optikai útvonalak tényleges csillapításától.
Egy optikai kapcsolat csillapításának mérése

Ez utóbbi esetben a telepítőnek a műszerek többségénél elérhető referencia módot kell használnia, a kezdetén csak a javítóvezetékek csillapítását mérve. A legtöbb optikai teljesítménymérő referenciapontként (0 dB) képes a kalibrálási értéket megjegyezni. Ezután az ilyen műszer csak a vizsgált szakasz csillapítását mutatja
Meg kell jegyezni, hogy a rövid patch kábelek standard csillapítása körülbelül 0,2 dB, ami nem jelent nagy veszélyt a mérési pontosságra. Előfordulhat azonban, hogy a javítózsinór piszkos vagy megsérül. Nem ritka olyan helyzetbe kerülni, amikor a mérés 10 dB csillapítást jelez (pl. a várható 1 dB érték helyett). Aztán kiderül, hogy a probléma a használt patch cordokban volt.

Virtuális Host funkció a Hikvision NVR-ekben.

A PoE szabvány biztosítja a legkényelmesebb módot az IP-kamerák video-megfigyelő rendszerhez történő csatlakoztatását. Egyszerűsíti a telepítési folyamatot (az egy kábel az áram-és adatátvitelhez). A kamerák tápellátása PoE switchről történik, amely lehet független eszköz vagy az NVR alkotóeleme. A PoE switch-el vagy a PoE NVR-rel rendelkező megoldások különösen népszerűek az egyszerű architektúrájú rendszerekben. A kamerák Plug and Play alapon vannak csatlakoztatva (az NVR közvetlenül aktiválja a kamerákat) és a legtöbb paramétert az NVR-n keresztül állítják be. A kamerák belső, elkülönített hálózatban működnek, és közvetlenül kívülről nem érhetők el.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2023G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264)Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, WDR, IK10, H.265/H.264)HDD Western Digital PURPLE WD20PURZ 2TB (3.5Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2023G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR 30m-ig, H.265/H.264)4K IP NVR: Hikvision DS-7604NI-K1/4P (4 csatornás, 40Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, 4xPoE, H.265/H.264)
PoE technológián alapuló IP CCTV rendszer
Az NVR-hez csatlakoztatott kamerák listája. Az utolsó oszlopban az IP kamerákkal való kapcsolatot lehetővé tevő linkek csak akkor láthatók, ha a virtuális host funkció engedélyezve van.
Ha a kamerákhoz való hozzáférés szükséges (például az NVR által nem támogatott speciális funkciók konfigurálásához), akkor a Virtual Host nevű speciális funkciót engedélyezni kell. A funkció távolról aktiválható (webböngészőn vagy iVMS-4200-n keresztül - az "Other" lapon, haladó hálózati beállításokban). Ezután az NVR útválasztást végez a kiválasztott kamera és más eszközök között. A kapcsolat egy speciális 6500x portot használ, ahol x a csatorna száma.

A TERRA MR-9xx sugaras multiswitchek felszerelése RACK szekrényekben.

A ZMD-1 R77311 elülső szerelvényelem két elemből áll. A TERRA MR-xxx multiswitchek felszerelésére szolgáló lyukakkal rendelkezik (lyukak távolsága: magasság 120 mm, szélessége 100/140/180 mm). A készlet tartalmaz M5x10 csavarokat és anyákat, amelyek a multiswitch felszereléséhez szükségesek. Az elemek függőleges távolságát úgy választják meg, hogy a multiswitch bemeneti csatlakozókhoz csatlakoztatott kábelek elegendő helyet biztosítsanak a minimális hajlítási sugár fenntartásához. Lehetséges még a Signal R48602 túlfeszültségvédő felszerelése is. A készlet nyolc csavart és az anyákat tartalmazza, amelyeket az egységnek a szekrényben történő összeszereléséhez használnak.
RACK board ZMD-1 - Elülső szerelvény a Terra MR-xxx számára
Elülső szerelési elem a ZMD-1 R77311 a TERRA MR-xxx multiswitchek telepítéséhez
Terra MR-932 multiswitch a RACK szekrénybe szerelve a RACK board ZMD-1 elemen. A multiswitchek mindegyik bemenete TV-Sat túlfeszültségvédő Signal R48602 védelemmel van ellátva.

Új termékek a DIPOL-nál

Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2085FWD-I(B) (8MP, 2.8mm, 0.014 lx, IR 30m-ig, WDR, H.265/H.264)
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2085FWD-I(B) K17598 professzionális IP CCTV rendszerekhez tervezték. A kompakt (bullet) kamerát 8 MP 1/2"-os CMOS érzékelővel rendelkezik, amely még a gyenge fényviszonyok között is jó lefedettséget biztosít. Az infravörös megvilágítóval 30 m-ig a kamera teljes sötétségben is működhet. A beépített 2,8 mm-es lencsének 102°-os látószöge van. A kamera IP67-minősítésű háza megvédi az elektronikát a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól. A kamera megtáplálható hagyományos 12 VDC áramforrásról, vagy PoE opció használatával (802.3af).
Antennaszimmetrizáló (21-60 csatorna,
Antennaszimmetrizáló (21-60 csatorna, "F" csatlakozó) C0006 balun, vagy illesztő közbenső eszközként működik, amely megfelel az antenna és a kábel impedanciájának és biztosítja a váltást a szimmetrikus állapotból az asszimetrikus állapotba.
PoE Switch: ULTIPOWER PRO00208afat (120W, 10xRJ45: 2x1Gbps,  8xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)
PoE Switch ULTIPOWER PRO00208afat N299851 egy asztali eszköz, amely lehetővé teszi az egyenletes adatátvitelt az Ethernet hálózatokban. Az összes RJ45 port támogatja az automatikus egyeztetési funkciót, közülük nyolc (10/100 Mbps) képes Ethernet-en keresztül megtáplálni (PoE funkció), a másik két port 10/100/1000 Mbps adatátviteli sebességet támogat. A switch automatikusan felismeri az IEEE 802.3af vagy IEEE 802.3at szabványnak megfelelő PD eszközöket és ellátja azokat tápfeszültséggel. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználó számára a hálózati lefedettség kiterjesztését azokon a területeken, ahol nincs hozzáférés az AC tápvezetékekhez/hálózati aljzatokhoz telepítés céljából hozzáférési pontok, IP kamerák, IP telefonokat stb. számára. A csatlakoztatott PoE eszközök teljes energiafogyasztása nem haladhatja meg a 120 W-ot.

Érdemes elolvasni

Gyors hozzáférés a Hikvision eszközökhöz. A Hik-Connect alkalmazás segítségével QR-kódok segítségével könnyedén megoszthatja a hozzáférést bármilyen Hikvision CCTV készülékkel. A kamera vagy a DVR/NVR hozzáadható a Hik-Connect alkalmazáshoz (a saját vagy a vendégfiókhoz). Ön értékelheti egy ilyen megoldás hasznosságát, ha például hozzáférést kíván biztosítani a családtagok számára. Erős pont az a lehetőség, hogy a hozzáférési jogosultságot bármikor visszavonhatják... >>>bővebben
Generált QR-kód és a konfigurációs képernyő
Írások, cikkek különböző témákról
A Vodafone Magyarországon is beindította a keskenysávú (Narrowband) IoT hálózatát. A szolgáltató augusztus elejétől kereskedelmi forgalomban elérhető, országos lefedettségű NB-IoT hálózatot tesz elérhetővé ügyfelei számára, aminek köszönhetően az önkormányzatok és vállalkozások szabadon tudnak digitális fejlesztéseket végrehajtani többek között a városi vagy vállalati infrastruktúrában, termelésben vagy akár a mezőgazdaságban.
Bárki kipróbálhatja a saját vállalkozásánál is, hiszen a Vodafone által kínált tesztcsomag segít feltárni egy adott cégben az NB-IoT alkalmazások gyakorlati lehetőségeit. (forrás: Origo)
A Dipol Hungaria Kft. élve a Vodafone Global által kínált lehetőséggel már teszteli az Efento NB-IoT termékeket. Erről röviden itt írunk!
Az IoT megváltoztatja a világunkat. A növekvő számú létesítményben és városban szerte a világban az érzékelők és a hálózathoz csatlakozó egyéb eszközök telepítve vannak. A “dolgok” hálózatba kapcsolása és adatgyűjtés és -csere lehetővé tétele lehetővé teszi a meglévő folyamatok jelentős fejlesztését és teljesen új üzleti modelleket. Jelenleg a tárgyak internetének legnépszerűbb felhasználási esetei a környezeti állapotfigyelés, az objektumok elhelyezése és az intelligens mérés. A tárgyak internetén alapuló további alkalmazások és új modellek szükségessé teszik teljesen új kommunikációs technikák kifejlesztését, amelyek több százezer eszköz egyidejű kommunikációját teszik lehetővé.
Efento Cloud - a fizikai értékek online figyelése NB-IoT vezeték nélküli érzékelőkkel.
Egyik termékünk a sok közül, amelyik már a Vodafone hálózatát használja! NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA

Figyelem:
2019. május 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Videó kamerákról egy DTT antenna rendszerben - TERRA MI520 DVB modulátor
Új videó: streaming IP-kamerákról a televíziókon