Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 21/2020 (2020. május 25.)

Egy új típusú memória megváltoztathatja a számítógépeket.

A kisebb és erősebb számítógépek létrehozása érdekében a New York-i Egyetem (NYU) tudósai új technikát fejlesztettek ki a digitális adattárolásra, amelyet "racetrack memory"-nek neveztek el. Ez a technika új módon konfigurálja a mágneses teret, és felválthatja a jelenlegi tömegtárolási módszereket. Az új megoldás jellemzője a megnövekedett adattárolási sűrűség, gyorsabb működés és az alacsonyabb energiafogyasztás.
Az adattárolásnak két alapvető formája van: jelenleg a flash memória és a merevlemezek vannak használatban a számítógépekben. A flash memória a kulcsinformációkat a számítógéptől elválasztott fizikai eszközön tárolja, pl. memóriakártyákon, flash meghajtókon. A HDD meghajtókról ismert, hogy viszonylag lassúak és zajosak. A modern merevlemezek mágneses indukciót használnak, és ezek lemezei, amelyek elsősorban üvegből vagy alumíniumból készülnek, és ferromágneses bevonattal készülnek, adathordozókként szolgálnak. A mozgatást biztosító kar végén, pontos pozicionáló rendszerrel vezérelt fejek vannak, amelyek felelősek az adatok írásáért és olvasásáért.
Skyrmionic mágneses textúrák nagyítva
A NYU kutatói úgy döntöttek, hogy egy merőben teljesen új digitális memória formátumot hoznak létre, lényegében megfordítva azt a szokásos technikát, amelyet a számítógépek az adatok merevlemezre írására használnak. Egy apró mágneses kvázi-részecske, az úgynevezett skyrmion az, amely hordozza az adatokat. Külső ingerek, például egy áramimpulzus, elmozdíthatják az osztmionokat, amelyek a tekerccsel együtt gömbök forognak. Az eredményül kapott osztmion gömbök adatrészeket reprezentálnak, és a számítógép gyorsan át tudja őket mozgatni szinkronban az elektromos impulzusokkal. Mivel valójában ezek a skyrmionok egészen kicsik, nagy sebességgel mozognak, és kis energiát igényelnek, a számítási folyamat gyorsabb és energia hatékonyabb, miközben több adat tárolása lehetséges egy adott térben. Ez a folyamat azonban nem hibamentes. A tudósok felfedezték, hogy a kis skyrmionok csak nagyon specifikus környezetben stabilak. Ennek a technológiának a bevezetésével kapcsolatos kutatás kiemelt prioritása az, hogy meghatározzák azokat az ideális feltételeket, amelyek között az skyrmionok kialakulhatnak és működhetnek.

MRP multiswitch sorozat passzív DVB-T/T2 TV útvonallal

. A Signal MRS sorozatú DVB-S/S2 multiswitcheket csillag topológiában beépített rendszerekhez ajánlják. Ilyen rendszerekben az összes aljzatot multiswitchbe vagy a multiswitchek egy csoportjában koncentrált kábelek kötik össze. Ezek az eszközök ideálisak egy- és többcsaládos házakba történő felszerelésre. A kimenetek közötti nagy szétválasztás (nincs áthallás a sávok és a polarizációk között) valamint a kábel jellemzőinek beépített korrekciója lehetővé teszi a kábel növekvő frekvenciacsillapítás hatásainak kiküszöbölését. A multiswitchek rendelkeznek egy 12 VDC-s kapcsolóval a földi útvonalon. Ha az előerősítőt a jelkábelen keresztül kell táplálni, a kapcsolót "12 V ON" állásba kell állítani.
  R68504  R68508  R68512  R68908
Model MRP-504 MRP-508 MRP-512 MRP-908
Code R68504  R68508  R68512 R68908
I/O  5/4  5/8 5/12  9/8
On/Off 12 VDC switch Yes  Yes  Yes  Yes
Az MRP sorozat passzív földi útvonallal rendelkezik. A multiswitcheket ezért olyan helyekre kell telepíteni, ahol viszonylag jó TV jel van (magas jelszint, jó minőség). Ha a földi antenna(k) helyzetében a földi jelek nem elég erősek, akkor antenna előerősítőt kell használni, vagy akár nagy erősségű kültéri erősítőt, például MA080L R82022.
Antennaerősítő HS-013A Terra VHF/UHF 1be/2ki
Az árboc-antennaerősítő MA080L R82022 három bemenettel rendelkezik: FM (88-108 MHz), VHFIII (174-230 MHz) és UHF (470-790 MHz), és mindegyik útvonal külön-külön erősítést állít be. Az UHF útvonal beépített LTE 800 szűrővel rendelkezik. Az erősítő megtáplálása 12 VDC-vel történik az MRP sorozatú multiswitch koaxiális kábelén keresztül. Ehhez állítsa a 12 V-os kapcsolót On állásba.

Vevők megszámlálása egy üzletben.

Sok országban az üzletekben és a hipermarketekben kötelesek voltak ellenőrizni a területén tartózkodó ügyfelek számát. Amíg a kisebb üzletekben, ahol ez a határ néhány ember és könnyen ellenőrizhető, addig a nagyobb üzletekben, különösen azokban, ahol sok bejárat és kijárat van, ez már nehezebb feladat lehet.
Mennyezeti IP kamera: Hikvision DS-2CD6825G0/-IS számláló funkcióval
Ennek a problémának a megoldása lehet egy számláló kamera használata. Egy ilyen kamera a megfigyelt átjáró fölé van felszerelve, ahol megszámolja a közlekedő embereket az irány megkülönböztetésével (belépés és távozás). A kamerakonfigurációban létrejön egy virtuális zóna, amelynek átmenete a következő személyt számolja. A mesterséges intelligencia mindenkit megkülönböztethet, tehát így a kettes vagy hármas csoport is felismerhető. A kettős lencse meghatározza a tárgyak magasságát is. Ezért kizárhatók a meghatározott magasságot elérő emberek (például gyermekek) vagy egyéb tárgyak (árnyék a padlón). Az emberek észlelése mély tanulási algoritmusokon alapszik és nagy pontosságot biztosít még akkor is, ha több ember van a folyosón. Az ECO megoldásban megengedett ügyfelek számának túllépését a kamera riasztási kimenetéhez vagy az NVR-hez csatlakoztatott verem fényének színváltozása jelzi. A HIGH-END megoldásban az I sorozatú NVR lehetővé teszi a monitoron lévő személyek számának megjelenítését (az emberek száma és a rendelkezésre álló határérték, szín az ügyfelek korlátainak túllépését jelző rendszer). Az alábbiakban látható mindkét megoldás vázlatos rajza egyetlen bejáratnál.
Számláló kamera telepítése egy bejáratnál:
"Eco" változat jelzővel
"High-End" verzió NVR-vel
Kis üzletekben csak egy számláló kamera elegendő. Mi van, ha a létesítménynek sok bejárata és kijárata van (például bevásárlóközpont)? Ez sem jelent a rendszer számára problémát. Egy dedikált digitális felvevő vagy megfelelő alkalmazás (pl. Hik-Central a Hikvision-tól) nemcsak összegezi a többi kamera számlálási eredményeit (bejárat/kijárat), hanem automatikusan jelentéseket készít az emberek számáról, órákra, napokra, hetekre bontva. stb. A létesítménygazdálkodók számára a számláló kamerák tehát nem csupán a szükséges kihasználtsági határ elérésének eszközeként szolgálnak, hanem egy hatékony üzleti eszköz is, amely nagyon pontos adatokat szolgáltatnak az ügyfelek számáról egy adott időben.
Számláló kamera beépítése több bejáratnál:
"Eco" verzió NVR-vel és opcionális jelzővel
"High-End" verzió a Hik-Central szoftverrel

A Signal Fire AI-8C/AI-9 száloptikai hegesztő elektródáinak tisztítása.

A fúziós szálhegesztők elektródái működő elemek, amelyek időszakos cserét igényelnek. Az egyes hegesztő gépek adatlapjában szereplő egyik paraméter a hegesztések száma, amely kivitelezhető egy elektródakészlet használatával. Ez az érték általában 2000 és 5000 közötti hegesztés között van. Valójában ez attól a környezeti körülményektől függ, amelyekben a hegesztés készül, valamint az elektromos ív kalibrálásának mértékétől. Az egyik hegesztőnél ezért 2500 után már a csere igénye is jelentkezhet, míg egy másiknál csak 4000 hegesztési ciklus után.
A helyes hegesztés készítésével kapcsolatos problémák arra utalhatnak, hogy a szerelőt érdekli az elektródák állapota - eredménye általában az ív túl gyenge és szabálytalan, aminek következtében alacsony hőmérséklet állhat elő, és ez a gyenge minőségű száltoldásokhoz vezethet. Amennyiben nem lehetséges az elektromos ív kézi kalibrálása, az elektródákat mechanikusan meg kell tisztítani, vagy cserélni kell.
A Signal Fire AI-8C L5870 számlálója a kijelzőn mutatja az összes hegesztés számát és azt jelzi, hogy a telepített elektróda pár mennyi hegesztést képes még végrehajtani. Ebben az esetben a hegesztő 1899 hegesztést készített, és az elektródák cseréjéig a várható hegesztések száma 1101.
A hegesztőgép egy adott példánya eljutott a DIPOL szervizhez, és olyan információkat tartalmazott a panaszok esetében, hogy nem megfelelő az elektromos ív a hegesztési folyamat során. Az első értékelés azonban teljesen világossá tette, hogy ezt a problémát a piszkos elektródák okozták. A száloptikai fúziós hegesztők elektródái könnyen szennyeződéseket és lerakódásokat gyűjthetnek össze, amelyek problémákat okozhatnak a megfelelő hegesztési folyamat során. Ebben az esetben az elektródokat el kell távolítani a hegesztőből (az eljárás leírása megtalálható a kezelési leírásban), akkor a szennyeződést párnázott pengével lekaparja, és végül az egész elektródát alkohollal megnedvesített szövettel kell megtisztítani. A Signal Fire Al-8C/AI-9 fúziós hegesztő esetében ezt a telepítő könnyedén megteheti.
Az elektróda a szervizelt hegesztőben, amellyel 1899 hegesztést hajtottak végre (bal oldalon).
Ugyanaz a megtisztított elektróda, amely gyakorlatilag újnak tűnik (jobbra).

Az RJ-45 csatlakozók jobb és pontosabb krimpelése.

A DIPOL most az EZ RJ-45 (cat. 5e J2012_100 és cat. 6e J2013_100) dugaszokat kínálja. Jellemzőinél megtalálhatjuk az egyes vezetékek áthidalását, amely lehetővé teszi a gyorsabb és hatékonyabb lezárást. A dugaszokat préselni kell és a fölösleges vezetéket le kell vágni az erre a célra szolgáló E7911 krimpelő szerszámmal.
Moduláris 8p8c (RJ-45) EZ típusú átmenő csatlakozó (Cat.5e, tömör vezetékekhez) [100 db]
Moduláris 8p8c (RJ-45) EZ típusú átmenő csatlakozó (Cat.6e, tömör vezetékekhez) [100 db]
8P8C EZ moduláris dugasz (Rj-45), cat. 5e huzal,
típus: EZ J2012_100
8P8C EZ moduláris dugasz (Rj-45), cat. 6 huzal,
típus: EZ J2013_100
A dugasz készen áll a krimpelésre
A csatlakozó egy rugalmas retesszel van felszerelve, amely megakadályozza, hogy kicsússzon az aljzatból. Az egyes érintkezőknek éles, kissé éles fogaik vannak, amelyek áthatolnak az egyes erek szigetelésén, biztosítva ezzel a megbízható és tartós kapcsolatot.
Krimpelő szerszám 8p8c (RJ-45), 6p6c (RJ-12), 6p4c (RJ-11) EZ típusú moduláris csatlakozókhoz
Krimpelőszerszám moduláris csatlakozókhoz 8p8c (RJ-45), 6p6c (RJ-12), 6p4c (RJ-11) EZ E7911

Gyors firmware frissítés a Hikvision eszközökön.

Gyors firmware frissítés a Hikvision eszközökön. A kötegelt konfiguráció az a szoftver, amely lehetővé teszi az űrlapok gyors frissítését, a Hikvision eszközök konfigurálását, aktiválását és visszaállítását a gyári beállításokra. Új megfigyelő rendszer felépítésekor gyakran előfordul, hogy a vásárolt eszközöknek eltérő, elavult firmware verziói vannak. Frissítése böngészőn keresztüli bejelentkezés után sokáig tarthat, különösen 32 vagy 64 kamerával rendelkező összetett rendszerek esetén. A kötegelt konfigurációval a teljes folyamat gyorsabbá tehető az azonos eszközök vagy ugyanazon hardverplatformhoz tartozó eszközök gyors kötegelt frissítésével, vagy az egyes eszközök egyedi frissítésével.
Kötegelt frissítés végrehajtása:
  • futtassa a Batch Configurationt rendszergazdai jogosultságokkal,
  • az összes eszközt adja hozzá a szoftverhez,
  • válassza ki a frissítendő eszközöket,
  • nyomja meg az Upgrade gombot,
  • jelzi a számítógép merevlemezére mentett firmware fájl elérési útját,
  • nyugtázzon az OK gombbal a frissítési folyamat megkezdéséhez.
Ugyanazon hardverplatformhoz tartozó 2 kamera kötegelt frissítése

Új termékek a DIPOL-nál

DVB-S/S2+DVB-T/T2/C vevőkészülék Ferguson Ariva 254 Combo
DVB-S/S2+DVB-T/T2/C vevőkészülék Ferguson Ariva 254 Combo Az A99254 alkalmas földfelszíni TV (DVB-T/T2), kábel TV (DVB-C) és műholdas TV (DVB-S/S2) vételére. Az egyik tuner a DVB-T/T2 és a DVB-C jelet veszi, míg a másik a DVB-S/S2 jelet. Ez egy sokoldalú eszköz, amely kiváló HD képminőséget kínál. A beépített USB-portnak köszönhetően az időeltolódás funkcióval rögzítheti kedvenc programjait egy külső tárolóeszközre, lejátszhatja zenéit, videóit és HD minőségben képes fényképeket megjeleníteni.
Oszlopra szerelhető box TRACOM MDU B16 oval port (uncut port)
Oszlopra szerelhető box TRACOM MDU B16 oval port (uncut port) 18 bemeneti/kimeneti porttal rendelkezik. Az ilyen típusú tokot az optikai kábelek szálainak elágazásánál és az elosztó rendszerek védelmére használják a telepítés felett és a falon történő elhelyezésénél. A házat alkotó polikarbonát (PC) anyaga magas minőségű, az ultraibolya sugárzásnak ellenáll, valamint az alacsony (-40°C) és magas (+60°C) hőmérsékletnek, továbbá a vegyi anyagoknak is ellenálló anyagokból készült, ezért alkalmazható a telepítés helye fölött valamint a csatorna és a talaj szintjén.
Dom IP kamera számláló funkcióval Hikvision DS-2CD7146G0-IZS
Dom IP kamera számláló funkcióval Hikvision DS-2CD7146G0-IZS A K02659 a mély gépi tanuláson alapuló és a következő funkciókkal rendelkezik: emberek számolása, arcfelismerés, vonalak figyelése, vonalátkelés, riasztás szűrése, behatolás észlelése, felügyelet nélküli poggyász, tárgyak eltávolítása. A számláló kamera kiválóan alkalmas olyan helyekre, ahol az ügyfelek számának ellenőrzése szükséges.

Érdemes elolvasni

HDMI USB-vel száloptikán keresztül. A távolság és pl. az NVR vezérlés miatt, sok nagy, kiterjedt CCTV rendszerhez HDMI száloptikai konverter szükséges USB extenderrel. A DIPOL lehetőséget kínál erre egy ilyen forgatókönyv megvalósításához egy eszközkészlettel: HDMI-IP konverter és médiakonverter
...>>>bővebben
Alkalmazási példa HDMI konverterrel rendelkező médiakonverterekhez
Írások, cikkek különböző témákról

Egy újabb Efento hőmérséklet érzékelő szett került forgalomba és ez igyekszik segítséget nyújtani a szőlősgazdák számára. Az Efento Logger folyamatosan ellenőrzi és méréseket végez az elhelyezett területen és pontos adatokat szolgáltat az ott uralkodó hőmérsékleti viszonyokról. Különösen érdekes ez, ahol nagyobb eltérések vannak a szőlőbirtokok elhelyezésénél a magasságát illetően. Íme itt a részletesebb leírás róla: Efento szőlőültetvény felügyelő készlet. A hőmérséklet és páratartalom, valamint egyéb más fizikai értékekkel kapcsolatos egy másik cikkünk is – Gyakran feltett kérdések.
Az előbbiekhez kapcsolódóan az NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő egyik legújabb változata is már beszerezhető.
Minden érzékelőhöz a szoftverek ingyenesen letölthetőek.

FIGYELEM!
Március 3-án megkezdődött a MinDig TV Extra szolgáltatás technológiaváltása!
2020. március 3-tól folyamatosan megújul az Antenna Hungária fizetős MinDig TV Extra szolgáltatása. A technológiaváltás március és augusztus között tíz ütemben zajlik. Erről az érintett területekről a média különböző fórumai időben értesítik az érdekelteket. Az átállás ideje alatt bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők a megadott időszakban. Az egyes körzetekben a DVB-T2 technológiára történő átállásra, valamint további frekvenciacserékre kerül sor. Fontos, hogy a MinDig TV Extra előfizetőknek be kell üzemelniük a postán megkapott új dekódert, valamint az üzemszünetet követően újrahangolást kell elvégezniük. (Forrás: Antenna Hungária sajtóközleménye)

MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

A korona vírus miatt a kihirdetett kormányrendeletnek megfelelően az Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következőképpen módosul:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket!

Figyelem:
2020. május 18-tól érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Fúziós szálhegesztők Signal Fire AI-9 / AI-8C