Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

Nr 30/2020 (2020.09.28.)

Hány CCTV kamera van ma Londonban?

Becslések szerint a hálózatban körülbelül 25 millió CCTV kamera található és így London a világ egyik legjobban megfigyelt városa lett. A hivatalos adatok csak részben tárják fel, hogy hány kamera figyelheti meg London utcáit. Az Egyesült Királyságban a legszigorúbb adatvédelmi törvények érvényesek. A CCTV kamerák döntő többségét magánszemélyek és vállalatok használják és nem kormányzati szervek. A CCTV magán kamerákat csak akkor kell regisztrálni az információs biztos irodájában, ha azokat nem otthoni célokra használják, például a saját tulajdonának magánfelügyeletéhez.
A Brit Biztonsági Ipartestület (BSIA) becslése szerint a magánszektorban lévő kamerák száma 70:1 arányban meghaladhatja az állami intézmények által használt kamerák számát. A BSIA tanulmánya egész Nagy-Britanniára kiterjedt, így nem csak Londonra, és a becslések szerint minden 14 főre juthat egy CCTV kamera az országban.
Úgy gondolják, hogy egy átlagos ingázót egy órás ebédszünettel akár 300 CCTV kamera is képes rögzíteni egy szokásos munkanap alatt, miközben Londonban járkál.
Ezeket a számokat felhasználhatjuk London jelenlegi lakosságának áttekintésére is, hogy megbecsüljük, egyáltalán hány megfigyelő kamera lehet a fővárosban. A Statisztikai Hivatal legfrissebb hivatalos becslése szerint azt sugallja, hogy a Londonban élő emberek száma hozzávetőlegesen 8 787 000 fő lehet. Ha Londonban egy kamera 14 ember számára jut, ez azt jelentené, hogy a fővárosban használt CCTV kamerák száma hozzávetőlegesen 627 707 lenne.

Hik-ProConnect - felhőszolgáltatás a Hikvision rendszerek telepítőinek és integrálóinak.

Hik-ProConnect egy modern, felhőalapú platform, amelyet a Hikvision rendszerek telepítői és integrálói számára terveztek. Ez a Hik-Connect szolgáltatáshoz kapcsolt biztonsági rendszerek távoli kezelésére és felügyeletére szolgál. A CCTV, a riasztó, a belső kaputelefon, a beléptető és más IoT eszközök (pl. vezeték nélküli csengők) kompatibilisek a Hik-ProConnect-kel.
Hik-ProConnect rendszer felépítése
A rendszerek működése a valóságban egyszerű, köszönhetően a végfelhasználókhoz kapcsolódó speciális struktúrákban elhelyezett eszközöknek, ún. helyeknek. Minden webhelyet olyan alkalmazottakhoz rendelnek, akik hozzáférhetnek az eszközök állapotához és értesítéseket kapnak, ha rendellenességet észlelnek. Probléma esetén a telepítő távolról konfigurálhatja a rendszert és ellenőrizheti a képek helyességét a kamerákról, élőben és rögzítve egyaránt. Ezekhez a funkciókhoz a hozzáférést a végfelhasználó korlátozza, akinek meg kell adnia a megfelelő engedélyeket (ő döntheti el, melyiket és meddig) a Hik-Connect kliens alkalmazás segítségével.

Négy kábel - két műholdas pozíció.

A quatro LNB-k multiswitches létesítményekben történő használatához két műholdas pozícióból (HotBird 13.0E és Astra 19.2E) származó programok fogadásához 8 TRISET-113 koaxiális kábel telepítése szükséges. A Wide Band A98222 LNB-k használata ezt a számot négyre csökkenti. A szokásos quatro LNB-ktől eltérően a Wide Band LNB két jelkimenettel rendelkezik (H polarizáció/V polarizáció). Ez annak köszönhető, hogy egyetlen helyi 10,41 GHz-es oszcillátoron alapszik, amely kiváló teljesítményt nyújt a teljes 290...2340 MHz frekvenciatartományban.
A dSCR SRM-581 (290...2340 MHz) TERRA R80581 multikapcsoló Wideband átalakítóval működik, amelynek 5 bemenete van: két pár SAT IF bemenet (290...2340 MHz; V1, H1, V2, H2), amely lehetővé teszi a műholdas jel továbbítását két Wide Band A98222 LNB-ből és egy aktív földi TV. áramkörből. (DVB-T/Rádió jel). A 8 kimenet mindegyike működhet dSCR Out típusú kimenetként (amely lehetővé teszi az Unicable jel továbbítását akár 16 vevőre a jelosztók használata után) vagy Legacy Out (normál kimenetként, mint a műholdas tuner csatlakoztatásához használt klasszikus multiswitchekben).
Egykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-580 (A osztály, aktív Terr.TV útvonal)
A Multiswitch SRM-581 R80581 olyan eszköz, amely lehetővé teszi a DVB-S/S2 jel elosztását két műholdas helyzetből, a DVB-T földfelszíni televízióból és az FM/DAB+ rádióból egy koaxiális kábel segítségével, a digitális csatornák egymásra építésének technikája alapján. A Multiswitch SRM-581 R80581 teljes mértékben támogatja a vevőket, amelyek két dinamikus üzemmódban működnek: SCR (Unicable I - 8 User Bands) és dSCR (Unicable II - 32 User Bands).
Műholdas antenna TELMOR 120 TT Standard (grafit)Wide Band LNB H/V: GT-SAT GT-WB1Többcsatornás szűrő erősítő: Johansson PROFINO Revolution 6710 (FM-DAB / VHF-2xUHF, digitálisan programozható)UHF TV DVB-T/T2 antenna: DIPOL 44/21-60 Tri DigitDAB / DVB-T/T2 Antenna: DIPOL 7/5-12URH rádióantenna Dipol 1RUZ PM B (körsugárzó H+V)Osztó Sat 1>4F SignalEgykábeles dSCR Multiswitch: Terra SRM-581 (290...2340 MHz, kaszkád, A osztály, aktív földi TV csatorna)Kapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCRSzélessávú erősítő: TERRA SA004 (300...2350MHz)Lezáróellenállás (F) DC blokkolóval, 75 ohm
Példa egy RTV/SAT telepítésre, amely lehetővé teszi a digitális jelek elosztását a dSCR/Unicable technológiában aktív DVB-T/Rádio útvonallal. A multiswitch mindkét kimenetén a 4 pár mindegyikéhez a jel egymástól függetlenül felosztható, legfeljebb 16 Unicable vevőre. A telepítés minden műholdas vevőjéhez hozzárendelik az ún. User Band-ot megközelítőleg a műholdas transzponderhez hasonlóan. A kimeneti frekvenciák rögzítettek, és mindegyik egy STB-hez (felhasználói sáv vagy UB) van hozzárendelve. A vevő dönti el, hogy melyik bemeneti frekvenciát (Ku sávot) választja ki, majd átalakítja -t a User Bandra. Ez a kiválasztás a set-top-box DiSEqC parancsával történik, amelyet az EN50494 specifikáció határoz meg (legfeljebb 8 jel felosztása egy kábelen) vagy az EN50607 (legfeljebb 32 jel felosztása egy kábelen) segítségével.

Az IP-címzés alapjai - 1. rész.

Az adatok legalább két számítógép közötti cseréjéhez külön számítógépes hálózatot kell létrehozni. A hálózatban az eszközök átviteli adathordozókon keresztül kommunikálnak egymással, megfelelő kommunikációs protokollok használatával. Jelenleg nem csak számítógépeket és szervereket csatlakoztatunk a számítógépes hálózathoz, hanem CCTV eszközöket, riasztókat, intelligens otthoni elemeket vagy háztartási készülékeket is.
Az ilyen eszközök hálózati interfészeinek konfigurálásakor a felhasználót arra kérik, hogy adja meg a dedikált hálózati beállításokat:
 • IP-cím,
 • Alhálózati maszk,
 • Gateway,
 • DNS,
 • Portok (speciális szolgáltatásokhoz).
Minden hálózati eszköznek megvan a saját IP címe.
Példa a CCTV IP kamera címének beállítására.
Az IP-cím az a gazdagép-azonosító szám, amelyet az eszközök közötti megfelelő kommunikációhoz használnak. Az IP-cím egy hálózati interfészhez, interfészek csoportjához (műsorszórás, multicast címek) vagy a teljes számítógépes hálózathoz rendelt szám, amelyet a hálózati összetevők azonosításához használnak, és amely a kommunikációt lehetővé tevő elemek egyike.
Az IP-címeknek két változata van:
 • 4. IP-verzió (IPv4) - Az IP-cím egy 32 bites szám (0-tól 4294967295-ig), nagy endián sorrendben írva (először a legjelentősebb bájttal írva). A címet 4 külön bájton tárolják, az úgynevezett oktetteket, mivel nyolc bitjük van binárisan. Ez a nyolc bit 256 kombinációt alkot, így minden oktett 0 és 255 közötti számot jelent. Példa az IPv4 címre: 62.121.130.38
 • 6. IP-verzió (IPv6) - Az IP-cím 128 bites szám, nem tizedes, hanem hexadecimális. Ez azt jelenti, hogy az IP-cím nyolc számcsoportból áll, négy csoportban 0-tól F-ig. A protokoll előző verziójával ellentétben a címtartományt, vagyis annak láthatóságának területét a megfelelő előtag korlátozza. Minta IPv6-cím: 2003:0db8:0000:0000:0000:0000:1428:57ac
Az alhálózati maszkról részletes információkat az útmutató következő számában mutatunk be.

Firmware frissítés a 2-vezetékes Hikvision IP videó kaputelefon moduláris ajtóállomáson.

Szoftverfrissítés a videó kaputelefon főmoduljában IP és a 2-Wire valamint a hozzá csatlakoztatott további modulok a iVMS-4200(v3). Ehhez a fő modul aktiválása és hozzáadása után az ügyfélalkalmazáshoz lépjen a Remote Configuration->System->System Maintenance. A Remote update szakaszban válassza ki a frissítendő modul típusát, és jelölje meg a dedikált firmware fájlt. A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:
 • Vezérlő frissítési fájl (fő modul),
 • Frissítse a fájlt a megjelenítő modulhoz,
 • Frissítsen egy másik modul fájlt (az összes többi modult).
A firmware-frissítés ablakának megtekintése a DS-KD8003-IME1 / EU G73652 ajtóállomás fő moduljában
a program használata iVMS-4200 (v3)
A megfelelő firmware fájl kiválasztása és megerősítése után a jelzett modul frissül.

Hogyan válasszuk ki az "erős optikai szálat"?

Számos kritérium határozhatja meg az optikai kábel kiválasztását az adott telepítéshez: külső átmérő, a kábel egyszerű fektetése, UV-állóság vagy a könnyű feldolgozás hegesztés előtt. Az egyik legfontosabb kritérium ebben a tekintetben a kábel mechanikai szilárdsága.
A különböző kábeltípusok összehasonlításakor két alapvető paramétert kell figyelembe venni: szakítószilárdság és törésállóság (vagy ütésállóság). Mindkét paraméter értékének összehasonlításával a telepítő képes megbecsülni, hogy melyik kábel károsodása kevésbé valószínű a telepítés vagy a sokéves használat során.
A szakítószilárdságot általában a kábelre alkalmazható maximális húzóerővel fejezik ki, hogy a kábel belsejében lévő szálak ne nyúljanak meg az eredeti érték 0,06–0,33%-ánál jobban (a vizsgálati módszer választásától függően). Jellemzően egy kábelt rövid ideig ilyen erőnek lehet kitenni a telepítéskor (ezért ezt az erőt gyakran maximális telepítési erőnek nevezik). A 800-1500 N tartományba eső kábelek tipikusnak tekinthetők, az alsó határ az önhordó kábeleknek van fenntartva, a felső pedig a laza központi csővel ellátott tipikus kábeleknek. A 2000-3000 N értékű kábelek tartósabbnak tekinthetők. Ezeket biztonságosan lehet csatornákba behúzni. Rendkívül tartós kábelek is kaphatók, amelyek maximális beépítési erőssége 5 vagy akár 12 kN.
A szakítószilárdság elemzésekor érdemes figyelembe venni azt a maximális, hosszabb távú húzóerőt is, amely az adott kábeltípusra hatással lehet. Ennek a paraméternek az értéke általában sokkal alacsonyabb, mint a telepítés során megengedett érték. Ebben az esetben a maximális szálhosszabbodás nem haladhatja meg a kezdeti hosszúság 0,2% -át. Egyes szabványok előírják, hogy egyáltalán ne történjen meg a ez kábelhosszabbodás.
A törésállóság (ütésállóság) Nm-ben vagy N-ben fejezhető ki, a gyártó által alkalmazott vizsgálati módszertől függően. A kábelek közvetlenül összehasonlíthatók, feltéve, hogy azonos módon tesztelték őket. A kevésbé ellenálló kábelek max. 300 N nyomóerő, miközben az ellenállóbb modellek esetében a megfelelő érték 4000 N. Amennyiben a nyomaték megvan adva, az erős kábeleknél legalább 20 Nm vagy többnek kell lennie.
Az alábbi táblázat két népszerű optikai kábel paramétereit hasonlítja össze.
Name A-DQ(ZN)B2Y A-DQ(ZN)BH
Code L79508 L76008 
Cable type
Outdoor Universal
Max. pulling force (during installation) 3000 N  2000 N 
Max. pulling force (static) 1000 N 750 N
Crush resistance
 20 Nm 15 Nm 
A DRAKA univerzális kábelek egyesítik az erőt és az egyszerű előkészítést

Új termékek a DIPOL-nál

GÉPKOCSI MONITOR ATE-TFT09-T3 (9
ATE-TFT09-T3 (9 ", VGA, M12) gépkocsi monitor M80092 a jármű videómegfigyelő rendszerében történő felhasználásra. A készlet tartalmaz egy rögzítő konzolt a járműbe történő kényelmes telepítéshez.
HDD Western Digital PURPLE WD100PURZ 10TB (3.5”, SATA III 6Gbps 256MB)
HDD Western Digital PURPLE WD100PURZ 10TB (3,5", SATA III 6Gbps 256MB) Az M89330-at 24/7 videomegfigyelő rendszerekben való használatra tervezték. Egyedi teljesítményt, nagy kapacitást és tartós megbízhatóságot kínál. A meghajtót non-stop használatra tervezték audio/videó feldolgozó eszközökben, például DVR-ekben vagy PC platformon működő CCTV-felvevőkben.
Multi-system kompakt kamera: Hikvision DS-2CE16H8T-IT3F (5 MP, 2.8mm, 0.003 lx, IR 60 m-ig HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)
A Hikvision DS-2CE16H8T-IT3F M75686 4 in 1 dome kamera különféle típusú DVR-ekre épülő videómegfigyelő rendszerekben használható. A felhasználó kiválaszthatja a kívánt videószabványt a HD-TVI, HD-CVI, AHD vagy a régi CVBS (ANALOG) közül. A szabvány kiválasztása a kiegészítő kábelen található mikrokapcsolóval történik. A kamera kiváló minőségű képet készít, 5 MP felbontással. A nagy érzékenységnek, a képérzékelőnek (0,003 lx) és az EXIR 2.0 technológiában gyártott beépített IR megvilágítónak 60 m-es hatótávolsággal a kamera kiváló minőségű videó lefedettséget biztosít még gyenge fényviszonyok között is.

Érdemes elolvasni

Redundáns tápegység a TERRA készülékekhez. Redundáns tápegységeket használnak a megbízhatóság biztosításához a kiválasztott alkalmazásokban. Szekunder, független áramforrást biztosítanak, amely az elsődleges meghibásodása esetén aktiválódik...>>>bővebben
Az UP413 R82533 tápegység 12 VDC feszültséget generál a tápegységekhez
a dedikált TV-jelek vételére és feldolgozására...>>>bővebben
Írások, cikkek különböző témákról

Egy újabb Efento hőmérséklet érzékelő szett került forgalomba és ez igyekszik segítséget nyújtani a szőlősgazdák számára. Az Efento Logger folyamatosan ellenőrzi és méréseket végez az elhelyezett területen és pontos adatokat szolgáltat az ott uralkodó hőmérsékleti viszonyokról. Különösen érdekes ez, ahol nagyobb eltérések vannak a szőlőbirtokok elhelyezésénél a magasságát illetően. Íme itt a részletesebb leírás róla: Efento szőlőültetvény felügyelő készlet. A hőmérséklet és páratartalom, valamint egyéb más fizikai értékekkel kapcsolatos egy másik cikkünk is – Gyakran feltett kérdések.
Az előbbiekhez kapcsolódóan az NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő egyik legújabb változata is már beszerezhető.
Minden érzékelőhöz a szoftverek ingyenesen letölthetőek.


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek kivitelezéséről!

Figyelem:
2020. szeptember 6-tól érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Építési termékekről szóló rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára
TRISET kábelek - az igényekhez igazítva