Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 42/2020 (2020. december 21.)

Az intelligens óra és karszalag az emberi test mozgásával működik.

Az intelligens órák és karszalagok jelentik a legegyszerűbb módszert az egészség folyamatos ellenőrzésére. Az akkumulátor korlátozott élettartama azonban csökkenti a modul használatának kényelmét. A tudósok már régóta próbálnak elektromágneses generátort építeni. A rutinszerű tevékenységek során a túl alacsony fizikai aktivitás azonban viszonylag alacsony energiahatékonyságot eredményezett. A probléma megoldására koaxiális mozgásrögzítő mechanizmust integráló elektromágneses generátort, mágneses frekvenciaváltót és energiatermelő egységet használtak. Ennek eredményeként az energiatermelés négyszeres és az energia-sűrűség tízszeres növekedését sikerült elérni.
A tesztek végül is azt mutatták, hogy ez az eszköz 1,74 mW-os maximális teljesítményt és 346,61 μW/cm3-es teljesítménysűrűséget képes elérni 0,65 Hz-es gerjesztési frekvencián. A korábbi munkálatokhoz képest a javasolt energiavevő óriási javulást mutat mind a kimenő teljesítmény, mind a teljesítménysűrűség tekintetében.

Intelligens képelemzés (VCA) a TurboHD DVR-kben.

Kétféle intelligens esemény (VCA) áll rendelkezésre a TurboHD Hikvision megfigyelő rendszerekben: a virtuális vonal átlépése (a mozgás irányának meghatározásával együtt) és a zónába való belépés észlelése vagy egy bizonyos ideig tartó tartózkodás. Ezek a kiválasztott analóg csatornákon futtathatóak, elérhetőségük és számuk az adott modelltől függ.
A VCA csatornák száma a DVR modelltől függően:
Series HQHI HUHI
7300 2 4
7200 2 2
7100 0 0
Amennyiben a VCA csatornák száma túl kicsi, egy speciális kiterjesztett VCA támogatási mód ( Enhanced VCA) aktiválható. A csatornák számát ebben a módban a modell határozza meg (n a video bemenetek száma):
Series HQHI HUHI
7300 4 n
7200 4 n
7100 0 0
Enhanced VCA módban a processzor nagyobb feldolgozási teljesítménye van elosztva az intelligens események kezeléséhez az alábbiak árán:
 • a bemeneti jel felbontásának korlátozása 3 Mpix-re,
 • a kimeneti jel felbontásának 1080p-ra korlátozása,
 • a CVBS bemenet le van tiltva,
 • az Enhanced IP funkció le van tiltva.

A második relé aktiválása a 2. generációs Villa IP ajtóállomáson.

Villa IP ajtóállomások DS-KV8X13WME1 2 relével vannak felszerelve az egyik a kiskapu elektromos ajtó zára, a másikkal pedig a birtokon lévő bejárati kapu vagy sorompó irányítására használható. Alapértelmezés szerint a második relé ki van kapcsolva, és nem látható a rendszerben. Aktiválása akkor lehetséges, ha webböngészőn keresztül bejelentkezik az ajtóállomásra, vagy iVMS-4200(v3). Ehhez az ajtóállomásra való bejelentkezés után lépjen a Configuration -> Intercom -> Input és outputfülre, válassza a Output 2 elemet és a megfelelő Input fülön válassza ki a reakció típusát Elektromos lock. Ezt követően a második kimenet is aktiválódik és látható lesz a csatlakoztatott monitorok és kliens alkalmazások az élő nézet ablakában.
Egy második relé aktiválása az IP ajtó állomásokon Villa DS-KV8X13-ME1

TRISET B2CA kábel - halogénmentes kábel.

2017. július 1-jétől az épületek összes telepítéseknél alkalmazott kábeleket építési termékként kezelik, és az EU vonatkozó rendelkezéseinek hatálya alá esik. A CPR-irányelv arra kötelezi a gyártókat, hogy dolgozzanak ki és nyújtsanak be teljesítménynyilatkozatot (DoP), valamint jelöljék meg a szabvány hatálya alá tartozó termékeket a megfelelő CE-jelöléssel. Az EN50575 európai szabvány meghatározza a követelményeket: a tűzviszonyok tulajdonságaira, a meghatározott tűzállósági osztályú épületekben használt energia-, vezérlő- és telekommunikációs kábelek tesztelésének és értékelésének módszereire. A páneurópai tűzreakciós osztályok bevezetésének köszönhetően a tervezők és építészek világos szabályokkal rendelkeznek a megfelelő típusú kábel használatáról. A magasabb szintű tűzbiztonság elérése érdekében az előírások a B2CA osztályú kábelek használatát javasolják olyan speciális rendeltetésű épületekben, amelyeknek nagyon magas biztonsági követelményeknek kell megfelelniük (például a kórházakban, bölcsődékben, iskolákban, sokemeletes épületekben, irodaházakban, idősek otthonában).
A DIPOL a TRISET B2CA E1020_500 koaxiális kábelt kínálja, amely mindenben megfelelnek a törvényben előírt tűzállósági előírásoknak. A kábel LSOH burkolattal rendelkezik (halogénmentes szigetelés). Tűz esetén a kábel nem terjeszti a lángot, a füstkibocsátás nagyon alacsony és a felszabaduló gázok nem korrozívak.
Koaxiális kábel (75 ohm, A++ osztály): TRISET B2CA 120dB 1.05/4.6/6.9 [500m]
Az LSOH köpennyel készült TRISET B2CA kábelnek 1,05 mm átmérőjű rézhuzalból készült központi vezető magja és hármas védőárnyékolása van (az első Al/PET/SY fólia a dielektrikumhoz ragasztva + 82%-os fonat + a második Al/PET fólia a köpenyhez ragasztva).
Főbb jellemzők:
 • megfelel az A++ osztály követelményeinek
 • tűzállósági osztály szerint CPR - B2ca-s1a, d1, a1
 • 1,05 mm rézvezető
 • alacsony veszteség
 • magas árnyékolási hatékonyság
 • a szövet árnyékolási fedettsége 82%
 • 5 éves garancia
 • LSOH kábel

Száloptikai CCTV rendszer - soros topológia.

A telepítők által leggyakrabban feltett kérdéseknek egyike arról szól, hogy több kamerapont (oszlop) csatlakoztatható-e egy száloptikai kábellel. Lehetséges, azonban ezt a gyakorlottabb telepítőknek kell választaniuk, akik megfelelő eszközökkel vannak felszerelve.
A kamera rögzítési pontjain keresztül vezetett kábelnek megfelelő számú szálnak kell lennie - minden ponton legalább 2 szálnak. Például 5 oszlophoz legalább 10 szál szükséges, így az alkalmazásnál egy 12J kábelt kell használni (12 szállal), vagy a redundancia számára 16Jvagy 24J kábelt. Azonban a túlzott redundancia felesleges feszítéseket okozhat, ezért jobb, ha nem visszük túlzásba.
Az egyik megoldási lehetőség, hogy egy több szálas kábelt futtatunk a kamera ponton keresztül, majd elvágva azt az oszlopon, különválasztva a két szálat a helyi átviteli berendezéshez, a többi szálat pedig a következő oszlophoz vezetjük. Ez az alábbi következtetésekhez vezethet:
 • a nagyobb számú redudáns szálaknál több külön munkára van szükség, mert a telepítőnek az összes szálat toldani kell,
 • az első oszlopon a telepítőnek az összes szálat toldani kell,
 • az utolsó oszlopon a telepítőnek csak a szálak ponthoz történő kapcsolatát szükséges toldani.
Toldási ábra 12J kábel és öt CCTV oszlop számára - összesen 38 toldás
Az a megközelítés, amely magában foglalja a szálak elvágását az összekötés érdekében, lehet, hogy értelmetlen, de sok gyors és professzionális hegesztővel rendelkező telepítő választja ezt a lehetőséget, mivel ez független a kábel szerkezetétől. A kábelt egyszerűen elvágják és a szálakat összehegesztik, különös figyelmet fordítva annak megerősítésére, a központi csőátmérőre és arra, hogy egyáltalán jelen van-e. Ez ráadásul lehetővé teszi a piacon is elérhető legtöbb száloptikai csatlakozó doboz használatát.
Száloptikai kábelcső egy ablakának kivágása az MSAT L5925 szerszámmal
Azok a telepítők, akik mégis úgy döntenek, hogy nem vágják el és hegesztik össze a szálakat, választhatnak egy kicsit több tapasztalatot igénylő módszert. Az MSAT-5 L5925 eszközzel lehetőség van bemetszésre az optikai szál elérésére a csövön, majd az adott kamera-pontra kiválasztott szálakat kivéve összehegesztheti azokat a pigtail-lel. A többi szál érintetlen marad. Ne feledje azonban, hogy ez a módszer nem biztos, hogy minden típusú optikai kábelnél működik. Tudjon meg többet a Könyvtárban.

Hozzáférési pont fali aljzat helyett.

Az EAP230-Wall hozzáférési pont az üzleti alkalmazások számára rugalmas, könnyen telepíthető és kezelhető, valamint biztonságos megoldás a vezeték nélküli hálózatokhoz. Könnyen a falra szerelhető. A WLAN konfigurációját és kezelését a központosított felügyeleti szoftver egyszerűsíti. Az EAP230-Wall rögzített portált és automatikus rádiófrekvenciás kezelést biztosít, így ideális nagy sűrűségű, igényes üzleti környezetekhez, például campusokhoz, szállodákhoz, bevásárlóközpontokhoz, irodákhoz.
Főbb jellemzők:
 • Szoftver a vezeték nélküli hálózat központi kezeléséhez
 • PoE támogatás 100 m-ig (802.3af)
 • Könnyen felszerelhető falra vagy mennyezetre
 • Gigabites Ethernet port
 • Hitelesítés rögzített portállal
 • Több SSID a vezeték nélküli kliensek elkülönítéséhez
 • Vállalati szintű Wi-Fi biztonsági intézkedések a hálózat védelmére a támadásoktól
Wireless access point: TP-Link TL-EAP230-WALL, 802.11ac AC1200, PoE 802.3af
Vezeték nélküli elérési pont
TP-Link TL-EAP230-WALL, 802.11ac AC1200, PoE 802.3af N25661

Új termékek a DIPOL-nál

Wireless access point EAP265 HD 802.11ac 2,4 GHz 5 GHz AC1750
EAP265 HD wireless access point Az N2563 rugalmas, könnyen telepíthető, kezelhető és biztonságos üzleti szintű vezeték nélküli hálózati megoldást kínál. Könnyen felszerelhető falra vagy mennyezetre. Maximális átviteli sebesség: 450 + 1300 Mbps párhuzamosan a 2,4 és 5 GHz sávokon.
Egymódusú patchcord: ULTIMODE PC-511S SC-SC, simplex, G.652D 0.5m
Egymódusú ULTIMODE PC-511S patchkábel Az L321105 egymódú száloptikás kábel, amelynek hossza 0,5 méter. A kábel mindkét végén SC csatlakozóval van lezárva. Az SC csatlakozók jelenleg a legnépszerűbb csatlakozók az egyszerű bepattintható rögzítés, a téglalap alakú keresztmetszet miatt, amelyek lehetővé teszik a panelen lévő csatlakozók sűrű elhelyezését, a műanyag struktúrát (természetesen a ferrule kivételével).
PoE Switch: TP-Link TL-SG2008P Smart 8xGE(4xPoE) 802.3af/at 62W
TP-Link TL-SG2008P PoE switch Smart Az N29963 egy fejlett eszköz a hálózati forgalom kezelésére. A konfigurációs funkciók könnyű elérése révén a hálózati forgalom ellenőrzése sokkal egyszerűbbé válik, mint korábban. A rendelkezésre álló kezelési lehetőségek közé tartozik a parancssori felület (CLI) és a webböngészőn keresztüli kezelés.

Érdemes elolvasni

Kompakt TERRA S3C32WB fejállomás. A 32 csatornás S3C32WB R81635 fejállomás olyan eszköz, amely lehetővé teszi az FTA kódolatlan és a BISS rendszerrel kódolt csatornák elosztását. Az S3C32WB R81635 fejállomás 32 transzmodulátorral van felszerelve, amelyek mindegyike fogadja a jelet a teljes műholdas transzponderről (több program), majd 32 DVB-C multiplexet hoz létre, lehetővé téve 32 digitális multiplex vételét a DVB-C fejjel ellátott TV-ken. Az adott transzponderről vett csatornák tetszés szerint szűrhetők. Az egyetlen feltétel az, hogy a modulátor kimenetén a maximális áteresztőképességet ne lépjék túl... >>>bővebben
A dCSR multiswitchek használata lehetővé teszi a DVB-S/S2 jelek vételét 8 műholdas pozícióból és 32 DVB-C multiplex kialakítását.
Írások, cikkek különböző témákról

Egy újabb Efento hőmérséklet érzékelő szett került forgalomba és ez igyekszik segítséget nyújtani a szőlősgazdák számára. Az Efento Logger folyamatosan ellenőrzi és méréseket végez az elhelyezett területen és pontos adatokat szolgáltat az ott uralkodó hőmérsékleti viszonyokról. Különösen érdekes ez, ahol nagyobb eltérések vannak a szőlőbirtokok elhelyezésénél a magasságát illetően. Íme itt a részletesebb leírás róla: Efento szőlőültetvény felügyelő készlet. A hőmérséklet és páratartalom, valamint egyéb más fizikai értékekkel kapcsolatos egy másik cikkünk is – Gyakran feltett kérdések.
Az előbbiekhez kapcsolódóan az NB-IoT Efento hőmérséklet érzékelő egyik legújabb változata is már beszerezhető.
Minden érzékelőhöz a szoftverek ingyenesen letölthetőek.


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
Építési termékekről szóló rendelet (CPR) - új követelmények a kábelek számára