Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

Nr 1/2021 (2021. január 4.)

A szonda küldetését 2 éves élettartamra tervezték, de már 25 éve üzemel!

A SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) egy űrszonda, amelyet a NASA és az ESA együttműködésével hoztak létre. 1995. december 2-án került pályára. A SOHO-nak kezdetben három fő célja volt. Az első a Nap belső dinamikájának és szerkezetének tanulmányozása. A második annak a kiderítése, hogy a Nap külső légköre miért forróbb, mint a felszíne. Végül a figyelem a napszél részletes tanulmányozására irányult.
2020 december elején a szonda 25. évfordulóját ünnepelte. Ebből az alkalomból a NASA és az ESA (Európai Űrügynökség) űrügynökségek meglepetést készítettek egy érdekes videó formájában. A NASA és az ESA készített egy "rövid" videót a csillag megfigyelésének 25 évéről. Érdemes hozzátenni, hogy abban az időben a Napnak két teljes napciklusa volt, amelyek 11 évig tartottak.
Az ESA/NASA SOHO 25 év alatt több ezer kitörést, többek között korona kitöréseket, napfoltot és koronalyukakat rögzített, amelyek folyamatosan kitörnek a napból
Jelenleg a Napot két modern szonda folyamatosan vizsgálja. Az első a Parker Solar Probe, a második pedig a Solar Orbiter. Érdekes módon a SOHO a legsikeresebb üstökösfelfedező a csillagászat történetében. A szondának köszönhetően több mint 4000-et figyeltek meg! A SOHO sikere azoknak az embereknek a tehetségéről tanúskodik, akik a szondát és műszereit az 1990-es években építették, amikor a világ még teljesen más volt.

Miért van MJPEG stream a kamerákban?

Az MJPEG formátumban kódolt videóstreamet gyakran használták a sok évvel ezelőtt telepített felügyeleti rendszerekben. A versenytárs a H.264 kodeknél alacsonyabb teljesítménye miatt kiszorult. Az otthoni automatizálási rendszerek vagy a riasztórendszerek azonban jelenleg is, különösen a régebbi modellek, csak az MJPEG-ben kódolt jeleket támogatják. Az IP-kamera csatlakoztatásához a képstream tömörítésének megfelelő paramétereit be kell állítani. A Hikvision IP kamerák esetében ez csak a segéd-streamre lehetséges, vagyis az alacsony felbontásúra.
Az MJPEG stream futtatásához szükséges videostream paraméterek
(segéd-stream és ebből eredő felbontáskorlátozás és kódolás)
Az ilyen adatfolyamhoz való hozzáférés a HTTP porton keresztül valósul meg, és hitelesítés nélküli szintaxisa a következő:
https://[kamera IP címe]:[HTTP-port]/Streaming/channels/102/httpPreview
Példa: https://192.168.0.64:80/Streaming/channels/102/httpPreview

Hozzáférés hitelesítéssel:
https://[felhasználó]:[jelszó]@[kamera IP-címe]:[HTTP port]/Streaming/channels/102/httpPreview
Példa: https://admin:12345@192.168.0.64:80/Streaming/channels/102/httpPreview

Címkék hozzáadása a 2. generációs IP Villa ajtóállomáshoz webböngészőn keresztül.

A 2. generációs IP Villa ajtóállomások beépített webszerverrel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a közvetlen bejelentkezést és a webböngészőn keresztüli konfigurálást. Mifare címkeolvasóval (13,56 MHz) is ellátják azokat az első relé vezérléséhez (pl. a kapu nyitása). Az alapkártya és az iVMS-4200 szoftver mellett a címkék hozzáadásának egyik módja az ajtóállomáson az, hogy a böngészőn keresztül történő bejelentkezés után elindítja a hozzáadási folyamatot. Először lépjen a Configuration -> Intercom -> Access control és elevator control fülre. A Issue card gomb megnyomása után helyezzen címkéket az olvasóra az ajtóállomáson. Az egyes címkék helyes hozzáadását egyetlen hang jelzi. A hozzáadás a Issuing card completed gomb megnyomása után befejeződik.
Az ajtóállomás címkézésének megkezdésének és befejezésének folyamata

A DVB-T/T2 jelek erősítése (S)MATV telepítésekben.

A DVB-T/T2 digitális földfelszíni televíziós programok elosztásának egyik fő problémája a multiplexek vétele nagy szintkülönbséggel. Amíg a kisebb létesítményekben (5-20 csatlakozóaljzat) ez a különbség, bár nem ajánlott, általában nem jelenthet problémát, addig a nagyobb létesítményekben, ahol a kábelek csillapításának a frekvencia függvényében történő megváltozásával növekszik a bemeneténél a szintkülönbsége, így a telepítés egy részében jelveszteséget okozhat. Ez kiküszöbölhető megfelelő csatornaerősítők használatával. A csatornaerősítő működése egy digitális program vétele esetén több kiválasztott televíziós csatorna szelektív erősítését biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a kívánt csatornát erősítik fel a legjobban, a többieket pedig csillapítják.
Twin csatornaerősítő: Terra at420 (UHF, analóg TV és DVB-T, AGC)
A TERRA R82511 at440 erősítő nézete
Az erősítők szelektivitása:
40 dB 2 MHz-re a csatorna határától
Főbb jellemzők:
  • a kiválasztott DVB-T/T2 multiplexek szűrése és szelektív erősítése,
  • az automatikus erősítésszabályozó rendszer lehetővé teszi a jelkiegyenlítést 82 dBμV-ig, függetlenül az eszköz bemenetén mért szintjüktől (a megfelelő jelminőséghez szükséges minimum fenntartása mellett),
  • jel előkészítése további feldolgozásra a következő hálózati elemekben,
  • reakció a változásokra és a terjedési zavarokra.

Száloptikás csövek biztonságos kinyitása.

A száloptikás kábeltípusok közül nagy csoport az egy- vagy többcsöves kábel. Az egycsöves kábel egyik népszerű példája az univerzális DRAKA U-DQ(ZN)BH. A telepítők gyakran kérnek és rendelnek megfelelő szerszámokat az ilyen típusú kábelek feldolgozásához.
Az egyik legfontosabb és elengedhetetlen eszköze ennek egy forgatható kábeltisztító, pl. az Ideal L5922. Az ilyen típusú szerszám számos funkciót képes végrehajtani, amelyek közül a legfontosabb a cső bemetszése, amelyben a szálakat helyezték el. A bemetszést úgy hajtjuk végre, hogy a pengét többször elforgatjuk a cső felületén. Ezután a csövet kézzel le lehet törni és a laza törmelék kiszedhető. Ez a módszer garantálja a cső belsejében lévő szálak 100%-os biztonságát. A cső hagyományos késsel, más száltisztítóval vagy bármilyen más szerszámmal történő megnyitása nem ad garanciát erre.
Forgatható koaxiális kábeltisztító IDEAL 45-163 (3-5.5mm)
A forgatható koaxiális kábeltisztító IDEAL 45-163 L5922 elengedhetetlen telepítési eszköz
A csövön történő kijelölés mellett az L5922 kábeltisztítót lehet használni a kábel külső burkolatának levágására is: mind keresztirányban (ha rövid távolságra - pl. 30-50 cm-re szeretnénk eltávolítani a külső burkolatot a kábelről), mind hosszirányban (hasznos az úgynevezett ripcord-el ellátott kábelek esetében) a külső bevonat leválasztáshoz). A szerszám helyes működésének feltétele a pengék magasságának beállítása és egy adott huzal vagy csőhöz való igazítás.

A HDMI konverterek új verziója.

A Signal HD H3614 HDMI-IP konverter lehetővé teszi a nagyfelbontású jel (HD) csatlakoztatását a HDMI csatlakozóval ellátott vevőhöz (TV, monitor) egy sodrott érpárú Cat 5 vagy 6. kábelen keresztül az adó- és vevőkészüléket. A DIPOL által értékesített H3614 konverter ennek megfelelően jelenleg v4 hardveres verzióval rendelkezik.
Figyelem! A 4.0 verzió nem kompatibilis a 3.0 és 2.0 verziójú eszközökkel.
HDMI to IP Converter: Signal HD (multicast) v4.0
HDMI-IP konverter Signal (multicast) v4.0 H3614
Az adóból érkező IP jel elküldhető az Ethernet switchre, hogy az több H3614R vevőre oszthasson. A tömörített jel bitrátája az adó kimenetén körülbelül 15 Mbit/s. A jel megfelelő dekódolásához dedikált H3614R vevő szükséges - a kép megtekintése hálózati kártyával ellátott számítógépen lehetetlen. Az aktív eszközök közötti maximális távolság 100 m (sodrott érpárú kábel használata esetén, min. Cat 5e kategória).
A HDMI> IP konverter alkalmazási sémája (pont-multi pont kapcsolat)

Új termékek a DIPOL-nál

Száloptikai elosztókeret: GF-KSW-8A FTTH 12 toldás, hely az 1/8 elosztódoboz számára
GF-KSW-8A FTTH L56412, elosztókeret használható az FTTH rendszerek utolsó méterein. Legfeljebb 12 csatlakozást képes fogadni és legfeljebb 9 előfizetői kábel kimenetet támogat. Az elosztókeret 2 tömbszelencével rendelkezik a vonal/busz kábelek számára. Ezen kívül van hely egy 1/4 vagy 1/8 kazettás elosztó elhelyezésére.

Elosztódoboz: ABS GXF6-15N5S, beltéri, 36 toldó
ABS GXF6-15N5S Az L54036 elosztódobozt összesen 36 szálas száloptikai kábelezés végződésénél használják. A doboz ideális költségkímélő megoldásként többcsaládos épületek száloptikai rendszereihez, legfeljebb 18 apartmannal (lakásonként 2 szálat feltételezve). Az elosztókeret belsejében lévő nyílások alkalmasak SC simplex vagy LC duplex adapterekhez. A doboz 3 toldótálcával van ellátva, amelyek maximális kapacitása 12 darab.
IP kamera: Hikvision DS-2CD2A25G0/P-IZS DeepinView (2MP, MOTOZOOM 2.8-12mm, 0.003 lx, IR 40m-ig, WDR(140dB), LPR, IP67, IK10)
DeepinView Hikvision DS-2CD2A25G0/P-IZS A K05906 egy professzionális DeepinView sorozatú Hikvision IP kamera, amely az LPR rendszámok (rendszámfelismerés) azonosítását és a paraméteres védelmet szolgálja virtuális vonal és behatolási terület formájában. Ez egy új generációs kamera, amelyben a rendszámfelismerő funkciót az AI (mesterséges intelligencia) algoritmus támogatja.

Érdemes elolvasni

Száloptikai CCTV rendszer - soros topológia. A telepítők által leggyakrabban feltett kérdéseknek egyike arról szól, hogy több kamerapont (oszlop) csatlakoztatható-e egy száloptikai kábellel. Lehetséges, azonban ezt a gyakorlottabb telepítőknek kell választaniuk, akik megfelelő eszközökkel vannak felszerelve... >>>bővebben
oldási ábra 12J kábel és öt CCTV oszlop számára - összesen 38 toldás

Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK
Örömmel értesítjük Önt, hogy az Efento NB-IoT érzékelők telepítése és beállítása most már könnyebb lesz, mivel az ügyfelek megrendelhetik az előre telepített SIM-kártyákkal ellátott eszközeinket, amelyek 18 európai országban kommunikálnak az NB-IoT hálózatokkal a dobozunkból.
2021 januárjától az Efento ügyfeleink megrendelhetik majd az NB-IoT vezeték nélküli érzékelőket a Deutsche Telekom és roaming partnerei által biztosított kapcsolattal együtt. A projekt típusától és méretétől függően kétféle módon lehet megrendelni a csatlakozást: egyszeri díj (előre fizetett) vagy előfizetés. Az Efento képes lesz biztosítani a kapcsolatot mind a kicsi, igazolható koncepciójú projektekkel, mind a több ezer vezeték nélküli érzékelő nagyméretű telepítésével. Hardver szempontjából az Efento érzékelők MicroSIM (3FF) és eSIM (MFF) készen állnak és mindkettő használható, a projekt követelményeitől függően. Az érzékelő standard Efento NB-IoT tesztkészlet SIM-kártyával lesz ellátva, amely már az ötéves csatlakozást is tartalmazni fogja...bővebben


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
  • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
  • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjen ajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítása költsége alapján. alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
30 éves a DIPOL
Megbízhatóság és újszerűség