Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN

No. 3/2021 (2021. január 18.)

Még intelligensebb kamerák.

A modern mesterséges intelligencia (AI) rendszerek egyesítik a kamerákat (szenzorokat) és a számítástechnikai eszközöket, például a grafikus feldolgozó egységeket (GPU). A konfigurált AI rendszerek csak akkor elemzik a képet, miután a vizuális információkat regisztrálták és elküldték az érzékelőkről a processzorokhoz. A kamerák által megörökített sok részlet, például az elhaladó autó hátterében lévő levelek azonban nem fontosak. A rendszereket felesleges adatokkal csomagolják, miközben energiát és időt igényelnek az információk feldolgozásához. Ahhoz, hogy az intelligens megfigyelő rendszerek hatékonyan érzékeljék a világot, a megközelítés megváltoztatására van szükség. Ihletet meríthet például abból, ahogyan az emberi szem és az agy együtt dolgozik, hogy az ember láthassa és elemezze az általa fontosnak tartott dolgokat.
SCAMP-5d hardverarchitektúra, amely magában foglal egy 256 x 256 PPA pixel processzor mátrixot, mindegyik fényérzékelővel, helyi memóriarekordokkal és egyéb funkcionális elemekkel
A vizsgálat során a bristoli és manchesteri kutatók egy konvolúciós neuronhálózatot (CNN) mutattak be a SCAMP-5D számítógépes látórendszerben és bemutatták, hogy az észlelés és a tanulás hogyan kombinálható új kamerák létrehozásánál az AI rendszerek számára. Az ideghálózat képes volt a kézmozdulatokat 8200 fps. sebességgel osztályozni, rendszerezni. A csapat által kifejlesztett CNN konvolúciós neurális hálózat (egyfajta mesterséges intelligencia algoritmus) képes felismerni a képeket anélkül, hogy regisztrálná vagy továbbítaná azokat a feldolgozó rendszerek felé.
Ez a munka Piotr Dudek, a Manchesteri Egyetem professzora és csapata által kifejlesztett SCAMP architektúrának köszönhető. A SCAMP egy processzor-kamera rendszer, amelyet a csapat Pixel Processor Array (PPA) néven ír le. A PPA minden pixelbe beépített processzorral rendelkezik, így párhuzamosan kommunikálhatnak egymással az adatok feldolgozása érdekében. Ideális megoldás a CNN és a látás algoritmusokhoz. Az ilyen kamerák nemcsak új gépi tanulási lehetőségeket teremtenek, hanem a nagy sebesség és a gyors konfiguráció is jellemzi azokat. Ideálisak a gyorsan, a nagyon agilis mozgó platformokhoz, amelyek szó szerint menet közben is tanulhatnak.

Milyen eszközt szükséges használni a 2. generációs Hikvision IP/2-Wire videó kaputelefon rendszer konfigurálásához?

Az ilyen videó kaputelefon rendszerek konfigurálásához további szoftverre van szükség az iVMS-4200 v3-ból (az eszközöknek, a 2. generációs Villa ajtóállomások kivételével, nincs beépített webszervere). Az eszközök aktiválása és a megfelelő IP-címek beállítása után adja hozzá azokat az iVMS-4200 alkalmazáshoz. Csak a helyes hozzáadás után lehetséges minden eszköz "Távoli beállítások" fülére lépni és a teljes konfigurációját végrehajtani.
Az iVMS-4200 (v3.4.0.10) ablak megtekintése az ajtóállomás és két beltéri állomás hozzáadása után A 2. generációs rendszerek konfigurálása a v3 verziótól lehetséges.

Száloptikai hegesztők típusai - mit válasszunk?

A száloptikai hegesztők döntésénél feltétlenül szükséges alaposabban megvizsgálni az általa végrehajtandó feladatokat. Megvizsgálandó többek között a havi vagy éves ciklusban elvégzett hegesztések átlagos száma, az egy telepítés során elvégzett hegesztések száma, végül azokról a hálózatokról is szót kell ejteni, amelyekben a hegesztéseket el kell végezni (épület, nagyvárosi, zárt LAN hálózatok, CCTV stb.).
A fenti kérdésekre adott válaszoktól függően az ügyfelek választhatják a fúziós hegesztők egy többé-kevésbé fejlett modelljét. A hegesztőknél az egyik legfontosabb eljárás a rostok elhelyezése a hegesztési folyamat előtt. E kritérium szerint a hegesztők három csoportra oszthatók:
 • Szálhüvely pozicionáló eszközök - a leggazdaságosabb megoldás. A hegesztő összehangolja a szálkötéseket, amelyek átmérője a szabvány szerint 125 μm. Rendszerint ez a pozicionálási módszer a többi megoldáshoz képest kissé nagyobb csillapítású kötést eredményez, mivel a rossz minőségű szálak esetében, amelyeknél a mag nincs a hüvelyhez képest középre állítva, az ideális hüvelybeállítás nem garantálja jó magpozíciót. A gyakorlatban azonban a ma értékesített szálak kiváló minőségűek és az esetek túlnyomó többségében a hüvelybeállítással létrejött csatlakozások minősége nem tér el más módszerek eredményeitől.
 • Helyzetbeállítás a geometriai mag alapján - ezt a módszert a legtöbb hegesztőprogram, valamint sok gyártó és kereskedő használja és tévesen a valós mag szerinti pozicionálásnak tekintik.A geometriai magot úgy kapjuk meg, hogy a szálakat látható fénnyel megvilágítjuk. Minél mélyebbre kerül a szál, annál alacsonyabb lesz a fényintenzitás. A hegesztő a képelemzés segítségével meghatározza a szál magját, az adott érzékenység mellett. Ez a módszer nyilvánvalóan működni fog a minőségi szálak esetében, és ekkor a geometriai mag megegyezik a valósággal. Az excentrikusan elhelyezkedő, valóságos maggal rendelkező szálak esetében a hegesztési teljesítmény alacsonyabb lehet, mint a hüvely alapú hegesztési megoldás esetében.
 • Helymeghatározó eszközök a valóságos mag alapján - a legprofibb és a legdrágább megoldás. Az ezt a módszert alkalmazó hegesztők automatikusan felismerhetik az összekapcsolandó szálak típusát és igazíthatják azokat a tényleges magjukhoz képest. Az ilyen hegesztéseket a legkisebb csillapítás jellemzi. Ezen a módszeren alapuló eszközök többször drágábbak, mint a más megoldásokat használók.
Fúziós szálhegesztő: Signal Fire AI-9 + doboz + szerszámkészlet
A Signal Fire AI-9 L5875 és AI-8C L5870 hegesztők két illesztési módszert támogatnak: a hüvely és a mag geometriai igazítása alapján. Sikeresen alkalmazható mindenféle száloptikai rendszerben. Jelenleg az egyre növekvő technológiai fejlődés és a korlátozott számú globális szálgyártó miatt homályosak a különbségek a hegesztők között a geometriai és a valós magillesztéssel. Rendkívül ritkák azok a helyzetek, amikor a szálaknak különféle beágyazott magja van és ha elő is fordulnak, nincsenek jelentős hatással magára a kapcsolatra.

Használhatók "normál" merevlemezek egy CCTV felügyeleti rendszerben?

A merevlemez a CCTV rendszer egyik kulcseleme. Teljesítménye kritikus a kamera képfelvételének megbízhatósága és minősége szempontjából. A megfigyelés céljából használt merevlemezek a PC-kénél eltérő környezetben működnek. Az adatokat itt folyamatosan tárolják és a lemezterhelés több mint 90%-át teszik ki. Szintén kihívás az egyes kamerák által generált több adatfolyam egyidejű kezelése. Az asztali meghajtók nem csak kevésbé megbízhatóak a videomegfigyelési környezetekben, de nem biztosítják a több kamera számára szükséges teljesítményt sem.
PC merevlemezek:
 • kis adatblokkok olvasására és írására és 60 TB/év véletlenszerű transzferek kezelésére szolgálnak,
 • napi 8 órás munkaidővel, a hét öt napján,
 • nem több kamera kezelésére tervezték,
 • nem rendelkeznek forgó mozgásérzékelőkkel vagy a RAID funkcióval, amelyek a többlemezes rendszerekben szükségesek,
 • nem rendelkeznek energiagazdálkodási funkciókkal és nem tudnak magas hőmérsékleten működni.
A PC-meghajtókkal ellentétben a Seagate SkyHawk HDDs) optimalizálták a CCTV rendszerekkel való együttműködésre. Ezek:
 • úgy tervezték, hogy 24/7/365 működjön,
 • évi 550 TB adatterhelés kezelése,
 • az idő 90%-át adatírásra, a fennmaradó 10%-ot pedig adatok lejátszására és vezérlésére fordítják
 • képek mentése több kameráról képkockák elvesztése nélkül,
 • biztosítják a megbízhatóságot, a rezgésekkel szembeni ellenállást és a nagy teljesítményt a több hajtású rendszerekben,
 • fejlett energiagazdálkodási funkciókkal rendelkeznek,
 • a beépített SkyHawk Health Management szoftver megelőző, beavatkozási és adat-helyreállítási algoritmusok segítségével aktívan védi a rendszer tárolását.

Külső LTE modem.

A MikroTik LHG 4G készlet RBLHGR&R11e-4G N24118 egy komplett CPE eszköz, ügyfélszolgálati berendezés), amely LTE modemmel van felszerelve. A konfigurálás webböngészőn keresztül történik (alapismeretek szükségesek az IP hálózatokról). Alternatívát kínál a szabványos készlethez, amely egy modemből (az épületbe telepítve) és a hozzá csatlakoztatott külső antennákból áll.
Az eszköz a MikrotikOS 3. firmware-alapú. Egy Ethernet porttal rendelkezik, az LTE 4. kategóriájú modemmel (a letöltési sebesség akár 150 Mbps és 50 Mbps feltöltés).
Access point MikroTik LHG 4G kit RBLHGR&R11e-4G, 4G 150Mbps, 1x RJ45 100Mbps, 1x SIM
Access point MikroTik LHG 4G készlet RBLHGR & R11e-4G, 4G 150Mbps, 1x RJ45 100Mbps, 1x SIM N24118

DSCR/Unicable multiswitchek telepítése klasszikus TV/SAT rendszerben.

Jelenleg rengeteg műholdas vevő modell áll rendelkezésre. Szinte mindegyikük támogatja az SC50/Unicable rendszert, amely megfelel az EN50494 és/vagy az EN50607 szabványnak, egykábeles technológiával. A megoldás egyik legnagyobb előnye a leágazó rendszerek kiépítésének lehetősége, hasonlóan mint a földi televízió esetében. Nincs szükség csillag topológiára. Ez tulajdonképpen azt is jelenti, hogy a földfelszíni televíziós rendszer igen könnyen adaptálható a műholdas jelek vételéhez és elosztásához (figyelembe véve a tényt az egy multiswitch-hez csatlakoztatott felhasználók számának korlátozását).
Műholdas antenna TELMOR 120 TT Standard (grafit)Univerzális QUATRO LNB: Inverto HOME Pro 0.3dBUHF TV DVB-T/T2 antenna: DIPOL 44/21-60 Tri DigitDAB / DVB-T/T2 Antenna: DIPOL 7/5-12Antenna közösítő szűrő Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Erősítő 5 bemenetes multiswitchekhez: Terra SA 51 (A osztály)SAT/TV TAP: Terra SS-515 (A osztály)Egykábeles, kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRM-543 (A osztály, aktív TV-útvonal)Multiswitch Terra MV-512 (5 be, 12 ki) - IF erősítés beállítással, A osztályEgykábeles kaszkád dSCR Multiswitch: Terra SRQ-540 (AGC, A osztály, aktív földi TV út)Multiswitch Terra MV-512 (5 be, 12 ki) - IF erősítés beállítással, A osztályKapcsolóüzemű tápegység 20V 2A PS202F Digital SCR
A fenti ábra egy hibrid multiswitch rendszert mutat. Normál TV/SAT rendszer új típusú dSCR/Unicable multiswitchekkel SRQ-540 TERRA AGC R80540-el és SRM-543 TERRA AGC R80543 engedélyezze a TV/SAT jel elosztását egy osztóval. A tipikus multiswitchek 4, 8, 12, 16, 24 és 32 kimenettel rendelkeznek. Ebben az esetben a multiswitch kimenetén lévő jel nem osztható fel egy közönséges műholdas osztóval (működési sáv: 5-2400 MHz ) az eszközök közötti kétirányú kommunikáció miatt (vevő-multiswitch). A multi-room szolgáltatáshoz külön kábeleket kell csatlakoztatni az egyes dekóderekhez. A probléma megoldása a dSCR/Unicable multiswitchek használata.

Új termékek a DIPOL-nál

Esővédő: Hikvision DS-KABV6113-RS/Surface DS-KV6113-PE1 és DS-KV6113-WPE1 ajtó/kapu állomáshoz
DS-KABV6113-RS/Surface Hikvision ajtóállomás sík felületre szerelhető esővédője G74379 megvédi az állomást az időjárási viszonyoktól, például esőtől vagy hótól.
DS-KV6113-WPE1 IP Villa 2 generációs ajtó/kapu állomás (1 előfizető, RFID, WiFi, felületre szerelhető) Hikvision
DS-KV6113-WPE1 IP Villa 2 generációs ajtó/kapu állomás G73624. Az elegáns kialakítás és a kis méretek lehetővé teszik az állomás keskeny oszlopra történő felszerelését. A beépített színes kamera 2 MP felbontással, széles látószöggel (129° (H)/75° (V)) és egy 3 m hatótávolságú IR megvilágítóval biztosítja a terület megfelelő megfigyelését éjjel-nappal.
Kompakt IHD-TVI kamera: Hikvision DS-2CE11D0T-PIRL (1080p, 2.8 mm, 0.01 lx, IR 20m-ig, PIR) TURBO HD 4.0
A Hikvision DS-2CE11D0T-PIRL M75401 kamera felhasználható DVR-k HD-TVI-jén alapuló videomegfigyelő rendszerekben. Kiváló minőségű képet készít 1080p felbontással. A 0,01 lx képérzékelő érzékenységének és a beépített IR megvilágítónak köszönhetően hatótávolsága 20 m-ig terjed az EXIR 2.0 technológiával, a kamera kiváló minőségű videó fedettséget biztosít még gyenge fényviszonyok mellett is.

Érdemes elolvasni

Hikvision IP DVR nagy rendszerek számára. A DS-9664NI-I8 K22364 egy modern, 64 csatornás Hikvision IP-felvevő, amely nagy és igényes rendszerek kiépítésére szolgál. A 8 SATA port segítségével akár 8 merevlemez csatlakoztatható, amelyek összkapacitása legfeljebb 80 TB lehet. Két HDMI és két VGA csatlakozóval van felszerelve, amelyekkel a készülék közvetlenül csatlakoztatható a számítógép monitorához vagy TV-jéhez... >>>bővebben
2019-ben a K22364 rögzítő felhasználásával kiterjedt megfigyelő rendszert telepítettek az épületbe és a járművezetői vizsgaközpont gyakorlati területére.
Írások, cikkek különböző témákról

EFENTO HÍREK
Örömmel értesítjük Önt, hogy az Efento NB-IoT érzékelők telepítése és beállítása most már könnyebb lesz, mivel az ügyfelek megrendelhetik az előre telepített SIM-kártyákkal ellátott eszközeinket, amelyek 18 európai országban kommunikálnak az NB-IoT hálózatokkal a dobozunkból.
2021 januárjától az Efento ügyfeleink megrendelhetik majd az NB-IoT vezeték nélküli érzékelőket a Deutsche Telekom és roaming partnerei által biztosított kapcsolattal együtt. A projekt típusától és méretétől függően kétféle módon lehet megrendelni a csatlakozást: egyszeri díj (előre fizetett) vagy előfizetés. Az Efento képes lesz biztosítani a kapcsolatot mind a kicsi, igazolható koncepciójú projektekkel, mind a több ezer vezeték nélküli érzékelő nagyméretű telepítésével. Hardver szempontjából az Efento érzékelők MicroSIM (3FF) és eSIM (MFF) készen állnak és mindkettő használható, a projekt követelményeitől függően. Az érzékelő standard Efento NB-IoT tesztkészlet SIM-kártyával lesz ellátva, amely már az ötéves csatlakozást is tartalmazni fogja...bővebben


MinDigTV EXTRA Ügyfélszolgálati Pont Debrecenben.
Antenna Hungária Zrt. Ügyfélszolgálati pontot létesített a Dipol Hungaria Kft. 4026 Debrecen Mester u. 3-5 sz. alatti Antenna Kisáruház üzletében. A MinDigTv Extra előfizetésekkel kapcsolatos összes előfizetői ügyek intézése helyben, személyes felkereséssel elintézést nyerhet. Új szerződések kötése, előfizetői kártyák vásárlása, kedvezményes eszközök beszerzése (készülékek, kártyamodul, antennák, szerelési anyagok, stb.) akciós termékek értékesítése, díjbefizetés, aktiválás és különböző változtatások kérésre történő módosítása.

Antenna Kisáruház üzletünk nyitva tartása a következő:
Nyitva tartás:
 • Hétfőtől péntekig 08.30-17.00,
 • Szombat, vasárnap ZÁRVA
Továbbá a webáruházainkba érkező megrendeléseiket igyekszünk a lehető leghamarabb teljesíteni, azonban egyes termékek nem mindig állnak rendelkezésünkre Debrecenben, és a krakkói Központi Raktárból a szállítás még légi úton is csúszásokat szenvedhet. Ezért kérjük megértésüket és türelmüket. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megkaphassák a megrendelt termékeket! Nagyobb mennyiségű és terjedelmesebb termékek (pl.rack szekrények, tartó konzolok, kábelek, stb) megrendelése esetén lehetséges a közvetlen szállítás a megrendelő magyarországi szállítási címére a krakkói Központi Raktárunkból, amelyet Debrecenből szervezünk és irányítunk. Előtte kérjen ajánlatot a szállításra vonatkozóan, mert a termék méretétől és súlyától függően ezt a Dachser vagy UPS cég mindenkori szállítása költsége alapján. alapján tudjuk szállítani. Természetesen előtte mindenképpen egyeztetünk ennek költségéről és kivitelezéséről!

Figyelem:
2021. január 1-től érvényes MINDIGTV EXTRA csatornakiosztás


Mindent egy helyen! Jó vételt kínálunk!
RACK szekrények - teljes termékkínálattal